Plate u bankama u BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#51 Re: Plate u bankama u BiH

Post by A1fa »

Evo da ja malo konkretno doprinesem temi :)

U Unicredit Banci i nisu toliko odusevljeni. Plata na salteru je kod njih 800 KM, do 900 KM max (za one sa malo duzim stazom). Sa toplim obrokom se izadje na oko 1100 KM. Kutlo se malo ,,ubezobrazio'' kako ga je Radoncic onomad izvozao u Avazu, :D pa su prije izvjesnog vremena smanjili topli obrok i povecali kamate na zaposlenicke kredite, sa 5% na 6% za ove dugorocne stambene. ( Uporede radi, u ABS (Sparkasse) je kamata za taj kredit 2% :) To u prevodu znaci da se 99% radnika tamo koji imaju kredite ( a ko ga to nema? ) mora zadovoljiti sa oko 150-200 KM manje mjesecno, kad se sabere povecana rata i 100 Km manje toplog oboka. Ovo vam dodje ko' ona kletva ,,dabogda imo' pa nemo' :D
Bilo bi fino kad bi se javio ko iz ovih ostalih banaka, da vidimo kakva je tamo situacija? :roll:
Vincent_Chase

#52 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Vincent_Chase »

turkish
salter- 1150 total....
LaCici

#53 Re: Plate u bankama u BiH

Post by LaCici »

hipisizik wrote:malo da osvjezim temu i saznam stogod...Zna li iko kakvi su uslovi (plata, radno vrijeme i sl.) informaticara(softverasa) u bankama? Koje banke su bolji izbor od drugih? Svaka informacija je dobro dosla :)
Uzasne plate. Moj muz je radio kao informaticar (programer) u Raiffeisen banci i sa 10 godina radnog iskustva imao je 1200 KM. A da ne govorim o medjuljudskim odnosima, zbog cega je on i dao otkaz izmedju ostalog. Gaze jedni preko drugih. Sve u svemu uzasna klima, moj muz je bukvalno cijelu nedjelju znao biti nervozan samo zato sto sutradan mora uci u onu zgradu. Zbog svih tih stvari dao je otkaz nakon samo 5 mjeseci.
I da...zaboravih reci da prva dva mjeseca nije imao ni kompjuter, a postavljen je da radi kao informaticar :-?
Better Man

#54 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Better Man »

LaCici wrote:
hipisizik wrote:malo da osvjezim temu i saznam stogod...Zna li iko kakvi su uslovi (plata, radno vrijeme i sl.) informaticara(softverasa) u bankama? Koje banke su bolji izbor od drugih? Svaka informacija je dobro dosla :)
Uzasne plate. Moj muz je radio kao informaticar (programer) u Raiffeisen banci i sa 10 godina radnog iskustva imao je 1200 KM. A da ne govorim o medjuljudskim odnosima, zbog cega je on i dao otkaz izmedju ostalog. Gaze jedni preko drugih. Sve u svemu uzasna klima, moj muz je bukvalno cijelu nedjelju znao biti nervozan samo zato sto sutradan mora uci u onu zgradu. Zbog svih tih stvari dao je otkaz nakon samo 5 mjeseci.
I da...zaboravih reci da prva dva mjeseca nije imao ni kompjuter, a postavljen je da radi kao informaticar :-?
S visokom ili srednjiom stručnom spremom? Ako je sa srednjom, onda je to odlična plata.
mavcs

#55 Re:

Post by mavcs »

karanana wrote:
revolutia wrote:pa raja mi prica da je u ProCredit i u volksbank pocetna plata 600-700maraka.

a cuo sam da su u hypo i u hvb znatno vece...preko milje.

pa sad.. :-)
kad govoris o ovim platama govoris o osobi koja radi na salteru, iako mislim da su i tu plate vece. cini mi se da je turkish najslabija sto se plata tice. ali koliko sam skontao tvoje pitanje je bilo za platu account managera a tu je plata veca nego sto pises.
U turkishu prije 5 godina bila oko 750 KM. Sada kako je ne znam ali mislim u 5 deka..
mavcs

#56 Re: Plate u bankama u BiH

Post by mavcs »

par jarana nakon diplomiranja pocelo u raiffeisen raditi, ali su ubrzo napustili... :roll:

ps. uh, ovo pitanje ima vise od pola godine... :lol:
LaCici

#57 Re: Plate u bankama u BiH

Post by LaCici »

Better Man wrote:
LaCici wrote:
S visokom ili srednjiom stručnom spremom? Ako je sa srednjom, onda je to odlična plata.
Ma sa VSS. Zato i govorim, programer sa 10 godina radnog iskustva po meni ne bi trebao imati ispod 1800-2000.
Better Man

#58 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Better Man »

LaCici wrote: Ma sa VSS. Zato i govorim, programer sa 10 godina radnog iskustva po meni ne bi trebao imati ispod 1800-2000.
Vidi u organima drzavne sluzbe osobe na rukovodnim pozicijama imaju plate izmedju 1500-2000 KM, zavisno od staza i pozicije, dok osobe koje nisu na rukovodnim pozcijama imaju izmedju 1200-1400 KM. Ovo su cifre bez toplog obroka i prevoza.
LaCici

#59 Re: Plate u bankama u BiH

Post by LaCici »

Pa sta? Ovdje se govori o privatnom sektoru u kojem su plate uvijek i bile vece, pogotovo za ovu struku.
Better Man

#60 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Better Man »

LaCici wrote:Pa sta? Ovdje se govori o privatnom sektoru u kojem su plate uvijek i bile vece, pogotovo za ovu struku.
Jesu, ali ipak pozicija tvog supruga nije rukovodeća, tj. nije ni šef ni direktor već obični službenik sa VSS.
Trebam te

#61 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Trebam te »

Better Man wrote:
LaCici wrote:Pa sta? Ovdje se govori o privatnom sektoru u kojem su plate uvijek i bile vece, pogotovo za ovu struku.
Jesu, ali ipak pozicija tvog supruga nije rukovodeća, tj. nije ni šef ni direktor već obični službenik sa VSS.
Rodjaka moja pocela raditi u Raffaisen banci kao ekonomista pripravnik i prica se da ima 1700km platu. Poslije ovih komentara pitam se je li moguce? :-)
Trebam te

#62 Re: Plate u bankama u BiH

Post by Trebam te »

Better Man wrote:

BMen ,
Bez obzira, to je cista mizerija :skoljka: :run:

:run:
madner

#63 Re: Plate u bankama u BiH

Post by madner »

Lose je zato sto imas 10 firmi gdje mozes zaradit vise, a da te jednako handre.
jazzer

#64 Re: Plate u bankama u BiH

Post by jazzer »

Trebam te wrote:
Better Man wrote:
Rodjaka moja pocela raditi u Raffaisen banci kao ekonomista pripravnik i prica se da ima 1700km platu. Poslije ovih komentara pitam se je li moguce? :-)
Nije moguce, provjereno.

Mozda se htjela malo pohvaliti ali kao pripravnica ne moze imati toliku platu u RZB.
LaCici

#65 Re: Plate u bankama u BiH

Post by LaCici »

Better Man wrote:
Jesi li ti uopste upoznat sa cinjenicom koliko programeri zaradjuju sa tolikim iskustvom? Nema to veze sto nije na rukovodecoj poziciji, u skoro svakoj firmi programeri i sa par godina iskustva imaju izmedju 1500-2000 minimum.
illbill

#66 Re: Plate u bankama u BiH

Post by illbill »

programeri bogovi
Post Reply