cLo wrote:Namazanac, lafo se vratio tako odlican da nam obasja i direkt u fotelju i politiku. Zasto se nije vratio da educira, da pokloni znanje kojim obiluje, nego se odmah priFatio kasike i za kolac? Malo meni to smrducka sve.

Svi nas izvarali, sumnja je logicna i opravdana.
Hadzikadic ima neke evidentne prednosti. Nije nikad zivio u kriminalnoj drzavi, gdje su korupcije i nepotizam nacin zivota. Zivio je do '87 u Jugoslaviji koja je bila koliko-toliko uredjena zemlja. Nakon toga je zivio u Americi. Tamo je postigao sve na privatnom planu. Sve vrijeme je pomagao Bosni za sto ima dosta dokaza. Bio je prisutan.
Napunio je 63 godine. Postigao sve u zivotu, dosega vrh. Materijalno osiguran, zena i djeca na visokim pozicijama.
Covjek je, kako rekoh, sve vrijeme pomagao BiH. To nije lako raditi iz inostranstva. Dosao je ovdje da na terenu pokusa uraditi nesto dobro za domovinu. Voditi svoju domovinu je veliki izazov, veci od bilo cega sto je do sada radio. Biti predsjednik drzave, raditi na njenom razvoju, postici nesto konkretno i uciniti da te ljudi vole, da ostanes upisan u historiju - veliki je motiv i izazov. Mozda ga to pokrece.
Evo izjava za americke medije. Jasno istice da ce u BiH zaradjivati manje i da mu to nije motiv. Sam je rekao, taman da udje u predsjednistvo, zarada ce biti desetorostruko manja.
https://youtube.com/watch?v=msx6uABYAnY
I ja imam rezervu, prema svakome. Ipak, prilicno vjerujem ovom covjeku, sto se tice postenja i morala. Da li je i koliko sposoban da se bavi politikom, to tek treba pokazati. Gori od ovih babuna ne moze biti.