Mejdanmrjasmin wrote:tvojkomsija wrote:Ja sam iskra broj 2087![]()
![]()
Sta mislite gdje bi bilo optimalno da se odrzi osnivacka skupstina? Ja optimisticno ocekujem vise od dvije hiljade ljudi.. uz mene naravno
Mislim da bi Zetra bila optimalna. Da pokazem pravu snagu naroda
Iskreno mislim da ce nas biti vise od 2 hiljade aBd al vidjet cemo.
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
SSemir
#4026 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
-
mrjasmin
#4027 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SSemir wrote:Mejdanmrjasmin wrote:tvojkomsija wrote:Ja sam iskra broj 2087![]()
![]()
Sta mislite gdje bi bilo optimalno da se odrzi osnivacka skupstina? Ja optimisticno ocekujem vise od dvije hiljade ljudi.. uz mene naravno
Mislim da bi Zetra bila optimalna. Da pokazem pravu snagu naroda
Iskreno mislim da ce nas biti vise od 2 hiljade aBd al vidjet cemo.
Iskreno nemam nista protiv Mejdana al skup ce se odrzati u Sarajevu koliko sam ja skontao.
- Bullet Tooth Tony
#4028 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Meni je iskreno drago, sto je jedan politicki kandidat, odrzao predavanje na temu "Buducnost umjetne inteligencije" na jednom univerzitetu.. Hocu da kazem, dok jedni piju brlje po nekim halama, drugi ipak diskutuju sa mladim i pametnim ljudima.. Nekako pruza ti neku nadu, nemam pojma... Drago mi je cuti to...
-
putokaz1
#4029 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
''Ma koju crnu nadu''Bullet Tooth Tony wrote:Meni je iskreno drago, sto je jedan politicki kandidat, odrzao predavanje na temu "Buducnost umjetne inteligencije" na jednom univerzitetu.. Hocu da kazem, dok jedni piju brlje po nekim halama, drugi ipak diskutuju sa mladim i pametnim ljudima.. Nekako pruza ti neku nadu, nemam pojma... Drago mi je cuti to...
- Smrcak15
#4030 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadzikadic na americkoj TV, novi video
http://www.wbtv.com/video/2018/10/23/go ... sfh8SWb-JI
http://www.wbtv.com/video/2018/10/23/go ... sfh8SWb-JI
- Smrcak15
-
putokaz1
#4032 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kao SDA igrač završio je karijeru
-
mrjasmin
#4033 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
putokaz1 wrote:Kao SDA igrač završio je karijeru
Ne brini ti se njegovu karijeru. Babo rucao
- GandalfSivi
#4034 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znaci, pratio njegov FB live, odgovara samo na pitanja koja mu odgovaraju, "nezgodna" pitanja se brisu. Par likova ga pitalo zasto ne napravi osnivacku skupstinu u BL, da krene od tamo sa platformom za cijelu drzavu, cak se i fina rasprava povela bila, sve s postovanjem, nema provokacija, i odjednom, puf, nestade 20 i nesta komentara...
Poceo je sa politikanstvom a nije posteno ni usao u politiku (dobro, mozda nije on, ali ekipa koja mu radi FB)...
Poceo je sa politikanstvom a nije posteno ni usao u politiku (dobro, mozda nije on, ali ekipa koja mu radi FB)...
-
belfy
#4035 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to sam isto i ja pitao na ovoj temi, pa mi Smrle rece da se obratim direktno na FB. rezultat je vidljiv.
- GandalfSivi
#4036 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja sam rekao da cu poslije izbora biti open-minded, da cu vidjeti kakva je platforma, ako napravi stranku da cu im procitati program prije nego sto pocnem (nastavim) kritikovati. Zato i gledam mu "obracanje" i iskreno mi smeta sto se brisu ne provokativna, nego mozda malo nezgodnija pitanja. Lik cijelo vrijeme odgovara samo na "softball" pitanja, ostala nestaju...
- Kikibombona
#4037 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I ja bih izbrisao to pitanje jer je glupo kao qrac i ne zasluzuje da zauzima prostor. I pitanje je provaktivno, vjerovatno upuceno od nekakve rugobe iz laboratorije dr. Zlatka Lagamudzije (SDP stranacki poltron).GandalfSivi wrote:Znaci, pratio njegov FB live, odgovara samo na pitanja koja mu odgovaraju, "nezgodna" pitanja se brisu. Par likova ga pitalo zasto ne napravi osnivacku skupstinu u BL, da krene od tamo sa platformom za cijelu drzavu, cak se i fina rasprava povela bila, sve s postovanjem, nema provokacija, i odjednom, puf, nestade 20 i nesta komentara...
Cuj molim te, osnivacka skupstina u BL.
To je kao da neko pita zasto se sjediste SDP-a ne preseli u Banjaluku ili Siroki Brijeg.
-
convict
#4038 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne bih rekao da je SDP, to je tipicno SDA utjerivanje ovaca u tor.
Nekada ranije, jos dok je SDP bio respektabilna opozicija, napadali su ih po istoj matrici, zasto multi-kulti pricu ne prodaju na Sokocu i u Grudama. Kasnije je fokus takve vrste napada presao na Nasu stranku, a sada se vec usmjerava na stranku koja nije jos ni osnovana.
To moze doci samo od onih koji zele od Sarajeva napraviti Sokolac i Grude.
Nekada ranije, jos dok je SDP bio respektabilna opozicija, napadali su ih po istoj matrici, zasto multi-kulti pricu ne prodaju na Sokocu i u Grudama. Kasnije je fokus takve vrste napada presao na Nasu stranku, a sada se vec usmjerava na stranku koja nije jos ni osnovana.
To moze doci samo od onih koji zele od Sarajeva napraviti Sokolac i Grude.
- Ja_Ja
#4039 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Covjek je bio kandidat za clana predsjednistva iz reda Bosnjaka koji se bira u FBiH. Kakva su to ocekivanja molim vas lijepo o nekoj Banjaluci i nekom startu iz Banjaluke ako se zna ustavno uredjenje nase drzave i izborni zakon.
Nema te partije niti ideologije koja moze djelovati uspjesno na prostoru citave drzave u ovim uslovima. To su za sada mokri snovi. Kada bar u jednom dijelu drzave dodje do promjene i kada visina GDP-a i prosjecne mjesecne plate postanu veci prioritet od nacionalizma onda mozemo ocekivati tu vrstu promjene. On moze okupiti ili saradjivati sa progresivnim snagama u RS ali te snage bi morale da djeluju kroz svoju neku platformu, koja bi stitila ono sto se kroz percepciju smatra interesima RS ali istovremeno radila na boljitku citave BiH kroz dijalog i zakonska uredjenja koja su u interesu svih a koja ne idu na stetu bilo kojih.
Nema te partije niti ideologije koja moze djelovati uspjesno na prostoru citave drzave u ovim uslovima. To su za sada mokri snovi. Kada bar u jednom dijelu drzave dodje do promjene i kada visina GDP-a i prosjecne mjesecne plate postanu veci prioritet od nacionalizma onda mozemo ocekivati tu vrstu promjene. On moze okupiti ili saradjivati sa progresivnim snagama u RS ali te snage bi morale da djeluju kroz svoju neku platformu, koja bi stitila ono sto se kroz percepciju smatra interesima RS ali istovremeno radila na boljitku citave BiH kroz dijalog i zakonska uredjenja koja su u interesu svih a koja ne idu na stetu bilo kojih.
- GandalfSivi
#4040 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znaci jos jedna “bosnjacka” stranka. Hajde dobro. A Kiki, rano su oni poceli definisati koja su to pitanja “glupa ko qurac”, a vidim da ih simpatizeri kao ti slijepo brane, a to im sigurno nece pomoci.
Sve u svemu, Mirso samo jos jedna ubleha ispade, sat vremena bukvalno pricao ni o cemu...
Sve u svemu, Mirso samo jos jedna ubleha ispade, sat vremena bukvalno pricao ni o cemu...
- 512MB
#4041 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Na americkoj TV bukvalno rece profa:"What we have there is presidential council, three members representing each ethnic group..."
Mogo je barem prostudirat zakon prije neg se kandidira...
- Banksy
#4042 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa, nije. Ovaj je rođen u BL.Kikibombona wrote:
Cuj molim te, osnivacka skupstina u BL.
To je kao da neko pita zasto se sjediste SDP-a ne preseli u Banjaluku ili Siroki Brijeg.
- Ja_Ja
#4043 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja sam misljenja da nema glupih pitanja kao ni ideja, samo se radi o tome sta su prioriteti za odgovor ili implementaciju. Pitanja rada u dva entiteta nije prakticno ni za puno vece stranke od jedne koja je tek u nastanku. Vjerujem da je tvoja zelja za radom u oba entiteta neupitna i da je ispravna, no ta vrsta rada nebi dovela do zeljenih rezultata niti do neke vrste kohezije nekih progresivnih snaga u citavoj drzavi, naprotiv u ovom sistemu bi to proizvelo nus produkt. Mnogo bolja opcija bi bila podrska formiranju slicne platforme u drugom entitetu.GandalfSivi wrote:Znaci jos jedna “bosnjacka” stranka. Hajde dobro. A Kiki, rano su oni poceli definisati koja su to pitanja “glupa ko qurac”, a vidim da ih simpatizeri kao ti slijepo brane, a to im sigurno nece pomoci.
I nema potrebe za brendiranjem tipa “bosnjacka”. Dovoljno je samo “platforma centra” a ja sam siguran da ce se mnogi naci u njoj. U kojem tacno obliku to ce mo tek vidjeti nakon 25 novembra.
- hekaton
#4044 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
pa dobro nije nista pogresno rekao...po ovom kmecanju Covica vidis koliko i ostali gledaju na to na taj nacin bez obzira sta pise u ustavu. Tako da prof je iznio realno stanje sa terena. To sto smo mi uspjeli da promovisemo druga Komsica je druga stvar512MB wrote:Na americkoj TV bukvalno rece profa:"What we have there is presidential council, three members representing each ethnic group..."![]()
- mousstapha
#4045 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sta je tacno pogresno u navedenom?512MB wrote:Na americkoj TV bukvalno rece profa:"What we have there is presidential council, three members representing each ethnic group..."![]()
- GandalfSivi
#4046 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne predstavljaju etnicke grupe, nego se biraju iz etnicke grupe. Na engleskom se njegova izjava mogla shvatiti na oba nacina, mogao je malo bolje se izraziti...mousstapha wrote:Sta je tacno pogresno u navedenom?512MB wrote:Na americkoj TV bukvalno rece profa:"What we have there is presidential council, three members representing each ethnic group..."![]()
- mousstapha
#4047 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
U ustavu pise da se biraju bosnjak, hrvat i srbin. Koga prestavljaju i ispred koga se kandidiraju su ustvari vise slobodne interpretacije. Sve zavisi iz kojih usta dolaze.
- 512MB
#4048 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sve?mousstapha wrote:Sta je tacno pogresno u navedenom?512MB wrote:Na americkoj TV bukvalno rece profa:"What we have there is presidential council, three members representing each ethnic group..."![]()
U BiH se bira predsjednistvo (dva clana iz fbih i jedan iz rs) koje predstavlja drzavu i sve njene gradjane. Zasad je jos jedan clan koji se izjasnio kao srbin, i dva druga koja su se izjasnila kao Bosnjak i Hrvat, a to se mora kako znamo ukinuti (Sejdic-Finci). A nikakvi predstavnici nekih izmisljenih etnickih grupa il sta ti ja znam.
- mousstapha
#4049 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kamo srece da je tako, ali bojim se da je realnost drugacija. Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu etnicke grupe, nego konstitutivni narodi. A "izmisljeni" su u ustavu.
- Kikibombona
#4050 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dominatno bosnjacka. Notorna cinjenica o kojoj ne vrijedi raspravljati. Mirsad jednako tako ima solidnu podrsku Srba i Hrvata koji zive u dominantno bosnjackim sredinama. Poznajem ih nekoliko. Sigurno se nadje poneki Srbin i Hrvat u dominantno srpskim i hrvatskim predjelima sto simpatizira ili glasa za Mirsada. Imao je glasove u Sirokom Brijegu. Licno poznajem Hrvata iz zapadnog Mostara sto je glasao za Mirsada. Dakle, pojedinacni slucajevi. Tu su svakako Bosanci i drugi manjinski narodi.GandalfSivi wrote:Znaci jos jedna “bosnjacka” stranka. Hajde dobro. A Kiki, rano su oni poceli definisati koja su to pitanja “glupa ko qurac”, a vidim da ih simpatizeri kao ti slijepo brane, a to im sigurno nece pomoci.
E sad, mozda bi ti volio da Mirso negira genocid u Srebrenici pa da pokupi glasove na Romaniji. Na tvoju zalost, to se nece desiti, uzet ce glasove od SDP kartela.
I naravno da je pitanje bilo glupo i da ne zasluzuje nikakav odgovor. Obicna provokacija stranackih poltrona.
Koliko je SDP uzeo procenata u Banjaluci i Sirokom?