Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
visocicaguy

#351 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:
Vala od svih dosadašnjih najavljenih kandidata za bošnjačkog člana, te i onih očekivanih (SDA), ja bih naprije glasao za ovog covjeka.
Vala, ovo je još jedan što razbija masu glasova ljevice, još jedan što igra za SDA. Pametnije je onda glasati direktno za Seku.
jah - za sve krivi drugi. zasto se ta ljevica ne dozove pameti i dogovore kao ljudi da podrze jednog kandidata? ne, tesko je - svi imaju svoj "nam"... pa ako se ne mogu ljevicari izmedju sebe dogovoriti, kako onda misle da ce im iko povjerovati da mogu povuci drzavu naprijed!?

medjutim, posto to ne mogu, ne znaju ili nece da urade, onda za potencijalni izborni neuspjeh okrivljuju druge - i to unaprijed!

providno
Banksy

#352 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

visocicaguy wrote:
Banksy wrote:
Roccohljup wrote:
Vala od svih dosadašnjih najavljenih kandidata za bošnjačkog člana, te i onih očekivanih (SDA), ja bih naprije glasao za ovog covjeka.
Vala, ovo je još jedan što razbija masu glasova ljevice, još jedan što igra za SDA. Pametnije je onda glasati direktno za Seku.
jah - za sve krivi drugi. zasto se ta ljevica ne dozove pameti i dogovore kao ljudi da podrze jednog kandidata? ne, tesko je - svi imaju svoj "nam"... pa ako se ne mogu ljevicari izmedju sebe dogovoriti, kako onda misle da ce im iko povjerovati da mogu povuci drzavu naprijed!?

medjutim, posto to ne mogu, ne znaju ili nece da urade, onda za potencijalni izborni neuspjeh okrivljuju druge - i to unaprijed!

providno
Providno je, da ne upotrijebim neku jaču riječ, očekivati i vjerovati da čovjek koji živi, koliko, 30 godina, negdje vani, daleko od Bosne, i još sam samcijat, bez stranke i bez bilo kakve logistike, može preko noći, čarobnim štapićem srediti ovaj haos, utemeljen i sustavno njegovan 30 godina. U stvari, nevjerovatno mi je da se o njemu uopće ozbiljno i razgovara.
visocicaguy

#353 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

Banksy wrote:
visocicaguy wrote:
Banksy wrote:

providno
Providno je, da ne upotrijebim neku jaču riječ, očekivati i vjerovati da čovjek koji živi, koliko, 30 godina, negdje vani, daleko od Bosne, i još sam samcijat, bez stranke i bez bilo kakve logistike, može preko noći, čarobnim štapićem srediti ovaj haos, utemeljen i sustavno njegovan 30 godina. U stvari, nevjerovatno mi je da se o njemu uopće ozbiljno i razgovara.
ja i nisam rekao da ocekujem preko noci. ali, ne vidim ni neku stetu koju bi mogao nanijeti!? ovo sve ostalo je isprobano (SDA/SBB/SDP/DF/...) i ne vidim da ide naprijed!?
criticos

#354 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by criticos »

Naručen ublehaš iz USA na preporuku Šaćirbeja da utre put SDA kandidatu i uzme koji glas ljevici.
visocicaguy

#355 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

criticos wrote:Naručen ublehaš iz USA na preporuku Šaćirbeja da utre put SDA kandidatu i uzme koji glas ljevici.
zasto se ljevica ne dogovori izmedju sebe i ne olaksa posao i sebi i narodu?
criticos

#356 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by criticos »

visocicaguy wrote:
criticos wrote:Naručen ublehaš iz USA na preporuku Šaćirbeja da utre put SDA kandidatu i uzme koji glas ljevici.
Ako vidiš u Nikšiću, Komšiću, Kojoviću i Suljagiću mudre, odmjerene, prekaljene i prepečene političare spremne svoj ego, sujetu, osobne nesuglasice i interese podrediti za više državne i narodne interese, onda ti je pitanje bespotrebno.
visocicaguy

#357 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

criticos wrote:
visocicaguy wrote:
Ako vidiš u Nikšiću, Komšiću, Kojoviću i Suljagiću mudre, odmjerene, prekaljene i prepečene političare spremne svoj ego, sujetu, osobne nesuglasice i interese podrediti za više državne i narodne interese, onda ti je pitanje bespotrebno.
stoji. ali onda je licemjerno prebacivati odgovornost za svoju nesposobnost na pojavu drugih kandidata.
criticos

#358 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by criticos »

visocicaguy wrote:
stoji. ali onda je licemjerno prebacivati odgovornost za svoju nesposobnost na pojavu drugih kandidata.
Nisam nigdje licemjerno prebacio odgovornost, nego sam jasno konstatirao čiji je igrač i koja mu je namjena.
Roccohljup

#359 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:
Jah.....baš ljevici treba neko da je razbija........sami su sebi dovoljni kako izgleda :D :D :D
vala, ovo je kandidat oko kojeg bi se (da je sreće) ljevica trebala okupiti i podrzati ga svi zajedno. Oko bilo kojih kandidata koji dolaze ispred neke lijeve stranke ce biti polemika i proica a sto on a sto vi, itd., onda im je najbolje da ako misle nesto da urade za drzavu i narod (a jok da umetnu svoje guzove u fotelje) da nađu kandidata koji "ne pripada" niti jednoj stranci i kojeg ce svi podrzati. Evo ne mora biti ovaj ciko, nek odaberu koga hoce a ko ima kvalitet, stručnost, zelju i mošnje da se time bavi.
džakailibu

#360 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by džakailibu »

smijesno je i pomisliti da clan predsjednistva moze nesto uciniti. tako da na ovog lika i ne treba gledati kao mesiju. sama pozicija za koju se kandiduje mu to ne dozvoljava. no ono sto je bitnio jeste da svaki glas i neka njegova eventualna pobjeda moze bar malo ostetiti matricu po kojoj zivimo. na isti nacin kako je to komsic mogao kada je prvi put izabran za clana. glasao bi za ovoga punim, prije nego za onog suhoparnog sdp kandidata (moguceg) koji je dosadan do zla boga.
Banksy

#361 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Ukratko.
Roccohljup

#362 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
Ukratko.
A dokaz tome je......?????
Banksy

#363 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:
Ukratko.
Zdrav razum i 20 godina provedenih u močvarama poslijeratne političke Bosne.
Roccohljup

#364 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
Cijeneći razum i iskustvo, to ipak nije dokaz već tvoje mišljenje i/ili ubjeđenje koje porizilazi iz njega. I ja imam hejbet takvih za ostale kandidate no ne znači da sam u pravu ali ipak mi je to vodilja da ih gotivim ili ne. No ne bih za bilo kog od njih rekao da je to dokaz, sem da stvarno nemam nesto konkretno.
Novak20

#365 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:
Ukratko.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nismo na sudu. Valjda elementarna logika može dokučiti nešto o kandidaturi čovjeka koji ne živi u BiH bezmalo 30 godina. I dobro ga criticos poveza sa Šaćirbegom koji nas pošteno zavali. :D
Banksy

#366 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:
Cijeneći razum i iskustvo, to ipak nije dokaz već tvoje mišljenje i/ili ubjeđenje koje porizilazi iz njega. I ja imam hejbet takvih za ostale kandidate no ne znači da sam u pravu ali ipak mi je to vodilja da ih gotivim ili ne.

No ne bih za bilo kog od njih rekao da je to dokaz, sem da stvarno nemam nesto konkretno.
:-)
Maraschino

#367 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Maraschino »

Ovaj gospodin ako je zainteresovan za neki fakultet a biti clan predsjednistav, puno je to za njega.
Roccohljup

#368 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Novak20 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nismo na sudu. Valjda elementarna logika može dokučiti nešto o kandidaturi čovjeka koji ne živi u BiH bezmalo 30 godina. I dobro ga criticos poveza sa Šaćirbegom koji nas pošteno zavali. :D
Ne dao bog d ajesmo, ali opet to su ozbiljne tvrdnje pa kontam da mozda covjek zna nesto konretno....ko ce znati na današnjem vaktu.

A to što nije zivio ovdje 30 god, pa sad hoce da se bavi ovdje politikom ja bar ne vidim kao nesto loše , možda je covjek idealista (najviše mi to liči) i misli da nesto dobro hoc ei moze da uradi za svoju zemlju. Ako je tako, mislim da je to za pohvalu (makakav ishod izbora bio) a ne za osudu. Al opet, fakat ne znam za sigurno sta se tu krije, ali meni ciko izgleda kao da ozbiljno misli ono sto priča.

A to da ga SDA gura kao "decoy" (da profesor moze razumiti ako cita :D ) meni nikako nema smisla. Mislim da bi on stavise njima mogao odvuci fin broj glasaca. Dosta je raje (iz SDA a i iz ostalih stranaka) kojima je pun klinac i ovih i onih (tj. ne vide neku utjehu puno ni u SDPu, DFu, ili još gore SBBu) jer se ni jedni ni drugi nisu proslavili dok su bili na vlasti te bi masovno mogli glasati za neke nove klince...tj profe :)
Banksy

#369 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Kad vidim da GS simpatizer (akitivista?) hvali ovog 'čiku', alarm zazvoni još glasnije.

Pa još ako se prisjetimo kako je Suljagić na prošlim izborima odigrao za Bakira...
stari grad Visegrad

#370 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by stari grad Visegrad »

Mirsad Hadzikadic nikada nece pobjediti kao samostali kandidat za clan Predsjednistva.
Nema dovoljno reklame. Treba biti na svakom Dneviniku makar 5 minuta. Prije dnevnika na relami. U svim novinama na prvoj ili drugoj strani svaki dan sa nekim komentarom. Treba se promivisati svaki dan u pisanim medijama i na Internet-medijima.
Toliko.
Nikada niko nije pobjedio kao samostani kandidat u BiH.
To je sarena laza.
Necu nikada glasati za samostalnog jer znam da nema shanse. Mali broj glasaca zna da on postoji, pocev od moje matere.
Mirsadu Hadzikadicu predazem da udje u neku stanku npr. SDA, SDP, DF i onda cu glasati za tu stranku. Ne zelim bacati moj glas na kandidate koji nece pobjediti. Mada vjerujem u Mirsada i njegove dobre namjere 200%.
Roccohljup

#371 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:Kad vidim da GS simpatizer (akitivista?) hvali ovog 'čiku', alarm zazvoni još glasnije.

Pa još ako se prisjetimo kako je Suljagić na prošlim izborima odigrao za Bakira...
Da simpatišem GS (radi reufa) to nije tajna, al nit sam član a niti aktivista. Isto tako simpatišem i NS radi nekih stvari i nekih ljudi, čak ima i par ljudi iz DF i SDP koje gotivim mada kao partije su mi odron i jedni i drugi. Vjerujem da i ti imas svojih simpatija prema nekim strankama i pojedincima, ali daleko od toga da ti to uzimam za zlo ili jos gore da kazem da si aktivista ili plaćenik neke od njih.
a tebi aferim....imas ko i svako ovdje pravo na mišljenje.
Ja_Ja

#372 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Iako sam lijevo orijentiran moram priznati da mi se gade ove tvrdnje o tome kako neko nekom glasove uzima zarad SDA. Pa majka mu stara lijevica se ne moze dogovorit dal je mlijeko bijelo a da njima neko nesto uzima. Fuj! U Zenici na lokalnim izborima nisu svi zajedno ponudili cestitog kanidata, i opet svi krivi sto je ublehas uzeo izbore. Sad se vec mjesecima gombaju oko toga ko/sta/gdje i onda opet ko biva neko rasparcava. Ma mani te se te price za malu djecu.

Ovaj tip bas zbog toga sto nema tu stranacku infrastrukturu predstavlja dobrog i reprezentativnog kandidata za predsjednistvo. U parlamentu je potrebna stranacka infrastruktura, u raznim skupstinama, itd. ali ne i u predsjednistvu. Tako da mislim da je superioran za sada u odnosu na sve bosnjacke kandidate ovaj izborni ciklus. Vidjet cemo kako ce to dalje ici.
GandalfSivi

#373 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Vidi ova tema jos postoji :lol: Kakav ba Hadzikadic, lik sa svojom kandidaturom pokazuje lose namjere. Prvo, prica mu je utopija. Drugo, infrastruktura uzima izbore, a on je nema. Trece, dolazi lik iz USA, a i ovdje u DCu je pogubljen bio kad je dosao, Ajla (jako sposobna djevojka koja radi odlican posao za BiH) ga za ruku vodala i objasnjavala ko je ko.

Treba liku kandidatura za CV-a, a prije ce Semir piramide iskopati, nego Mirsad sto ce u Predsjednistvo. Samo ce uzeti glasove onima koji bi i mogli pobijediti...
sinuhe

#374 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Svakako ce vam biti premijer kakav Konakovic, Novalic ili ambciozni Zahiragic na cije imenovanje ne mozete uticati. A ovdje od Hadzikadica trazite plan :P
Prpa.ba

#375 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Prpa.ba »

Tacno covjeku dodje da suzu pusti za ukletom sudbinom levicara i narkomafije kojima ce ovaj ciko sa svojih 5-10 hiljada glasova pomutiti planove da preuzmu seharu od svojih koalicionih partnera. :mrgreen:
Locked