Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
neon-x

#1326 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

kampanju za bošnjačkog člana Predsjedništva počinje iz Banja Luke :lol: :lol:
Jesi li ikada cuo za simboliku i znacaj rodnog grada i znas li sta Banja Luka simbolicki danas predstavlja u BiH? To nije bila kampanja nego tribina prije pola godine.
navodi da je nezaposlenost u BiH 39% iako je ona duplo manja :roll:
Zvanicni podazak Zavoda je 38,6%, a na osnovu anketa i uzimanja u obzir sive ekonomija i stvarnog broja onih koji traze posao taj podatak je blizi 25%. To je opcepoznata stvar ali evo imas ovdje objasnjeno https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... sti/293095
kritizira podršku Zaeva Bećiroviću, iako ona stiže iz bratske Partije evropskih socijalista :lol:
Partija moze da podrzi i niko je nije ni spomenuo ali ne i premijer drzave iz svakako vrlo trusne regije.

Siguran sam da ces imati jos izvaljotina jer gotovo svaki tvoj post na koji sam naisao na forumu obiluje njima. Vidim da si dugogodisnji forumas pa se samo nadam da ljudi na forumu tvoje upise ne dozivljavaju ozbiljno.
Banksy

#1327 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Banksy wrote:Predlažem da tragikomediju okrenemo u čistu komediju, pravimo popis Mirsin izvaljotina :mrgreen:

kritizira podršku Zaeva Bećiroviću, iako ona stiže iz bratske Partije evropskih socijalista :lol:

...
neon-x

#1328 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Banksy wrote:
Banksy wrote:Predlažem da tragikomediju okrenemo u čistu komediju, pravimo popis Mirsin izvaljotina :mrgreen:

...
Jesi li ikada cuo za simboliku i znacaj rodnog grada i znas li sta Banja Luka simbolicki danas predstavlja u BiH? To nije bila kampanja nego tribina prije pola godine.

Zvanicni podazak Zavoda je 38,6%, a na osnovu anketa i uzimanja u obzir sive ekonomija i stvarnog broja onih koji traze posao taj podatak je blizi 25%. To je opcepoznata stvar ali evo imas ovdje objasnjeno https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... sti/293095

Partija moze da podrzi i niko je nije ni spomenuo ali ne i premijer drzave iz svakako vrlo trusne regije.

Vidim da ces pokusati nakaci svoj trolejbus i za ovu temu ali hajde neka te jer je Mirsadu svaki marketing u ovom trenutku dobrodosao. :thumbup:
rt_6

#1329 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

neon-x wrote:

Siguran sam da ces imati jos izvaljotina jer gotovo svaki tvoj post na koji sam naisao na forumu obiluje njima. Vidim da si dugogodisnji forumas pa se samo nadam da ljudi na forumu tvoje upise ne dozivljavaju ozbiljno.
Klizeci s obje noge :mrgreen:
Da se nadovezem na ovo zadnje...pitam se kakva bi reakcija bila da, recimo u Hrvatskoj ili Srbiji, nasi vlastodrsci predlazu koga oni treba da biraju i ko im je najbolja opcija ...mozda je Hadzikadiceva reakcija i malo pretjerana, ali definitivno stoji na mjestu...Uostalom, treba i on pokazati zube :-D
julisiz es grant

#1330 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Sinapsa

#1331 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

...
Niko te ne ometa da to pokusas, ali ja licno to ne bih radio . Vidim da se lome koplja oko kvote nezaposlenih, pa rekoh da malo proguglam... Nakon jednog minuta trazenja, nadjoh na stranici Oslobodjenja ovaj clanak https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... obe-389579

Da citiram dvije relevantne pasaze:
"Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u junu 2018. godine, broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 806.031"
"Agencija za rad i zapošljavanje: U BiH su nezaposlene 450.392 osobe"

na kraju teksta rezime:
"Stopa registrovane nezaposlenosti za juni 2018. godine iznosila je 35,7 posto"

Hajde da provjerimo, da li su dobro izracunali:
Suma radno sposobnih ljudi (zaokruzicu) 800.000 + 450.000 = 1.250.000
Visina nezaposlenosti 450.000 : 1.250.000 x 100 = 36 %

Dakle ako podjem od toga da Oslobodjenje nije izmislilo podatke, ili druge relevantne informacije izostavilo, onda je podatak od 36 posto nezaposlenih u mjesecu Junu 2018. godine korektan.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1332 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

neon-x wrote:...

nije majka muju karala...

kao prvo, čovjek je predsjednik sestrinske partije. da smo sutra u evropskoj uniji, Denis i Zaev bi dijelili stolice u evropskom parlamentu.

drugo Zaev je valjda govorio kao predsjednik upravo te partije. nije iznosio službeni stav Makedonije. niti je mogao.

nije na snazi nikakav poseban režim jer je predizborna kampanja.

vrlo lako se može desiti, ustvari i desiće se, da ko god bude imao najbolji rezultat, moraće ići u široku koaliciju. ako PES čestita socijaldemokratama pobjedu, je li to opet znači uplitanje u pitanje ko će formirati vlast?

de, nastavite sa tim lupanjem gluposti. dobro vam ide.

nekad je lakše priznati grešku.

eto, cijeli post bez lola koji te toliko boli :razz:
neon-x

#1333 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

rt_6 wrote:
neon-x wrote:

Klizeci s obje noge :mrgreen:
Da se nadovezem na ovo zadnje...pitam se kakva bi reakcija bila da, recimo u Hrvatskoj ili Srbiji, nasi vlastodrsci predlazu koga oni treba da biraju i ko im je najbolja opcija ...mozda je Hadzikadiceva reakcija i malo pretjerana, ali definitivno stoji na mjestu...Uostalom, treba i on pokazati zube :-D
Ovdje se o tome i radi. Prepoznao je da za popularnost medju sirim masama mora pokazati zube jer je to glavna stvar koju nasi ljudi cijene kod politicara. Zato je i bez pardona javno prozvao Aldzaziru za bojkot. Od starta je ukazivao i na najmanju nepravednost koja mu je ucinjena. Na sebe ne da ni pod razno. Mnogi misle da je Mirsad nekakav pacifista, sanjra a nemaju pojma o kakvom se liku radi.
Banksy

#1334 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Sinapsa wrote:

...
Niko te ne ometa da to pokusas, ali ja licno to ne bih radio . Vidim da se lome koplja oko kvote nezaposlenih, pa rekoh da malo proguglam... Nakon jednog minuta trazenja, nadjoh na stranici Oslobodjenja ovaj clanak https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... obe-389579 .
Od novinskih tekstova Oslobođenja, Starta ili Avaza, relevantniji su mi državni zavodi za statistiku - 20%, ili svjetska banka - 25%, itd.
Provalio se i ne čačkajte dalje.
General War

#1335 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Ovo je nevjerovatno :-)
Cetiri godine se kukalo, plakalo...ne znam sta jos po temama i forumu. I onda evo svjedocim sad opstoj kritici covjeka koji se drznuo da kritikuje, da posteno pocne kampanju, da kaze nesto svrsishodno. Podsjeca me na kritikovanje lorda Esdauna kad je poceo da mete stranacke patriote i lijevo i desno.
U ovoj drzavi tacno ne znas ko je gori neprijatelj.
General War

#1336 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Banksy wrote:
Sinapsa wrote:

...
Niko te ne ometa da to pokusas, ali ja licno to ne bih radio . Vidim da se lome koplja oko kvote nezaposlenih, pa rekoh da malo proguglam... Nakon jednog minuta trazenja, nadjoh na stranici Oslobodjenja ovaj clanak https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... obe-389579 .
Od novinskih tekstova Oslobođenja, Starta ili Avaza, relevantniji su mi državni zavodi za statistiku - 20%, ili svjetska banka - 25%, itd.
Bas se strasno provalio, i vidi mu gloove :sad:
Nije govno vec se cuko po.ro.
Hajvan

#1337 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

General War wrote: U ovoj drzavi tacno ne znas ko je gori neprijatelj.
Zna se, od uvodjenja PDV-a pa na ovamo to su uhljebi.
Chmoljo

#1338 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

pa jeboga generale, kritike nikada nije falilo.

to što neki ljude puše Bakirovu priču o 100.000 ne znači da vlada potpuni medijski mrak i da ne postoji kritika ovakvih stvari. ima i puno konkretne kritike.

ali jako malo prijedloga rješenja, a još manje stvarnih pkušaja djelovanja, a da ne govorim ostvarenja.

jeboga ba kritika više. evo i ja kritikujem Mirsada. ko da je to problem. problem je kako ostvariti nešto konkretno. ja ga kritikujem jer on iz ove pozicije ne može ništa, ali govori kao da može.
rt_6

#1339 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

Banksy wrote:
Sinapsa wrote:

...
Oslobođenje prenosi podatke Državnog zavoda za statistiku...ne mogu izmisljati podatke. 20.5% je anketirana nezaposlenost u BiH, dok podatak od 39% predstavlja registriranu zaposlenost(koliko ih ima na birou,...). Oba nacina mjerenja ima svoje prednosti i mane, ali ne mozes reci da je jedan tacniji a drugi nije, jer je stvarno stanje na terenu zaista tesko procijeniti. Ako ne vjerujes mojim rijecima, malo proguglaj pa ces vidjeti da i u Hrvatskoj ankete pokazuju nizu nezaposlenost u odnosu na registriranu.
rt_6

#1340 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by rt_6 »

Chmoljo wrote:pa jeboga generale, kritike nikada nije falilo.

to što neki ljude puše Bakirovu priču o 100.000 ne znači da vlada potpuni medijski mrak i da ne postoji kritika ovakvih stvari. ima i puno konkretne kritike.

ali jako malo prijedloga rješenja, a još manje stvarnih pkušaja djelovanja, a da ne govorim ostvarenja.

jeboga ba kritika više. evo i ja kritikujem Mirsada. ko da je to problem. problem je kako ostvariti nešto konkretno. ja ga kritikujem jer on iz ove pozicije ne može ništa, ali govori kao da može.
Samo kritikuj majstore, kritika je dobra, ali naravno pazi da ima podloge i da je utemeljena. Mnoge stvari bi danas bile drugacije da je narod vise kritikovao one koji nad njim vladaju vec 20 godina.
neon-x

#1341 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Chmoljo wrote:
neon-x wrote:...

nije majka muju karala...

kao prvo, čovjek je predsjednik sestrinske partije. da smo sutra u evropskoj uniji, Denis i Zaev bi dijelili stolice u evropskom parlamentu.

drugo Zaev je valjda govorio kao predsjednik upravo te partije. nije iznosio službeni stav Makedonije. niti je mogao.

nije na snazi nikakav poseban režim jer je predizborna kampanja.

vrlo lako se može desiti, ustvari i desiće se, da ko god bude imao najbolji rezultat, moraće ići u široku koaliciju. ako PES čestita socijaldemokratama pobjedu, je li to opet znači uplitanje u pitanje ko će formirati vlast?

de, nastavite sa tim lupanjem gluposti. dobro vam ide.

nekad je lakše priznati grešku.

eto, cijeli post bez lola koji te toliko boli :razz:
Izvor: Dr. Denis Becirovic, zvanicna FB stranica.
Premijer Republike Makedonije Zoran Zaev uputio je video poruku građanima Bosne i Hercegovine: Bosna i Hercegovina je duša Balkana. Bosna mora dobiti predsjednika za sve njene ljude. Vjerujem da će Denis da se bori jednako za svakog građanina. Ljudi kao Denis Bećirović trebaju regiji i svijetu.
Ne vidim nigdje ni PES ni socijaldemokrate ali dobro sira javnost u BiH ce naravno pretpostaviti da je u pitanju PES o kojem zna 1% glasaca.

Nekada je zaista lakse priznati gresku a o lupanju gluposti ne bih ovom prilikom. Sto se tice lolova oni su meni omiljeni i dobrodosli jer svaki forumski post koji obiluje slikama, klipovima, lolovima..., sigurno ima jaku argumentacija a doticni forumas je garantirano jako lezerna osoba u stvarnom zivotu ;-)
Chmoljo

#1342 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

neon-x wrote:
Ne vidim nigdje ni PES ni socijaldemokrate ali dobro sira javnost u BiH ce naravno pretpostaviti da je u pitanju PES o kojem zna 1% glasaca.

Nekada je zaista lakse priznati gresku a o lupanju gluposti ne bih ovom prilikom. Sto se tice lolova oni su meni omiljeni i dobrodosli jer svaki forumski post koji obiluje slikama, klipovima, lolovima..., sigurno ima jaku argumentacija a doticni forumas je garantirano jako lezerna osoba u stvarnom zivotu ;-)
pa naravno da malo ko zna za PES, uključujući i Hadžikadića. :D

to što Denis koristi da predstavi na taj način opet ne znači da je Zaev napravio neku grešku. a na kraju krajeva, uvijek je tu CIK kojem može poslati prigovor i koji je kakav je da je, relevantan da ocjeni je li prekšreno neko pravilo ili nije.

ali natjeraste me da pregledam taj sramni video Zaeva i šta reći... užasno je sve ono što nam želi. sa Denisom ili bez. ja sam se jednostavno naježio i osupnuo na takve poruke koje nam dolaze od premijera Makedonije.

grozno.
Chmoljo

#1343 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

rt_6 wrote:
Samo kritikuj majstore, kritika je dobra, ali naravno pazi da ima podloge i da je utemeljena. Mnoge stvari bi danas bile drugacije da je narod vise kritikovao one koji nad njim vladaju vec 20 godina.
ma kritika je postala smiješna, jer ne proizvodi reakciju.

ostalo je samo da piskaramo i iznosimo svoje mišljenje, al uvijek se nađe neko ko se toliko lično primi na kritiku. ne znam, recimo, najbolji životni izbori su suprotni od smrčkovih npr.

:D
DonieBrasco

#1344 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by DonieBrasco »

Licno mislim da se oko ovog Hadzikadica digla nepotrena frka, nece na izborima ni pola glasova da dobije koliko se plasira u javnosti. Ne bi imao nista protiv da trka bude između njega i Denisa li ce ipak biti između Denisa i Džaferovica.
Last edited by DonieBrasco on 11/09/2018 13:16, edited 1 time in total.
General War

#1345 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Chmoljo wrote:pa jeboga generale, kritike nikada nije falilo.

I sam znas da sam prvi u kritici, i nemam apsolutno nista protiv toga...ali kritika za par " gafova" za koje ni mi nismo potpuno sigurni sta je stvarnost je u domenu " vidi mu gloove".
Meni je najvise zao da sa ljudima cije stavove dijelim po velikoj vecini pitanja na forumu da odjedamput ne zele da vide da otprilike za sta smo najvise srali po forumu (kako nema patriota samo uhljebi, kako nam je dosadilo da nam se iz vana mjesa u nasa posla, korupcija...) odjednom sad seciramo ga ko zabu i vagamo svaku rijec, i to od forumasa koji jasno su artikulisali sav jad i cemer postojece garniture...pa nismo djeca cmoljo.
Chmoljo

#1346 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

General War wrote:I sam znas da sam prvi u kritici, i nemam apsolutno nista protiv toga...ali kritika za par " gafova" za koje ni mi nismo potpuno sigurni sta je stvarnost je u domenu " vidi mu gloove".
Meni je najvise zao da sa ljudima cije stavove dijelim po velikoj vecini pitanja na forumu da odjedamput ne zele da vide da otprilike za sta smo najvise srali po forumu (kako nema patriota samo uhljebi, kako nam je dosadilo da nam se iz vana mjesa u nasa posla, korupcija...) odjednom sad seciramo ga ko zabu i vagamo svaku rijec, i to od forumasa koji jasno su artikulisali sav jad i cemer postojece garniture...pa nismo djeca cmoljo.
pa meni više na živce idu njegovi glasači, nego sam Mirsad. :D zato i podjebavam :D

ovako se ne čini loš čova i nije mi antipatičan, ali mu je ova pozicija promašaj. više bih volio vidjeti u ulozi premijera i to bi mu bastalo. ovako, bojim se da je kukavičje jaje, a da možda ni sam toga nije svjestan. i ne bi bio prvi.

kao što kažeš, nismo djeca.
Hadzi Lojo

#1347 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hadzi Lojo »

I meni je palo na pamet da nije kukavicje jaje!

Pomislih da je ostao bez posla tamo u Americi pa spao na socijalu!

I Ganic je bio Amerikanac pa je napustio.

Ne mozes nikome vjerovati ali ovi sadasnji su dno dna da covjek sam ne zna koga bi izabrao.
General War

#1348 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Chmoljo wrote:
General War wrote:I sam znas da sam prvi u kritici, i nemam apsolutno nista protiv toga...ali kritika za par " gafova" za koje ni mi nismo potpuno sigurni sta je stvarnost je u domenu " vidi mu gloove".
pa meni više na živce idu njegovi glasači, nego sam Mirsad. :D zato i podjebavam :D

ovako se ne čini loš čova i nije mi antipatičan, ali mu je ova pozicija promašaj. više bih volio vidjeti u ulozi premijera i to bi mu bastalo. ovako, bojim se da je kukavičje jaje, a da možda ni sam toga nije svjestan. i ne bi bio prvi.

kao što kažeš, nismo djeca.
Vise mi je i potvrdzeno od ranijih izbora koliko se kukavicije jaje pokazao Zeljko i ona klika iz SDPa...radi njih je gorila federacija.
Za ostalo se potpuno slazem...ja jednostavno ne mogu glasati za Denisa a dok Enver Bijedic mi se smijesi na bolbordu, Komsica koji titovu sliku drzi a eto svjestan je zlocina partizana u blajburgu...mislio sam ni ne glasati, samo nacrtat qurcinu na listicu, ali eto radi svojih ideala (ukoliko ne zasere) svoj glas dati Hadzikadicu...i opet samo da vidimo ove lazne patriote na djelu.
neon-x

#1349 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Jao jao kakve se zvake prodaju na ovom forumu. I prolaze :thumbup:
Smrcak15

#1350 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

General War wrote:Ovo je nevjerovatno :-)
Cetiri godine se kukalo, plakalo...ne znam sta jos po temama i forumu. I onda evo svjedocim sad opstoj kritici covjeka koji se drznuo da kritikuje, da posteno pocne kampanju, da kaze nesto svrsishodno. Podsjeca me na kritikovanje lorda Esdauna kad je poceo da mete stranacke patriote i lijevo i desno.
U ovoj drzavi tacno ne znas ko je gori neprijatelj.
nije se rodio ko je bosnji ugodio....navikao je Bosnjo na bijedu, patnju, kuknjavu , ponizenje u svojoj Bosni.

da je svijet imalo normalan ovaj bi covjek 100% pobijedio jer mu nema ravnog medju protukandidatima...ali ne, Bosnjo ce i dalje da daje glas istima ili slicnima sa vlasti, pa da ga i dalje muzu i da on moze i dalje da kuka kako nista nevalja i tako to vrtiti se vjecito u krug :-)

Ja vam kazem, da nece niko glasati za hadzikadica, ja bi dao glas pa samo imao moj glas jer glasam po cistoj savjesti punog srca za tog covjeka jer proradio je u meni patriotski naboj, i tesko mi bude da moj narod pati zbog uhljupa u vlasti a jadan narod glasa za iste, ruku na dusu , nisu do sad imali nekoga kao hadzikadica, sad imaju, i nema se izgovora.
Locked