U čiji džep zapravo idu novci, može li ko ovo spriječiti?Navodno nije riječ o znatnim iznosima novca. U svakom slučaju, dodao je Fazlić, novac od prodaje u „maloj privatizaciji“ ide direktno preduzećima, odnosno za finansiranje poslovanja.
Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
-
__Phoenix__
#1 Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/planira ... ergoinvest
- Helikopter
#2 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
Vidis da najvjerovatnije entitet Republika Srpska u saradnji sa Srbijom i njihovim lobijima radi o glavi svim imalo uspjesnijim Bosnjcko/Bosanskim firmama i kompanijama. Preko njihovih satelita jednog dijela bosnjackih politicara (sto kupljenih, ucjenjenih, naivnih ili neskolovanih/nesposobnih za takve vece politicko/ekonomske igre), vlasnika dijelova kompanija i njihovih rukovodstava razvalise sve Bosnjacko/Bosanske firme i kompanije. Na taj nacin stvara se ogromna nezaposlenost i ekonomsko-socijalna neimastina medju Bosnjacima/Bosancima i pripremanje Bosnjaka/Bosanaca na podjelu BiH, promjenu Ustava na stetu istih i dovodjenje Bosnjaka/Bosanaca na prosjacki stap.__Phoenix__ wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/planira ... ergoinvest
Navodno nije riječ o znatnim iznosima novca. U svakom slučaju, dodao je Fazlić, novac od prodaje u „maloj privatizaciji“ ide direktno preduzećima, odnosno za finansiranje poslovanja.
U čiji džep zapravo idu novci, može li ko ovo spriječiti?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
__Phoenix__ wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/planira ... ergoinvest
U čiji džep zapravo idu novci, može li ko ovo spriječiti?Navodno nije riječ o znatnim iznosima novca. U svakom slučaju, dodao je Fazlić, novac od prodaje u „maloj privatizaciji“ ide direktno preduzećima, odnosno za finansiranje poslovanja.
pa u čiji su i do sada išli džep...ovo o privatizaciji koka nosilja trube evo već osmu godinu...pogledati čiji fondovi i privatne dionice su u velikoj mjeri u tim firmama, ne bi oni sami sebe zajbali...kad država prodaje dionice one idu na aukciju u paketu pa ko da više, uopšte nije pravilo da se to odrazi na srednju vrijednost dionice na berzi ćak dapaĆe, može i da sklisne...opet pušHi sitna buranija i radnici u tim firmama.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
prodavaće i nanine izderane gaće kako su krenuli
a i treba sve prodati samo da se ovi stranačko-familijarni štakori podave, što su se u ovim najtežim godinama nalegli...hebeš i "javno" dobro koje kontroliše politička mafija....bolje dat Švabama....nažalost, jedino tako ćemo više koristi imati
a i treba sve prodati samo da se ovi stranačko-familijarni štakori podave, što su se u ovim najtežim godinama nalegli...hebeš i "javno" dobro koje kontroliše politička mafija....bolje dat Švabama....nažalost, jedino tako ćemo više koristi imati
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
recimo...sadašnja srednja vrijednost dionice FDS je 47 KM ...vlada na aukciji stavi početnu 100 KM i ide natjecanje ako ima zainteresiranih, ako nema onda ide sve na novo pa se obara na 90 KM pa 80 KM itd itd...opet to nema veze sa srednjom vrijednošĆu dionice na berzi jedino da ako neko želi 51% pokupuje redovnim trgovanjem pa da se nešto hajruje.
-
almir90
#6 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
Pusti to švabe će nam dati kitu, evo ja gdje živim uzeli su neke firme, plate 500-600 KM, umires od rada, radis na ugovor, i čekaš kad će te liferovat kući, to su nam naši političari donijeli hvaleći se "jeftinom radnom snagom". Pa, nam sada i stranci dolaze da nas iskorištavaju, ima tu još jedna Italijanska i Slovenska firma, pusti to da će nam biti bolje sa njima, došli su eto, pa sad i za njih moramo čaba tegliti, i to njihovim tempom, šljakaj cijeli dan, pola sata pauze, plata bogu plakat. Imam jarana koji rade po tim privatnim firmama, isto tako se zaletili, švabe, italijani, slovenci, nadali se makar milji plati, al' ono bi u pola, i jos radis po pola godine-godinu bez staža.JoseMujica wrote:prodavaće i nanine izderane gaće kako su krenuli![]()
-
megaman4
#7 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
majke mi dolaze vremena kada ćemo se morati povlačiti u ilegalu. Pa ovaj život je qurac i ništa drugo. Bombarduju nas svaki dan nekim vijestima o kriminalu, korupciji, lažima, mitu, privatizaciji, ratovima, a kada čovjek skonta, dok se mi između sebe svađamo i komentarišemo domaće i svjetske događaje, oni koji su prestali sve ovo pratiti, žive sasvim normalno, ne interesuje ih ni politika, ni ovo ni ono. Snalaze se. Znam ih dosta.
A da ne kažem o igrama naših političara, koji jedno kažu pred kamerama, a kada se ugase, sasvim je druga priča.
Zato me boli briga za ove najavljene privatizacije, neka rade šta hoće. Svakako mi nemamo nikakve koristi od istih.
A da ne kažem o igrama naših političara, koji jedno kažu pred kamerama, a kada se ugase, sasvim je druga priča.
Zato me boli briga za ove najavljene privatizacije, neka rade šta hoće. Svakako mi nemamo nikakve koristi od istih.
-
__Phoenix__
#8 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
Bakir Izetbegović: SDA se godinama trudila i nastaviće truditi se da naše bosanske firme, naše uzdanice ostanu na nivou, i nećemo dozvoliti rasprodaju državne imovine.pici wrote:__Phoenix__ wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/planira ... ergoinvest
pa u čiji su i do sada išli džep...ovo o privatizaciji koka nosilja trube evo već osmu godinu...pogledati čiji fondovi i privatne dionice su u velikoj mjeri u tim firmama, ne bi oni sami sebe zajbali...kad država prodaje dionice one idu na aukciju u paketu pa ko da više, uopšte nije pravilo da se to odrazi na srednju vrijednost dionice na berzi ćak dapaĆe, može i da sklisne...opet pušHi sitna buranija i radnici u tim firmama.
Zlatko Lagumdžija: Mislim da je očigledno koji ljudi žele ovo, SDA i SBB u saradnji sa Komšićem.
Željko Komšić: Fahre Radončića nema tu, jednostavno nema, pogledajte, ni u jednom nadzornom i upravnom odboru ga nema.
Fahrudin Radončić: SBB je bio jasan po pitanju privatizacije, isti koji vladaju 20 godina....
- madner
#9 Re: Planiramo prodati FDS, „Bosnalijek“ i „Energoinvest“
Ja planiram kupiti Porsche.
No nije jos vlada usvojila tu stavku, ali eto planiram.
No nije jos vlada usvojila tu stavku, ali eto planiram.