Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Smrcak15

#1051 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Mi ljudi moji trebamo glasati za promjene, za Hadzikadica, kao Bosanci ili Bosnjani vecinska etnicka skupina u BiH trebamo da se izdignemo iznad drugih na pozitivan nacin, da ostavimo se nacionalistickih fora i gluposti i okrenemo se ekonomiji, zaposljavanju, suzbijanju korpucije, jednostavno reformisati drustvo na bolje pa nek i hrvati i srbi plivaju u svojim nacionalistickim jazbinama a mi trebamo da idemo naprijed...jer kad si uspjesan u svom radu, i da se okrece ekonomiju zaposljavanje uvidjet ce i ostali da od nacionalistickih gluposti nema fajde, i srbi bi brzo uvidjeli da im nema fajde podrzavati laktaskog vepra koji pjeva "Ustaj mala vezi kera"
archi_a

#1052 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by archi_a »

Da se ne lažemo, čovjek ima gard, pojava je, pismen je, lijepo zbori, jednostavno odiše snagom i stabilnošću. Evo, ja ti kažem, neka me Mirsad Hadžikadić ubijedi, do kraja kampanje, da je Bosna i Hercegovina, cjelovita i nezavisna, crvena linija ispod koje neće dati, ja mu na izborima dajem svoj glas! :bih:
neon-x

#1053 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

archi_a wrote:Da se ne lažemo, čovjek ima gard, pojava je, pismen je, lijepo zbori, jednostavno odiše snagom i stabilnošću. Evo, ja ti kažem, neka me Mirsad Hadžikadić ubijedi, do kraja kampanje, da je Bosna i Hercegovina, cjelovita i nezavisna, crvena linija ispod koje neće dati, ja mu na izborima dajem svoj glas! :bih:
Kad je u pitanju konkretno to sto si napisao Mirsad ti je tu najveci tvrdolinijas od svih kandidata. Jacanje drzave i njenih institucija naustrb svega ostalog. Krajnji cilj njegove politike jeste moderna evropska gradjanska BiH na prvom mjestu u kojoj vazi jedan stanovnik jedan glas na cijelom njenom teritoriju uz ustavnu garanciju ravnopravnosti svih njenih naroda.

Stvar je sto on zaista vjeruje da je to ostvarivo i jedina moguca opcija za opstanak BiH i zeli definirati mudru politiku kojom se do toga moze doci kroz nekoliko decenija, medjutim bitno je da se sto prije zapocne sa realizacijom takve politike dok jos uvijek ima dovoljno zdravih snaga koji bi je mogli iznijeti i dok drzava nije potpuno potpala pod nemilost lesinarima.
kmirsad

#1054 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

neon-x wrote:
archi_a wrote:Da se ne lažemo, čovjek ima gard, pojava je, pismen je, lijepo zbori, jednostavno odiše snagom i stabilnošću. Evo, ja ti kažem, neka me Mirsad Hadžikadić ubijedi, do kraja kampanje, da je Bosna i Hercegovina, cjelovita i nezavisna, crvena linija ispod koje neće dati, ja mu na izborima dajem svoj glas! :bih:
Kad je u pitanju konkretno to sto si napisao Mirsad ti je tu najveci tvrdolinijas od svih kandidata. Jacanje drzave i njenih institucija naustrb svega ostalog. Krajnji cilj njegove politike jeste moderna evropska gradjanska BiH na prvom mjestu u kojoj vazi jedan stanovnik jedan glas na cijelom njenom teritoriju uz ustavnu garanciju ravnopravnosti svih njenih naroda.

Stvar je sto on zaista vjeruje da je to ostvarivo i jedina moguca opcija za opstanak BiH i zeli definirati mudru politiku kojom se do toga moze doci kroz nekoliko decenija, medjutim bitno je da se sto prije zapocne sa realizacijom takve politike dok jos uvijek ima dovoljno zdravih snaga koji bi je mogli iznijeti i dok drzava nije potpuno potpala pod nemilost lesinarima.
:thumbup:
Smrcak15

#1055 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Danas sa Inckom
Image

sa poljoprivrednicima
Image

Pejakovic podrzao Hadzikadica i Falatara

Pejaković za N1: Umoran sam od svoje konstitutivnosti
http://ba.n1info.com/a281626/Vijesti/Vi ... o-BiH.html

kao pozitivne kandidate za članove Predsjedništva BiH naveo Mirsada Hadžikadića i Borišu Falatara.
"Neka njih dvojica budu članovi Predsjedništva, a treći neka bude ko hoće", naveo je.
kmirsad

#1056 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

Smrcak15 wrote:Danas sa Inckom
Image

sa poljoprivrednicima
Image

kao pozitivne kandidate za članove Predsjedništva BiH naveo Mirsada Hadžikadića i Borišu Falatara.
"Neka njih dvojica budu članovi Predsjedništva, a treći neka bude ko hoće", naveo je.
:thumbup:
Puf

#1057 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Puf »

Sigurno da nismo imali u posljeratnoj historiji boljeg kandidata od njega.
Smrcak15

#1058 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Danas na RTRS u Banja Luci

Prof. Dr... Mirsad Hadžikadić, candidate for member of the bih presidency, on the set of direct political delivers to the citizens of Bosnia and herzegovina on rtrs in banja luka
Image
Image
Banksy

#1059 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Smrcak15 wrote:

Neka bude Dodik.

''Ako postoji hrabrost kao riječ, onda se ona zove Milorad Dodik!''

Josip Pejaković
mrjasmin

#1060 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Buduci clan Predsjednistva ako Bog da. :bih: :bih: :bih: :bih:
SimkeA

#1061 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Josip Pejaković
Ne kontam ovo. Jel ovo treba da na neki nacin diskredituje Pejakovica?
Pa on je odabrao da bude covjek kada je to bilo najteze, a mogao je da odabere da bude necovjek i da uziva u svim ovozemaljskim blagodetima.

Ja licno nikada, ali bas nikada necu pomisliti nesto lose o njemu, pa sta god rekao, jer su djela vaznija od rijeci.
A ovo su bila njegova djela:
https://www.youtube.com/watch?v=rpeTBufG1ac
Banksy

#1062 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

SimkeA wrote:

Josip Pejaković
Ovakva bljuvotina diskredituje svakog, u svijetu pametnih i moralnih.
Pejaković je bio u Reformistima, pa u savjetu SDP-a, pa nastupao u HDZ predizbornim, bio kandidat Lijanovićevog Boljitka, bio u Republikancima, uvlačio se ovakvim izjavama Dodiku. Hadžikadić je možda uspješan u Americi, ali o današnjoj Bosni ne zna ništa. Onaj koji se u predizbornoj Bosni naglašeno bavi problemom elektronskog glasanja, u zemlji gdje krava upada na biralište, ili se hvali Pejakovićevom podrškom, itd, zalutao je i u politiku i u Bosnu. Ako već nije bio u stanju da dođe godinu ranije i upozna se s lokalnim okolnostima, morao je bar unajmiti nekoga ko će ga znati uputiti i objasniti mu gdje je i zašto došao. Ovako je sve na ivici lošeg vica. Jako smiješno i pomalo tužno.
seln

#1063 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

Banksy wrote:
SimkeA wrote:

Josip Pejaković
Ovakva bljuvotina diskredituje svakog, u svijetu pametnih i moralnih.
Pejaković je bio u Reformistima, pa u savjetu SDP-a, pa nastupao u HDZ predizbornim, bio kandidat Lijanovićevog Boljitka, bio u Republikancima, uvlačio se ovakvim izjavama Dodiku. Hadžikadić je možda uspješan u Americi, ali o današnjoj Bosni ne zna ništa. Onaj koji se u predizbornoj Bosni naglašeno bavi problemom elektronskog glasanja, u zemlji gdje krava upada na biralište, ili se hvali Pejakovićevom podrškom, itd, zalutao je i u politiku i u Bosnu. Ako već nije bio u stanju da dođe godinu ranije i upozna se s lokalnim okolnostima, morao je bar unajmiti nekoga ko će ga znati uputiti i objasniti mu gdje je i zašto došao. Ovako je sve na ivici lošeg vica. Jako smiješno i pomalo tužno.

To je to.
I ako pokusas da to objasnis ovim "Mirso je bog" forumasima, odmah te proglase za uhljeba, clana SDA, Bakirovog potrcka...
statixx

#1064 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

I dok je raja u dilemi Hadzikadic-Falatar, Sefko i Cova trljaju ruke. :D na nasu zalost
Banksy

#1065 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote: Ovakva bljuvotina diskredituje svakog, u svijetu pametnih i moralnih.
To je to.
I ako pokusas da to objasnis ovim "Mirso je bog" forumasima, odmah te proglase za uhljeba, clana SDA, Bakirovog potrcka...
Ma ne brine me šta će mirsobogforumaši reći, kome su oni važni. Pišem zato jer me jako smeta što ovakvi šalabajzeri uzimaju i samo jedan, najmanji procenat s hrpe onoga što zovemo 'građanska ljevica'. Ima tu i neodlučnih, apstinenata, ima materijala na koji bi se moglo djelovati i na čije glasove bi se moglo računati, ali sav taj svijet, kakavgod da je, nije zaslužio ovako neozbiljan, površan, potcjenjujući pristup i tretman.
Slušala sam ga par puta, nažalost. To je tako iracionalna priča, neprimjerena okolnostima, takvo nepoznavanje terena bosanskih političkih odnosa i nepoznavanje onih kojima se obraća, to su tako paušalne ocjene i procjene, bez ikakvih konkretnih vizija ili rečenica, na nivou spiska želja misice tinejdžerke. Čovjek je vjerovatno, sigurno stručnjak u svom poslu, ali ovakav nastup i pristup, mene kao glasača, zaista potcjenjuje i zaista vrijeđa. Građani, ljevica, normalan, etnički neopterećen svijet, makar i bosanski, zaslužio je ipak nešto puno zrelije, pametnije, ozbiljnije, iskrenije i poštenije.
Isto mislim i o Falataru, da se razumijemo, s tim da on ima kredit ratnog iskustva što je zaista velika prednost, bar u mom svijetu i bar u odnosu na ovog iznad.

edit: ovo sve pod pretpostavkom da u pitanju nije SDA igrač kako se nagađa.
SSemir

#1066 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

"djes ba bio u ratu stas ti men pricat"

sigurno glasas za one koji nas obecavaju braniti od novog rata i od onih sto hoce da nas kolju opet..
seln

#1067 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

SSemir wrote:"djes ba bio u ratu stas ti men pricat"

sigurno glasas za one koji nas obecavaju braniti od novog rata i od onih sto hoce da nas kolju opet..
...aaand here we go.

Dzaba sve, mozes ponavljati koliko zelis:
Isto vrijedi i za "Falatar je bog" forumase.
SSemir

#1068 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

Banksy wrote:
Ma ne brine me šta će mirsobogforumaši reći, kome su oni važni. Pišem zato jer me jako smeta što ovakvi šalabajzeri uzimaju i samo jedan, najmanji procenat s hrpe onoga što zovemo 'građanska ljevica'. Ima tu i neodlučnih, apstinenata, ima materijala na koji bi se moglo djelovati i na čije glasove bi se moglo računati, ali sav taj svijet, kakavgod da je, nije zaslužio ovako neozbiljan, površan, potcjenjujući pristup i tretman.
Slušala sam ga par puta, nažalost. To je tako iracionalna priča, neprimjerena okolnostima, takvo nepoznavanje terena bosanskih političkih odnosa i nepoznavanje onih kojima se obraća, to su tako paušalne ocjene i procjene, bez ikakvih konkretnih vizija ili rečenica, na nivou spiska želja misice tinejdžerke. Čovjek je vjerovatno, sigurno stručnjak u svom poslu, ali ovakav nastup i pristup, mene kao glasača, zaista potcjenjuje i zaista vrijeđa. Građani, ljevica, normalan, etnički neopterećen svijet, makar i bosanski, zaslužio je ipak nešto puno zrelije, pametnije, ozbiljnije, iskrenije i poštenije.
tebe u principu vrijedja sto on ne misli da je tebi ispran mozak nacionalizmom, prijetnjama ratom, otcepljenjima, ukidanjem entiteta, "za nOrod", i sto se on ne obazire na to vec cijeni glasace razmisljanjem da su zreli i da nema potrebe da se spusta na nivo prosjecnog bosanskog politicara koji kampanju vode sklapanjem samo prostih recenica, i gdje se ne doticu zdravih tema i razmisljanja tipa unapredjenje poslovnog ambijenta, razvijanje nauke kako bi se pokusalo uci u korak sa svjetskim trendovima te na taj nacin postati dio globalnog trzista. meni s druge strane imponuje sto ovaj smatra da ima ljudi koji kao on razmisljaju, jer se smatram takvim, ne pale me populisticke izjave o ratu mrznji napadu na bogomolje koje se desavaju pred izbore itd.
ocito nismo isti..
SmokingMan

#1069 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

statixx wrote:I dok je raja u dilemi Hadzikadic-Falatar, Sefko i Cova trljaju ruke. :D na nasu zalost
O biračima ne treba trošiti puno riječi.Ljudi će ili odabrati neki realan i veoma dug put oporavaka,ili će se zadovoljiti likovima koji će im gotovo svaku večer preko medija utjerivati strah u kosti od drugih i drugačijeg,okretati jedne protiv drugih zbog sitnog interesa,davati nerealna obećanja,govoriti kako je se stanje nakon MMF-ove tranše kredita kratkoročno stabilizovalo.Fakat nas je puno koštao loš izbor minulih garnitura nesposobne galerije likova,a ako je okretanje nacionalizmu oni što ljudi vole,i svjesno ulaze u to vjerujući da ne postoji alternativa,onda oni sami prezirus svoj život,a i ja ih prezirem zbog toga...
statixx

#1070 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

SSemir wrote:
Banksy wrote:
tebe u principu vrijedja sto on ne misli da je tebi ispran mozak nacionalizmom, prijetnjama ratom, otcepljenjima, ukidanjem entiteta, "za nOrod", i sto se on ne obazire na to vec cijeni glasace razmisljanjem da su zreli i da nema potrebe da se spusta na nivo prosjecnog bosanskog politicara koji kampanju vode sklapanjem samo prostih recenica, i gdje se ne doticu zdravih tema i razmisljanja tipa unapredjenje poslovnog ambijenta, razvijanje nauke kako bi se pokusalo uci u korak sa svjetskim trendovima te na taj nacin postati dio globalnog trzista. meni s druge strane imponuje sto ovaj smatra da ima ljudi koji kao on razmisljaju, jer se smatram takvim, ne pale me populisticke izjave o ratu mrznji napadu na bogomolje koje se desavaju pred izbore itd.
ocito nismo isti..
Razvijanje poslovnog ambijenta i nauke, ekonomski napredak, korupcija itd. su oblasti u kojima nece moci djelovati, bar ne dok iza sebe ne bude imao respektabilan broj sposobnih ljudi, odnosno ne bude osnovao stranku.

Htio - ne htio, uz Dodika i Covica morace se spustiti na nivo koji si opisao gore. A taj dvojac ima citav sistem iza sebe.
statixx

#1071 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

SmokingMan wrote:
statixx wrote:I dok je raja u dilemi Hadzikadic-Falatar, Sefko i Cova trljaju ruke. :D na nasu zalost
O biračima ne treba trošiti puno riječi.Ljudi će ili odabrati neki realan i veoma dug put oporavaka,ili će se zadovoljiti likovima koji će im gotovo svaku večer preko medija utjerivati strah u kosti od drugih i drugačijeg,okretati jedne protiv drugih zbog sitnog interesa,davati nerealna obećanja,govoriti kako je se stanje nakon MMF-ove tranše kredita kratkoročno stabilizovalo.Fakat nas je puno koštao loš izbor minulih garnitura nesposobne galerije likova,a ako je okretanje nacionalizmu oni što ljudi vole,i svjesno ulaze u to vjerujući da ne postoji alternativa,onda oni sami prezirus svoj život,a i ja ih prezirem zbog toga...
Nemam ja nista protiv covjeka, ali cini mi se da ljudi dozivljavaju Mirsada kao buduceg premijera tj. predsjedavajuceg VM. :D
SmokingMan

#1072 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

statixx wrote:
SmokingMan wrote:
Nemam ja nista protiv covjeka, ali cini mi se da ljudi dozivljavaju Mirsada kao buduceg premijera tj. predsjedavajuceg VM. :D
Nije on čovjek za ovo podneblje,ne predviđam mu uopšte neki uspjeh (iako ću lično glasati za njega),narodu je potreban pametan čovjek sa nazadnom
idejom,nešto na što su inače ljudi navikli. :D
Smrcak15

#1073 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

da niko ne glasa za hadzikadica, i da sam ja jedini koji ce glasati, ja bi opet glasao pa niko vise samnom ne glasao i znao 100% da nema pobjede, opet bi mu dao glas, jer glasam od srca za jedinog pravog od rata do sad kandidata, po mom ukusu normalnog kompetentnog covjeka kojeg se ne bi postidjeli ni najvece sile svijeta da imaju kao politicara

zato ide glatko na lisitic
Image
mrjasmin

#1074 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Prica da Hadzikadic nista ne moze uraditi sa pozicije clana Predsjednika je cista suplja. Hocete time da kazete da Dzaferovic, Becirovic ili Radoncic vise mogu uraditi?

Pozicija je takva kakva je a medju svim kandidatima Hadzikadic je najsposobniji i najbolji. Dosta mi je te propagande da nista ne moze uraditi. Dzaferovic i Radoncic nista ne mogu uraditi.

Drago mi je da sve manje ljudi pada pod propagandu da se nista ne moze promjenuti. U oktobru ako Bog da tiha vecina mijenja stanje.
SimkeA

#1075 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

Realno, ako nam se kao biračima ne sviđa ovo što sada imamo, pokušat ćemo to da promijenimo. Dominantno je u zadnjih skoro 30 godina vladala desna opcija. Period vladavine lijevih je bio kratak u periodu 2001-2003 i 2010-2014 skupa sa desnima. Oba puta je završilo neuspjehom. Potrebna su nova lica i novi, kvalitetni ljudi.

D.B ispred SDP-a nije novo lice, on je zadnjih 20 i kusur godina pojeo dobar dio budžetskih para. Osim toga, dok su SDP-ovci participirali u vlasti ponašali su se identično kao i SDA-ovci.
Izgleda se zaboravilo, ali D.B je kao doktor nauka i predsjedavajući PSBiH imenovao za savjetnika elektrotehničara. On je za to imao diskreciono pravo, ali "posao savjetnika podrazumijeva davanje savjeta o svim pitanjima o kojima raspravlja Dom, kao i pružanje druge stručne i savjetodavne pomoći. Također, savjetnik obavlja i druge poslove po nalogu Bećirovića i njemu odgovara za svoj rad".

Prema tome jasno je da je angažovanje savjetnika u stvari uhljebljivanje vlastitih ljudi s ciljem jedenja budžetskih para. Denis nije bio nikakv izuzetak već jasno pravilo. A tako se ne gradi država. Država se gradi sa novim, obrazovanim i kvalitetnim ljudima. Realno, Hadžikadić je najobrazovaniji. Neko će reći da možda nije nakompetetniji, ali jel Denis kompetentan koji će državni novac (moj, tvoj, naš) trošiti na uhljebe iz vladajuće partije koji ga ne mogu posavjetovati ni o čemu????? Nije ovo baš davno bilo, sporo pamtimo a brzo zaboravljamo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/doktora ... /130705092

Ovo je stvarno bio potez dno dna!
Locked