Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
volio bih vas pitati, da li neko zna koliko se krecu plate "account managera" u bankama u bih?? dakle rad sluzbenika u odjelu za kreditiranje firmi.
recimo u volksbanci, u hypo-alpe, u raiffeisenu, u procredit itd itd ???
cuo sam da hypo daje pocetnu preko 1000KM a u volksbanci da su najskrtiji..skromnih 600KM za pocetak.
takodje mi prica raja da je u sarajevu 20%-30% veca plata nego u drugim gradovima.
ako neko zna informacije iz pouzdanih izvora, pomoglo bi
Ne znam da ce te ijedna banka kao tek zaposlenog ubaciti na mjesto koje spominjes, vecina te prvo izrotira po svim sektorima pa te tek onda baci na "stalnu" poziciju, inace te "pocetnicke" plate se po bankama krecu 600-900 km, naravno ako imas prethodnog iskustva zanemari ovaj post.
revolutia wrote:pa raja mi prica da je u ProCredit i u volksbank pocetna plata 600-700maraka.
a cuo sam da su u hypo i u hvb znatno vece...preko milje.
pa sad..
kad govoris o ovim platama govoris o osobi koja radi na salteru, iako mislim da su i tu plate vece. cini mi se da je turkish najslabija sto se plata tice. ali koliko sam skontao tvoje pitanje je bilo za platu account managera a tu je plata veca nego sto pises.
pa ne znam kolko ce ti bas neko ovdje napisati kolke su plate a da to zna jer sam radi tu..ja sam informaticar u banci, i znam da rijetko gdje se moze ovako dobra plata imati..za tu tvoju poziciju ne bih ipak znala..A sve ovisi od toga s kakve pozicije dolazis, dakle d ali si vec radio slican posao ili dolazis s faksa, kolka ti je bila prethodna plata, sve to utice na platu koju ti ponude (ovo kazem iz iskustva).. U HVB su zaista ekstra plate, a sad i u UPI (ovo dvoje provjereno za ostale ne znam)
revolutia wrote:pa raja mi prica da je u ProCredit i u volksbank pocetna plata 600-700maraka.
a cuo sam da su u hypo i u hvb znatno vece...preko milje.
pa sad..
kad govoris o ovim platama govoris o osobi koja radi na salteru, iako mislim da su i tu plate vece. cini mi se da je turkish najslabija sto se plata tice. ali koliko sam skontao tvoje pitanje je bilo za platu account managera a tu je plata veca nego sto pises.
za ProCredit i za Volksbank znam od ljudi koji su bili na intervjuima...razocarani skroz...
u Procredit ti je za accountmanagera 600KM prvih pola godine, a onda ti ide na 800KM sljedecih godinu dana, a posle po zasluzi
a na salteru iste banke 650maraka je pocetna plata, s tim sto posle 6mjeseci rase za 50maraka, i otprilike tu je kraj...
Zna li neko pocetnu u Raiffeisen banci i Hypo sa VSS? Ili npr sa 1-2 godine iskustva? Sta je sa jacim osiguravajucim kucama (malo sirim temu, ali sve je to tu negdje ?
koler wrote:Poslije dvije godine u Procredit bani na toj poziciji je plata 1200
Malo..... ja u privatnoj firmi na sličnoj poziciji radim za više.
Jest al ti u privatnoj firmi imaš dosta manje pogodnosti (prijavljen na minimalac, slaba mogućnost dobijanja kredita i sl) nego ljudi koji rade u bankama i pogotovo budžetskim ili javnim firmama. Jbg, nigdje nije idealno
iz vrlo pouzdanih izvora znam, da je plata u volksbanci u odjelu za kreditiranje fizickih lica, znaci ne na salteru, vec gore negdje u nekoj kancelariji, vise nego dobra. prvih 6 mjeseci je probni rad, ali nakon toga ti se povecava plata. sef odjela ima naravno vecu platu. ali sa ovom, nakon isteka od 6 mjeseci mozes komotno da uzmes kredit od 10 000 i da ga vratis u 2 godine a da ga i ne osjetis. prema tome, niko ko radi u nekoj od doticnih banaka ti nece reci koliko je tacno plata. stid ih reci, kolike su im valjda. nema razlike koja ti je skola, faks, sve je to isto. znam neke ljude koji rade u bankama a uopste nisu studirali ni pravo ni ekonomiju, vec nesto skroz trece. vazna je stela, i kad je vec ganjas, ganjaj odmah posao u centralnoj banci, jer to je drzavni posao (znaci kafica, setnje za vrijeme pauze, svako malo negdje o drzavnom trosku na put sa kolegama a na ljeto sa porodicom u neku od toplih africkih drzava)
ja_cura_ wrote:iz vrlo pouzdanih izvora znam, da je plata u volksbanci u odjelu za kreditiranje fizickih lica, znaci ne na salteru, vec gore negdje u nekoj kancelariji, vise nego dobra. prvih 6 mjeseci je probni rad, ali nakon toga ti se povecava plata. sef odjela ima naravno vecu platu. ali sa ovom, nakon isteka od 6 mjeseci mozes komotno da uzmes kredit od 10 000 i da ga vratis u 2 godine a da ga i ne osjetis. prema tome, niko ko radi u nekoj od doticnih banaka ti nece reci koliko je tacno plata. stid ih reci, kolike su im valjda. nema razlike koja ti je skola, faks, sve je to isto. znam neke ljude koji rade u bankama a uopste nisu studirali ni pravo ni ekonomiju, vec nesto skroz trece. vazna je stela, i kad je vec ganjas, ganjaj odmah posao u centralnoj banci, jer to je drzavni posao (znaci kafica, setnje za vrijeme pauze, svako malo negdje o drzavnom trosku na put sa kolegama a na ljeto sa porodicom u neku od toplih africkih drzava)
pa ti sad dobro razmisli gdje ces i sta ces.
Hehe, ma ja se cisto informisem, skupljam informacije, i sada radim i ok mi je, ali razne price kruze, eto npr za volksbanku se prica kako su dosta skrti...ma pretpostavljam da se tu svasta doda/oduzme, mahala, nista novo
Last edited by Amy82 on 06/11/2021 23:08, edited 1 time in total.
volksbanka je super placena, samo se tamo ne zna tacno do kada radis, danas do 4, sutra do 6, a onda kad su mjesecni izvodi i do 11 navece - ponekad i vikendom. a u Centralnoj banci je do 4, nije tu dosadno uopste, cak sta vise, nemas dovoljno posla pa mozes sve drugo da radis.
ne radim u banci, ali kad mi je dosadno, to jest nemam posla ja citam knjige. u zadnjih 30 dana citam vec trecu
Kako god da bilo - znaj da je uvjek lakse preci sa posla na posao nego sjediti kuci i cekati neku "idealnu" priliku... Jer nikada ne znas odakle ti se smjesi bas idealna prilika.