Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
General War

#1876 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Zamisli...kod onoliko strucnjaka u SDP-u...bas on se uvjek setkao :lol:

Ne znam, ko vodi na anketi na klixu, samim tim i ko ovdje dosao da trola :-)
Kakve veze ima rezultat ankete na klixu sa činjenicom da si ti počeo pričati o SDP-u na ovoj temi, što predstavlja off-topic, a pošto je to urađeno zlonamjerno onda predstavlja i trolanje.

Čuj ko vodi na anketi :lol: A logike vrhunske :run:
A jel, a ti nasao da komentiras rad VP kao SDP-ov vatreni fan, evo cekam da Denis rukom od sto udari, ko sisa Incka :D

Znam da je kontra SDP-ovaca logike, i kad vidis ocima ne vjerujes dok ti centrala ne kaze.
Leverage

#1877 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: A jel, a ti nasao da komentiras rad VP kao SDP-ov vatreni fan, evo cekam da Denis rukom od sto udari, ko sisa Incka :D
A ti predlažeš pošto sam vatreni fan SDP-a da trebam šutit'?

Moj post je bio on topic, to što tebe iritira što sam ja fan SDP-a i što će SDP da pobijedi na izborima nije moj problem.

Čak štaviše, to me vrlo raduje :D
General War

#1878 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: A jel, a ti nasao da komentiras rad VP kao SDP-ov vatreni fan, evo cekam da Denis rukom od sto udari, ko sisa Incka :D
A ti predlažeš pošto sam vatreni fan SDP-a da trebam šutit'?

Moj post je bio on topic, to što tebe iritira što sam ja fan SDP-a i što će SDP da pobijedi na izborima nije moj problem.

Čak štaviše, to me vrlo raduje :D
Tipicna zamjena teza, slobodno ti pricaj, i mene veselii zabavlja ako pobjedite pa onda cetiri godine kuknjave od takvih ko ti :mrgreen:
Leverage

#1879 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Tipicna zamjena teza, slobodno ti pricaj, i mene veselii zabavlja ako pobjedite pa onda cetiri godine kuknjave od takvih ko ti :mrgreen:
Smrcak15

#1880 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 19. septembra će u Hotelu Bristol u Mostaru s početkom u 19.00 sati održati politički skup kojim nastavlja svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima. Tema skupa je „Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.

Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković. Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni će mu moći postavljati pitanja.

Izjave za medije planirane su za 18.30 sati.

Image

Image
drag_gost

#1881 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote: Samo se ti boji, najbolje u neku lila ili ruzicastu nijansu.
Za mene se ne moras bojati, jer:
-ne zivim u BiH
-ne glasam od 2010
-i, sucur Allahu, nemam puno kontakta sa seoskim alapacama kao sto si ti.
Ako Hadzikadic ima mrvu pameti, trebao bi vam sudski zabraniti da agitujete za njega. Nakon ovog kratkog prepucavanja, mogu ti reci ovo: ako si ti tipicni Hadzikadicev pristalica, ja necu glasati za njega, pa sve kad bi Bosnu pretvorio u Dansku.

Problem sa sektama je u tome sto ne trpe druga uvjerenja. Ko nije sa njima, taj je protiv njih.
A bar sto se tice ove teme, izgleda da je taj fan club neka opasna sekta.
Proglasavate sve koji drugacije misle uhljebima, dezerterima, lopovima, idiotima... ko kaze da sutra neko od vas nece odluciti da neistomisljenike nozem ili utokom utjera " u suru"?
Nisam ni citao, znam da je gomila gluposti. Pretpostavljam da je tipicno za tebe i tvoj opust, kao i za ljude za koje glasas.
seln

#1882 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
seln wrote: Samo se ti boji, najbolje u neku lila ili ruzicastu nijansu.
Za mene se ne moras bojati, jer:
-ne zivim u BiH
-ne glasam od 2010
-i, sucur Allahu, nemam puno kontakta sa seoskim alapacama kao sto si ti.
Ako Hadzikadic ima mrvu pameti, trebao bi vam sudski zabraniti da agitujete za njega. Nakon ovog kratkog prepucavanja, mogu ti reci ovo: ako si ti tipicni Hadzikadicev pristalica, ja necu glasati za njega, pa sve kad bi Bosnu pretvorio u Dansku.

Problem sa sektama je u tome sto ne trpe druga uvjerenja. Ko nije sa njima, taj je protiv njih.
A bar sto se tice ove teme, izgleda da je taj fan club neka opasna sekta.
Proglasavate sve koji drugacije misle uhljebima, dezerterima, lopovima, idiotima... ko kaze da sutra neko od vas nece odluciti da neistomisljenike nozem ili utokom utjera " u suru"?
Nisam ni citao, znam da je gomila gluposti. Pretpostavljam da je tipicno za tebe i tvoj opust, kao i za ljude za koje glasas.
Trebao si, mozda bi procitao i ovo:
-ne glasam od 2010
Ali, zasto mijenjati vlastite predrasude, zar ne? :wink:

I nije opust, vec opus.
cassius

#1883 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cassius »

Ako ne glasas od 2010. nemas nikakvo pravo da drugima govoris ista za koga da glasaju ili ne glasaju. Odleprsaj fino sa teme.
drag_gost

#1884 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote:
-ne glasam od 2010

I nije opust, vec opus.
Nisam bio, ali sada jesam. Super, sta ces onda ovdje? Ili cisto da se pljucne malo, da se ne zaboravi zasto se otislo iz BiH? Da Bosni, a i Hercegovini ne daj Boze ne bude bolje, pa ces skontati da si pogrijesio sto si dezertirao?

Jah, opus, jedino gdje si u pravu u ovome svemu. A, i to mojom nenamjernom greskom.
BarbaDue

#1885 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

Sarajevo, 15. septembar 2018. godine

Predmet: Otvoreno pismo Visokom predstavniku Valentinu Inzku

Poštovani gospodine Inzko,

Bez ikakve potrebe da Vama obrazlažem specifičnosti ustavnopravnog uređenja Bosne i Hercegovine i Vaše uloge u njemu, želim otvoreno i direktno da Vam skrenem pažnju na paradoksalnu situaciju u kojoj se država Bosna i Hercegovina nalazi već neko vrijeme, a koja je posebno došla do izražaja posljednjim izjavama predsjednika entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, vezanim za apsolutno nepoštivanje institucija ove zemlje. To je situacija koju Vi ne samo da imate mogućnost nego i obavezu da riješite. Bonske ovlasti koje su Vam stavljene na raspolaganje su alat koji bi trebao da spriječi urušavanje institucija Bosne i Hercegovine iznutra, uključujući i eliminaciju iz političkog života svih onih aktera čije se ponašanje može smatrati antidejtonskim i protiv interesa države. Smatram neodgovornim, nedopustivim i skandaloznim da se jedna politička ličnost javno oglašava sa stavom koji je jasno usmjeren protiv dugoročne održivosti Bosne i Hercegovine, a da se toj istoj osobi dopusti da bude jedan od kandidata iz reda svog naroda za člana Predsjedništva BiH. Porukama koje šalje u javnost, pa sve i da su samo dio njegove predizborne kampanje, Milorad Dodik nam svima jasno stavlja do znanja da će institucije Bosne i Hercegovine koristiti da bi dodatno destabilizovao zemlju koju, kako je sam u više navrata izjavio, uopšte te priznaje kao svoju. Posebno su skandalozne dvije Dodikove najnovije izjave u intervjuu od prije nekoliko dana na RTRS u emisiji Predsjednik. Na upit novinara, „Da da li je vaš politički motiv i danas nezavisna Republika Srpska?“, Dodik je odgovorio: „Naravno ja to i ne krijem.“ U istom intervjuu, takođe je rekao, „Bosna i Hercegovina nije moja država“.
Ako s Vaše strane izostane adekvatna reakcija na izjave Milorada Dodika, to neće samo biti znak da se Vi ne zanimate za svoje dužnosti u Bosni i Hercegovini, nego i da prećutno odobravate interno rušenje države i njenih institucija koje su mnogi mukotrpno gradili boreći se s raznim ograničenjima ustava koji je ovoj zemlji nametnut kroz Dejtonski mirovni sporazum.
Ja Vas ovim putem, kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozivam da napravite izuzetak u odnosu na svoju dosadašnju praksu nekorištenja bonskih ovlasti i Milorada Dodika trajno udaljite iz izbornog procesa. Do sada je Milorad Dodik zapaljivom retorikom djelovao iz institucija Republike Srpske i svoj politički legitimitet zasnivao na odbrani interesa tog entiteta, praveći se pri tome da taj entitet nije dio Bosne i Hercegovine. Dodik svjesno testira granice strpljenja i Vas, ali i građana ove zemlje. Sada, ako mu se dopusti da bude izabran u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, on jasno namjerava da pređe sa riječi na djela. Ako se to desi, a Vi propustite da reagujete na odgovarajući način i time onemogućite Bosni i Hercegovini da unutrašnjim snagama nađe put ka prosperitetu, bićete njegov saučesnik. Nadam se da to nećete dozvoliti.

S poštovanjem,

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić
Platforma za progres
svi u napad

#1886 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by svi u napad »

Svaka cast za ovo pismo. Ovako se rjesavaju stvari na kulturan i fin nacin. Sad sacekati sta ce Inzko odgovoriti. Posto ne vjerujem da ce se ista desiti osim umenog upozorenja Dodiku mislim da bi gosp. Hadzikadic trebao napisati i jedno pismo Inzkinim sefovima i informisati ih o neaktivnosti istog. Dobar potez i pocetak (nadam se) nekih promjena u komunikacijama. :thumbup: :bih:
seln

#1887 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
seln wrote:
-ne glasam od 2010

I nije opust, vec opus.
Nisam bio, ali sada jesam. Super, sta ces onda ovdje? Ili cisto da se pljucne malo, da se ne zaboravi zasto se otislo iz BiH? Da Bosni, a i Hercegovini ne daj Boze ne bude bolje, pa ces skontati da si pogrijesio sto si dezertirao?

Jah, opus, jedino gdje si u pravu u ovome svemu. A, i to mojom nenamjernom greskom.
Koji si ti sitni mahalski jad....
definises sebe samo kroz zlobu i uvrede.
A glede toga "sta cu ovdje"... odgovaram i tebi i onom impertinentnom klincu prije tebe:
ovo je forum. Tu se iznose misljenja. Ako zelis iznositi misljenje bez replike, kreiraj blog.
Ako vam je moje pisanje uz nos, presijecite vene.
Jos pitanja?
AmiĐa_Idriz

#1888 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Drugo je iznošenje a drugo nametanje mišljenja. Pa ti sam prvi vrijeđaš ljude ovdje :mrgreen:
seln

#1889 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

AmiĐa_Idriz wrote:Drugo je iznošenje a drugo nametanje mišljenja. Pa ti sam prvi vrijeđaš ljude ovdje :mrgreen:
De mi bogati objasni kako izgleda jedno, a kako drugo.
I pogledaj moje postove na ovoj temi: koga sam uvrijedio prije nego sto je mali mahalac poceo glumiti mrgu?
super_bayern

#1890 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by super_bayern »

seln wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Drugo je iznošenje a drugo nametanje mišljenja. Pa ti sam prvi vrijeđaš ljude ovdje :mrgreen:
I pogledaj moje postove na ovoj temi: koga sam uvrijedio prije nego sto je mali mahalac poceo glumiti mrgu?
Vrijeđaš svima ovdje inteligenciju time što nešta pokušavaš da dokažeš (sebi ili nama), a ne živiš u državi i ne glasaš - tugo jesenja.
seln

#1891 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

super_bayern wrote:
seln wrote:
Vrijeđaš svima ovdje inteligenciju time što nešta pokušavaš da dokažeš (sebi ili nama), a ne živiš u državi i ne glasaš - tugo jesenja.
Ne pokusavam NESTO da dokazem; iznosim vlastito misljenje.
To i jeste svrha foruma, zar ne?
Ne moras se sloziti, ali ne moras me ni vrijedjati.
Ali, ta premisa... kao ja vrijedjam neciju inteligenciju, jer se ne slazem sa tom religijom... totalni nonsens.
cassius

#1892 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cassius »

seln wrote: Koji si ti sitni mahalski jad....
A glede toga "sta cu ovdje"... odgovaram i tebi i onom impertinentnom klincu prije tebe:
ovo je forum. Tu se iznose misljenja. Ako zelis iznositi misljenje bez replike, kreiraj blog.
Jos pitanja?
Nabacaj jos koju pametnu rijec , da sakrijes ovo svoje prosipanje. Dzaba si ti otisao iz BiH, kad selo nece iz tebe nikad.
Ti da si izrazio samo svoje vlastito misljenje, zavrsilo bi to na postu ili dva eventualno tri.
Vidimo da to nije slucaj.
seln

#1893 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

cassius wrote:
Jos pitanja?
Nabacaj jos koju pametnu rijec , da sakrijes ovo svoje prosipanje. Dzaba si ti otisao iz BiH, kad selo nece iz tebe nikad.
Ti da si izrazio samo svoje vlastito misljenje, zavrsilo bi to na postu ili dva eventualno tri.
Nabacio bi i ti koju pametnu kad bi mogao.
Hoces li sad propisivati koliko se smije pisati?
Smrcak15

#1894 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

NOVO runda pitanja i odgovora UZIVO na Facebooku

Postaviti i vi pitanje koje vas interesuje i dobit ce to odgovor od Hadzikadica

Image

3 dana nakon video pitanja i odgovori uzivo sa hadzikadicem, pregledalo 50 000 osoba

Video pitanja i odgovori mozete pogledati ovdje.
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 833967531/
cassius

#1895 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cassius »

seln wrote:
cassius wrote:
Jos pitanja?
Nabacio bi i ti koju pametnu kad bi mogao.
Hoces li sad propisivati koliko se smije pisati?
Pa nema se sta pametno napisat na ove tvoje skrabotine.
Neka ovakvih botova ko sto si ti van BiH. Kad popijes lijekove, slobodno mi repliciraj.
drag_gost

#1896 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

seln wrote:
Koji si ti sitni mahalski jad....
Jos pitanja?
:lol:

Definisan si ti kroz mnogo gore stvari, a ne samo kroz zlobu i uvrede. A to jad, mozes poruciti kuci jedino. Redom, po hijerarhiji pobjeguljstva.

Ja pitam "sta ces ovdje ako ne glasas?", ne zato sto mi smetas, dapace naprotiv - zabavljas me, sto i jeste neka tvoja funkcija, vec jer me interesuje.

Jos nesto da se blati Hadzikadic kroz mahalske lazi i izmisljanja? Cisto jer nije SDA, SDP ili SBB? Ili kao sto napisah - da ne daj Boze domovina stane na noge, pa avaj - dzaba se dezertiralo?
seln

#1897 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

cassius wrote:
Pa nema se sta pametno napisat na ove tvoje skrabotine.
Neka ovakvih botova ko sto si ti van BiH. Kad popijes lijekove, slobodno mi repliciraj.
Neka takvih kao ti u Bosni, zato Bosna i jeste u kurcu.
Evo, popio sam lijekove, pa repliciram.
Kad izadjes iz ormara, slobodno mi repliciraj.
Point.

#1898 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Point. »

Samo da priupitam, je li i gospodin Mirso pobjegulja i dezerter?

.
seln

#1899 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

drag_gost wrote:
:lol:

Definisan si ti kroz mnogo gore stvari, a ne samo kroz zlobu i uvrede.
Ti si samo kroz zlobu i uvrede. Aha, da, i kroz nepismenost.
A to jad, mozes poruciti kuci jedino. Redom, po hijerarhiji pobjeguljstva
A ti fino kuci, pa izigravaj mrgu ukucanima, po hijerarhiji primanja socijalne pomoci.

Ja pitam "sta ces ovdje ako ne glasas?"
Kad napravis vlastiti forum, onda pitaj.
ne zato sto mi smetas, dapace naprotiv - zabavljas me, sto i jeste neka tvoja funkcija, vec jer me interesuje.
Jos jednom, ako se nekome ucinilo da recenica nema ni glavu ni rep:
ne zato sto mi smetas, dapace naprotiv - zabavljas me, sto i jeste neka tvoja funkcija, vec jer me interesuje.
Vidi se da si isao u poslijeratnu skolu, kada se ucilo da vuk zivi na grani.

Jos nesto da se blati Hadzikadic kroz mahalske lazi i izmisljanja?

Mislis, onaj dijasporac - pobjegulja, koji hoce da postane predsjednik, iako tako nesto ne postoji u BiH? :lol:
Cisto jer nije SDA, SDP ili SBB?
Ako ga podrzavaju takvi kao ti, ne moze biti dobar, pa kad bi bio novi Adenauer.
Ili kao sto napisah - da ne daj Boze domovina stane na noge, pa avaj - dzaba se dezertiralo?
Da mi to kaze neko ko nije bio u jajima za vrijeme rata, pa bih se i naljutio...
AmiĐa_Idriz

#1900 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Point. wrote:Samo da priupitam, je li i gospodin Mirso pobjegulja i dezerter?

.
Sredinom osamdesetih otišao za SAD. Čak i ranije mislim.
Locked