Plate grafickih dizajnera kod nas?
-
electriq
#1 Plate grafickih dizajnera kod nas?
poz
kao sto naslov kaze koliko se krecu plate odprilike, radno vrijeme, osiguranje, penziono itd?
s obzirom da kod nas ovaj posao tek u zacetku pitam se koliki je obim posla (koliko projekata mjesecno itd)?
hvala
kao sto naslov kaze koliko se krecu plate odprilike, radno vrijeme, osiguranje, penziono itd?
s obzirom da kod nas ovaj posao tek u zacetku pitam se koliki je obim posla (koliko projekata mjesecno itd)?
hvala
-
Samprotivsviju
#2 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Ugovor o djelu ili na 4 sataelectriq wrote:poz
hvala
Sve to mozes od kuce raditi (ne svim, ali vecina)
Plata veze nemam, zavisi..
Obim posla zavisi gdje hoces da radis kao graficki dizajner ali uzmi u obzir da ih dobar dio radi kao Freelanceri
- muminovic
#3 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Zavisi za koga radis.
-
HomeArt
#4 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Jesi ti siguran da si grafički dizajner?electriq wrote:poz
hvala
(u firmni gdje ja radim 1300KM)
-
electriq
#5 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
ne bih rekao da sam gd.HomeArt wrote:Jesi ti siguran da si grafički dizajner?electriq wrote:poz
hvala
(u firmni gdje ja radim 1300KM)
pitam onako. vidim ima dosta oglasa po netu, zbog toga pitam.
-
Last December
#6 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Dizajneri su podcjenjeni i tesko se dobro prodati bilo gdje. Svako se danas zove dizajnerom.
Ja sam okrenuo web devu i programiranju jer je manja konkurencija i lakse je naplatiti usluge a i bolje te cijene ljudi. Dizajn je toliko podlozan subjektivnim ocjenama da nekog ko nema debelu kozu moze brzo sluditi. Mene jeste (rad u front endu).
Ja sam okrenuo web devu i programiranju jer je manja konkurencija i lakse je naplatiti usluge a i bolje te cijene ljudi. Dizajn je toliko podlozan subjektivnim ocjenama da nekog ko nema debelu kozu moze brzo sluditi. Mene jeste (rad u front endu).
- Bancho
#7 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Kada su u pitanju marketing agnecije ( u Sarajevu) prosjecna plata dizajnera je 1500 KM. Medjutim, posao u agencijam je veoma stresan. Vecina dizajnera je na nekakvim tabletama za smirenje, kreativnost je svedena na minimum, konstantna je utrka sa vremenom, klijentima se ugadja maksimalno (jer smo malo trziste i vlasnici agencija ce pojesti govno samo da zadrze klijenta) i svi misle da se u tri klika moze napraviti sta pozele uz minimalna ulaganja. Rijetko koji dizajner uspije da ostane duze od 4 godine u agenciji.
Prema tome, svako onaj ko misli da se prijavi u neku od agencija nek zna jedno, sve ono sto ste ucili na akademiji ili nekim srodnim fakultetima o grafickom dizajnu ili o radu agencija mozete slobodno da zaboravite, jer u stvarnosti to izgleda mnogo drugacije. Mnogi ni mjesec dana nisu izdrzali.
Ali raditi kao graficki dizajner u nekoj firmi npr. u nekoj banci je posao iz snova. Naucis standarde i stancas.
Prema tome, svako onaj ko misli da se prijavi u neku od agencija nek zna jedno, sve ono sto ste ucili na akademiji ili nekim srodnim fakultetima o grafickom dizajnu ili o radu agencija mozete slobodno da zaboravite, jer u stvarnosti to izgleda mnogo drugacije. Mnogi ni mjesec dana nisu izdrzali.
Ali raditi kao graficki dizajner u nekoj firmi npr. u nekoj banci je posao iz snova. Naucis standarde i stancas.
-
electriq
#8 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
hvala sto ste podijelili iskustva 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Bancho wrote:Kada su u pitanju marketing agnecije ( u Sarajevu) prosjecna plata dizajnera je 1500 KM. Medjutim, posao u agencijam je veoma stresan. Vecina dizajnera je na nekakvim tabletama za smirenje, kreativnost je svedena na minimum, konstantna je utrka sa vremenom, klijentima se ugadja maksimalno (jer smo malo trziste i vlasnici agencija ce pojesti govno samo da zadrze klijenta) i svi misle da se u tri klika moze napraviti sta pozele uz minimalna ulaganja. Rijetko koji dizajner uspije da ostane duze od 4 godine u agenciji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
zavrsis knjigu od 500 str i sadrzaj i sve
dodje klijent
samo da ubacim jos jedno poglavlje od 5 stranica na 345 stranicu

dodje klijent
samo da ubacim jos jedno poglavlje od 5 stranica na 345 stranicu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
il se ubjeduješ su njima što se mora broj strana djeliti sa četri... jednom mi puko film pa reko zbog seksa i planete venereBlack swan wrote:zavrsis knjigu od 500 str i sadrzaj i sve
dodje klijent
samo da ubacim jos jedno poglavlje od 5 stranica na 345 stranicu![]()
![]()
- escobar__
#12 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Real-world problems. 
- aleckovic
#13 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
moja prijateljica radi u DJIKIC i ima odlicnu platu, kao graficki dizajner, bas bas dobru
imaju pravo jake projekte
- Salcho
#14 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Oni su super, rade i sotware, ali vecinom za strano trziste.aleckovic wrote:moja prijateljica radi u DJIKIC i ima odlicnu platu, kao graficki dizajner, bas bas dobru
- aleckovic
#15 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
sve zavisi od firme do firme...Salcho wrote:Oni su super, rade i sotware, ali vecinom za strano trziste.aleckovic wrote:moja prijateljica radi u DJIKIC i ima odlicnu platu, kao graficki dizajner, bas bas dobru
-
oridjidji
#16 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Mene uvedose u to, iako sam web dizajner. Te brosura, te radne sveske, te vizitke, te kurci palci...jos da dodam nije mi plata preko milje i jos na crnjaka radim.
-
quarterback
- mirsek
#18 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Jesil probao namaknuti dodatno preko freelance-a, upwork, fiverr, toptal ili slicno, bas mi je ta tvoja zarada relativno mala u odnosu na generalno stanje u IT-u ?oridjidji wrote:Mene uvedose u to, iako sam web dizajner. Te brosura, te radne sveske, te vizitke, te kurci palci...jos da dodam nije mi plata preko milje i jos na crnjaka radim.
-
oridjidji
#19 Re: Plate grafickih dizajnera kod nas?
Namicem tako sto privatno odradim neki sajt nekome. Ovo ostalo jok.mirsek wrote:Jesil probao namaknuti dodatno preko freelance-a, upwork, fiverr, toptal ili slicno, bas mi je ta tvoja zarada relativno mala u odnosu na generalno stanje u IT-u ?oridjidji wrote:Mene uvedose u to, iako sam web dizajner. Te brosura, te radne sveske, te vizitke, te kurci palci...jos da dodam nije mi plata preko milje i jos na crnjaka radim.