Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
Piklic
#4001 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Gledao sam ovaj live i gledajuci realno neki opet ponavljam imaju prevelike ocekivanja
Pogotovo ovo zadnje pitanje "vracanje zastave sa ljiljanima kao zastava R BiH" ovdje se defitivno Mirsad nije snasao jer propisano je da se nakon sklapanja dejtona nece koristi obiljezja koja su dotada koristena i da u roku od 6 mjeseci treba izabrati nova obilježja države i 2/3 vecinom pri cemu moraju biti zastupljena sva 3 konstitutivna naroda
i opet ovo za kantone, koliko je god to neophodno nije moguce, to su se zalagali cak i SDA, SDP, pa u odjenoj mjeri i HDZ kroz stvaranje treceg entiteta, najdalje sto se moze uciti jeste smanjenje nadleznosti odnosno, sudove spustiti na opcinski nivo, ukinuti kantonalne, obrazovanje podignuti na federalni nivo i jedino ostaviti zdravstvo i mup na kantonalnome nivou
Pogotovo ovo zadnje pitanje "vracanje zastave sa ljiljanima kao zastava R BiH" ovdje se defitivno Mirsad nije snasao jer propisano je da se nakon sklapanja dejtona nece koristi obiljezja koja su dotada koristena i da u roku od 6 mjeseci treba izabrati nova obilježja države i 2/3 vecinom pri cemu moraju biti zastupljena sva 3 konstitutivna naroda
i opet ovo za kantone, koliko je god to neophodno nije moguce, to su se zalagali cak i SDA, SDP, pa u odjenoj mjeri i HDZ kroz stvaranje treceg entiteta, najdalje sto se moze uciti jeste smanjenje nadleznosti odnosno, sudove spustiti na opcinski nivo, ukinuti kantonalne, obrazovanje podignuti na federalni nivo i jedino ostaviti zdravstvo i mup na kantonalnome nivou
-
julisiz es grant
#4002 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znači opet je na daske koje život znače izašla neka fukara i počela da skače 
- Smrcak15
#4003 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Gledajte trenutno na TV1

- SmokingMan
#4004 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrle spavaš li ti inače? 
- Smrcak15
#4005 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
jook junace zivim od haveSmokingMan wrote:Smrle spavaš li ti inače?
- SmokingMan
#4006 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Odmori malo,izbori su završeni.Smrcak15 wrote:jook junace zivim od haveSmokingMan wrote:Smrle spavaš li ti inače?
- Smrcak15
#4007 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
nema odmora dok traje obnovaSmokingMan wrote: Odmori malo,izbori su završeni.
- SmokingMan
#4008 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ma mi ne moremo izgraditi koliko ovi "ustoličeni" mogu uništiti i prisvojiti...Smrcak15 wrote:nema odmora dok traje obnovaSmokingMan wrote: Odmori malo,izbori su završeni.
Mirso.
- Kikibombona
#4009 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Divna emisija. Lijepo gledati i slusati.
A realnost je uzasno crna. Moj narode...
- AmiĐa_Idriz
#4010 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Uživao sam. Uživao.Kikibombona wrote:Divna emisija. Lijepo gledati i slusati.
- Idemedosumom
#4011 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Samo sam na zadnjih 20 minuta pristigao. Divota 
- Kikibombona
#4012 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sami smo krivi sto nam je ovako.AmiĐa_Idriz wrote:Uživao sam. Uživao.Kikibombona wrote:Divna emisija. Lijepo gledati i slusati.
Ima normalnih ljudi, ali je vecina nenormalna i ta nenormalna vecina bira nenormalne predstavnike.
Veoma konstruktivan i prijatan razgovor. Nijednom od trojice diskutanata egzistencija ne zavisi od politike. Voze ih drugi motivi i to se primjeti.
Nema svadje, nema negativnog naboja. Normalni ljudi, iskreni i posteni, koliko god bili razliciti, naci ce zajednicki interes.
Mali Drasko me pozitivno iznenadio. Svaka rijec je bila na mjestu. Veoma mlad i zreo. Odlicno je detektovao probleme u drustvu i iznio ih narodskim rijecnikom, da svako razumije. Impresivan nastup.
- Smrcak15
#4013 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Drasko je prvoklasan decko, svaka cast...a genijalni su mu oni videi o bucanju predizbornog asfaltaKikibombona wrote:Sami smo krivi sto nam je ovako.AmiĐa_Idriz wrote:Uživao sam. Uživao.Kikibombona wrote:Divna emisija. Lijepo gledati i slusati.
Ima normalnih ljudi, ali je vecina nenormalna i ta nenormalna vecina bira nenormalne predstavnike.
Veoma konstruktivan i prijatan razgovor. Nijednom od trojice diskutanata egzistencija ne zavisi od politike. Voze ih drugi motivi i to se primjeti.
Nema svadje, nema negativnog naboja. Normalni ljudi, iskreni i posteni, koliko god bili razliciti, naci ce zajednicki interes.
Mali Drasko me pozitivno iznenadio. Svaka rijec je bila na mjestu. Veoma mlad i zreo. Odlicno je detektovao probleme u drustvu i iznio ih narodskim rijecnikom, da svako razumije. Impresivan nastup.
- shiljak
#4014 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadzikadić fb 24k lajkova, neka fan stranica o njemu 90k 
- Kikibombona
#4015 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ako se ne varam stranica je dosta stara i administracija je odlucila staviti se u sluzbu Hadzikadica.shiljak wrote:Hadzikadić fb 24k lajkova, neka fan stranica o njemu 90k
I sam Hadzikadic je rekao da su dobili podrsku od mnogih organizacija, udruga itd.
- shiljak
#4016 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znači na toj stranici je bilo nešto drugo i sad su preimenovali u podršku hadžikadiću? 
-
belfy
#4017 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
jos kada Drasko postane iskra... ili barem da mu se pruzi prilika, mozda bi i postao...
- mousstapha
-
mrjasmin
#4019 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /181019010
Zar nisu bas ovo prigovarali Hadzikadicu? Da budemo jasni ja sam protiv istospolni brakova i smatram da to nije normalno al ne volim licemjerstvo kad se nekome nesto prigovara a onda istu stvar ti sam uradis.
Zar nisu bas ovo prigovarali Hadzikadicu? Da budemo jasni ja sam protiv istospolni brakova i smatram da to nije normalno al ne volim licemjerstvo kad se nekome nesto prigovara a onda istu stvar ti sam uradis.
- Kikibombona
#4020 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Upravo tako.shiljak wrote:Znači na toj stranici je bilo nešto drugo i sad su preimenovali u podršku hadžikadiću?
Ima jos par stranica koje su podrzale Hadzikadica al' je ta najveca.
-
The 51st State
#4021 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadzikadic je ekstra lik, nadam se do ce okupiti oko sebe ravne sebi, fall ovakvih ljudi na javnoj sceni.
-
Piklic
#4022 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sve SDA ovako onako serijat a sto nisu ovo objavili prije izbora za istopolne brakove, joj loopina
- Ja_Ja
#4023 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da, da to je to. Da budemo posteni u ovom slucaju se nece (koliko sam procitao) raditi o brakovima vec o “zajednicama” ali sustina je ista. Covjeka su kjafirom zvali sto je otvoreno rekao da bi podrzao istospolne zajednice nakon cega smo ovdje diskutovali o tome. Moje stajaliste je isto, bez obzira ko je na vlasti kad tad bi se zakonsko uredjenje istospolnih zajednica moralo rijesiti. Drago mi je da je krenulo prije pocetka mandata nove vlade cisto da ostane zapisano da su zeleni bili tu i aminovali tome. To mnogo govori o Hadzikadicevoj spremnosti da kaze nesto i da stoji iza neceg sto nije popularno ali u isto vrijeme govori koliki su beskicmenjaci ostali koji se ne libe da slazu dok trepnes.mrjasmin wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /181019010
Ne vidim nista lose u definisanju tih prava. Nisam za parade ponosa, ali podjednako sam i protiv paradiranja ostalih, kao i protiv javnih izlijeva ljubavi bez obzira o kome se radilo (ukljucujuci i ljubakanje po ulicama).
- tvojkomsija
#4024 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja sam iskra broj 2087
Sta mislite gdje bi bilo optimalno da se odrzi osnivacka skupstina? Ja optimisticno ocekujem vise od dvije hiljade ljudi.. uz mene naravno
Sta mislite gdje bi bilo optimalno da se odrzi osnivacka skupstina? Ja optimisticno ocekujem vise od dvije hiljade ljudi.. uz mene naravno
-
mrjasmin
#4025 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
tvojkomsija wrote:Ja sam iskra broj 2087![]()
![]()
Mislim da bi Zetra bila optimalna. Da pokazem pravu snagu naroda
Iskreno mislim da ce nas biti vise od 2 hiljade aBd al vidjet cemo.