Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#2001 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Banksy wrote:
Smrcak15 wrote:
ja u dzamiji kad onako sa rajom pricam o kandidatima svi su za hadzikadica...
gdje, u geteborgu?
nema veze i da je u dzematu na marsu ako su ljudi dobili glasacke listice i mogu da zaokruze imena kandidata....
Banksy

#2002 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Smrcak15 wrote:
Banksy wrote:
Smrcak15 wrote:
ja u dzamiji kad onako sa rajom pricam o kandidatima svi su za hadzikadica...
gdje, u geteborgu?
nema veze i da je u dzematu na marsu ako su ljudi dobili glasacke listice i mogu da zaokruze imena kandidata....
pa jel u geteborgu?
Smrcak15

#2003 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Banksy wrote: pa jel u geteborgu?
pa sta te pobogu si briga gdje, ma nebitno gdje....
Banksy

#2004 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

:lol: :thumbup:
soha96

#2005 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Tuga je sto ovaj covjek nece doci u predsjednistvo.
Smrcak15

#2006 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

soha96 wrote:Tuga je sto ovaj covjek nece doci u predsjednistvo.
To ce veca biti steta za stanovnike, Hadzikadic je vec sebe obezbijedio ekonomski sigurno za zivota...

Ne prolazak Hadzikadica u predsjednistvo je poraz za gradjane...jer ne izabrati ovakvog covjeka na celu drzave u jednoj ovakvoj drzavi je dno dna...

Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako neznate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
soha96

#2007 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Smrcak15 wrote:
soha96 wrote:Tuga je sto ovaj covjek nece doci u predsjednistvo.
To ce veca biti steta za stanovnike, Hadzikadic je vec sebe obezbijedio ekonomski sigurno za zivota...

Ne prolazak Hadzikadica u predsjednistvo je poraz za gradjane...jer ne izabrati ovakvog covjeka na celu drzave u jednoj ovakvoj drzavi je dno dna...

Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako neznate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
Na to sam i mislio... Dzaferovic vodi, masinerija ostaje kakva je i bila... pa da su mene stavili na listu ispred SDA imao bih opet glasova kao i on, bitno je samo iz koje si stranke i upadas. :run:
Leverage

#2008 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Nemojte nasjedat na ovu anketu, SDA propaganda.
Ja_Ja

#2009 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Ankete su obicna glupost. Ali se ne mjenja sustina. SDA i krompir da postavi na listu ce imati 150,000 glasova i to se znalo od prvog dana. Poenta je u alarmiranju neaktivnog glasackog tijela.
visocicaguy

#2010 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

Leverage wrote:Nemojte nasjedat na ovu anketu, SDA propaganda.
anketa... 1000 ispitanika... valicon...
Smrcak15

#2011 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Novi live video sa facebooka od veceras, pola sahata pojasnjava tacke u dokumentu problemi i rjesenja =kako poboljsati stanje u Bosni na ekonomskom, edukativnom zdravstvenom planu...ostalih pola sahata pitanja i odgovori
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 742099174/
horkesh

#2012 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

Smrcak15 wrote: Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako neznate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
"Ako neznate". Kako bih ti rekao... Prvo, nauči sopstveni jezik, drugo, ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

Ti glasaj i šalji rodbini pare. Niko od tebe ništa više ne očekuje, a pametovanje izdaleka ponajmanje. Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava, a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje, jerbo ste vi najpametniji, zato ste i morali otići :zzzz:
Sinapsa

#2013 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

Smrcak15 wrote:Novi live video sa facebooka od veceras, pola sahata pojasnjava tacke u dokumentu problemi i rjesenja =kako poboljsati stanje u Bosni na ekonomskom, edukativnom zdravstvenom planu...ostalih pola sahata pitanja i odgovori
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 742099174/
Smrle, zelim samo da ti se zahvalim na tvom angazmanu... :thumbup: Hvala svima koji podrzavaju, ali i onima koji konstruktivno kritikuju Mirsada Hadzikadica. Ti, Neon-x, Kiki, Ja_ja, archi_a, General i svi ostali, koji ovdje nisu nabrojani (zajedno sa mnom), a ucestvuju u konstruktivnom pro- i kontradijalogu, zasluzuju svaku pohvalu.... Ja preferiram eseje. Volim da obrazlozim svoje misli, tako da ce mi trebati malo vremena, ali trudicu se, da uskoro kriticki doprinesem ovoj diskusiji o kvalitetu i dalekoseznosti ideja kandidata Mirsada Hadzikadica....
Sinapsa

#2014 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

horkesh wrote:
Smrcak15 wrote: Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako neznate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
"Ako neznate". Kako bih ti rekao... Prvo, nauči sopstveni jezik, drugo, ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

Ti glasaj i šalji rodbini pare. Niko od tebe ništa više ne očekuje, a pametovanje izdaleka ponajmanje. Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava, a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje, jerbo ste vi najpametniji, zato ste i morali otići :zzzz:
Pusti to @horkesh, ja imam utisak, da mi Bosanci i Hercegovci uopste neznamo sta sve ne znamo. Parafraziracu kolegu @chmolju - ostavimo trivijalnosti na stranu...
horkesh

#2015 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

Sinapsa wrote:
horkesh wrote:

Pusti to @horkesh, ja imam utisak, da mi Bosanci i Hercegovci uopste neznamo sta sve ne znamo. Parafraziracu kolegu @chmolju - ostavimo trivijalnosti na stranu...
Pravopis mogu ostaviti po strani, ali konstatacije tipa "ako ne glasate kako vam ja savjetujem, zaslužujete sve najgore", pri čemu osoba, pretpostavljam, i ne živi ovdje... A ne, to nećemo slušati bez reakcija.

Šta su trivijalnosti? To da, po milioniti put, slušamo dijasporu kako nam govori kako mi ovu kanalizaciju u kojoj živimo, zaista, i zaslužujemo? Ma...
Sinapsa

#2016 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

horkesh wrote:
Sinapsa wrote:
horkesh wrote: "Ako neznate". Kako bih ti rekao... Prvo, nauči sopstveni jezik, drugo, ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

Pravopis mogu ostaviti po strani, ali konstatacije tipa "ako ne glasate kako vam ja savjetujem, zaslužujete sve najgore", pri čemu osoba, pretpostavljam, i ne živi ovdje... A ne, to nećemo slušati bez reakcija.

Šta su trivijalnosti? To da, po milioniti put, slušamo dijasporu kako nam govori kako mi ovu kanalizaciju u kojoj živimo, zaista, i zaslužujemo? Ma...
Ovdje pod trivijalnostima shvatam greske, koje covjek pravi u kolokvijalnom, neformalnom govoru i pisanju. Ja zivim od 92´u Austriji, deportovan sam iz svoje domovine. Mnoge forumske kolege, s vremena na vrijeme i vjerovatno iz sopstvenih frustracija, pucaju protiv dijaspore. Nekad iz opravdanih, a nekada iz neopravdanih razloga. Ne uzimam to uglavnom za zlo, osim ako sam loseg raspolozenja. Ja sam - a to dijelim sa mnogim ljudima iz dijaspore - imam kritican stav prema nekim "fenomenima", koji su dijaspori svojstveni. Medjutim, te zablude i predrasude su obostrane. Mi ne treba da se dijelimo po tom osnovu. Niko nikome nije bliskiji, nego Bosanac Bosancu, ma gdje god on zivio. Ja vjerujem da @Smrcak svojoj domovini zeli najbolje i da ga frustrira cinjenica - ako je danas prezentirana anketa vjerodostojna - da se nista nece promjeniti na bolje i da, iako imamo boljih kandidata, biramo losije.
Leverage

#2017 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Ta anketa ne samo da nije vjerodostojna nego je krajnje zlonamjerna, želi da unese defetizam među glasače koji ne glasaju za kriminalnu organizaciju SDA. Niko ne treba nasjedati na današnju podvalu.
Sinapsa

#2018 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

Leverage wrote:Ta anketa ne samo da nije vjerodostojna nego je krajnje zlonamjerna, želi da unese defetizam među glasače koji ne glasaju za kriminalnu organizaciju SDA. Niko ne treba nasjedati na današnju podvalu.
Bilo bi dobro znati, ko je finansirao, ko je dao nalog za pravljenje ove ankete, kojom metodom su dosli do svojih rezultata...itd. Za prva dva kandidata za bosnjackog clana predsjednistva sam ocekivao znatno manje procente. Ako je anketa vjerodostojna, onda kolega @ja_ja ispravno zakljucuje, da SDA komotno moze staviti sliku svjeze iskopanog krompira na svoje oglasne table - jer i krompir bi pobjedio...Medjutim, ako se anketa pokaze vjerodostojnom, onda imamo malo vise posla, nego sto smo se nadali...
Leverage

#2019 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Sinapsa wrote:
Leverage wrote:Ta anketa ne samo da nije vjerodostojna nego je krajnje zlonamjerna, želi da unese defetizam među glasače koji ne glasaju za kriminalnu organizaciju SDA. Niko ne treba nasjedati na današnju podvalu.
Bilo bi dobro znati, ko je finansirao, ko je dao nalog za pravljenje ove ankete, kojom metodom su dosli do svojih rezultata...itd. Za prva dva kandidata za bosnjackog clana predsjednistva sam ocekivao znatno manje procente. Ako je anketa vjerodostojna, onda kolega @ja_ja ispravno zakljucuje, da SDA komotno moze staviti sliku svjeze iskopanog krompira na svoje oglasne table - jer i krompir bi pobjedio...Medjutim, ako se anketa pokaze vjerodostojnom, onda imamo malo vise posla, nego sto smo se nadali...
Evo ti vijest od prije 4 godine:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/istrazi ... /141030053

Svako ko ima grama soli u glavi shvatit će za koga radi ova agencija. I ovaj portal također.
Sinapsa

#2020 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

Leverage wrote:
Sinapsa wrote:
Evo ti vijest od prije 4 godine:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/istrazi ... /141030053

Svako ko ima grama soli u glavi shvatit će za koga radi ova agencija. I ovaj portal također.
Iz tvojih usta u bozije usi. Jer Valicon prognosticira, da dva najsuboptimalnija :D kandidata vode utrku... razmisljam, gdje da se ranim, a da ne boli previse....u dupe, nesto kontam, sto manjim kalibrom... :D
Leverage

#2021 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Opet se priziva grande koalicija. Dobiće odogovor sedmog.
Smrcak15

#2022 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

horkesh wrote:
Smrcak15 wrote: Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako ne znate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
....
ja ne saljem pare rodbini nego investiram dole u biznis....sta je ovo, samo narod navikao na sadaku nikako da se trgnemo iz tog stanja, pa da krenemo naprijed da drzava bude prosperitetna

druze, vidi jednu stvar...posto vidim kako se zapadni politicari odnose prema svojim drzavama u kojima zive, kako se odnose prema problemima kojima se susrecu, kako se odnose prema svojim gradjanima....ja sam to vidio po prvi put kod bosanskog politicara Hadzikadica...i ne cudi jer je covjek skolovan na zapadu, i popkupio je kajmak sa zapada, najbolje strane zapadnjecke politike, nacin ophodjenja, komunikacija, znanje, vizionarstvo, nema onog primitivnog halakanja sto je izrazeno kod nasih politicara...u ovom covjeku vidim spas za Bosnu, jer sporedim sa ovim zapadnim politicarima pa to mogu tako da tvrdim.

Ovo pametovanje je radi moje BiH koje svi mi dijasporci nosimo u srcu cak moze vise izrazenije nego kod naroda u BiH....

Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava,
niko to ne kaze, nego govorim Ovako

Do sad se stvarno nije imalo za koga galsati, pa narod koga god da je izabrao isto ti ga dodje, to je biranje izmedju zla pa biras ono najmanje stetno po nekoj svojoj procjeni.....

a sad kad se ovakav kapacitet od covjeka pojavio kao sto je Hadzikadic...nema vise izgovora kako se nema za koga glasati, pa glasanje za iste ili slicne na vlasti je cistokrvni mazohizam, ludost na kubik, deprimirajuce do bola......to je isto kao kad neko nezna sta je cokolada, pa jede papir a baca cokoladu, tako ja to vidim u slucaju hadzikadic(cokolada) i ostali(papir od cokolade--samo sto je ovaj radioaktivan papir :lol: )

Ja sam evo preslusao sve politicare sta pricaju, inace dosta puta slusam intervjue, becirovica, radoncica, sepica, dzaferovica, izetbegovica, dodika itd

pa mogu da dajem kompetentnije misljenje po pitanju istih, Hadzikadica je milion svjetlosnih Godina ispred svih njih...i jadan je taj narod pa makar bio i moj narod, ako nezna da prepozna Ovako ocit kvalitet...i onda izabere iste one koji te jasu kao magarca i vucu za usi kad upravljaju sa tobom :-) to je zalosno....

pobjeda Hadzikadica je povbjeda naroda protiv sadasnje i slicne vlasti, pobjeda nekoga drugog je poraz za narod...ako mislite da vas mogu izvuci politicari koji ne smiju na debatu izaci a htjeli bi da vode drzavu...sta mi tu imamo vise pricati ba.

a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje,
eto ja kao dijete sam ipak trebao ostati u ratu a ne izaci kada se sijala smrt svuda po Bosni.
Smrcak15

#2023 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

cure znaju sta valja :D
Image

Image
Image
Smrcak15

#2024 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Control panel wrote:Image

Jak kandidat. Doduse jaci je od avatara.
sporedite anketu sa ovim predizbornim skupon Dzaferovica u Tuzli
Image

ima li logike, anketa uopste ne prati realno stanje na terenu

Dzaferovic je zrtveno janje izetbegovica, nakon sto je bilo price da sebija udje, pa se pobunili neki, pa zvizdic odbio i daj samo nekoga, svjestan da gubi , poturit cemo dzaferovica :-)
Smrcak15

#2025 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

horkesh wrote:
Smrcak15 wrote: Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako ne znate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

..... Niko od tebe ništa više ne očekuje, a pametovanje izdaleka ponajmanje. Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava, a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje, jerbo ste vi najpametniji, zato ste i morali otići :zzzz:
ja sam nebitan, bitne su promjene koje Hadzikadic nosi sa sobom, kao sto on kaze na ovom videu, nije bitan on, bitna je BiH
Locked