Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
zrakomlat

#4451 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zrakomlat »

:lol:
Smrcak15

#4452 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

Kljuic hvali Hadzikadica kao zadnju sansu za Bosnu, od 48min:20sek nakon sto je izrafalisao sviju redom :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Smrcak15

#4453 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

Ko do sad nije shvatio da je Hadzikadic najbolji izbor takav i ne zasluzuje bolje politicare :kiss: takve trebaju Dzaferovica i ostale da osjete snagu naroda :lol:
MaksprotivMarksa

#4454 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

https://www.youtube.com/watch?v=fWEh31b ... pp=desktop

Odlican intervju gospodina Hadzikadica, kako sam procitao, signal je bio ometan za vrijeme trajanja intervjua od strane BH Telecoma, to su fini znakovi kada je kredibilitet gospodian Hadzikadica u pitanju, ako se napravinesto u regiji Vrbas i Drini, poradi malo na multietnicnosti stranke, moze se reci da 2022. mozemo ocekivati cunami na politickoj sceni, molim sve gradjane, a i metafizicke inteligencije da svi mi ne prokockamo sansu i kapacitet koji ovaj covjek nosi. :bih: :bih: :bih:
Ja_Ja

#4455 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Ja_Ja »

Koliko cujem po SAD-u gotovo da nema veceg (tj. naseljenijeg nasim ljudima) grada a da odbori platforme nisu formirani ili su u procesu formiranja. Strateski veoma bitan potez, kako zbog omasovljenja i budjenja dijaspore, tako i zbog izvora finansiranja. U Americi se nije niko morao odreci naseg pasosa tako da se radi o ljudima sa dvojnim drzavljanstvima, sa maticnim brojevima, koji mogu i zakonski donirati politickoj partiji. Ubjedjen sam da ce osim u organizaconom smislu i idejama, mozda i ponekog kadra stranke, debelo profitirati i finansijski izgraditi platformu sredstvima iz dijaspore. Nebi me iznenadilo da u slijedece izbore udje mozda i s najboljim finansijama.
MaksprotivMarksa

#4456 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Citava dijaspora je pokrenuta, a dijasporaje godinama zapostavljena, iako se radi o grupaciji ljudi koji djelimicno spasavaju BiH od nestanka, veliki broj ljudi je izuzetno visoko u hijerarhijama drustava kojima pripadaju. Kada se malo bolje sagleda situacija, samo je nebo granica za PzP, samo je potrebno blokirati smetljare koji bi da se okoriste, ali je sreca sto se blize lokalni izbori prvo, pa ce situacija u stranci iskristalizirati. :bih: :thumbup:
zrakomlat

#4457 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zrakomlat »

Saopštenje: BH Telecom ometao signal RTVTK tokom intervjua s Mirsadom Hadžikadićem?

Platforma za progres želi da obavijesti javnost da je dana 14. februara 2019. godine u toku emitovanja intervjua s Mirsadom Hadžikadićem, predsjednikom Platforme za progres, ometan signal Radiotelevizije Tuzlanskog kantona. Hadžikadić je, naime, gostovao u emisiji Intervju koja se emituje od 21.00 do 22.00 sata na RTVTK, a smetnje su počele nekoliko minuta nakon početka emisije i trajale do njenog završetka.

Informacije koje imamo upućuju na to da je signal RTVTK ometao BH Telecom, naročito zato što su smetnje imali samo gledaoci koji su preko IP protokola Moja TV pratili navedenu emisiju. Takođe, na svim kanalima koji su direktno vezani za BH Telekom poput SLON TV, TV7 i TV ŽIVINICE bila je ista situacija. Potvrđeno nam je da je u sistemu odašiljanja, tj. predajnom sistemu sa strane RTVTK sve funkcionisalo besprijekorno. Sve je bilo u redu s TXTV, Telemachom i zemaljskim predajnicima, a jedini problem bio je s Moja TV BH Telecoma.

Zbog svega navedenog opravdano sumnjamo da je tuzlanski BH Telecom ometao signal dok se u programu RTVTK emitovao intervju s Mirsadom Hadžikadićem. Ne možemo da tvrdimo po čijem nalogu je to učinjeno, ali jasno je da iza toga stoji režim koji se boji da se otvoreno, javno i argumentovano suoči s novim idejama nove političke organizacije koja donosi promjene i koju građani podržavaju u sve većem broju.

Reprizu emisije Intervju s Mirsadom Hadžikadićem, predsjednikom Platforme za progres, građani su mogli da pogledaju u programu RTVTK danas u 13.15 sati. Ometanje signala nije se ponovilo u toku reprize ove emisije. Platforma za progres uputila je BH Telecomu zahtjev za objašnjenje smetnji.

Platforma za progres
SimkeA

#4458 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by SimkeA »

Evo o cemu je profa vazio u emisiji na RTV TK:
https://youtu.be/fWEh31b5Tuo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4459 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by pici »

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić danas je na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu, kojom je službeno započeo predizbornu kampanju, predstavio svoj predizborni program „Problemi i rješenja, odnosno devet najvećih problema s kojim se Bosna i Hercegovina suočava i prijedlog mjera za njihovo rješavanje. Navedeni program takođe obuhvata strategiju „Bosna i Hercegovina 2030.“, odnosno oblasti koje će biti u fokusu djelovanja Mirsada Hadžikadića i Platforme za progres, kako kroz direktne ingerencije člana Predsjedništva BiH, tako i kroz uticaj u privredi i društvu. To su građanska država, mladi, sigurnost i kvalitet života.

„Bosna i Hercegovina danas izgleda kao brod uhvaćen u oluji na okeanu bez kapetana i kormilara, sa posadom u kojoj svi veslaju kako i kuda žele. Da bi stigla na odredište, Bosna i Hercegovina mora da zna kuda želi da ide i kako da dođe do tog cilja. Da bi joj pomogla u toj borbi, Platforma za progres nudi analizu uzroka postojećih problema i predlaže adekvatna rješenja. Efikasnost predloženih rješenja će se mjeriti stepenom ostvarenja ciljeva izloženih u strategiji Bosna i Hercegovina 2030.“, kazao je na početku konferencije Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je kazao kako Bosni i Hercegovini nedostaje dugoročni plan za period od 150 godina. Zbog toga je potrebno oformiti Državni savjet koji bi okupio sve probosanske snage iz svih etničkih i vjerskih grupa u državi koje bi osmislile političko, ekonomsko i socijalno uređenje države u najboljem interesu građana BiH.

Korupcija je, po Hadžikadiću, rak rana bh. društva i taj problem može da se riješi, između ostalog, uvođenjem elektronskog glasanja za birače u zemlji i iseljeništvu, donošenjem zakona o kažnjavanju nepotizma, temeljitom reformom javne uprave i njenom digitalnom transformacijom, oduzimanjem nezakonito stečene imovine te provođenjem revizije privatizacije.

Oblasti u kojim su promjene takođe nužne, smatra Hadžikadić, su obrazovanje, ekonomija, administracija, iseljavanje stanovništva naročito mladih, vanjska politika, zdravstvo i pitanje demobilisanih boraca. Kada je riječ o obrazovanju, potrebno je između ostalog, povezati srednje škole sa privredom, eliminisati stranački uticaj na vođenje osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova, izmijeniti sistem u kojem ministarstva osmišljavaju nastavne planove i programe, visokoškolskih i naučnih ustanova.

U oblasti ekonomije, potrebno je raditi na smanjenju nameta sa 75 na 40 posto po zaposleniku, ukinuti porez na prihod za prve tri godine postojanja firme, strateški ulagati u firme te u saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i uspostaviti investicioni fond iseljenika.

Politički i administrativni aparat u BiH, tvrdi Hadžikadić, nije efikasan. Zbog toga članovi Predsjedništva BiH treba da zamrznu mandat u strankama dok obavljaju tu dužnost, predsjedavajući Vijeća ministara i entitetski premijeri moraju da budu nestranački ljudi, zakon o finansiranju političkih stranaka treba revidirati i usvojiti novi državni zakon o političkim strankama i reformisati sudstvo.

Rješenja za problem iseljavanja stanovništva iz BiH obuhvataju izradu strategije povratka naših ljudi iz cijelog svijeta, uvođenje mjera koje će poboljšati status porodilja, finansiranje umjetne oplodnje, značajno povećanje iznosa dječijeg dodatka i pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova.

Što se tiče vanjske politike, Hadžikadić smatra da je potrebno obilaziti prijateljske zemlje i raditi na konkretnim projektima i ekonomskim programima, te birati ambasadore koji razumiju ekonomske principe i značaj stvaranja ekonomskih prilika za firme iz BiH.

Demobilisanim borcima potrebno je ponuditi program prekvalifikacije kojim bi dobili mogućnost za radno mjesto, karijeru i adekvatnu zaradu. Takođe, potrebno je sačiniti tačan spisak demobilisanih boraca i imati samo jedno udruženje demobilisanih boraca.

Na kraju konferencije za medije, Hadžikadić je kazao, „Ja sam kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali ne želim biti ograničen tim ingerencijama, jer ću ja raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, gdje god oni živjeli. Interesi države moraju biti iznad interesa pojedinaca,“ te najavio da će politička organizacija „Platforma za progres“ nakon izbora okupiti saradnike koji će raditi na ostvarenju postavljenih ciljeva i pripremati se za naredne izborne cikluse.

ja se u svemu ovome slazem ali, jebeno ovo ali neda starka... sta da dodje u situaciju kao bh blok i mora da vaga izmedju ulaska sa nacionalnim strankama u vlast i odricanja ovih nacela jer nacionalne stranke ovo ne zele jer bi bili potopljeni ko taj brod u oluji... odbacivanjem ili ne naci strankama ostali opozicija i morali bi cekat bolja vremena ili koaliciju s slicnim strankama... imali se vakta za progres, mladi a i stari odlaze, ostaju oni kojima je dobro i oni koji nemaju kud... sta bi gosn hadzikadic odlucio ili kako bi to preokreno za dobrobit sviju nas... hvala.
Kikibombona

#4460 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

SimkeA wrote:Evo o cemu je profa vazio u emisiji na RTV TK:
https://youtu.be/fWEh31b5Tuo
U velikim smo govnima ljudi.

Da se danas krene sa kvalitetnim i postenim radom, trebalo bi minimalno 10 godina da stanemo na noge, a 20 da osjetimo konkretne promjene.

Unistili su nas. Neka vas je sram i stid sve koji glasate za SDA kriminalni kartel, narocito one sto su prodali narod i drzavu za neku jadnu platu u javnom preduzecu.
kiligonzales

#4461 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kiligonzales »

Koja ste po redu iskrica?

Hadzikadic dobar, legalista, dosadašnje djelovanje i reakcije pravio po slovu zakona, svaka čast.

Ako bi mu išta savjetovao, to bi bilo da za afirmaciju vlastite stranke počne koristiti naše najpoznatije ličnosti, ne ove izlizane po BiH i koji su u politici od pamtivijeka, već čitavu tu gardu intelektualaca, sportista, glumaca, biznismena, koja se ostvarila bez politike van BiH.

Sada koliko sam ga upratio po online druženjima i po odgovorima koje mi je dao na neka pitanja vezana ekonomiju i industralizaciju, mogu reći da čovjek zna materiju.
tvojkomsija

#4462 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Dana 14. februara 2019. godine održan je sastanak radne grupe Platforme za progres za Opštinu Lukavac na kojem je formiran Inicijativni odbor za ovu opštinu u sljedećem sastavu:

1. Jasmin Hodžić, koordinator,
2. Fikret Osmanović,
3. Enes Osmanović,
4. Senada Imamović,
5. Melika Kasumović,
6. Saša Delić i
7. Adela Kadirić.

Sastanku je prisustvovao Aljo Mujčić, koordinator Regije Sava. Na sastanku su razmatrani sljedeći zadaci na formiranju opštinske organizacije Platforme za progres u Opštini Lukavac.

Inicijativni odbor poziva sve registrovane iskre, odnosno članove Platforme u Opštini Lukavac i simpatizere, da se jave koordinatoru Regije Sava ([email protected].) i uključe u rad Platforme za progres.

Image
tvojkomsija

#4463 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Danas, 15. februara 2019. godine, u prostorijama Platforme za progres u Sarajevu održan je sastanak članova Platforme za progres iz Kaknja. Sastanku je prisustvao i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme, Elida Osmanović, koordinator Regije Bosna, te Esmir Ganić i Samir Avdaković, članovi Kadrovske komisije.

Na sastanku su imenovani članovi Inicijativnog odbora Opštine Kakanj u sastavu:

1. Alem Merdić ([email protected]),
2. Mihdat Delić,
3. Adnan Škulj,
4. Adis Bešić,
5. Dino Tica
6. Muamera Husika i
7. Ajla Cvrljo.

Članovi odbora podnijeli su izvještaj o svojim dosadašnjim aktivnostima kroz radnu grupu, a na kraju sastanka doneseni su zaključci o tome koje će se dalje aktivnosti preduzimati u smislu organizovanja osnivačke skupštine i formiranje opštinske organizacije Platforme za progres za Opštinu Kakanj.

Image
Smrcak15

#4464 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

Dvije politicke gromade na jednom mjestu :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kljuic i Hadzikadic intervju
NeDirajSirotinju

#4465 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by NeDirajSirotinju »

Bože dragi, pa Mirsad Hadžikadić je pametan čovjek, što će mu ovaj kriptoustaša Kljuić? Pričom sa Kljuićem prekrižio si sve potencijalne srpske birače. Kljuićeva ljubav prema Bosni je fikcija, ona je prenaglašena, umotana je u mržnju prema Srbima, nije dobra i realna. Kljuić priča samo o prošlosti i ratu, oživljava traume i udaljava ljude jedne od drugih.
Smrcak15

#4466 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

NeDirajSirotinju wrote:Bože dragi, pa Mirsad Hadžikadić je pametan čovjek, što će mu ovaj kriptoustaša Kljuić? Pričom sa Kljuićem prekrižio si sve potencijalne srpske birače. Kljuićeva ljubav prema Bosni je fikcija, ona je prenaglašena, umotana je u mržnju prema Srbima, nije dobra i realna. Kljuić priča samo o prošlosti i ratu, oživljava traume i udaljava ljude jedne od drugih.
nije se rodio ko je bosnji ugodio :-)
madner

#4467 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by madner »

Kljuic je svoje odavno zavrsio. Neko lose savjetuje Mirsada.
NeDirajSirotinju

#4468 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nema šta meni ugađati. Ova romantičarska priča o Bosni koju Kljuić desetljećima pjeva je šuplja. Pjevao je on istu priču i drugim političkim pokretima, strankama, pa su svi od reda propali. Kljuićeva priča je u samoj srži antisrpska, i na tome platforma ne može uspjeti kao bosanskohercegovački politički projekat. Završit će kao i sve druge bošnjačke stranke. Neka se malo preispita šta radi.
madner

#4469 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by madner »

To je manji problem. Veci je problem sto je covjek sa par poroka, pa ga ljudi ne uzimaju vise ozbiljno.
NeDirajSirotinju

#4470 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

madner wrote:To je manji problem. Veci je problem sto je covjek sa par poroka, pa ga ljudi ne uzimaju vise ozbiljno.
Koji poroci su u pitanju? Znam da nema direktno veze sa temom ali me zanima.
madner

#4471 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by madner »

NeDirajSirotinju wrote:
madner wrote:To je manji problem. Veci je problem sto je covjek sa par poroka, pa ga ljudi ne uzimaju vise ozbiljno.
Koji poroci su u pitanju? Znam da nema direktno veze sa temom ali me zanima.
Sarajevski. :D
neon-x

#4472 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Kljuic je davno prije izbora javno u nekom intervjuu podrzao Mirsadovu kandidaturu bez da ga je poznavao ili imao ikakvog interesa. Mirsad je kulturan covjek koji zeli da mu iskaze zahvalnost i postovanje na ovaj nacin ali Kljuic niti je clan Platforme niti moze odlucivati o bilo cemu. Ipak ne treba zanemariti da malo ko poznaje nasu politicku historiju poput Kljuica i u tom smislu moze biti od koristi.

Ne treba ljude odbacivati samo zato sto se ne slazemo potpuno s njima ili sto ih je u nekim segmentima pregazilo vrijeme. Licno mislim da jeste malo paranoican u vezi velikosrpskih interesa i da generalno nije odavno uradio upgrade da bi mogao kvalitetnije sagledavati aktuelni trenutak ali daleko od toga da je neko koga ne treba saslusati.
General War

#4473 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by General War »

NeDirajSirotinju wrote:Bože dragi, pa Mirsad Hadžikadić je pametan čovjek, što će mu ovaj kriptoustaša Kljuić? Pričom sa Kljuićem prekrižio si sve potencijalne srpske birače. Kljuićeva ljubav prema Bosni je fikcija, ona je prenaglašena, umotana je u mržnju prema Srbima, nije dobra i realna. Kljuić priča samo o prošlosti i ratu, oživljava traume i udaljava ljude jedne od drugih.
Takvi srbi nece ni dati Hadzikadicu podrsku, kao sto nisu ni do sada...njegova je ciljna grupa neodlucnih glasaca kojih je skoro 50%...mi smo ionako u nekoj vrsti hladnog rata, tako da ne vidim neku stetu sto kljujic je zajedno sa Mirsadom, cak sta vise...zamisli da Bogicevic se pojavi sa Mirsadom, opet nebi isti ti srbi dalvali mu podrsku, iz drugog razloga.
a gostovanje na TVTK uz odlicnu novinarku je bila cista desetka.
MaksprotivMarksa

#4474 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

General War wrote:
Takvi srbi nece ni dati Hadzikadicu podrsku, kao sto nisu ni do sada...njegova je ciljna grupa neodlucnih glasaca kojih je skoro 50%...mi smo ionako u nekoj vrsti hladnog rata, tako da ne vidim neku stetu sto kljujic je zajedno sa Mirsadom, cak sta vise...zamisli da Bogicevic se pojavi sa Mirsadom, opet nebi isti ti srbi dalvali mu podrsku, iz drugog razloga.
a gostovanje na TVTK uz odlicnu novinarku je bila cista desetka.
Ne treba Mirsad paziti da ne uvrijedi sentimente fasista svih nacionalnosti, ovo je odlcan itnervju, Stjepan nije clan Plaforme, on samo podrzava Mirsada, a Mirsadove reakcije su povremeno daleko od pozitivnih, ali kao kulturan covjek ne zeli da se raspravlja sa covjekom koji ga je podrzao, ja se nadam da ce ga i Bogic podrzati, u Mirsadovoj ideji BiH zaista nema nista profasisticko, a mislim da je jedini takav istaknuti politicar danasnjice u BiH, nazalost.

:bih: :bih:
NeDirajSirotinju

#4475 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kljuić mu svjesno radi kontrauslugu svojom podrškom jer nema intervjua u kojem ne popljuje Srbe na tisuće načina, a što uopšte treba da vezuje takve priče za svoju političku stranku/platformu. Neka se drži mladih, neiskusnih, poštenih ljudi, a političke fosile neka zaobilazi u širokom luku. Daj što više priča o ekonomiji, školstvu, zdravstvu, reformama, a jebo Cvetkovića i Mačeka.
Locked