Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mrjasmin

#1901 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Mirsad je otisao u Sad 1984 godine. Tako da se ne moze nazivati dezerterom.
seln

#1902 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

AmiĐa_Idriz wrote:
Point. wrote:Samo da priupitam, je li i gospodin Mirso pobjegulja i dezerter?

.
Sredinom osamdesetih otišao za SAD. Čak i ranije mislim.
Pa, evo vidim , njegova fan club naziva dezerterima sve one koji su otisli, neovisno od toga kad su otisli.
Zapravo, imam utisak da generalno preziru dijasporu, iako ce uskoro vecina Bosanaca biti dijaspora.
seln

#1903 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

mrjasmin wrote:Mirsad je otisao u Sad 1984 godine. Tako da se ne moze nazivati dezerterom.
Ali oni koji su otisli poslije rata se mogu nazvati dezerterima?
AmiĐa_Idriz

#1904 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

seln wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Point. wrote:Samo da priupitam, je li i gospodin Mirso pobjegulja i dezerter?

.
Sredinom osamdesetih otišao za SAD. Čak i ranije mislim.
Pa, evo vidim , njegova fan club naziva dezerterima sve one koji su otisli, neovisno od toga kad su otisli.
Zapravo, imam utisak da generalno preziru dijasporu, iako ce uskoro vecina Bosanaca biti dijaspora.
Dobro, tu već ulazimo u dublji ćorsokak :mrgreen:

Ljudima ovdje smeta što se prosječni dijasporac previše mješa u unutarnja dešavanja ovdje i kao previše se pita, za nekoga ko dođe u državu jednom u 2 3 godine a tamo živi kao hadžija, što, vjerovatno u velikom procentu uopšte nije tačno, pa ih onda to sve zapali ko laki pelet drva.

Ovako ja svakako ne razmišljam, da me ne shvatiš pogrešno, već eto dajem neku pretpostavku zašto je to tako.
seln

#1905 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

AmiĐa_Idriz wrote:
seln wrote:
AmiĐa_Idriz wrote: Sredinom osamdesetih otišao za SAD. Čak i ranije mislim.
Dobro, tu već ulazimo u dublji ćorsokak :mrgreen:

Ljudima ovdje smeta što se prosječni dijasporac previše mješa u unutarnja dešavanja ovdje i kao previše se pita, za nekoga ko dođe u državu jednom u 2 3 godine a tamo živi kao hadžija, što, vjerovatno u velikom procentu uopšte nije tačno, pa ih onda to sve zapali ko laki pelet drva.

Ovako ja svakako ne razmišljam, da me ne shvatiš pogrešno, već eto dajem neku pretpostavku zašto je to tako.
Zato i imamo situaciju da samo 5% dijaspore glasa, uglavnom za SDA.
Svi potecijalni glasaci koji bi dali glas za gradjanske stranke su
a)razocarani ucinkom gradjanskih stranaka (i ja sam)
b)odbijeni radikalizmom politicara i/ili njihovih pristalica

A vidis, niti se mijesam, niti se pitam. Jednostavno, pisemo na forumu. Ni manje ni vise.
drag_gost

#1906 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote:.
Kakva gomila gluposti. A buduci da si prvi poceo i sa uvredama, u nedostatku argumenata tako mozes fino kuci, pa polako, pocevsi od mladjeg ka starijem, ili starijoj. Vjerovatno po "jaditetu" ratnog sverca. Ipak, vjerovatno prednjacis.

Pitacu ja svakako, a tvoje je da li zelis da odgovoris. Kada napravis vlastiti forum, odredjuj ko ce sta pitati. Najsmjesnije je da takvi kao ti spominju neka "jaja", jer tu ne samo da nema covjeka posteno, vec ni cojonesa. Kao sto rekoh, stariji sam od tebe. Ali to i jeste karakteristika glasackog tijela i opcije koju ti i takvi predstavljaju. Jos od 90ih pa ovamo.

Znaci ne glasa se, a serucka se. Hmm, sumnjam da se ne glasa, vec se serucka nadajuci se da ne bi Bosna nekako, a izgleda i Hercegovina napredovala. Jer, valja onda opravdati to sto se vani zbrisalo. Valja podnijeti da si se zajebao, pa neka Bosne na aparatima, zar ne? :lol:

A sto se tice obrazovanja, skole i slicnih imenica, nepismenost se kod tebe osjeti u svakoj rijeci. Tvoje mi heroine. :lol:
punjac

#1907 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Pozdrav svima.
Nisam aktivan na forumu, međutim čitam ovu temu već nekoliko dana te sam odlučio da ostavim svoj komentar na cjelokupnu situaciju.

Prije svega želio bih naglasiti da zaista ne vjerujem da će profesor Hadžikadić pobijediti na ovim izborima, toga je i on sigurno svjestan, stoga dežurni dušebriznici koji preispituju njegovu političku kompetenciju i informiranost o njegovim ingerencijama slobodno mogu da odmore i fokusiraju se na kompetencije drugih kandidata. S druge strane, ja zaista ne vidim kako bi bilo koji od preostalih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH taj posao mogao vršiti bolje. Ne znam kakve to kompetencije oni posjeduju.

Međutim, ono na šta ja moram da skrenem pažnju je da ću glasati za profesora Hadžikadića i da će moj glas biti čisto simbolički. Imam 21-u godinu i apsolvent sam na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, sve redovno i u roku sa prilično visokim prosjekom. Neki dan otac mi govori da se učlanim u SDA da ne bih morao napuštati državu a da uspijem naći dobar posao, jer je to izgleda jedini način za to. Momentalno sam to odbio i umalo da se posvađamo oko toga, međutim zatekla me misao i razmišljao sam jedno vrijeme o tome. Ne mogu da se pomirim sa tim, da bez obzira na sav trud i rad koji studenti širom države ulažu i pokušavaju steći normalan život u državi, na putu im stoje stranačke hobotnice sa kojima se mali čovjek teško izbori.
Omladina masovno napušta državu jer ne želi da im stranačka mafija koje ovdje vedri i oblači kuje sudbinu, a ovdje se raspravlja koja stranka ima najveće šanse za prevlašću i u kojem slučaju tvoj glas nije bačen, a svodi se na to da je svaka slična jedna drugoj kao jaje jajetu.

Nas u iduće 4 godine ne čeka ništa novo, ne trebamo se nadati nikakvoj promjeni kvaliteta života. Međutim podrška Mirsadu Hadžikadiću će značiti da je mali čovjek sit sistema podobnosti i uhljebljavanja. Značiće da ljudi mogu prepoznati i cijeniti ljude koji svojim znanjem i iskustvom mogu poboljšati ovu državu bez da se učlani u bilo kakvu političku partiju. Zašto bi to trebao biti bilo kakav uslov. Podrška Hadžikadiću će, nadam se, napokon natjerati trenutnu vlast na razmišljanje. Da napokon shvate da ovdje žive ljudi koji nisu samo inertna kaša kojoj se dijeli tops svako 2 godine. Valjda možemo kao narod mnogo više postići.
Smrcak15

#1908 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

punjac wrote:Pozdrav svima.
Nisam aktivan na forumu, međutim čitam ovu temu već nekoliko dana te sam odlučio da ostavim svoj komentar na cjelokupnu situaciju.

Prije svega želio bih naglasiti da zaista ne vjerujem da će profesor Hadžikadić pobijediti na ovim izborima, toga je i on sigurno svjestan, stoga dežurni dušebriznici koji preispituju njegovu političku kompetenciju i informiranost o njegovim ingerencijama slobodno mogu da odmore i fokusiraju se na kompetencije drugih kandidata. S druge strane, ja zaista ne vidim kako bi bilo koji od preostalih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH taj posao mogao vršiti bolje. Ne znam kakve to kompetencije oni posjeduju.

Međutim, ono na šta ja moram da skrenem pažnju je da ću glasati za profesora Hadžikadića i da će moj glas biti čisto simbolički. Imam 21-u godinu i apsolvent sam na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, sve redovno i u roku sa prilično visokim prosjekom. Neki dan otac mi govori da se učlanim u SDA da ne bih morao napuštati državu a da uspijem naći dobar posao, jer je to izgleda jedini način za to. Momentalno sam to odbio i umalo da se posvađamo oko toga, međutim zatekla me misao i razmišljao sam jedno vrijeme o tome. Ne mogu da se pomirim sa tim, da bez obzira na sav trud i rad koji studenti širom države ulažu i pokušavaju steći normalan život u državi, na putu im stoje stranačke hobotnice sa kojima se mali čovjek teško izbori.
Omladina masovno napušta državu jer ne želi da im stranačka mafija koje ovdje vedri i oblači kuje sudbinu, a ovdje se raspravlja koja stranka ima najveće šanse za prevlašću i u kojem slučaju tvoj glas nije bačen, a svodi se na to da je svaka slična jedna drugoj kao jaje jajetu.

Nas u iduće 4 godine ne čeka ništa novo, ne trebamo se nadati nikakvoj promjeni kvaliteta života. Međutim podrška Mirsadu Hadžikadiću će značiti da je mali čovjek sit sistema podobnosti i uhljebljavanja. Značiće da ljudi mogu prepoznati i cijeniti ljude koji svojim znanjem i iskustvom mogu poboljšati ovu državu bez da se učlani u bilo kakvu političku partiju. Zašto bi to trebao biti bilo kakav uslov. Podrška Hadžikadiću će, nadam se, napokon natjerati trenutnu vlast na razmišljanje. Da napokon shvate da ovdje žive ljudi koji nisu samo inertna kaša kojoj se dijeli tops svako 2 godine. Valjda možemo kao narod mnogo više postići.

nemoj ga olahko otpisati, na ovom forumu dobro kotira u anketi
Image
Kikibombona

#1909 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Smrcak15 wrote:nemoj ga olahko otpisati, na ovom forumu dobro kotira u anketi
Image
Forum nije dobar pokazatelj. Ovdje mahom tipka mladja raja. Matuzalemi odrzavaju kriminalne kartele na vlasti.

Sto se tice ankete, od 80 glasova za Becirevica, stavljam glavu na panj pri tvrdnji da makar 2/3 ima direktne ili indirektne veze sa SDP kartelom. SDP je uhljebio desetine hiljada gradjana, sto u javne institucije - sto u stranacko-tajkunske firme. Malo je simpatizera SDP-a kojima neko nije na kriminalan nacin zaposlen, od njega samog do blize rodbine, oca/majke, brata/sestre ili supruga/supruge.

Ocekujte maksimalno prljavu igru od SDP kartela.

Hadzikadic po meni mora zaostriti retoriku prema SDA i SDP kartelima i njihovim otpacima.

...

Uopste nisam ljut i bijesan. Ovo su blage rijeci u odnosu na ono sto su uradili. Te stranke kontrolisu pravosudje i policiju. Bez tih institucija nema drzave.
Banksy

#1910 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Forum nije dobar pokazatelj. Ovdje mahom tipka mladja raja. Matuzalemi odrzavaju kriminalne kartele na vlasti.
Zapravo je obratno. Metuzalemi tipkaju, a mladja raja se kači na budžet i postaje poslušna stranačka vosjka. U svim strankama su stigli i preuzeli stvari u svoje ruke, ili ih polako preuzimaju, mladi lavovi. Od Zahiragića do SDP Čengića, i tako sve redom.
seln

#1911 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
seln wrote:.
Kakva gomila gluposti. A buduci da si prvi poceo i sa uvredama, u nedostatku argumenata tako mozes fino kuci, pa polako, pocevsi od mladjeg ka starijem, ili starijoj. Vjerovatno po "jaditetu" ratnog sverca. Ipak, vjerovatno prednjacis.

Pitacu ja svakako, a tvoje je da li zelis da odgovoris. Kada napravis vlastiti forum, odredjuj ko ce sta pitati. Najsmjesnije je da takvi kao ti spominju neka "jaja", jer tu ne samo da nema covjeka posteno, vec ni cojonesa. Kao sto rekoh, stariji sam od tebe. Ali to i jeste karakteristika glasackog tijela i opcije koju ti i takvi predstavljaju. Jos od 90ih pa ovamo.

Znaci ne glasa se, a serucka se. Hmm, sumnjam da se ne glasa, vec se serucka nadajuci se da ne bi Bosna nekako, a izgleda i Hercegovina napredovala. Jer, valja onda opravdati to sto se vani zbrisalo. Valja podnijeti da si se zajebao, pa neka Bosne na aparatima, zar ne? :lol:

A sto se tice obrazovanja, skole i slicnih imenica, nepismenost se kod tebe osjeti u svakoj rijeci. Tvoje mi heroine. :lol:
Ti si ogromna gomila nicega.
Mahalska tetka kojoj je samo vazno da zadnja ima rijec.
OK, tetka, nema problema.
Smrcak15

#1912 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

seln wrote: Ti si ogromna gomila nicega.
Hajde ti nama reci ko ima bolji od hadzikadica za predsjednicku stolicu i argumentuj zasto je bolji...da cujemo...
seln

#1913 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
Hajde ti nama reci ko ima bolji od hadzikadica za predsjednicku stolicu i argumentuj zasto je bolji...da cujemo...
Da si citao, znao bi moje misljenje.
Smrcak15

#1914 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

seln wrote: Da si citao, znao bi moje misljenje.
Je li to mozda Becirovic koji ne smije da dodje na debatu jer vjerovatno je savjet dobio od savjetnika elektricara da ne ucestvuje da se ne blamira i izgubi glasove bezveze....
Prpa.ba

#1915 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Zapravo je obratno. Metuzalemi tipkaju, a mladja raja se kači na budžet i postaje poslušna stranačka vosjka. U svim strankama su stigli i preuzeli stvari u svoje ruke, ili ih polako preuzimaju, mladi lavovi. Od Zahiragića do SDP Čengića, i tako sve redom.
Koliko sam svadja imao privatno a i javno ubjedjujuci ljude da gustaju i uzivaju dok nase generacije cine vecinu izbornog tijela i politickog aparata jer kad mladji krenu tek onda slijedi dno.. :lol: :mrgreen:
seln

#1916 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Zapravo je obratno. Metuzalemi tipkaju, a mladja raja se kači na budžet i postaje poslušna stranačka vosjka. U svim strankama su stigli i preuzeli stvari u svoje ruke, ili ih polako preuzimaju, mladi lavovi. Od Zahiragića do SDP Čengića, i tako sve redom.
Koliko sam svadja imao privatno a i javno ubjedjujuci ljude da gustaju i uzivaju dok nase generacije cine vecinu izbornog tijela i politickog aparata jer kad mladji krenu tek onda slijedi dno.. :lol: :mrgreen:
Pa mi smo ih tako odgojili, zar ne?
Pokazali smo im da najbolje prolaze beskicmenjaci.
punjac

#1917 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Prpa.ba wrote:
Sto je najtuznije, mislim da ste u pravu. Mladi su ili previse inertni i nezainteresovani ili dobro uhljebljeni. Prvi imaju ambiciju da idu vani, drugi da sto duze vladaju ove strukture. U svakom slucaju ne valja: ili ulazemo novac u ljude koji ce privredjivati Evropi i svijetu ili stvaramo generaciju koja ce uciniti ovo stanje jos nepodnosljvijim.
seln

#1918 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
seln wrote: Da si citao, znao bi moje misljenje.
Je li to mozda Becirovic koji ne smije da dodje na debatu jer vjerovatno je savjet dobio od savjetnika elektricara da ne ucestvuje da se ne blamira i izgubi glasove bezveze....
Ti stvarno nista ne shvatas, zar ne?
asurbanipal

#1919 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 19. septembra će u Hotelu Bristol u Mostaru s početkom u 19.00 sati održati politički skup kojim nastavlja svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima. Tema skupa je „Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.

Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković. Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni će mu moći postavljati pitanja.

Izjave za medije planirane su za 18.30 sati.

Image

Obavezno dolazim :thumbup:
Kikibombona

#1920 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

punjac wrote:Sto je najtuznije, mislim da ste u pravu. Mladi su ili previse inertni i nezainteresovani ili dobro uhljebljeni. Prvi imaju ambiciju da idu vani, drugi da sto duze vladaju ove strukture. U svakom slucaju ne valja: ili ulazemo novac u ljude koji ce privredjivati Evropi i svijetu ili stvaramo generaciju koja ce uciniti ovo stanje jos nepodnosljvijim.
Mislim da nisi u pravu.

Prateci desavanja oko sebe, uvidjam da su djeca pametnija i naprednija od roditelja, da imaju veci kapacitet i prostor primiti nove ideje. Starog konja ne mozes nicemu uciti.

U mahalu se naselilo dosta dzibera. Uglavnom kruti i zatucani ljudi. Kada im pricas, imas osjecaj da nista ne shvataju ili ne zele shvatiti. Uvjerenja zabetonirana. Njihova djeca su u 99% elokventnija, liberalnija, tolerantnija i otvorenija za nove ideje. Mladost, jbg.

Medjutim, ni to nije dovoljno dobro, potrebno je par generacija da se isciste lose pojave ukorijenjene u nasem narodu.

Da li imamo vremena cekati 50 ili 100 godina da malim koracima napredujemo kao drustvo?

Volio bih da mozemo ubrzati porces. Kamo srece da smo krenuli prije 20 godina. Svaka izgubljena godina je veliki gubitak radi kojeg ce ispastati nerodjene generacije.

Mi jos nismo spremni za Nasu stranku ili Mirsada Hadzikadica. Jos nismo na tom nivou svijesti. Imamo makar 500 000 ljudi kojima ovaj sistem odgovara. Svjesni su da propadamo, ali ce brati plodove sistema do samog kraja. Budzetske pijavice i stranacki poltorni. Plebs se prodao za male pare. Radi neke jadne plate zrtvuju buducnost vlastite djece i unucadi. Vlast je stavila pod kontrolu bosansku inteligenciju, tako sto su ih zaposlili. Sa zatucanom i nepismenom svjetinom manipulisu. Za nezadovoljne su otvorili koridor prema Njemackoj. I to je to.

Izgleda da cemo tek nakon bankrota progledati. Izgubit cemo puno novca i vremena. Nasa djeca ce vracati dugove. Sistem ce pasti kada krediti postanu neotplativi, kada ne bude novca za budzetske korisnike. Zalosno je sve to.
punjac

#1921 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by punjac »

Kikibombona wrote:
punjac wrote:Sto je najtuznije, mislim da ste u pravu. Mladi su ili previse inertni i nezainteresovani ili dobro uhljebljeni. Prvi imaju ambiciju da idu vani, drugi da sto duze vladaju ove strukture. U svakom slucaju ne valja: ili ulazemo novac u ljude koji ce privredjivati Evropi i svijetu ili stvaramo generaciju koja ce uciniti ovo stanje jos nepodnosljvijim.
Mislim da nisi u pravu.

Prateci desavanja oko sebe, uvidjam da su djeca pametnija i naprednija od roditelja, da imaju veci kapacitet i prostor primiti nove ideje. Starog konja ne mozes nicemu uciti.
Nisam mislio na pamet novih generacija, nego na aktivizam. Osvrnucu se samo na raju sa faksa. Vecina ne pridaje paznju izborima, dobar dio nece ni izaci. Imamo omladinu koja ponavlja izlizane floskule : "Bakir pokr'o drzavu", "SDA mafija", "Dodik neprijatelj Bosne" itd, međutim ako ih zelis pitati kako su to zaključili ne bi znali objasniti nego su čuli da to ljudi pričaju pa haj mogu i oni. To su ljudi buduci akademski gradjani ove države koji ce morati postaviti nove temelje za napredovanje, a nemaju sposobnost kritickog razmisljanja. Onda se ibretimo sto penzioner ode u 7 ujutro da prvi glasa, a nama mrsko podici dupe i otici do birackog mjesta i dati glas bilo kome po našoj savjesti.
Kikibombona

#1922 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

punjac wrote:
Kikibombona wrote:
Mislim da nisi u pravu.

Nisam mislio na pamet novih generacija, nego na aktivizam. Osvrnucu se samo na raju sa faksa. Vecina ne pridaje paznju izborima, dobar dio nece ni izaci. Imamo omladinu koja ponavlja izlizane floskule : "Bakir pokr'o drzavu", "SDA mafija", "Dodik neprijatelj Bosne" itd, međutim ako ih zelis pitati kako su to zaključili ne bi znali objasniti nego su čuli da to ljudi pričaju pa haj mogu i oni. To su ljudi buduci akademski gradjani ove države koji ce morati postaviti nove temelje za napredovanje, a nemaju sposobnost kritickog razmisljanja. Onda se ibretimo sto penzioner ode u 7 ujutro da prvi glasa, a nama mrsko podici dupe i otici do birackog mjesta i dati glas bilo kome po našoj savjesti.
U nastavku komentara odlomka koji citiras napisao sam:
Medjutim, ni to nije dovoljno dobro, potrebno je par generacija da se isciste lose pojave ukorijenjene u nasem narodu.

Da li imamo vremena cekati 50 ili 100 godina da malim koracima napredujemo kao drustvo?
Mi idemo naprijed, malim, skoro nevidljivim koracima. Ako se ne desi zaokret, izgubit cemo previse vremena. Pisao sam o tome u prethodnom komentaru, da se ne ponavljam.

Ti studenti su, uvjeren sam, pametniji i otvoreniji od roditelja. Medjutim, nedovoljno je. Mozda ce tek njihova djeca ili unuci doci na nivo svijesti potreban za drustveno-politicki-ekonomski-... napredak. Pitanje je koliko ce vremena trebati da sazrijemo.

Sve sto govori Hadzikadic, odavno je tema razgovora u mome drustvu. Mogu misliti kako njemu, covjeku koji je dosao iz funkcionalne i napredne zemlje, izgleda nas mentalitet. Politicki nezreo narod, zaglavljen u proslosti, apsolutno nesposoban kreirati buducnost.

Hadzikadic govori o drustvenim promjenama, promjeni mentaliteta, kao neophodnim preduslovom za bilo kakav napredak. Treba nam neko ko ce pokrenuti pricu, animirati omladinu. Treba nam puno vise Hadzikadica. Puno, puno vise.
drag_gost

#1923 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Ti si taj koji je poceo da pljuje po profesoru iz ko zna kakvih razloga. A sam si priznao da ne glasas.

Kada bi te neko upitao - "Zasto?". Uglavnom si odgovarao "Kada bude tvoj forum, onda pitaj."
I tako iznova, svaki put, evo danima.

Zato sada nastavi da budes karakterno nistavilo, produzi u cosak i placi, kao mala tetkica. E da, nadaj se da BiH nece krenuti. Valja razmisljati o povratku, a to ti je najgore, zar ne?
muzicar_iz_parka

#1924 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by muzicar_iz_parka »

Ja poštujem Mirsu da je imao živaca kandidovati se na izborima, čovjek ostvaren u životu i sa visokim primanjima, vjerovatno bi se mogao penzionisati i uživati sa porodicom u USA.
Većina pametnog naroda iz inostranstva se ne bi zezala sa tim.
MisterNo1

#1925 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by MisterNo1 »

Ne mogu da verujem da se ljudi u ovolikoj meri mrze. Režite jedni na druge kao psi. Zašto jednostavno ne možete izneti svoj PRO i CONTRA stav i kraj priče!?
Locked