Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Hajvan
#1601 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
crknite budzetlije!
-
1Dante1
#1602 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Reci im!Hajvan wrote:crknite budzetlije!
- Hajvan
#1603 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
him1Dante1 wrote:Reci im!Hajvan wrote:crknite budzetlije!
- Humljanin
#1604 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hajvan wrote:crknite budzetlije!
Hahahah
Ovo je bio iskren vapaj
Najiskreniji komentar na forumu od kad postoji!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1605 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- seln
#1606 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sta da radimo kad nismo budzetlije._BataZiv_0809 wrote:Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1607 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Radite sta hocete libo me tuki samo mi komicna ovolika prepiska oko izbora predsjednika drzave u kojoj ne zivisseln wrote:Sta da radimo kad nismo budzetlije._BataZiv_0809 wrote:Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- General War
#1608 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
seln wrote:Po reakciji polupismenih fanova, samo sto nije postao predsjedik svijeta.1Dante1 wrote:Nek nastavi sta je radio do sad. Po reakciji stranackih uhljeba na forumu ide mu dobro.Nivelacija wrote:Sta treba uraditi da ima sanse za pobjedu i da se javnost okrene na njegovu stranu ?
Cini mi se kao pametan covjek
Nek su ovi pismeni sto se nadaju u dosadasnje uhljupe da predstoji odsudna bitka.
- General War
#1609 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ima, sto?_BataZiv_0809 wrote:Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1610 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ti i koja vojskaGeneral War wrote:Ima, sto?_BataZiv_0809 wrote:Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- General War
#1611 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Zar treba vojska za ove hahare?_BataZiv_0809 wrote:Ti i koja vojskaGeneral War wrote:Ima, sto?_BataZiv_0809 wrote:Ima li na ovoj temi iko da zivi u BiH jbt
- drag_gost
#1612 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
seln wrote: Bas mi je drago kad se jave maksumcad, rodjena 1993, da prozovu nas "dezertere".![]()
Da nisi predsjenik neke boracke organizacije?
Btw. ovo se zove klasicni autogol: nazivas dezerterima ljude o kojima ne znas nista, a istovremeno vrbujes za covjeka koji do skora Bosnu nije vidio ni u promotivnim filmovima turisticke zajednice.
Garant ste ti i Mirsad bili zajednou rov u 1993...
A to, borio i slicno, cisto sumnjam.
-
1Dante1
#1613 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa ne bi niko glasao za Dzaferovica, svaki neutralni glasac ce prije glasat za Hadzikadica nego za nekog od ovih stranackih pijuncica.Nivelacija wrote:Ne ozbiljno, zbog cega bi neko neutralan ko nije clan SDA glasao za Dzaferovica prije Hadzikadica, pa covjek djeluje pored Dzaferovica kao Tesla.
- Kikibombona
#1614 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ako pitas SDP uhljebe, stranacke vojnike i poltrone - NISTA.Nivelacija wrote:Sta treba uraditi da ima sanse za pobjedu i da se javnost okrene na njegovu stranu ?
Cini mi se kao pametan covjek
Da dodje Angela Merkel, nasli bi joj milion mana. Cuvaju pozicije, egzistencijalno pitanje.
- Kikibombona
#1615 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
'Muslimani u arapskim zemljama se bore svim silama da uvedu serijat, pa kada u tome konacno uspiju, emigriraju u zapdno-krscanske zemlje gdje nema muslimana i serijata' - rekao je jedan arapski filozof.
'Nacionalisti u BiH se bore svim silama da na vlast dovedu nacionaliste, pa kada u tome konacno uspiju, emigriraju u zapadno-evropske zemelje gdje nema nacionalista'. - ovako bi bilo u nasem slucaju.
Primjecujem da su forumski ultra nacionalisti iz dijaspore veoma zabrinuti radi jacanja nacionalista i desnice u zapadno-evropskim drzavama gdje trenutno zive. To je kazu lose za Njemacku, ali je iz nekog razloga dobro za BiH da vladaju nacionalisti. Ovdje podrzavaju nacionaliste - u Njemackoj liberale.
Dabogda vam Hitler dosao na vlast, svima koji zelite nama ovdje Dodika, Covica, Komsica, Becirevica i slicne nakaze.

'Nacionalisti u BiH se bore svim silama da na vlast dovedu nacionaliste, pa kada u tome konacno uspiju, emigriraju u zapadno-evropske zemelje gdje nema nacionalista'. - ovako bi bilo u nasem slucaju.
Primjecujem da su forumski ultra nacionalisti iz dijaspore veoma zabrinuti radi jacanja nacionalista i desnice u zapadno-evropskim drzavama gdje trenutno zive. To je kazu lose za Njemacku, ali je iz nekog razloga dobro za BiH da vladaju nacionalisti. Ovdje podrzavaju nacionaliste - u Njemackoj liberale.
Dabogda vam Hitler dosao na vlast, svima koji zelite nama ovdje Dodika, Covica, Komsica, Becirevica i slicne nakaze.
- drag_gost
#1616 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovih par naivaca sto ce glasati za SDP ce samo Mirsadu skinuti glasove bezveze...
-
1Dante1
#1617 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ma sta ce Hadzikadic, slab je bio na debati skroz. Jesi zato vidio Becirovica sto je pametan? A ja, nisi mogao vidjeti.drag_gost wrote:Ovih par naivaca sto ce glasati za SDP ce samo Mirsadu skinuti glasove bezveze...
- drag_gost
#1618 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ali, jebes to, dok se ovdje ljevicari kolju, anamo SDA mirno spava. Pa izvol'te drugari. 
- Kikibombona
#1619 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nazalost.drag_gost wrote:Ovih par naivaca sto ce glasati za SDP ce samo Mirsadu skinuti glasove bezveze...
SDP i otpadak u vidu Zeljka zajedno mogu uzeti maksimalno 300 000 glasova. Ako Zeljko uzme 180-200 000, Rumeni nema nikakve sanse. Nema teorije da dva SDP-eova kandidata mogu pobijedi. Moze samo jedan.
Za Komsica i Hadzikadica bi bilo najbolje da se Rumeni povuce. Medjutim, posto je SDP-eovcima vaznija stranka nego drzava, to se nazalost nece desiti. Zamisli da u predsjednistvu radi SDP-a zasjednu Radoncic, Covic i Dodik. Srbi bi imali tri predstavnika.
-
boshniak
#1620 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne kontam šta on kao pojedinac može uraditi za dobro naroda BiH iz pozicije člana predsjedništva čije su ovlasti skoro pa simbolične, treba da se ili pridruži nekoj stranci ili osnuje neku stranku, okupi oko sebe istomišljenike i onda sa vojskom istomišljenika da krene u BH politiku.
- Ja_Ja
#1621 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dijaspora je inace "jaca" u nacionalizmu nego domicilno stanovnistvo. Neki dan na kafi sjedim s tipom koji je dosao na godisnji iz Njemacke i covjek zapeo glasati za SDA i hljeb. Citava prica se lomi na nacionalizmu. Apsolutno nista vise.
Hele nejse, ja cijenim dobru diskusiju. I na ovoj temi bi se ista mogla voditi sasvim normalno da nema stranackih poltrona koji banaliziraju kandidaturu Hadzikadica. Veoma je providno to sto rade. Ja razumijem sve one koji imaju pitanja, pa i rezervacije prema njemu, al ba nemojte tih banaliziranja. Klasicna nasa prica: "haha vidi mu nosa" prica je za SDA skupove ne za foruma.
I pored sve rezerve koje sam imao na pocetku kada se tek kandidovao, danas kada vidim alternativu ubjedjen sam da je daleko nadmocniji kandidat od svih ponudjenih. Njegov CV ukljucujuci obrazovanje, dosadasnji diplomatski rad (Gandalf bi trebao znati da je ON bio i ostao tata u ACBH), itd. su po svim segmentima bolja referenca za poziciju predsjednika nego sto je imaju drugi kandidati. To samo po sebi je dovoljno da glasam za njega.
Volio bih da diskutujemo o njemu kroz prizmu drugih kandidata tj. ako njemu nesto pripisujemo kao lose, hajde da uporedimo njega i drugog kandidata po pitanju iste stvari.
Hele nejse, ja cijenim dobru diskusiju. I na ovoj temi bi se ista mogla voditi sasvim normalno da nema stranackih poltrona koji banaliziraju kandidaturu Hadzikadica. Veoma je providno to sto rade. Ja razumijem sve one koji imaju pitanja, pa i rezervacije prema njemu, al ba nemojte tih banaliziranja. Klasicna nasa prica: "haha vidi mu nosa" prica je za SDA skupove ne za foruma.
I pored sve rezerve koje sam imao na pocetku kada se tek kandidovao, danas kada vidim alternativu ubjedjen sam da je daleko nadmocniji kandidat od svih ponudjenih. Njegov CV ukljucujuci obrazovanje, dosadasnji diplomatski rad (Gandalf bi trebao znati da je ON bio i ostao tata u ACBH), itd. su po svim segmentima bolja referenca za poziciju predsjednika nego sto je imaju drugi kandidati. To samo po sebi je dovoljno da glasam za njega.
Volio bih da diskutujemo o njemu kroz prizmu drugih kandidata tj. ako njemu nesto pripisujemo kao lose, hajde da uporedimo njega i drugog kandidata po pitanju iste stvari.
- SaraFina
#1622 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Opa! Osupnuta sam i razočaranaKikibombona wrote:Nazalost.drag_gost wrote:Ovih par naivaca sto ce glasati za SDP ce samo Mirsadu skinuti glasove bezveze...
SDP i otpadak u vidu Zeljka zajedno mogu uzeti maksimalno 300 000 glasova. Ako Zeljko uzme 180-200 000, Rumeni nema nikakve sanse. Nema teorije da dva SDP-eova kandidata mogu pobijedi. Moze samo jedan.
Za Komsica i Hadzikadica bi bilo najbolje da se Rumeni povuce. Medjutim, posto je SDP-eovcima vaznija stranka nego drzava, to se nazalost nece desiti. Zamisli da u predsjednistvu radi SDP-a zasjednu Radoncic, Covic i Dodik. Srbi bi imali tri predstavnika.
- drag_gost
#1623 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Tesko da ces ovdje diskutovati tako. Nazalost...Ja_Ja wrote:Dijaspora je inace "jaca" u nacionalizmu nego domicilno stanovnistvo. Neki dan na kafi sjedim s tipom koji je dosao na godisnji iz Njemacke i covjek zapeo glasati za SDA i hljeb. Citava prica se lomi na nacionalizmu. Apsolutno nista vise.
- Ja_Ja
#1624 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Tu je kljuc njegovog uspjeha. Reprezentativan predsjednik, koji moze sve funkcije predsjendnika da izvrsava na jednom visokom nivou. Bas zbog floskula da je potrebna stranka zbog vertikale, a uzimajuci u obzir nadleznosti predsjednistva sasvim je jasno da on to moze da radi i bez stranke.boshniak wrote:Ne kontam šta on kao pojedinac može uraditi za dobro naroda BiH iz pozicije člana predsjedništva čije su ovlasti skoro pa simbolične, treba da se ili pridruži nekoj stranci ili osnuje neku stranku, okupi oko sebe istomišljenike i onda sa vojskom istomišljenika da krene u BH politiku.
- SaraFina
#1625 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja_Ja wrote:Dijaspora je inace "jaca" u nacionalizmu nego domicilno stanovnistvo. Neki dan na kafi sjedim s tipom koji je dosao na godisnji iz Njemacke i covjek zapeo glasati za SDA i hljeb. Citava prica se lomi na nacionalizmu. Apsolutno nista vise.
Jesi ti upoznat sa ovlastima člana presjedništva nekog od tri konstitutivna naroda?
Obzirom da voliš dobru debatu, nabroj molim te.
Da Hadžikadić prodje na osnovu koje "logističke" podrške bi u djelo sprovodio svoja predizborna obećanja?
Vas možda "forumskih struĆnjaka" ????