Fakat se pitam jesi li ti dobar u glavu? Nastranu politika i sve, ali ovo je ba idiotizam.Kikibombona wrote:
E sad, mozda bi ti volio da Mirso negira genocid u Srebrenici pa da pokupi glasove na Romaniji. Na tvoju zalost, to se nece desiti
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- GandalfSivi
#4051 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- Kikibombona
#4052 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Tesko je povjerovati da neko u zrelim godinama, pri zdravom razumu i elementarnom poznavanju prilika u BiH, postavlja pitanje zasto Mirsad Hadzikadic nije organizovao osnivacku skupstinu u Banjaluci gdje njegova politika nema skoro nikakvu podrsku medju lokalnim stanovnistvom.GandalfSivi wrote:Fakat se pitam jesi li ti dobar u glavu? Nastranu politika i sve, ali ovo je ba idiotizam.Kikibombona wrote:
E sad, mozda bi ti volio da Mirso negira genocid u Srebrenici pa da pokupi glasove na Romaniji. Na tvoju zalost, to se nece desiti
Jedino ako se radi o jeftinom pokusaju provokacije ili naprdjivanju iz dosade. Takvo pitanje ne moze biti ozbiljno niti dobronamjerno.
- GandalfSivi
#4053 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa skroz do Srebrenice dodjosmo?Kikibombona wrote:Tesko je povjerovati da neko u zrelim godinama, pri zdravom razumu i elementarnom poznavanju prilika u BiH, postavlja pitanje zasto Mirsad Hadzikadic nije organizovao osnivacku skupstinu u Banjaluci gdje njegova politika nema skoro nikakvu podrsku medju lokalnim stanovnistvom.GandalfSivi wrote:Fakat se pitam jesi li ti dobar u glavu? Nastranu politika i sve, ali ovo je ba idiotizam.Kikibombona wrote:
Jedino ako se radi o jeftinom pokusaju provokacije ili naprdjivanju iz dosade. Takvo pitanje ne moze biti ozbiljno niti dobronamjerno.
-
visocicaguy
#4054 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kikibombona wrote:Tesko je povjerovati da neko u zrelim godinama, pri zdravom razumu i elementarnom poznavanju prilika u BiH, postavlja pitanje zasto Mirsad Hadzikadic nije organizovao osnivacku skupstinu u Banjaluci gdje njegova politika nema skoro nikakvu podrsku medju lokalnim stanovnistvom.GandalfSivi wrote:Fakat se pitam jesi li ti dobar u glavu? Nastranu politika i sve, ali ovo je ba idiotizam.Kikibombona wrote:
i mene interesuje isto motiv za ovakvo pitanje...
u rangu mi je onoga: "zasto reprezenacija bih u fudbalu ne igra domace tekme u bijeljini?"
- madner
#4055 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
To je klasicno pitanje koje pozitivne vrijednosti vide kao podvalu. Pa je odgovor, idi to prodaji prvo drugima.
- Kikibombona
#4056 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SDA-SDP ruzne njuske vide da gube glasove i sada igraju prljavu igru. Jedino su za to sposobni.visocicaguy wrote:u rangu mi je onoga: "zasto reprezenacija bih u fudbalu ne igra domace tekme u bijeljini?"
Nama treba pomoc izvana. Mirso je cist od kriminala, korupcije i nepotizma. 63 godine. Iza njega je znanje i iskustvo. Covjek je stvarao cijeli zivot. Mislim da ovdje moze zakotrljati neke stvari i postaviti nove principe. Nadam se da ce imati energije i mudrosti okupiti oko sebe sposobne i postene ljude.
Gore od SDA i SDP ne moze. Svako ko njima pokloni glas radi protiv drzave koja propada 20 godina nakon rata.
- GandalfSivi
#4057 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prvo, lik je iz BL. Drugo, ako hoce da bude nosioc neke nove politike, ima tu prednost sto nema breme proslosti sto se tice politickog djelovanja, mogao bi napraviti stranku koja stvarno obuhvata cijelu BiH. Evo, da ne pricamo o njemu, recimo da sam u NS-u, insistirao bih da im prioritet djelovanja u sljedece cetiri godine bude fokus na Banja Luku i Zapadnu Hercegovinu.visocicaguy wrote: i mene interesuje isto motiv za ovakvo pitanje...
u rangu mi je onoga: "zasto reprezenacija bih u fudbalu ne igra domace tekme u bijeljini?"
Dokazali su se i jedni i drugi da mogu uzeti dobar broj glasova medju probosanskim snagama, neka sada pokazu da nisu isti kao drugi koji su multietnicni, ali samo oko Sarajeva.
Neka prave pravu BH platformu sa fokusom na buducnost, jer jos uvijek nisu odbojni u drugim dijelovima BiH. Ne moze se za drzavu boriti samo iz Sarajeva...
- Kikibombona
#4058 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Napravila je Nasa stranka sa Krsmanovicem pa su dobili etiketu cetnika. I tada su skontali da je prerano za tu pricu. Pametno.GandalfSivi wrote:Prvo, lik je iz BL. Drugo, ako hoce da bude nosioc neke nove politike, ima tu prednost sto nema breme proslosti sto se tice politickog djelovanja, mogao bi napraviti stranku koja stvarno obuhvata cijelu BiH. Evo, da ne pricamo o njemu, recimo da sam u NS-u, insistirao bih da im prioritet djelovanja u sljedece cetiri godine bude fokus na Banja Luku i Zapadnu Hercegovinu.visocicaguy wrote: i mene interesuje isto motiv za ovakvo pitanje...
Dokazali su se i jedni i drugi da mogu uzeti dobar broj glasova medju probosanskim snagama, neka sada pokazu da nisu isti kao drugi koji su multietnicni, ali samo oko Sarajeva.
Neka prave pravu BH platformu sa fokusom na buducnost, jer jos uvijek nisu odbojni u drugim dijelovima BiH. Ne moze se za drzavu boriti samo iz Sarajeva...
Gubljenje vremena i resursa zarad malog broja glasova. I na kraju bi vise izgubio nego bi dobio, kada bi SDA i SDP karteli udarili preko propagandne masinerije i par hiljada internet hijena.
Mirsad bi radi 400-500 srpskih glasova iz RS izgubio 50 000 bosnjacko-bosanskih glasova.
Mirsad je rekao da poznaje Mladena Ivanica od ranije i da bi sa njim mogao saradjivati. Tome treba teziti.
-
visocicaguy
#4059 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to sto je iz BL ne znaci da mora praviti taj event u BL. Sta da je rodjen u Donjim Sacicima? Ocekivalo bi se da pravi skupstinu u Donjm Sacicima? Sta mislis koliko bi ljudi doslo na osnivacku skupstinu SBB-u da je fahro pravio tamo gdje je rodjen? ne bi bilo 3 ljudi, ne bi znali doci do tamo... Ali generalno ne razumijem potrebu da odredjujes nekome bilo to nasa stranka, pzp, sda, snsd itd. sta trebaju da rade. Mozes se ukljuciti u te organizacije i djelovati interno i pokusati nametnuti svoje misljenje. Ili ne moras, a onda fino kazes za vas cu glasat, a za vas necu. Ili mozes napraviti svoju stranku ili sta vec pa organizujes skupstinu po svojim kriterijima i vodis politiku onakvu kakvu mislis da trebas i dobijes na kraju misljenje ljudi o tome u vidu broja glasova. jednostavno jeGandalfSivi wrote:Prvo, lik je iz BL. Drugo, ako hoce da bude nosioc neke nove politike, ima tu prednost sto nema breme proslosti sto se tice politickog djelovanja, mogao bi napraviti stranku koja stvarno obuhvata cijelu BiH. Evo, da ne pricamo o njemu, recimo da sam u NS-u, insistirao bih da im prioritet djelovanja u sljedece cetiri godine bude fokus na Banja Luku i Zapadnu Hercegovinu.visocicaguy wrote: i mene interesuje isto motiv za ovakvo pitanje...
- GandalfSivi
#4060 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Forum je ovo majstore, svi mi iznosimo svoje misljenje, nista drugo. Kada je kandidovao se za clana Predsjednistva, Hadzikadic je pricao da to radi da bi pokazao da se moze drugacije. Pa pokazi onda do kraja, je li pricamo o principima ili o racunici za broj glasova...visocicaguy wrote:
to sto je iz BL ne znaci da mora praviti taj event u BL. Sta da je rodjen u Donjim Sacicima? Ocekivalo bi se da pravi skupstinu u Donjm Sacicima? Ali generalno ne razumijem potrebu da odredjujes nekome bilo to nasa stranka, pzp, sda, snsd itd. sta trebaju da rade. Mozes se ukljuciti u te organizacije i djelovati interno i pokusati nametnuti svoje misljenje. Ili ne moras, a onda fino kazes za vas cu glasat, a za vas necu. Ili mozes napraviti svoju stranku ili sta vec pa organizujes skupstinu po svojim kriterijima i vodis politiku onakvu kakvu mislis da trebas i dobijes na kraju misljenje ljudi o tome u vidu broja glasova. jednostavno je
- seln
#4061 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da, Malden Ivanic je novo lice u politici i niko do sada nije imao priliku saradjivati sa njim.Kikibombona wrote:
Mirsad je rekao da poznaje Mladena Ivanica od ranije i da bi sa njim mogao saradjivati. Tome treba teziti.
- GandalfSivi
#4062 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I Fahro sa njim ruca na moru...seln wrote:Da, Malden Ivanic je novo lice u politici i niko do sada nije imao priliku saradjivati sa njim.Kikibombona wrote:
-
visocicaguy
#4063 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
zavisi sta mislis pod drugacije. ti si shvatio da drugacije znaci organizovati event u banja luci a ne u sarajevu. neko drugi je, mozda, shvatio da ce u predizbornom periodu mirsad ustvari hodati po predizbornim skupovima na rukama, a ne na nogama. neko je, mozda, mislio da ce pjevati za govornicom umjesto sto ce govoriti. puno glava, puno misljenja... no nije ovo radio emisija za ispunjavanje zeljaGandalfSivi wrote:Forum je ovo majstore, svi mi iznosimo svoje misljenje, nista drugo. Kada je kandidovao se za clana Predsjednistva, Hadzikadic je pricao da to radi da bi pokazao da se moze drugacije. Pa pokazi onda do kraja, je li pricamo o principima ili o racunici za broj glasova...visocicaguy wrote:
to sto je iz BL ne znaci da mora praviti taj event u BL. Sta da je rodjen u Donjim Sacicima? Ocekivalo bi se da pravi skupstinu u Donjm Sacicima? Ali generalno ne razumijem potrebu da odredjujes nekome bilo to nasa stranka, pzp, sda, snsd itd. sta trebaju da rade. Mozes se ukljuciti u te organizacije i djelovati interno i pokusati nametnuti svoje misljenje. Ili ne moras, a onda fino kazes za vas cu glasat, a za vas necu. Ili mozes napraviti svoju stranku ili sta vec pa organizujes skupstinu po svojim kriterijima i vodis politiku onakvu kakvu mislis da trebas i dobijes na kraju misljenje ljudi o tome u vidu broja glasova. jednostavno je
-
visocicaguy
#4064 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ps.: u politiku se ulazi da se uzme vlast. za to, u demokratiji barem, su potrebni glasovi.visocicaguy wrote:zavisi sta mislis pod drugacije. ti si shvatio da drugacije znaci organizovati event u banja luci a ne u sarajevu. neko drugi je, mozda, shvatio da ce u predizbornom periodu mirsad ustvari hodati po predizbornim skupovima na rukama, a ne na nogama. neko je, mozda, mislio da ce pjevati za govornicom umjesto sto ce govoriti. puno glava, puno misljenja... no nije ovo radio emisija za ispunjavanje zeljaGandalfSivi wrote:Forum je ovo majstore, svi mi iznosimo svoje misljenje, nista drugo. Kada je kandidovao se za clana Predsjednistva, Hadzikadic je pricao da to radi da bi pokazao da se moze drugacije. Pa pokazi onda do kraja, je li pricamo o principima ili o racunici za broj glasova...visocicaguy wrote:
- seln
#4065 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bosnjacki, of course.visocicaguy wrote:
ps.: u politiku se ulazi da se uzme vlast. za to, u demokratiji barem, su potrebni glasovi.
- Kikibombona
#4066 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
To je realnost. Ili je najbolje da i ja odem u neku germansku zemlju pa iz zapadnjacke ugodnosti zagovaram ekstremni nacionalizam i nepopustljivost do iznemoglosti?GandalfSivi wrote:I Fahro sa njim ruca na moru...seln wrote:Da, Malden Ivanic je novo lice u politici i niko do sada nije imao priliku saradjivati sa njim.Kikibombona wrote:
Evo me po zapadnoj turneji, jarani govore da sam budala sto sam u domovini, da samo gubim vrijeme u Tamnom vilajetu. Ljudi zive odlicno, u zdravim sredinama. Raj za porodicu i djecu.
Bosnjacko, srpsko i hrvatsko pleme su realnost BiH. I tri vjere isto. I jos mnogo toga. Ili zivjeti sa tim ili otici. U BiH niko nikoga ne moze zajebati. Dogovor ili rat - ili patnja do kraja zivota.
-
visocicaguy
#4067 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
seln wrote:Bosnjacki, of course.visocicaguy wrote:
ps.: u politiku se ulazi da se uzme vlast. za to, u demokratiji barem, su potrebni glasovi.
zamisli, cak je i kod nizozemaca tako: https://www.government.nl/topics/democr ... al-partiesRole of political parties
A political party brings together people with the same political ideas. By taking part in an election, parties hope to get as many of their members as possible into a representative body, like parliament or a municipal council. At the same time they try to hold as many posts as possible in the government, or in the municipal or provincial executive.
- GandalfSivi
#4068 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dobro, ja sam mislio da je lik malo vise idealista koji bi gradio drugaciju viziju BiH. Sudeci po "iskricama" ovdje na forumu, nista novo ovdje nema, ustaljene vec postojece nacionalne matrice se nastavljaju...
Do mene, jebiga...
Do mene, jebiga...
- seln
#4069 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
visocicaguy wrote:seln wrote:Bosnjacki, of course.visocicaguy wrote:
ps.: u politiku se ulazi da se uzme vlast. za to, u demokratiji barem, su potrebni glasovi.zamisli, cak je i kod nizozemaca tako: https://www.government.nl/topics/democr ... al-partiesRole of political parties
A political party brings together people with the same political ideas. By taking part in an election, parties hope to get as many of their members as possible into a representative body, like parliament or a municipal council. At the same time they try to hold as many posts as possible in the government, or in the municipal or provincial executive.

- seln
#4070 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Budi dio tima, budi dio promjene, budi dio projekta, budi FK Iskra Bugojno... kako god okrenes, budi dio mase koja ce nekoga podici na stit.GandalfSivi wrote:Dobro, ja sam mislio da je lik malo vise idealista koji bi gradio drugaciju viziju BiH. Sudeci po "iskricama" ovdje na forumu, nista novo ovdje nema, ustaljene vec postojece nacionalne matrice se nastavljaju...
Do mene, jebiga...
-
visocicaguy
#4071 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
eto.. sad imas zakljucak i nema potrebe da vise diskutujemoGandalfSivi wrote:Dobro, ja sam mislio da je lik malo vise idealista koji bi gradio drugaciju viziju BiH. Sudeci po "iskricama" ovdje na forumu, nista novo ovdje nema, ustaljene vec postojece nacionalne matrice se nastavljaju...
Do mene, jebiga...
-
visocicaguy
#4072 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
a sta si ti mislio? da je poenta da se pjeva ringe-ringe-raja?seln wrote:visocicaguy wrote:seln wrote:
Bosnjacki, of course.zamisli, cak je i kod nizozemaca tako: https://www.government.nl/topics/democr ... al-partiesRole of political parties
- seln
#4073 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Fala ti i dje cuo i dje ne cuo.visocicaguy wrote:a sta si ti mislio? da je poenta da se pjeva ringe-ringe-raja?seln wrote:
Da ne bi tebe, nikad ne bih skontao to sa izborima i demokratijom.
Sad kad vidim kakav ste kapacitet vi simpatizeri Hadzikadilaka, ostalim forumasima mogu samo reci:

- Kikibombona
#4074 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Covjek je ozbiljan, 63 godine, nije budala.GandalfSivi wrote:Dobro, ja sam mislio da je lik malo vise idealista koji bi gradio drugaciju viziju BiH. Sudeci po "iskricama" ovdje na forumu, nista novo ovdje nema, ustaljene vec postojece nacionalne matrice se nastavljaju...
Do mene, jebiga...
I on polako konta situaciju, pa tu i tamo gurne populisticku parolu, da pridobije klasicnog bosanskog kretena. Ukidanje kantona, jedan predsjednik itd. Moras tako igrati u politici.
Mirso pomalo koketira sa bosanskim nacionalizmom. Xy puta je rekao da BiH nikada nije imala nacionalni - bosanski program. To je prica za Bosnjake i Bosance, jasno je.
Mora uciniti da njegov glas dodje do svake kategorije.
...
Najvaznije u svemu je da Mirso nema kriminalno-koruptivno-nepotisticke repove. Niko nije u sezdesetim postao lopov, nece ni Mirso. To je ogromna prednost njega u odnosu na ostale. Mislim, lik je u svemu ispred fosila poput Niksica, Komsica, Izetbegovica, Radoncica itd.
-
visocicaguy
#4075 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
pa kako drugo pricati sa nekim ko kolektivno etiketira Bosnjake ... ili sta ti je znacilo ono "Bosnjacki, of course..."?seln wrote:Fala ti i dje cuo i dje ne cuo.visocicaguy wrote:
a sta si ti mislio? da je poenta da se pjeva ringe-ringe-raja?
Da ne bi tebe, nikad ne bih skontao to sa izborima i demokratijom.
Sad kad vidim kakav ste kapacitet vi simpatizeri Hadzikadilaka, ostalim forumasima mogu samo reci: