Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Leverage

#2851 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

KIseljak12 wrote:Nekim ljudima je dzaba da su sto puta primarius specijalista kada su ohola, neotesana debla.

@Leverage
Nisi svjestan koliko antireklamu pravis sa tim nadmenim elitistickim stavom, kao eto neko ce da place osmog, da budu hladni tusevi i sl.
Mene, kao i mnoge druge ne zanima ko je na vlasti, tj. kako se stranka zove i koji su ljudi na vlasti, sve dok dobro vladaju.
Glasajuci za neku politicku opciju ja iskazujem svoje misljenje o tome za koga mislim da bi trebao vladati da bi meni bilo dobro.

Ako ja glasam za neku opciju koja nije SDP i SDP na kraju pobijedi, imajuci u vidu da se oni toboze brinu za dobrobit i zivotni standard gradjana, radnika, seljaka, djaka i studenata, zar mi ne bi trebalo biti drago sto su ipak pobijedili oni za koje nisam glasao?

Ta neka zluradost i navijacke lozionicarske prijetnje nicim ne ulijevaju nadu da ce taj SDP sve i da pobijedi promijeniti na bolje neke stvari u zemlji.

Tiha vecina je sita i muka joj je i od "ljevice" i "desnice", ne izlaze na izbore jer smatraju da su svi isti.
SDP je dobio istorijsku sansu 2010. da pokazu da nisu isti kao ostali, medjutim prokockali su je i sahranili ljevicu u BiH zadugo (ili su prema Durakovicu to davno uradili, jos dok je on davao ostavku).

SDP ne moze realno ocekivati da ce u narednim godinama dostici podrsku koju su imali 2010. Ako im imalo zelis dobro, savjetujem ti da promijenis ton kojim se obracas politickim neistomisljenicima.

@SDP funckioneri: Obratite paznju ko vas i na koji nacin promovise.
Nije neko nego on lično. Obraćam se isključivo njemu jer je provokator.

Pročitaj moje ostale postove prije nego što daš sud o meni.

Glas za SDP predstavlja glas za sebe, ne glas za mene ili glas za stranku. Nije ovo pijaca na kojoj se nudi usluga za glas.

Ako ti nisi u stanju da prepoznaš momenat da radi sebe glasaš za SDP, džaba ti sva priča.

Ja SDP promovišem na način kako ja to želim i niko mi tim povodom nije dao nikakve instrukcije, nit mi ko može to zabranit'. Tako je prema statutu partije.

To nije elitistički stav, to je samo jasna poruka da se nema namjera dindilit oko onih koji se kao hoćkaju i nećkaju da daju glas.

Ti ako nećeš da daš glas za svoje bolje sutra zato što ti se ne sviđa neko ko promoviše SDP onda to mnogo govori o tvom političkom promišljanju.
shbc

#2852 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote:Jos kad bi ovi dijasporci shvatili da nama ovdje nista vise ne zgadi kandidata nego kad oni lobiraju za njega... Bolje vam je da njegove protivnike hvalite
i kada bi ti jos shvatio da ces ti ako si dole vise povici nego dijasporci jer, dijasporci zive u drugim drzavama zive svojim zivotom daleko od BHa politcara...ali ce se tebi na kosti bh politicari navuci, i da te vucu za usi i diriguju sa tobom kako im je volja, ja to ne zelim da vidim da jasu moj narod, dio mene, pa i Tebe...i zato sam za Hadziakdica, svjeznu novu krv, strucnu osobu koja ima kapacitet da pokrene BiH u pravom smjeru...

ako je tebi krivo sto ja zelim tebi i mom narodu dobru tako sto sam uvidio da je najbolji moguci kandidat Hadzikadic, ma najbolji od rata do sad kandidat, za BiH i njene narode...i ako ti je krivo zbog toga pa jarane razvuci konopac do tavanice i oko vrata :pusi2:
De majke ti ne jadikuj. Uhvati se Svedske i brini se za nju. Niti znas kako ovdje stvari funkcionisu, niti znas koja su ovlastenja Predsjednistva, niti sta moze, niti ne moze, a nasao si se relevantnim pricati sta ce Hadzikadic uraditi ako dobije fotelju. Ovdje je Predsjednistvo pozicija za prestiz i napucavanje imena u politici. Nista vise. Hadzikadic je svoj cilj postigao, znamo za njega, cini se normalan i to je to. Sutra moze osnovati stranku ili se pridruziti nekoj drugoj pa onda praviti realne planove za drzavu. Ali iz fotelje za koju se kandiduje moze manje uraditi od nacelnika opstine. I ne ocekujem od tebe da to znas, ne zna ni pola ljudi koji ovdje zive, ali ako ti je vec neko skrenuo paznju na to ne pravi se pametan i ne idi glavom kroz zid. Vec je dovoljno iritantno sto ti kao dijasporac uopste pricas sta mi trebamo i kako trebamo, jos samo fali da vaz drzis sta ce se desiti njegovim izborom bez najosnovnijeg poznavanja uredjenja Bosne i Hercegovine. Cinis mu samo protuuslugu. Meni je interesantan kandidat, ali kad procitam tvoje postove, kao i postove bilo kojeg dijasporca kako agitira za bilo kojeg politicara ili stranku, zgade mi ih momentalno (a vec je sama imenica politicar haman postala uvreda u ovoj drzavi).
Smrcak15

#2853 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote: Nije neko nego on lično. Obraćam se isključivo njemu jer je provokator.

Pročitaj moje ostale postove prije nego što daš sud o meni.

Glas za SDP predstavlja glas za sebe, ne glas za mene ili glas za stranku. Nije ovo pijaca na kojoj se nudi usluga za glas.

Ako ti nisi u stanju da prepoznaš momenat da radi sebe glasaš za SDP, džaba ti sva priča.

Ja SDP promovišem na način kako ja to želim i niko mi tim povodom nije dao nikakve instrukcije, nit mi ko može to zabranit'. Tako je prema statutu partije.

To nije elitistički stav, to je samo jasna poruka da se nema namjera dindilit oko onih koji se kao hoćkaju i nećkaju da daju glas.

Ti ako nećeš da daš glas za svoje bolje sutra zato što ti se ne sviđa neko ko promoviše SDP onda to mnogo govori o tvom političkom promišljanju.

ali druzeeee, ima li su sansu 2010, je li sta bolje bilo???? da bi covjek polagao u njih neku nadu....

niko od mene ne bi sretni bio da SDP je najbolji za BIH, i da stvarno rade reforme i da pospjesuju standard u BiH, pokrecu zaposljenje, obrazovanje, pravosudje itd....ja prvi bi glasao za njih.
Leverage

#2854 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Smrcak15 wrote: ali druzeeee, ima li su sansu 2010, je li sta bolje bilo???? da bi covjek polagao u njih neku nadu....

niko od mene ne bi sretni bio da SDP je najbolji za BIH, i da stvarno rade reforme i da pospjesuju standard u BiH, pokrecu zaposljenje, obrazovanje, pravosudje itd....ja prvi bi glasao za njih.
Ta šansa je prokockana radi Lagumdžije. Njega više nema i SDP zaslužuje novu šansu.

Svi ćete vi glasat' za SDP za 4 godine.
Dosadno mii

#2855 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Ili necemo izac na izbore

:bih:
Smrcak15

#2856 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:
shbc wrote:Jos kad bi ovi dijasporci shvatili da nama ovdje nista vise ne zgadi kandidata nego kad oni lobiraju za njega... Bolje vam je da njegove protivnike hvalite
i kada bi ti jos shvatio da ces ti ako si dole vise povici nego dijasporci jer, dijasporci zive u drugim drzavama zive svojim zivotom daleko od BHa politcara...ali ce se tebi na kosti bh politicari navuci, i da te vucu za usi i diriguju sa tobom kako im je volja, ja to ne zelim da vidim da jasu moj narod, dio mene, pa i Tebe...i zato sam za Hadziakdica, svjeznu novu krv, strucnu osobu koja ima kapacitet da pokrene BiH u pravom smjeru...

ako je tebi krivo sto ja zelim tebi i mom narodu dobru tako sto sam uvidio da je najbolji moguci kandidat Hadzikadic, ma najbolji od rata do sad kandidat, za BiH i njene narode...i ako ti je krivo zbog toga pa jarane razvuci konopac do tavanice i oko vrata :pusi2:
De majke ti ne jadikuj. Uhvati se Svedske i brini se za nju. Niti znas kako ovdje stvari funkcionisu, niti znas koja su ovlastenja Predsjednistva, niti sta moze, niti ne moze, a nasao si se relevantnim pricati sta ce Hadzikadic uraditi ako dobije fotelju. Ovdje je Predsjednistvo pozicija za prestiz i napucavanje imena u politici. Nista vise. Hadzikadic je svoj cilj postigao, znamo za njega, cini se normalan i to je to. Sutra moze osnovati stranku ili se pridruziti nekoj drugoj pa onda praviti realne planove za drzavu. Ali iz fotelje za koju se kandiduje moze manje uraditi od nacelnika opstine. I ne ocekujem od tebe da to znas, ne zna ni pola ljudi koji ovdje zive, ali ako ti je vec neko skrenuo paznju na to ne pravi se pametan i ne idi glavom kroz zid. Vec je dovoljno iritantno sto ti kao dijasporac uopste pricas sta mi trebamo i kako trebamo, jos samo fali da vaz drzis sta ce se desiti njegovim izborom bez najosnovnijeg poznavanja uredjenja Bosne i Hercegovine. Cinis mu samo protuuslugu. Meni je interesantan kandidat, ali kad procitam tvoje postove, kao i postove bilo kojeg dijasporca kako agitira za bilo kojeg politicara ili stranku, zgade mi ih momentalno (a vec je sama imenica politicar haman postala uvreda u ovoj drzavi).
druze , Ovako to gledaj....sto se mene tice ti mozes glasati za crnog djavola, to mene ne dotice ni jednu sekundu, jer nisam u BiH..i ne osjecam to na svojoj kozi...a ako si ti u BiH pa glasas za pogresne, ti ces to osjetiti na svojoj kozi ja necu, boli mene briga ako narod sebi ne zeli svojoj guzici dobro , sta ja onda imam tu pricati, poklopi se smrle i vodi svoga posla, tako mi ga dodje.... :kiss:
Smrcak15

#2857 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote:
Smrcak15 wrote: ali druzeeee, ima li su sansu 2010, je li sta bolje bilo???? da bi covjek polagao u njih neku nadu....

Ta šansa je prokockana radi Lagumdžije. Njega više nema i SDP zaslužuje novu šansu.

Svi ćete vi glasat' za SDP za 4 godine.
ko god ocito i vidljivo radi dobro za BiH ima moj glas...pa svejedno mi bio to SDP-SBB ili SDA...

samo sto ja nevjerujem da mogu oni nesto uraditi bolje u naredne 4 godine, toliko Godina je proslo a narodu sve gore i gore
Leverage

#2858 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Smrcak15 wrote: ko god ocito i vidljivo radi dobro za BiH ima moj glas...pa svejedno mi bio to SDP-SBB ili SDA...

samo sto ja nevjerujem da mogu oni nesto uraditi bolje u naredne 4 godine, toliko Godina je proslo a narodu sve gore i gore
Strpi se, vidjećeš.

SDA ne može raditi dobro, nije formatirana na taj način.
Smrcak15

#2859 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote:
Smrcak15 wrote: ko god ocito i vidljivo radi dobro za BiH ima moj glas...pa svejedno mi bio to SDP-SBB ili SDA...

Strpi se, vidjećeš.

SDA ne može raditi dobro, nije formatirana na taj način.
pojavio se novi baja u gradu, Mirso :D to je moj politicar za sad, a ako SDP pobjedi i pokazu se pravi , super onda, niko sretni od mene.
AhmetShabo

#2860 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AhmetShabo »

SDP treba na otpad, kao i Yugoslavija.
Bratstvo i jedinstvo kao najveca laz ovog podneblja je takodjer pokopano
Leverage

#2861 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

AhmetShabo wrote:SDP treba na otpad, kao i Yugoslavija.
Zato ćeš ti za svoje, kao i do sad. :oops:
shbc

#2862 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
druze , Ovako to gledaj....sto se mene tice ti mozes glasati za crnog djavola, to mene ne dotice ni jednu sekundu, jer nisam u BiH..i ne osjecam to na svojoj kozi...a ako si ti u BiH pa glasas za pogresne, ti ces to osjetiti na svojoj kozi ja necu, boli mene briga ako narod sebi ne zeli svojoj guzici dobro , sta ja onda imam tu pricati, poklopi se smrle i vodi svoga posla, tako mi ga dodje.... :kiss:
I tako i treba da ti dodje. Mene sto se licno tice automatski bih pravo glasanja uzeo svakom ko je presao preko granice. Vama svaka cast, nasli ste bolji zivot na zapadu, super za vas, ali o zivotu u BiH mogu odlucivati samo oni koji zive u BiH. Mi koje to direktno pogadja. Tebi je isto, vladao ovdje Dodik, Bakir, Covic, Hadzikadic, Lagumdzija ili se Tito iz groba digao. Nista ti se ne mijenja. Nama se mijenja stosta.
AhmetShabo

#2863 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AhmetShabo »

Leverage wrote:
koji su moji?
Ako mislis na SDA? ne
Leverage

#2864 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Nije SDA nego neki SDA derivat.

Velika razlika.
AhmetShabo

#2865 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AhmetShabo »

Leverage wrote:Nije SDA nego neki SDA derivat.

Velika razlika.
ako necu za SDA, onda jos manje ze nekog ko je izasao iz te stranke da bi osnovova novu.
Ja sam za ukidanje svih stranak u Bosni sto postoje i da se krene iz pocetka sve.
I ko god se do sada bavio politikom u istu ne smije da ulazi
Pa da vidmo nove ljude.
Leverage

#2866 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Znači nećeš na izbore?

SDA likes.
Smrcak15

#2867 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:
I tako i treba da ti dodje. Mene sto se licno tice automatski bih pravo glasanja uzeo svakom ko je presao preko granice. Vama svaka cast, nasli ste bolji zivot na zapadu, super za vas, ali o zivotu u BiH mogu odlucivati samo oni koji zive u BiH. Mi koje to direktno pogadja. Tebi je isto, vladao ovdje Dodik, Bakir, Covic, Hadzikadic, Lagumdzija ili se Tito iz groba digao. Nista ti se ne mijenja. Nama se mijenja stosta.
a sta mislis ovo...

ako vas SDA i ostale stranke ucjenju, ne glasas li za nas, nema posla ovo ono...pa osjecate pritisak...vise ti onda nije bitno ko je bolji ko losi kad dodje do takvih stvari...

pa onda mi iz dijaspore ako trezveno glasamo prema analitickim procjenama, kada sporedimo sve kandidate, i jos ih sporedimo sa politicarima iz ovi sadasnjih drzava u kojima zivimo...onda to nase glasanje dobija totalno novu dimenziju...nesto poput, osobe koja te hvata za vrat a mi te branimo od nje, guramo tu osobu od Tebe a ti meni kazes, izmaknite se, pustite nek me davi :lol:

druze, nasa majka je BiH, ma gdje se mi nalazili, nemoj ti misliti da je ti nesto vise volis od nas dijasporaca, to sto je nas rat protjerao neznaci da manje volimo bosnu od onih dole.

nase glasnje sad je cisto patriotski cin, ni iz dzeba ni u dzep...ako je patriotizam losa stvar onda neznam sta da ti kazem vise.
Kikibombona

#2868 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Anketa sa najvise ucesnika ;-)

Image

Ne nasjedajte na ublehe SDA-SDP poltrona!

20 godina ista prica, isti strahovi.
cyprus

#2869 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:Anketa sa najvise ucesnika ;-)

Image

Izbore ne određuju informatički pismeni ljudi i korisnici Interneta...
Kikibombona

#2870 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:Izbore ne određuju informatički pismeni ljudi i korisnici Interneta...
Nazlost, tako je.

Samo hocu poruciti da nas ima i da ne treba nasjedati na SDA-SDP ublehe. Imati na umu da SDA-SDP poltroni imaju licni interes, da cuvaju ili pretendiraju na budzetsku sisu.
Leverage

#2871 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Obraćaš se glasaču SDP-a.
General War

#2872 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

cyprus wrote:
Kikibombona wrote:Anketa sa najvise ucesnika ;-)

Image

Izbore ne određuju informatički pismeni ljudi i korisnici Interneta...
Ziva istina, samo jedna razlika sto su i ovi seljaci se toliko podjelili, pa i njihovi glasovi ne idu u istu seharu.
Last edited by General War on 03/10/2018 14:18, edited 1 time in total.
SmokingMan

#2874 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Leverage wrote:
Jeste da sam malo iznenađen,ne osuđujem,i ima pravo da bira po svom nahođenju.

Ako me Hadžikadić iznevjeri promjenom nekih od svojih stavova nakon izbora i u najgorem slučaju odustane od daljnje kampanje zbog nedovoljnog broja dobivenih glasova,nema više hvalospjevki. :mrgreen:
Leverage

#2875 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

SmokingMan wrote: Jeste da sam malo iznenađen,ne osuđujem,i ima pravo da bira po svom nahođenju.

Ako me Hadžikadić iznevjeri promjenom nekih od svojih stavova nakon izbora,nema više hvalospjevki. :mrgreen:
Naravno, svako ima pravo na izbor.

Ali svi moraju biti svjesni da snose odgovornost za svoj glas.
Locked