Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1351 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

General War wrote:Vise mi je i potvrdzeno od ranijih izbora koliko se kukavicije jaje pokazao Zeljko i ona klika iz SDPa...radi njih je gorila federacija.
Za ostalo se potpuno slazem...ja jednostavno ne mogu glasati za Denisa a dok Enver Bijedic mi se smijesi na bolbordu, Komsica koji titovu sliku drzi a eto svjestan je zlocina partizana u blajburgu...mislio sam ni ne glasati, samo nacrtat qurcinu na listicu, ali eto radi svojih ideala (ukoliko ne zasere) svoj glas dati Hadzikadicu...i opet samo da vidimo ove lazne patriote na djelu.
jebiga, mnogi smo se opekli. ali ako ništa, 2014. je kazna bila kvalitetna.

još da se SDA zna tako kazniti, onda bi se nekog napretka i moglo vidjeti... bez potpunog gubitka vlasti i državne pipe, one štetočine će nastaviti istim kursem. ja se opet nadam da su crveni neke lekcije naučili.

ne vjerujem u prekonoćna tumbanja i neke brze promjene i napredak. naprosto jer ne postoji baza za takvo nešto. kada bi nova vlast pokazala da se može bolje od onoga što je bilo, barem malo bolje, bez puno afera, ja bih bio, vjeruj mi, zadovoljan. jer i to je neki put ka napretku.

nazad se uvijek može, gore uvijek može.
Chmoljo

#1352 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Smrcak15 wrote:proradio je u meni patriotski naboj, i tesko mi bude da moj narod pati zbog uhljupa u vlasti
hodi 'vamo i pati se sa nama. :D
rt_6

#1353 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

Chmoljo wrote:
General War wrote:I sam znas da sam prvi u kritici, i nemam apsolutno nista protiv toga...ali kritika za par " gafova" za koje ni mi nismo potpuno sigurni sta je stvarnost je u domenu " vidi mu gloove".
Meni je najvise zao da sa ljudima cije stavove dijelim po velikoj vecini pitanja na forumu da odjedamput ne zele da vide da otprilike za sta smo najvise srali po forumu (kako nema patriota samo uhljebi, kako nam je dosadilo da nam se iz vana mjesa u nasa posla, korupcija...) odjednom sad seciramo ga ko zabu i vagamo svaku rijec, i to od forumasa koji jasno su artikulisali sav jad i cemer postojece garniture...pa nismo djeca cmoljo.
pa meni više na živce idu njegovi glasači, nego sam Mirsad. :D zato i podjebavam :D

ovako se ne čini loš čova i nije mi antipatičan, ali mu je ova pozicija promašaj. više bih volio vidjeti u ulozi premijera i to bi mu bastalo. ovako, bojim se da je kukavičje jaje, a da možda ni sam toga nije svjestan. i ne bi bio prvi.

kao što kažeš, nismo djeca.
I mene pocinju nervirati njegovi glasaci sto komentarisu vremenske prognoze po klixu al jbga, bukvalno shvatili rijeci da je svaka podrska dobrodosla :lol: Slazem se da bi mu mjesto premijera zaista fino sjelo, ali eto lik se odlucio u predsjednike da ide...moze on svasta pokazati na toj poziciji, ima veza sa amerikom sto mu ide u prilog, a i dosta nam je celnika koji pasivno razumiju engleski (citaj: Dzaferovic). Skeptican sam i ja, nadam se da nije neki mason ili clan iluminata, al et, ima moj glas pa nek se dokazuje naredne 4 godine
Smrcak15

#1354 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Chmoljo wrote:pa jeboga generale, kritike nikada nije falilo.

to što neki ljude puše Bakirovu priču o 100.000 ne znači da vlada potpuni medijski mrak i da ne postoji kritika ovakvih stvari. ima i puno konkretne kritike.

ali jako malo prijedloga rješenja, a još manje stvarnih pkušaja djelovanja, a da ne govorim ostvarenja.

jeboga ba kritika više. evo i ja kritikujem Mirsada. ko da je to problem. problem je kako ostvariti nešto konkretno. ja ga kritikujem jer on iz ove pozicije ne može ništa, ali govori kao da može.
itekako moze, da si pratio sta prica vidio bi sta planira....

on planira okupiti sve probosanske partije koje ce sprovoditi u djela ove njegove zamisli, rekao je moje je da nadjem ljude koje ce odradjivati ove poslove.

jasno poslije moze da kaze ko opstruira neke reforme itd jer kao glavni u Bosnjaka moze da vuce konce koliko toliko.
Ja_Ja

#1355 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Ja sam vise sokiran da chmoljo i banksy predvode ovu forumsku harangu na definitivno najboljeg kandidata za clana predsjednistva u ime Bosnjaka. Slovili su mi na korektne i nadasve inteligentne forumase, tako da sam ubjedjen da imaju puno shvatanje razlike kvaliteta ovog vs. svih drugih kandidata zajedno. Zbog toga mi je neshvatljivo da dovode u pitanje oficijelnu statistiku zarad nekakve ankentne statistike, ili da opravdavaju diplomatski nekorektan potez politicara jedne drzave (bez obzira u kom kapacitetu). Al hajde valjda smo u tom periodu gdje se najboljim trazi dlaka u jajetu i gdje im se osporava kvalitet zarad bitangi koje marsiraju godinama bez ikakvog rezultata. Nema veze kukacemo mi i slijedece cetri godine.
Smrcak15

#1356 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

General War wrote:
Chmoljo wrote:pa jeboga generale, kritike nikada nije falilo.

to što neki ljude puše Bakirovu priču o 100.000 ne znači da vlada potpuni medijski mrak i da ne postoji kritika ovakvih stvari. ima i puno konkretne kritike.

ali jako malo prijedloga rješenja, a još manje stvarnih pkušaja djelovanja, a da ne govorim ostvarenja.

jeboga ba kritika više. evo i ja kritikujem Mirsada. ko da je to problem. problem je kako ostvariti nešto konkretno. ja ga kritikujem jer on iz ove pozicije ne može ništa, ali govori kao da može.
I sam znas da sam prvi u kritici, i nemam apsolutno nista protiv toga...ali kritika za par " gafova" za koje ni mi nismo potpuno sigurni sta je stvarnost je u domenu " vidi mu gloove".
Meni je najvise zao da sa ljudima cije stavove dijelim po velikoj vecini pitanja na forumu da odjedamput ne zele da vide da otprilike za sta smo najvise srali po forumu (kako nema patriota samo uhljebi, kako nam je dosadilo da nam se iz vana mjesa u nasa posla, korupcija...) odjednom sad seciramo ga ko zabu i vagamo svaku rijec, i to od forumasa koji jasno su artikulisali sav jad i cemer postojece garniture...pa nismo djeca cmoljo.
U ovom kratkom videu objasnio ukratko o kriticarima, koja je ovo gromada od covjeka bosanci jos nisu svjesni toga...ali neka nadoce :D
Chmoljo

#1357 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Smrcak15 wrote:

on planira okupiti sve probosanske partije koje ce sprovoditi u djela ove njegove zamisli, rekao je moje je da nadjem ljude koje ce odradjivati ove poslove.

jasno poslije moze da kaze ko opstruira neke reforme itd jer kao glavni u Bosnjaka moze da vuce konce koliko toliko.
pa jebote život... :lol:
Chmoljo

#1358 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Ja_Ja wrote:Ja sam vise sokiran da chmoljo i banksy predvode ovu forumsku harangu na definitivno najboljeg kandidata za clana predsjednistva u ime Bosnjaka. Slovili su mi na korektne i nadasve inteligentne forumase, tako da sam ubjedjen da imaju puno shvatanje razlike kvaliteta ovog vs. svih drugih kandidata zajedno. Zbog toga mi je neshvatljivo da dovode u pitanje oficijelnu statistiku zarad nekakve ankentne statistike, ili da opravdavaju diplomatski nekorektan potez politicara jedne drzave (bez obzira u kom kapacitetu). Al hajde valjda smo u tom periodu gdje se najboljim trazi dlaka u jajetu i gdje im se osporava kvalitet zarad bitangi koje marsiraju godinama bez ikakvog rezultata. Nema veze kukacemo mi i slijedece cetri godine.
hvala ti što si me svrstao u inteligentne forumaše, ali kako vidiš, ja to nisam.
Bloo
Globalna šefica

#1359 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

:meza:
Smrcak15

#1360 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Chmoljo wrote:
Smrcak15 wrote:

pa jebote život... :lol:
nije pa jebote nego pogledaj kako su se 4 probosanske stranke sastajale oko izbornog zakona da dodju do zajednickog rjesenja proljetos...ako se mogu oko izbornih zakona sastajati zasto to nemogu oko reformi u BiH?
neon-x

#1361 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Mirsad nece imati podrsku ali Denis hoce sa sva cetiri SDP mandata i moralnom podrskom od A-SDA.
Banksy

#1362 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
bojim se da je kukavičje jaje, a da možda ni sam toga nije svjestan. i ne bi bio prvi.
100%.

Nije svjestan, vjerovatno.

Da ne bih uvrijedila potencijalne mu glasače, nacrtala bih ga u dvije slike u toj ulozi.
General War

#1363 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Banksy wrote:
Chmoljo wrote:
bojim se da je kukavičje jaje, a da možda ni sam toga nije svjestan. i ne bi bio prvi.
100%.

Nije svjestan, vjerovatno.

Da ne bih uvrijedila potencijalne mu glasače, nacrtala bih ga u dvije slike u toj ulozi.
Ma ne 100% vec milion...ali nije ni prvi ni zadnji
podsjetimo se:

Smrcak15

#1364 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Zena rekla sve o Hadziji , nema dalje :thumbup: :thumbup:
https://www.facebook.com/sejdac/videos/ ... 363841429/
julisiz es grant

#1365 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Šta je ova, da bi smo njeno mišljenje ocijenili kao relevantno? Na osnovu čega? Što je pregledala preko 60 videa? :-)
General War

#1366 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Chmoljo wrote:
General War wrote:Vise mi je i potvrdzeno od ranijih izbora koliko se kukavicije jaje pokazao Zeljko i ona klika iz SDPa...radi njih je gorila federacija.
Za ostalo se potpuno slazem...ja jednostavno ne mogu glasati za Denisa a dok Enver Bijedic mi se smijesi na bolbordu, Komsica koji titovu sliku drzi a eto svjestan je zlocina partizana u blajburgu...mislio sam ni ne glasati, samo nacrtat qurcinu na listicu, ali eto radi svojih ideala (ukoliko ne zasere) svoj glas dati Hadzikadicu...i opet samo da vidimo ove lazne patriote na djelu.
jebiga, mnogi smo se opekli. ali ako ništa, 2014. je kazna bila kvalitetna.

još da se SDA zna tako kazniti, onda bi se nekog napretka i moglo vidjeti... bez potpunog gubitka vlasti i državne pipe, one štetočine će nastaviti istim kursem. ja se opet nadam da su crveni neke lekcije naučili.

ne vjerujem u prekonoćna tumbanja i neke brze promjene i napredak. naprosto jer ne postoji baza za takvo nešto. kada bi nova vlast pokazala da se može bolje od onoga što je bilo, barem malo bolje, bez puno afera, ja bih bio, vjeruj mi, zadovoljan. jer i to je neki put ka napretku.

nazad se uvijek može, gore uvijek može.
...isto tako smo vidjeli da se stetocine adaptiraju bolje nego virus kad se sjetimo uticaj na sva desavanja poslije...skoro nikakav.

Mislim da malo kome nije jasno da je SDP, SDA, SBB, HDZ, DF, Dodik, covic, lagumdzija, komsic...samo pipci jedne te iste interesne hobotnice.
Smrcak15

#1367 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Danas uzivo sa Hadzikadicem na facebooku prije debate na TV, mozete postaviti pitanje koje zelite, on direktno odgovara
Image

Mirsad Hadžikadić - Platforma za progres
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... tion=group
sumirprimus

#1368 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sumirprimus »

moj profa, tebe je zapad omadjijo.
znas li ti oklen si i djes se vratio?
Kikibombona

#1369 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:moj profa, tebe je zapad omadjijo.
Sumire, vrijeme je da krenemo stazama kojima je zapad isao prije 50 ili 100 godina, koliko kasnimo za njima.

Sto prije krenemo, prije cemo doci, je li tako? :-D

Trebaju nam sceni ljudi poput Hadzikadica. Treba nam sto vise naroda koji ce razmisljati progresivno. Danas 50 000, za pet godina 100 000, za 10 godina 200 000, za 20-30-50 godina, ovisno o brzini napretka, 500 000 ili 1 000 000.

Nema nista preko noci, nema nista na poklon. Za sve treba vrijeme i rad. To znas Sumire.

Nijemci su prije 70 godina imali Hitlera a Talijani Musolinija. Nekada su Perzija, pa jos prije toga kraljevstva Mezopotamije, bili civilizacije za evropske barbare i nazadnjake. Sve se okrenulo. Neko je radio a neko tapkao u mjestu. Zato imamo strasnu razliku i zamjenu uloga.

20 godina tapkamo u mjestu sa malim koracima ka naprijed i velikim ka nazad. Glavu smo zagnjurili u proslost, ne razmisljamo o buducnosti. Razvili smo grozan podanicki mentalitet, sadakaski, kukavan. Biramo bahate a ne pristojne. Biramo nekulturne umjesto kulturne. Biramo neobrazovane a ne obrazovane.

Sarafina je upotrijebila analogiju sa casama. Bolje sipati u polupunu nego praznu casu. Ja se sa tim ne slazem. Nikada ne bih sipao vrhunsku rakiju u nekakvu brlju, da bi tako napunio casu. Brlju bih prosuo a popio vrhunsku rakiju.

Moj glas ima veliku vrijednost. Ne mogu glasati za bilo koga, za manje zlo ili manje govno. Smatram da sam visokomoralna osoba. Nikad nisam platio mito (ni 1km), nikad nisam potegao stelu, nikad nisam ukrao ni zvaku, nikad nikoga nisam namjerno uvrijedio ili povrijedio. Imam potpuno cist zivotni dosije. Trudim se biti sto bolji covjek. Zaista imam fenomenalno misljenje o svojim ljudskim osobinama. E sad, kako cu onda svoj prefinjeni i pitki glas sipati u polupunu casu otrova? Vise ima smisla da sipam u praznu casu. Bolje jedna slasna kap vina nego puna casa otrova. Ako nista, od kapi se niko nece otrovati.

SDA, SBB, SDP i surogati su dio vlasti vec 20 godina. Oni su pravi, istinski otrov. Pogledajte na sta nam lici zemlja. Oni su glavni krivci, zajedno sa onima koji su za njih glasali. Ja im nikada nisam dao glas i zbog toga ne snosim apsolutno nikakvu odgovornost jer je drzava smece. Imam opravdanje za one koji su glasali u neznanju, one koji su zavedeni i prevareni... Medjutim, danas, sve je jasno. Ko glasa za njih otvoreno radi protiv drzave i naroda ili je jednostavno ogranicen pa ne vidi u kojem pravcu idemo.

Ja cu glasati za Hadzikadica. Moze me prevariti jednom, mozda cak i dva puta. Treci nece sigurno.

SDA i SDP varaju vec deseti put i opet imaju podrsku.
mrjasmin

#1370 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Kikibombona wrote:
sumirprimus wrote:moj profa, tebe je zapad omadjijo.
Sumire, vrijeme je da krenemo stazama kojima je zapad isao prije 50 ili 100 godina, koliko kasnimo za njima.

Sto prije krenemo, prije cemo doci, je li tako? :-D

Trebaju nam sceni ljudi poput Hadzikadica. Treba nam sto vise naroda koji ce razmisljati progresivno. Danas 50 000, za pet godina 100 000, za 10 godina 200 000, za 20-30-50 godina, ovisno o brzini napretka, 500 000 ili 1 000 000.

Nema nista preko noci, nema nista na poklon. Za sve treba vrijeme i rad. To znas Sumire.

Nijemci su prije 70 godina imali Hitlera a Talijani Musolinija. Nekada su Perzija, pa jos prije toga kraljevstva Mezopotamije, bili civilizacije za evropske barbare i nazadnjake. Sve se okrenulo. Neko je radio a neko tapkao u mjestu. Zato imamo strasnu razliku i zamjenu uloga.

20 godina tapkamo u mjestu sa malim koracima ka naprijed i velikim ka nazad. Glavu smo zagnjurili u proslost, ne razmisljamo o buducnosti. Razvili smo grozan podanicki mentalitet, sadakaski, kukavan. Biramo bahate a ne pristojne. Biramo nekulturne umjesto kulturne. Biramo neobrazovane a ne obrazovane.

Sarafina je upotrijebila analogiju sa casama. Bolje sipati u polupunu nego praznu casu. Ja se sa tim ne slazem. Nikada ne bih sipao vrhunsku rakiju u nekakvu brlju, da bi tako napunio casu. Brlju bih prosuo a popio vrhunsku rakiju.

Moj glas ima veliku vrijednost. Ne mogu glasati za bilo koga, za manje zlo ili manje govno. Smatram da sam visokomoralna osoba. Nikad nisam platio mito (ni 1km), nikad nisam potegao stelu, nikad nisam ukrao ni zvaku, nikad nikoga nisam namjerno uvrijedio ili povrijedio. Imam potpuno cist zivotni dosije. Trudim se biti sto bolji covjek. Zaista imam fenomenalno misljenje o svojim ljudskim osobinama. E sad, kako cu onda svoj prefinjeni i pitki glas sipati u polupunu casu otrova? Vise ima smisla da sipam u praznu casu. Bolje jedna slasna kap vina nego puna casa otrova. Ako nista, od kapi se niko nece otrovati.

SDA, SBB, SDP i surogati su dio vlasti vec 20 godina. Oni su pravi, istinski otrov. Pogledajte na sta nam lici zemlja. Oni su glavni krivci, zajedno sa onima koji su za njih glasali. Ja im nikada nisam dao glas i zbog toga ne snosim apsolutno nikakvu odgovornost jer je drzava smece. Imam opravdanje za one koji su glasali u neznanju, one koji su zavedeni i prevareni... Medjutim, danas, sve je jasno. Ko glasa za njih otvoreno radi protiv drzave i naroda ili je jednostavno ogranicen pa ne vidi u kojem pravcu idemo.

Ja cu glasati za Hadzikadica. Moze me prevariti jednom, mozda cak i dva puta. Treci nece sigurno.

SDA i SDP varaju vec deseti put i opet imaju podrsku.
AFERIM! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mrjasmin

#1371 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Evo upravo je Hadzikadic na facebook-u presao 10 hiljada lajkova :bih: :bih: :bih:
ratomir

#1372 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

ovog Hadzikadica sam upratio odmah,kad je obzanino javno da ce biti kandidat za predsjednistvo.
i prvo sto mi je zapalo i tu sam prestao da ga pratim jeste da su neke njegove izjave maloumne.
a kontekst jedne od tih poruka jeste da ce stati u kraj ili da ga ne zanimaju nacionalnost i nacionalizam i torovi nacionalni a opet je kandidat za Bosnjackog clana.
tu je on da napravi karijeru budimo realni ,vlastiti ga je interes dove do tog da se kanidduje.zbog ceg,pa zbog tastine i osobne zadovoljstine.
ratomir

#1373 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

ovog Hadzikadica sam upratio odmah,kad je obzanino javno da ce biti kandidat za predsjednistvo.
i prvo sto mi je zapalo i tu sam prestao da ga pratim jeste da su neke njegove izjave maloumne.
a kontekst jedne od tih poruka jeste da ce stati u kraj ili da ga ne zanimaju nacionalnost i nacionalizam i torovi nacionalni a opet je kandidat za Bosnjackog clana.
tu je on da napravi karijeru budimo realni ,vlastiti ga je interes dove do tog da se kanidduje.zbog ceg,pa zbog tastine i osobne zadovoljstine.
mrjasmin

#1374 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

ratomir wrote:ovog Hadzikadica sam upratio odmah,kad je obzanino javno da ce biti kandidat za predsjednistvo.

Kakve nebuloze. Cuj tu je da napravi karijeru. Pa Hadzikadic za razliku od ostali kandidata vec ima karijeru VAN POLITIKE. Ovo sto si napisao je zaista van svake pameti i zlonamjerno bez ikakve substance. Ne znam koliko si upratio ali on ako dodje na mjesto Predsjednika njegova primanja cu biti par puta manja od oni sto je imao u Americi.

Nemoj lupati molim te.
ratomir

#1375 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by ratomir »

mrjasmin wrote:
ratomir wrote:ovog Hadzikadica sam upratio odmah,kad je obzanino javno da ce biti kandidat za predsjednistvo.

Kakve nebuloze. Cuj tu je da napravi karijeru. Pa Hadzikadic za razliku od ostali kandidata ima karijeru vec VAN POLITIKE. Ovo sto si napisao je zaista van svake pameti i zlonamjerno bez ikakve substance.
pa da , da napraavi karijeru politicara ,koja ce mu odlicno stajati u vec bogatoj biografiju.
nije van svake pameti i nije zlonamjerno vec je moje vidjenje i stav sto se tice doticnog.
a to sto si ti vec navuceni glasac i lik koji gleda u mirsada ko u mesiju to je drugo.
Locked