Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#1951 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Montana1 wrote:
julisiz es grant wrote:Ljudi se ponašaju ne kao fan-klub, već kao sekta.
Jedino bih razumio ako su plaćeni za ovo.
A s druge strane...kada vidim ko je najzagriženiji vjernik na temi, i ne čudi me toliko.
Naravno da bi ti "jedino razumio da smo plaćeni" jer to razlika izmedju "nas i vas". Sam si sebe najbolje ovim opisao. Oni koji glasaju za tops između ostalog.
Nego raja, znate li vi i jednog uhljeba a da će glasati za Mirsada?
Ja ne znam nijednog uhljeba.

Jedan komsija se zaposlio u javnom preduzecu. Sasvim slucajno, otac njegove zene je civija u SDP. Malo ga zezam s tim u vezi, a on se kune da nije imao nikakvu stelu. Momak je spsoban, ne kazem, ali...

Uglavnom, meni jos niko nije priznao da je uhljeb. :roll:
seln

#1952 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Ja_Ja wrote:
seln wrote: Koji "vi svi"?
Svi su vrijedjali, ponizavali, nazivali uhljebima?
Ako ne smatram da je Hadzikadic pravi kandidat, to cu i reci. Mozda cu pri tome biti i sarkastican.
Samo, zasto vi iz fan cluba to uzimate kao LICNU uvredu i odgovarate uvredama?
A to ona mantra, podjebajem jer mislim da sam pametniji i bolji. Potego si, odgovorili su ti kako su odgovorili, hajd sad popusti i objasni nam sustinu. Posto ne smatras Hadzikadica pravim kandidatom, koga smatras i zasto? Eto ja bih volio da znam, mozda mi promijenis misljenje.
Ne, to je ona mantra "sta mi ima dijasporac pricat', ionako samo dolaze da poprave zube i da im zene udare trajnu".
Ako vec impliciras da sam nekoga uvrijedio, izvoli to citirati. To sto sam bio sarkastican u vezi Hadzikadica, ne daje nikome pravo da vrijedja mene licno.
drag_gost

#1953 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Ko god voli ovu zemlju glasat ce za doktora Hadzikadica.
Smrcak15

#1954 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

drag_gost wrote:Ko god voli ovu zemlju glasat ce za doktora Hadzikadica.
:thumbup:

Ko je mazohista glasat ce za SBB-SDA-SDP
AmiĐa_Idriz

#1955 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Smrcak15 wrote:

Upravo tako.
julisiz es grant

#1956 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Onda ćemo 7. oktobra vidjeti koliko malo ljudi voli ovu zemlju :D
spreca

#1957 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by spreca »

julisiz es grant wrote:Onda ćemo 7. oktobra vidjeti koliko malo ljudi voli ovu zemlju :D
Toliko ga hvale da su mi ga uspjeli zgadti a realno znamo da na drzavnom nivou nema nikakve poluge vlasti...na Federalnom nivou mu nebi bilo ravnog...ali daj ti to objasni narodu
Hadzi Lojo

#1958 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hadzi Lojo »

Treba mu dati sansu, ovi dosadasnji su sve prokockali od gotovine napravili veresiju, mada raju iz banjaluke nesto ne gotivim, nekako su mi svi pizduni!
Vecina ih jos mantra o Titu i Jugoslaviji.
punjac

#1959 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

julisiz es grant wrote:Onda ćemo 7. oktobra vidjeti koliko malo ljudi voli ovu zemlju :D
Nek' ne bude to poenta ovih izbora. Bitno je da dovoljno veliki broj ljudi pokaze podrsku Hadzikadiću, da se vidi da ima dovoljno ljudi koji ne zele partikratiju u nedogled. Uzdam se u to da ce Mirsad osnovati novu stranku gdje ce utočište naci ljudi koji zele iskrenu promjenu. Pa polahko, krenuti od mjesnih zajednica, opcina i kantona, gdje ljudi najvise i osjecaju promjene, tek onda se fokusirati na vise nivoe: entitete i drzavu.
SmokingMan

#1960 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Smrcak15 wrote:

:D

Smrcak15

#1961 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

spreca wrote:
Toliko ga hvale da su mi ga uspjeli zgadti a realno znamo da na drzavnom nivou nema nikakve poluge vlasti...na Federalnom nivou mu nebi bilo ravnog...ali daj ti to objasni narodu
Toliko ga hvale
pa hvalimo ga sa pravom, argumentovano sa dokazima...nisu to prazni hvalospjevi...hvalimo ga kako bi animirali sto vise ljudi da galsaju za njega jer je to najbolje rjesenje za BiH imati takav kapacitet na celu drzave.
da su mi ga uspjeli zgadti
malo pogledas sadasnju vlast i stanje u drzave i proci ce te to sto te snaslo...kao kad te mucnina uhvati pa popije tabletu da te prodje.
a realno znamo da na drzavnom nivou nema nikakve poluge vlasti
pa da pratis sta taj covjek prica znao bi sta planira raditi i kako planira raditi, svjestan je i on koliko moci ima, i zato ce da udje u koaliciju sa probosanskim strankama koje ce redaiti na reformama, koji ne budu htjeli javno ce prozivati i tuziti u koliko koce prosperitet BiH.
AmiĐa_Idriz

#1962 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Navikli ljudi da se pljuje pa neobično :mrgreen:
Montana1

#1963 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Montana1 »

spreca wrote:
Al zato sda, sdp i sbb imaju ovlasti za sve pa i to da sve moguće pokradu i unište.
Thorgerson

#1964 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

Realno, što se tiče ove pozicije drugi kandiati mu nisu do koljena.

Spominje se kao kako će on šta će... Pa šta će drugi kandidati, jeste li vi citali uopste program drugih kandidata... sta to oni nude drugacije? :-)

Imaju stranku iza sebe? Pa jeste li pomislili da je to mozda i lose. Ako bude Scepo ko ce ga podrzat? SDA, SDP, DF...ko? Ko ce se usuditi i tom kosovcu pruziti podrsku osim njegovih poltrona i robova u SBB-u.

Dobije Denis, slicno. Automatski nema podrsku hrpe stranka.
Dzaferovic isto.
Mozda i jeste bolje da bude nestranacki covjek. Pa...ili ce imati podrsku vecine stranaka ili nece nikoga. A podrsku zapada ce sigurno imati...

I covjek moze biti vrsni diplomata, tj. vec prakticno i jeste citav zivot. Zamislimo Scepu ili Dzaferovica na nekom sastanku?! :-) Znaju li doticni uopste engleski. Sta ce oni tu? Da, imas ti prevodica, al dok tebe neko prevede, tamo je vec neko izganjao i izlobirao hrpu stvari.
cassius

#1965 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cassius »

cudi me da chmoljo nije banovao ovog seln-a dezertera do sad, vjerovatno jer se slaze s njegovim misljenjem.
AmiĐa_Idriz

#1966 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja Pudlicu ne mogu zamisliti kao predsjednika, ono, totalno ću se razočarati u ovu državu i zemlju a već sam dobro razočaran.
spreca

#1967 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by spreca »

Smrcak15 wrote:
pa da pratis sta taj covjek prica znao bi sta planira raditi i kako planira raditi, svjestan je i on koliko moci ima, i zato ce da udje u koaliciju sa probosanskim strankama koje ce redaiti na reformama, koji ne budu htjeli javno ce prozivati i tuziti u koliko koce prosperitet BiH.
:lol: :lol: :lol: sa SDA,SBB i inim..daj ba...... jel ti znas uopste kako je ustrojena drzava ......sveto trojstvo je kod nas
SmokingMan

#1968 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Thorgerson wrote:Realno, što se tiče ove pozicije drugi kandiati mu nisu do koljena.

Spominje se kao kako će on šta će... Pa šta će drugi kandidati, jeste li vi citali uopste program drugih kandidata... sta to oni nude drugacije? :-)

Imaju stranku iza sebe? Pa jeste li pomislili da je to mozda i lose. Ako bude Scepo ko ce ga podrzat? SDA, SDP, DF...ko? Ko ce se usuditi i tom kosovcu pruziti podrsku osim njegovih poltrona i robova u SBB-u.

Dzaferovic isto.
Mozda i jeste bolje da bude nestranacki covjek. Pa...ili ce imati podrsku vecine stranaka ili nece nikoga. A podrsku zapada ce sigurno imati...

I covjek moze biti vrsni diplomata, tj. vec prakticno i jeste citav zivot. Zamislimo Scepu ili Dzaferovica na nekom sastanku?! :-) Znaju li doticni uopste engleski. Sta ce oni tu? Da, imas ti prevodica, al dok tebe neko prevede, tamo je vec neko izganjao i izlobirao hrpu stvari.
Pa Džaferović je toliko bezidejan kandidat da mu Bakir preko klix.a i javnih nastupa na tribinama SDA.a mora dizati rejting pred izbore.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1969 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

cassius wrote:cudi me da chmoljo nije banovao ovog seln-a dezertera do sad, vjerovatno jer se slaze s njegovim misljenjem.
Banned user for reason “komentarisanje moderacije”
» cassius

2 sedmice

ovakve provokacije neće prolaziti. :)
AmiĐa_Idriz

#1970 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa pudlica mu i jeste samo maskota
Smrcak15

#1971 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Thorgerson wrote:Realno, što se tiče ove pozicije drugi kandiati mu nisu do koljena.

Dzaferovic isto.

ovo je njabolja moguca pozicija za Hadzikadica jer kao nezavisni kandidat moze da puno vise ucini po pitanju rukovodjenjem probosanske koalicjie gdje se SDP-SBB-SDA medjusubno svadjaju svaki dan...pa logicni gledano svako od ovih partija bi volio da im Hadzikadic bude predsjednik nego njihovi protivnici. Tu je sansa za Hadzikadica, covjek ima plan, program, viziju, znanje, karizmu, poznaje engleski najbolje od svih politicara u BiH....i onda mi neko odje ovdje i dovodi u pitanje Hadzikadicevu kandidaturu medju svim silnim politickim zabicama koje krekecu u svojem blatu...smijesno stvarno..... :-)
HB_BHF

#1972 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by HB_BHF »

Mirsad Hadžikadić! :thumbup: :bih:
Amer3000

#1973 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Dzaferovic isto.

Baš tako :thumbup:

evo još jedan sličan primjer što je Kiki naveo, tj vec isprobano:
Kikibombona wrote:
Posto sam iz Zenice, navest cu primjer Fuada Kasumovica:

Za izbore se prijavio kao nezavisan kandidat. Okupio nekoliko momaka i djevojaka i zapoceo bitku sa stranackim infrastrukturama. Ja sam mislio da nema nikakve sanse. Glasao sam za NS i nazalost za Eldina Vracu, bez da sam se informisao o kome se radi. Eldin Vrace i njegova privatna Snaga centra je ulozila najvise love u kampanju i pokupila dosta glasova od tzv. 'gradske raje'. Iako su SDA i Snaga centra imali daleko najjace kampanje, Fuad Kasumovic je kao autsajder pomeo izbore. Svi smo bili iznenadjeni.

Sta se desilo u vijecu? Dobar dio vijecnika se odmah priklonio Fuadu Kasumovicu (SDP, DF, NS...), dok je osovina predvodjena SDA i SBB imala vecinu. Fuke je nasao papke u SBB i sada ima vecinu i siluje SDA kao nezavisan kandidat. :D

Ja ne podrzavam Kasumovica, za njega necu glasati. Medjutim, ne mogu kriti da uziva veliku podrsku, da bi sutra uzeo vise 50% glasova bez pomoci ijedne stranke. Vratio se optimizam. Obrati paznju na rezultate u Zenici, SDA ce dozivjeti potop. :idea: Fudo je preuzeo zenicka sela od SDA, a grad svakako za njih nikad nije glasao. :idea: :D

Mirsad Hadzikadic kao pozitivan primjer istice nacelnicu Visokog. Nju vidi kao nekakav uzor. Kao nezavisni kandidat ona vlada u Visokom. Rekao je da ce isto napraviti, da ce u strankama pronaci saveznike za svoju politiku.

Nakon izbora je najavio formiranje stranke koja ce voditi borbu na svim novima vlasti. Sada je vazno da dobije sto vise glasova kako bi imao jak temelj za formiranje stranke. Ako dobije 100 000 glasova, to ce biti velika baza za jaku stranku, koja ce privuci kvalitetne ljude. Ako dobije izbore, ako stranku formira kao predsjednik, to je neka druga dimenzija.

Ja cu animirati 4-5 ljudi da glasaju za Mirsada. To je maksimum od mene. Ako bi svi toliko ucinili, bio bi pobjednik izbora.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1974 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

opštinski načelnik i član predsjedništva su toliko različite pozicije i toliko različiti načini djelovanja da je nevjerovatno da ih neko može dovoditi u istu ravan.

al' nejse.

a ta načelnica Visokog nije neko na koga bi se Mirsad trebao pozivati. vjerujte mi.
bluesjunior

#1975 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by bluesjunior »

Chmoljo wrote:opštinski načelnik i član predsjedništva su toliko različite pozicije i toliko različiti načini djelovanja da je nevjerovatno da ih neko može dovoditi u istu ravan.

al' nejse.

a ta načelnica Visokog nije neko na koga bi se Mirsad trebao pozivati. vjerujte mi.
istina totalno različito...al ako čova napravi neki značajan rezultat šta znaš...
Locked