Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Idemedosumom
#2926 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Decepticon-i niču poput korova poslije đubrenja 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2927 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Odličan ili ne, irelevantno za broj glasova/lajkEva. I dalje me interesuje otkud vam 50k prognoza? Ja smijem staviti pare na ispod 10k 
- Smrcak15
#2928 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
evo jedno iskreno pitanjeVelkoski wrote:Odličan ili ne, irelevantno za broj glasova/lajkEva. I dalje me interesuje otkud vam 50k prognoza? Ja smijem staviti pare na ispod 10k
Jesi li ii jedan njegov govor cuo sa predizborne tribine?
Jesi li kad cuo kad prica nesto?
- Control panel
#2929 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
- Banksy
#2930 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znači, SDA 'biznis' lobi...

https://www.bhdijaspora.net/deveti-dani ... rcegovini/
Svaki glas za Hadžikadića je glas više za SDA.
Značajno je da imamo nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH koji je jedno respektabilno ime (Mirsad Hadžikadić,op.a.) i bit će interesantan njegov nastup, odnosno mogućnost da putem mreža izvede na političku scenu one apstinente kojih je 50 posto.
Edhem Bičakčić

-
Nivelacija
#2931 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ne znam sto bi bio bot ako nekoga podrzavam, veceras je u Zenici BNP bice live na njegovoj fb stranici pa preslusaj 10-15 min i onda ces dobiti odgovore.Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
- Smrcak15
#2932 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
u kakvoj si ti zabludi to je strahoba..a evo sad cu ti argumentovano reci zasto....Banksy wrote:Znači, SDA 'biznis' lobi...
Značajno je da imamo nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH koji je jedno respektabilno ime (Mirsad Hadžikadić,op.a.) i bit će interesantan njegov nastup, odnosno mogućnost da putem mreža izvede na političku scenu one apstinente kojih je 50 posto.
Edhem Bičakčić
Inace je poznato da vjerski tipovi inace guraju SDA jer se spajdasila sa IZ od davnina....ako recimo dzamijski narod, kada pricam sa njima, logicno je da bi oni akko iko glasali za SDA zbog uske veze IZ i SDA u proslosti....i gle cuda
skim sa god pricao niko nece iz mog dzemata sa kojim god sam pricao glasati za SDA...nego svi za Hadzikadica.
Pa ako nema hadzikadica mozda bi i glasali za dzaferovica jer ako nema sta bolje mozda ljudi kontaju, neka manje zlo da izabere od veceg zla..i to je to.
SAd mi objasni ako srz SDA glasca , vjerska populacija, okrene ti ledja i glasa za nekog drugog, kako to moze biti onda glas za SDA kriminalnu uhljebevicku hobotincu???
znaci to sto pises veze svezom nema.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2933 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prvo pravilo života, ne vjeruj ljudima koji kažu da neće glasati za sda 
-
neon-x
#2934 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja kao dobrovoljni bot Mirsada Hadzikadica sam te ideje vec ranije spominjao:Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
1. Omoguciti pobjedu SDA
2. Onemoguciti pobjetu SDP
3. Raditi na umjetnoj inteligenciji koja ce obezbijediti trajno provodjenje prvih dviju tacaka
- Bloo
- Globalna šefica
#2935 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
@Smrcak
Znaci da nema Hadzikadica, ti bi glasao za SDA?
Znaci da nema Hadzikadica, ti bi glasao za SDA?
-
SSemir
#2936 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sa slika se pvdje lijepo moze prepozbati poruka:Smrcak15 wrote:
Dzaferovic gleda u svom smjeru, glasaci i gradjani ga ne zanimaju, kao da govori "okrecem glavu od vas samo me zanima moj smjer i licni interes"
Hadzikadic oper okrenut praco i gleda prema narodu spreman da saslusa i svoj smjer bira prema glasacima
-
neon-x
#2937 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prihvatio bih rado ponudu ali bi bilo potpuno neposteno ti uzeti tako pare jer nisi dovoljno informisan. Na osnovu raspolozivih informacija koeficijant za 10000+ glasova bi na kladionicama bio 1.02Velkoski wrote:Odličan ili ne, irelevantno za broj glasova/lajkEva. I dalje me interesuje otkud vam 50k prognoza? Ja smijem staviti pare na ispod 10k
Ako si zaista spreman se kladiti na minus 10k neka ulog s tvoje strane bude mjesec dana bez foruma. Moj ulog na plus 10k ce biti trajno nestajanje s foruma. Doduse nakon izbora ce se to najvjerovatnije svakako desiti, ali eto recimo da je proporcionalno tvome ulogu.
Moze?
- Banksy
#2938 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrcak15 wrote:
skim sa god pricao niko nece iz mog dzemata sa kojim god sam pricao glasati za SDA...nego svi za Hadzikadica.
Pa ako nema hadzikadica mozda bi i glasali za dzaferovica
- SmokingMan
#2939 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Radije bi glasao i za Taubera da se nudi kao jedini protukandidat nego za Dažeferovića.
Ali mi još tavorimo sa slučajem Sejdić-Finci.To dovoljno govori o malograđanstvu BIH.
Ali mi još tavorimo sa slučajem Sejdić-Finci.To dovoljno govori o malograđanstvu BIH.
- Control panel
#2940 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrcak15 wrote:u kakvoj si ti zabludi to je strahoba..a evo sad cu ti argumentovano reci zasto....Banksy wrote:Znači, SDA 'biznis' lobi...
Edhem Bičakčić
Inace je poznato da vjerski tipovi inace guraju SDA jer se spajdasila sa IZ od davnina....ako recimo dzamijski narod, kada pricam sa njima, logicno je da bi oni akko iko glasali za SDA zbog uske veze IZ i SDA u proslosti....i gle cuda
Pa ako nema hadzikadica mozda bi i glasali za dzaferovica jer ako nema sta bolje mozda ljudi kontaju, neka manje zlo da izabere od veceg zla..i to je to.
SAd mi objasni ako srz SDA glasca , vjerska populacija, okrene ti ledja i glasa za nekog drugog, kako to moze biti onda glas za SDA kriminalnu uhljebevicku hobotincu???
znaci to sto pises veze svezom nema.
Popusti nas vise ziv bio. Iz svedske nam govoris za koga mi treba da glasamo.
- Control panel
#2941 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nivelacija wrote:ne znam sto bi bio bot ako nekoga podrzavam, veceras je u Zenici BNP bice live na njegovoj fb stranici pa preslusaj 10-15 min i onda ces dobiti odgovore.Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
Imali on kakav program da iz njega izvuces copy paste i da nam postavis. Nema sanse da gledam tog glumca i komedijasa.
De nam tri stvari reci sta on to novo nudi. Nemojte ko pokvarena ploca pregledaj, slusaj...
Gdje je program. Kako on to misli uraditi. S kim.
Mani mi se stand up politicara koji uzmu mikrofon i seru.
- Idemedosumom
#2942 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znači protivnici ovdje se mogu podijeliti u 2 skupine, oni koji ismijavaju Hadžikadića i koji ne vjeruju da može i 10k glasova skupiti, i oni crveni koji kmeče jer se pribojavaju da bi Hadžikadić mogao oteti mnogo glasova SDP-u i tako pogurati SDA. Cool 
- Control panel
#2943 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znao sam. Ne nudi nista novo nego lijepo prica pa ga lijepo slusati.neon-x wrote:Ja kao dobrovoljni bot Mirsada Hadzikadica sam te ideje vec ranije spominjao:Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
1. Omoguciti pobjedu SDA
3. Raditi na umjetnoj inteligenciji koja ce obezbijediti trajno provodjenje prvih dviju tacaka
Stand up politicar. Glumac, komedijas.
-
Nivelacija
#2944 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sad komedijas sad bi da citas program..Control panel wrote:Nivelacija wrote:ne znam sto bi bio bot ako nekoga podrzavam, veceras je u Zenici BNP bice live na njegovoj fb stranici pa preslusaj 10-15 min i onda ces dobiti odgovore.Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
Imali on kakav program da iz njega izvuces copy paste i da nam postavis. Nema sanse da gledam tog glumca i komedijasa.
De nam tri stvari reci sta on to novo nudi. Nemojte ko pokvarena ploca pregledaj, slusaj...
Gdje je program. Kako on to misli uraditi. S kim.
Mani mi se stand up politicara koji uzmu mikrofon i seru.
Budi frajer do kraja i ismijavaj.
Podrzi Babyface Becirovica ili Dzaferovica SDA i to je to. Tvoj izbor
Samo zabrinjava SDA i SDP poltroni nikoga ne napadaju osim Hadzikadica pa po cijeli dan orgijaju na temi ? Zbog cega ?
De malo Jerlagica , Sepica i ostale napadajte
- Hajvan
#2945 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ako nista, necu se vise stitdi kad ode nedje da nas predstavlja u ime drzave…Control panel wrote:
Znao sam. Ne nudi nista novo nego lijepo prica pa ga lijepo slusati.
dovoljno za ovakvu jednu titularnu poziciju…
sve ostalo u vezi predsjednicke pozicije je shuplja SDA i SDP mafija (i njihovih derivata)
- Bloo
- Globalna šefica
#2946 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
i treća skupina kojoj je Hadzikadic sasvim ok, ali nas njegovi vatreni buduci glasaci i neiscrpni promoteri nerviraju...Idemedosumom wrote:Znači protivnici ovdje se mogu podijeliti u 2 skupine, oni koji ismijavaju Hadžikadića i koji ne vjeruju da može i 10k glasova skupiti, i oni crveni koji kmeče jer se pribojavaju da bi Hadžikadić mogao oteti mnogo glasova SDP-u i tako pogurati SDA. Cool
-
SSemir
#2947 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sta god da ti se navede ti ces naci kako je to neko drugi vec obecao. Sto i nije cudno, kad su nasi politicari poznati po tome da ce bez imalo stida obecati sta god treba. I za ta sva silna obecanja su imali preko 20 godina vremena. Pitanje je, koliko od toga su ispunili? I zasto bi ti vjerovao da ce eto bas sad ispuniti ta neka obecanja, a lazu te tolike godine.Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
Sta on konkretno nudi? Ako hoces konkretan dokument, imas ga u vidu Platforme za progres. Vidjet ces u njoj da je prepoznao naprimjer obrazovanja kako je problem sto se politika mijesa u skolstvo, dotice se korupcije u drustvu i javnim upravama.
Sad ces ti reci kako i drugi spominju borbu za korupciju, zar da vjerujes da ce se protiv korupcije u javnoj upravi boriti oni koji su je i stvorili? Ili da vise vjerujes da ces se protiv korupcije boriti covjek koji nema veze sa stvaranjem korupcije u bosni i izvlacenje vlastite koristi iz nje.
Sigurno ces reci kako svi obecavaju da ce skolstvo dovesti u red. Zapitaj se zbog cega da vjerujes da ce skolstvo dovesti u red oni koji su dopustili osnivanje divljih univerziteta, i stranke ciji clanovi preko 50 posto imaju kupljenje diplome. Sa druge strane imas Hadzikadica koji je doktor nauka, univerzitetski profesor, dekan univerziteta, clan akademskih zajednica.
Reci ces kako nema politicku stranku. Rekao je da osniva Pokret koji ce biti otvoren za sve stranke da se uclane i budu dio tog pokreta. Stranke koje imaju interes kao on. Eto vise mu se ne moze prigovarati da nece imati podrsku.
Reci ces, on je dijasporac sta je on uradio za bosnu do sad. Osnivač je i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti. Posvetio je dio svog zivota radeci na lobiranju u americi za bosnu. Reci ces kako i ovi politicari nasi idu i lobiraju za bosnu. Hadziladic je clan brojnih akademskih zajednici, naucnik sa renomeo, kontakti stvoreni na svim poljima. Zbog cega smatras da bi u lobiranju bili bolji dosadasnji politicari koji vecinom i ne znaju nijedan strani jezik a kamoli kontakte da imaju.
Na kraju, Mirsad Hadzikadic je doktor nauka. Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema. Smatram da ovako pametan covjek ima kapacitet i da vodi drzavu. Je li neko od ovih kandidata inteligentniji od njeg?? Ko?
Ako hoces konkretne stvari i njegove ideje da cujes, mogu i o tome. Npr osnivanje predatavnistva za dijasporu, placanje pdv-a po osnovu naplate potrazivanja i to tadnji dan u mjesecu itd
E sad kad sam ti ovako fino obrazlozio moj razlog zasto da glasam za njeg. Ajd meni sad ti reci koji je bolji od njeg i obrazlozi ovako konkretno zbog cega je bolji i zbog cega bi trebalo glasati za tog tvog favorita.
Last edited by SSemir on 04/10/2018 13:33, edited 2 times in total.
- Hajvan
#2948 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nivelacija wrote: Podrzi Babyface Becirovica ili Dzaferovica SDA i to je to. Tvoj izbor
prije DEATHface, strasno kako onako mlad a tako bezivotno izgleda i djeluje.
k tomu SDP mafijas
- Control panel
#2949 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nivelacija wrote:
Sad komedijas sad bi da citas program..
Budi frajer do kraja i ismijavaj.
Podrzi Babyface Becirovica ili Dzaferovica SDA i to je to. Tvoj izbor
Samo zabrinjava SDA i SDP poltroni nikoga ne napadaju osim Hadzikadica pa po cijeli dan orgijaju na temi ? Zbog cega ?
De malo Jerlagica , Sepica i ostale napadajte
Gdje je program? Nema.
Gdje su ideje? Nema
Stand up komicar, pardon politicar.
-
neon-x
#2950 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
S tackom 3 se vec krenuloControl panel wrote:Znao sam. Ne nudi nista novo nego lijepo prica pa ga lijepo slusati.neon-x wrote:Ja kao dobrovoljni bot Mirsada Hadzikadica sam te ideje vec ranije spominjao:Control panel wrote:Ima li medju vama botovima da nam konacno kazete i nabrojite njegove ideje. Sta on to konkretno nudi, s sto nismo culi od drugih kandidata.
1. Omoguciti pobjedu SDA