Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
General War

#3101 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
General War wrote:
GandalfSivi wrote:
Cekaj, hajde nastranu sve, ali da li fakat ima ovdje iko ko tvrdi da je Hadzikadic karizmatican?
Meni licno izgleda normalan i na fonu onoga sto ocekujem od politicara...za karizmaticnog niti takve volim niti mi treba takav u bosni, neke forumase prenese ali i to razumijem...vec vidjeno sa Zlajom i Komsicem.
Slazemo se. Kod nas je karizma druga rijec za kabadahijstvo, nego vidim proziva Kiki Denisa za nedostatak iste, pa rekoh ko mu je kontrolna jedinica?
Kiki je vazda srcan, ali takvi ti se penju po tenkovima a ne proracunati :mrgreen:
Predpostavljam Zlatko L. A denis sve sto je stariji sve vise lici kao Zlajina kopija.
Kikibombona

#3102 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

cLo wrote:Namazanac, lafo se vratio tako odlican da nam obasja i direkt u fotelju i politiku. Zasto se nije vratio da educira, da pokloni znanje kojim obiluje, nego se odmah priFatio kasike i za kolac? Malo meni to smrducka sve. :D
Svi nas izvarali, sumnja je logicna i opravdana.

Hadzikadic ima neke evidentne prednosti. Nije nikad zivio u kriminalnoj drzavi, gdje su korupcije i nepotizam nacin zivota. Zivio je do '87 u Jugoslaviji koja je bila koliko-toliko uredjena zemlja. Nakon toga je zivio u Americi. Tamo je postigao sve na privatnom planu. Sve vrijeme je pomagao Bosni za sto ima dosta dokaza. Bio je prisutan.

Napunio je 63 godine. Postigao sve u zivotu, dosega vrh. Materijalno osiguran, zena i djeca na visokim pozicijama.

Covjek je, kako rekoh, sve vrijeme pomagao BiH. To nije lako raditi iz inostranstva. Dosao je ovdje da na terenu pokusa uraditi nesto dobro za domovinu. Voditi svoju domovinu je veliki izazov, veci od bilo cega sto je do sada radio. Biti predsjednik drzave, raditi na njenom razvoju, postici nesto konkretno i uciniti da te ljudi vole, da ostanes upisan u historiju - veliki je motiv i izazov. Mozda ga to pokrece.

Evo izjava za americke medije. Jasno istice da ce u BiH zaradjivati manje i da mu to nije motiv. Sam je rekao, taman da udje u predsjednistvo, zarada ce biti desetorostruko manja.

https://youtube.com/watch?v=msx6uABYAnY

I ja imam rezervu, prema svakome. Ipak, prilicno vjerujem ovom covjeku, sto se tice postenja i morala. Da li je i koliko sposoban da se bavi politikom, to tek treba pokazati. Gori od ovih babuna ne moze biti.
Ja_Ja

#3103 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

cLo wrote:Namazanac, lafo se vratio tako odlican da nam obasja i direkt u fotelju i politiku. Zasto se nije vratio da educira, da pokloni znanje kojim obiluje, nego se odmah priFatio kasike i za kolac? Malo meni to smrducka sve. :D
Vracao se naravno. Zadnjih 15tak godina non stop. Aktivno znanje prenosio i pomagao da drugi prenose svoje znanje u BiH. Kao jedan od osnivaca nase akademije nauka i umjetnosti u SADu dovodio i okupljao sve najobrazovanije mozgove koje Bosna ima po svijetu.
cLo

#3104 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cLo »

On je za sada stendbajoniziran, dat cu mu vremena, nije hica. Ako prezivi do narednih izbora i izbori se :D rado cu podrzati. Ovaj put ipak za Zeljka, nije vrijeme za "kockanje" :D
General War

#3105 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

KatarinaKosaca wrote:
drag_gost wrote:Nije to argumentacija, to je fakt. SDP je zlo.
jeste. Druga je stvar sto je nas SDA godinama iscrpio, unistio pa zaboravljamo OCAJNE, POGUBNE 4 SDP godine da ne spominjemo sad alijanzu. Imali su ludo kadroviranje, nelegalno otpustanje (koje cemo mi platiti ili jesmo poslije presuda), stalne ustupke Dodiku i prodaju i predaju BIH suvereniteta (prebivaliste, entitetsko drzavljanstvo), nikakvo lobiranje u svijetu (koje je Bakir nastavio, ali Lagumdzija bas tad zaceo), nikakve medjunarodne odnose, najlosije ekonomske pokazatelje, najvecu nezaposlenost i brutalno inspekcijsko oporezivanje, najvece socijalne proteste. To sto nas SFA godinama muci, laze, krade, ne treba zaboraviti da je SDP isto i jos brutalnije radio.
:thumbup:
Tako je to bilo... i eto sad treba trcati glasati za njih i nadati se drugacijem rezultatu. :(
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3106 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by un1ted »

Da li su njegovi botovi, ili od konkurencije ne znam, ali su promašaj. Zbog agresivnih komentara odustao sam da glasam za dotičnog. Moj glas će da bude nevažeći, ako neko misli da sam imao glasati za nekoga drugog.
General War

#3107 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

cLo wrote:On je za sada stendbajoniziran, dat cu mu vremena, nije hica. Ako prezivi do narednih izbora i izbori se :D rado cu podrzati. Ovaj put ipak za Zeljka, nije vrijeme za "kockanje" :D
Glasati za covjeka koji cetiri godine nije nista radio niti vidi gdje je tu greska...ja ne znam sta NIJE kockanje.
SSemir

#3108 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

cLo wrote:On je za sada stendbajoniziran, dat cu mu vremena, nije hica. Ako prezivi do narednih izbora i izbori se :D rado cu podrzati. Ovaj put ipak za Zeljka, nije vrijeme za "kockanje" :D
Nije vrijeme za kockanje i odlucis se da das glas covjeku koji dokazano nista nije uradio za dobrobit gradjana. Protracio nekoliko mandata sto u predsjednistvu sto u parlamentu, bio dio vladajuce koalicije u federaciji...
cLo

#3109 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cLo »

"kockanje" je pun :D
Rimes87

#3110 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Rimes87 »

un1ted wrote:Da li su njegovi botovi, ili od konkurencije ne znam, ali su promašaj. Zbog agresivnih komentara odustao sam da glasam za dotičnog. Moj glas će da bude nevažeći, ako neko misli da sam imao glasati za nekoga drugog.
Cuj botovi ga odgovorili od glasanja. De ti meni reci, si siguran da zivis u Bosni? Nazalost,ovdje je sve puno botova i zadojenika i ne cudi me sa su neki uskocili na Mirsadov bandwagon. Ali, ako ne mozes da vidis mimo njih, onda ziv bio nemoj ni glasati vec se fino lijepo iseli. Jebiga, lakse tako, zar ne? Ja ti preporucujem da ni ne izlazis na izbore. Pusti da ti mogu manipulisati glasom, bole te.
ExNihilo

#3111 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ExNihilo »

SSemir wrote:
Nije vrijeme za kockanje i odlucis se da das glas covjeku koji dokazano nista nije uradio za dobrobit gradjana. Protracio nekoliko mandata sto u predsjednistvu sto u parlamentu, bio dio vladajuce koalicije u federaciji...
Pa u pravu je čovjek. Nije kockanje. Sigurno je da Komšić neće uraditi ništa.
cLo

#3112 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cLo »

Pa ja, Zeljko nece nista, Covic hoce, zato ne "kockaj" :D :P
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3113 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by un1ted »

Rimes87 wrote: Cuj botovi ga odgovorili od glasanja. De ti meni reci, si siguran da zivis u Bosni? Nazalost,ovdje je sve puno botova i zadojenika i ne cudi me sa su neki uskocili na Mirsadov bandwagon. Ali, ako ne mozes da vidis mimo njih, onda ziv bio nemoj ni glasati vec se fino lijepo iseli. Jebiga, lakse tako, zar ne? Ja ti preporucujem da ni ne izlazis na izbore. Pusti da ti mogu manipulisati glasom, bole te.
Naravno da jesu, u prevelikom shiljenju, gdje su se izjednacili sa SDA, SBB ili SDP gofnima.

Sto se tice iseljavanja, vec sam u procesu aBd. Imam dvije opcije, da ne glasam ni za jednu stranku, ili da glasam za SDA, jer narod u ovoj drzavi bolje nije zasluzio. Sta mi predlazes?
Dosadno mii

#3114 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

un1ted wrote:
Rimes87 wrote: Cuj botovi ga odgovorili od glasanja. De ti meni reci, si siguran da zivis u Bosni? Nazalost,ovdje je sve puno botova i zadojenika i ne cudi me sa su neki uskocili na Mirsadov bandwagon. Ali, ako ne mozes da vidis mimo njih, onda ziv bio nemoj ni glasati vec se fino lijepo iseli. Jebiga, lakse tako, zar ne? Ja ti preporucujem da ni ne izlazis na izbore. Pusti da ti mogu manipulisati glasom, bole te.
Naravno da jesu, u prevelikom shiljenju, gdje su se izjednacili sa SDA, SBB ili SDP gofnima.

Sto se tice iseljavanja, vec sam u procesu aBd. Imam dvije opcije, da ne glasam ni za jednu stranku, ili da glasam za SDA, jer narod u ovoj drzavi bolje nije zasluzio. Sta mi predlazes?
Glasaj za Adnana Efendića :bih:
General War

#3116 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Dosadno mii wrote:Image
Ne znam kako misli "prekvalificirati i educirati" bivse borce kad su ljudi vec dobrano u makar cetvrtoj deceniji zivota :roll:
I da hoce, ko ce ih primiti u tim godinama?
Vise sam za garantovanu pemziju od 350KM za veterane, drugima dodatak na pemziju od 100KM koji imaju radni staz...a pare namaknut od bolje redistribucije drzavnog novca...pa i od novca za izbore koje stranke koriste.
Smrcak15

#3117 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kako bi to samo bilo mocno da hadzikadic pobjedi sa svojih ulozenih 150 000 km u ovu predizbornu kampanju njihovu silne milione iz budzeta , pare nasih ljudi koji su krvavo zaradili, i to jos preko FB dok oni kesama sa topsom i kojom bananom
neon-x

#3118 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Tesko ce pobijediti jer gerila marketing nije dovoljan za zemlju poput BiH. TV je daleko najvaznija platforma za nase biracko tijelo. Da je prikupio pola miliona za agresivnu TV kampanju gdje bi jednostavno vrtio svoje razlicite govore i kratki biopic u terminima nakon dnevnika i informativnih emisija bio bi favorit. Nedovoljna su pojavljivanja samo na FaceTV.
Ja_Ja

#3119 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Image
Smrcak15

#3120 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

neon-x wrote:Tesko ce pobijediti jer gerila marketing nije dovoljan za zemlju poput BiH. TV je daleko najvaznija platforma za nase biracko tijelo. Da je prikupio pola miliona za agresivnu TV kampanju gdje bi jednostavno vrtio svoje razlicite govore i kratki biopic u terminima nakon dnevnika i informativnih emisija bio bi favorit. Nedovoljna su pojavljivanja samo na FaceTV.
Ovo vecerasnje gostovanje moze dosta da utice, gledanost je velika jos pred same izbore.
A na FB zna mu se u 1 danu se prikljuciti 1000 novih pratilaca...toliko brzo raste da ja kad refresham stranicu u nekolike minute po 15 novi pristignu :shock:
Rimes87

#3121 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Rimes87 »

un1ted wrote:

Rekao sam ti ja već svoj prijedlog. Nemoj molim te glasati, već pusti da ti oni manipulišu glasom. Najlakše ti je tako, nula zahmeta.
Kikibombona

#3122 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

ExNihilo wrote:
SSemir wrote:
Glasaci Zeljka Komsica, koje poznajem i sa kojima sam razgovarao, uopste nisu naivni ljudi. Raja iz grada.

Svi otvoreno kazu da Zeljko nije nista uradio i da nista nece uraditi. Cak nemaju simpatije prema njemu. Glasaju samo radi Covica.

U jebenom smo glibu, totalno sludjen narod...
jefff

#3123 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by jefff »

Za Mirsa...
Smrcak15

#3124 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

O ovome vam pricam ljudi, to je taj novi baja/serif u gradu :D :D

:thumbup: :thumbup: :igrac: :igrac: :igrac: :igrac: :igrac:

Image

Facebook stranica Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres ubjedljivo je na prvom mjestu - najbrže raste pokazuje statistika koja prati političke stranice u BiH na Facebooku

Pregled statistike rasta:
1. u proteklom danu
2. u protekloj sedmici

(Fastest-Growing Politics Pages in Bosnia and Herzegovina - Facebook stats in Bosnia and Herzegovina - Politics)

1.
Image
2.
Image

https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/
Last edited by Smrcak15 on 05/10/2018 16:18, edited 3 times in total.
ExNihilo

#3125 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ExNihilo »

Kikibombona wrote:
ExNihilo wrote:
SSemir wrote: Nije vrijeme za kockanje i odlucis se da das glas covjeku koji dokazano nista nije uradio za dobrobit gradjana. Protracio nekoliko mandata sto u predsjednistvu sto u parlamentu, bio dio vladajuce koalicije u federaciji...
Glasaci Zeljka Komsica, koje poznajem i sa kojima sam razgovarao, uopste nisu naivni ljudi. Raja iz grada.

Svi otvoreno kazu da Zeljko nije nista uradio i da nista nece uraditi. Cak nemaju simpatije prema njemu. Glasaju samo radi Covica.

U jebenom smo glibu, totalno sludjen narod...
Konceptualno gledajući, takvo razmišljanje nije drugačije od glasanja za SDA jer su gvardijani Bošnjaka. Moramo početi glasati pragmatično, a ne zarad ispraznih ideoloških floskula.
Locked