Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Real Khan

#1 Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

Dragi forumaši,

Na moje osobno zadovoljstvo, zamoljen sam da obavijestim sve ljubitelje države Bosne i Hercegovine i njene prelijepe prirode da je sa radom počelo novo planinarsko-sportsko društvo - ZLATNI LJILJAN.
Planinarsko-sportsko društvo “Zlatni ljiljan“ osnovano je u julu 2009. godine, pri Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo (Rješenjem Ministarstva br. 03-05-05-7640/09, od 07.07.2009. godine PSD upisano je u Registar udruženja pod reg. br. 1284. knjiga III).

PSD Zlatni ljiljan je sportska, nepolitička i neprofitna organizacija kojoj se priklanjaju građani s ciljem ostvarivanja svojih interesa u bavljenju planinarstvom i sportom. U okviru svojih aktivnosti PSD Zlatni ljiljan radi na implementaciji nekoliko ekoloških projekata, formirana je specijalizirana gorska služba spasavanja, pokreće se škola fudbala za djecu od 7 do 18 godina, formira se sekcija izviđača-skauta, i mnoštvo drugih aktivnosti je u toku... Trenutno su u toku aktivnosti na omasovljavanju članstva koje svakodnevno raste i okuplja sve generacije građana.

Molimo sve zainteresirane za dodatne informacije i eventualno učlanjenje da se jave na e-mail:

[email protected]
Eto, ja uredno javio :D :bih:
VjecitiStudent

#2 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by VjecitiStudent »

Pozdravljam novo drustvo uz jednu primjedbu
Real Khan wrote: ... formirana je specijalizirana gorska služba spasavanja ...
ovo vrlo ublehozno zvuci.
kv99

#3 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by kv99 »

Real Khan wrote:Dragi forumaši,

Na moje osobno zadovoljstvo, zamoljen sam da obavijestim sve ljubitelje države Bosne i Hercegovine i njene prelijepe prirode da je sa radom počelo novo planinarsko-sportsko društvo - ZLATNI LJILJAN.
Planinarsko-sportsko društvo “Zlatni ljiljan“ osnovano je u julu 2009. godine, pri Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo (Rješenjem Ministarstva br. 03-05-05-7640/09, od 07.07.2009. godine PSD upisano je u Registar udruženja pod reg. br. 1284. knjiga III).

PSD Zlatni ljiljan je sportska, nepolitička i neprofitna organizacija kojoj se priklanjaju građani s ciljem ostvarivanja svojih interesa u bavljenju planinarstvom i sportom. U okviru svojih aktivnosti PSD Zlatni ljiljan radi na implementaciji nekoliko ekoloških projekata, formirana je specijalizirana gorska služba spasavanja, pokreće se škola fudbala za djecu od 7 do 18 godina, formira se sekcija izviđača-skauta, i mnoštvo drugih aktivnosti je u toku... Trenutno su u toku aktivnosti na omasovljavanju članstva koje svakodnevno raste i okuplja sve generacije građana.

Molimo sve zainteresirane za dodatne informacije i eventualno učlanjenje da se jave na e-mail:

[email protected]
Eto, ja uredno javio :D :bih:

Svala cast i pozdravljam i zelim sve najbolje udruzenju. Dobra ideja , pogotovo sto vidim da imaju aktivnosti za djecu pa da barem malo izadzu na frisku havu a ne samo da bulje u kompjutere....kad malo pomislim da ne budu kao mi sto se vrtimo ovdje citavo vrijeme :sax:
Real Khan

#4 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:Pozdravljam novo drustvo uz jednu primjedbu
Zahvaljujem na "konstruktivnom komentaru" koji je u skladu s tvojim obraćanjem na moje postove... :D

Sine, ("Ćiro ti tvoj kaže"... :D ) mnogo toga u životu "zvuči" ovako ili onako, ali kako sam lično primjetio, momci su živi, zdravi, rade svoj posao...većinom su to aktivni i certificirani alpinisti, bivši rendžeri Vojske Federacije BiH, aktivni i bivši policajci (specijalci), usput treniraju kick-boks, prolaze intenzivne treninge iz pružanja prve pomoći... i momci jednostavno pucaju od snage, pentraju se uz nekakve stijene na nekakvim "učkurima" iliti "kanafama" (konopcima)...tako da fakat ne kontam šta je tu "ublehozno" i molio bih te da mi to malo razjasniš. Thanks. Danke. Gracias. Hvala. :D
Real Khan

#5 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

kv99 wrote:
Svala cast i pozdravljam i zelim sve najbolje udruzenju. Dobra ideja , pogotovo sto vidim da imaju aktivnosti za djecu pa da barem malo izadzu na frisku havu a ne samo da bulje u kompjutere....kad malo pomislim da ne budu kao mi sto se vrtimo ovdje citavo vrijeme :sax:
Hvala za čestitke. Glavni fokus jeste na djeci i ima tu raznih projekata (neki su u pripremnoj, neki su "na pola", a neki su u završnoj fazi). Glavne aktivnosti u prirodi će se odvijati na proljeće 2010, ali mnogo toga se već dešava i dešavat će se do proljeća...Još samo da naglasim: PSD Zlatni ljiljan je najmlađe društvo, ne samo po datumu osnivanja, nego i po prosjeku godina članova. Bujrum ljudi, ja sam već učlanio svoju djecu...
Biznis

#6 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Biznis »

Real Khan wrote:
Zahvaljujem na "konstruktivnom komentaru" koji je u skladu s tvojim obraćanjem na moje postove... :D

Sine, ("Ćiro ti tvoj kaže"... :D ) mnogo toga u životu "zvuči" ovako ili onako, ali kako sam lično primjetio, momci su živi, zdravi, rade svoj posao...većinom su to aktivni i certificirani alpinisti, bivši rendžeri Vojske Federacije BiH, aktivni i bivši policajci (specijalci), usput treniraju kick-boks, prolaze intenzivne treninge iz pružanja prve pomoći... i momci jednostavno pucaju od snage, pentraju se uz nekakve stijene na nekakvim "učkurima" iliti "kanafama" (konopcima)...tako da fakat ne kontam šta je tu "ublehozno" i molio bih te da mi to malo razjasniš. Thanks. Danke. Gracias. Hvala. :D
cestitam vam na osnivanju drustva i zelim srecu u daljnjem radu.

covjek je u pravu da ublehozno zvuci jer postoji gorska sluzba spasavanja http://www.gss-sarajevo.com/

inace sto se tice rendzera. specijalaca, kick boxera i sl mene nimalo ne impresionira jer ne idu u planinu da ratuju, da privode kriminalce ili da se tuku. spasavanje je vrlo ozbiljan posao i ne radi se na ho-ruk vec u okviru sistema koji ima svoja pravila i propise.
Real Khan

#7 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

Biznis wrote:

covjek je u pravu da ublehozno zvuci jer postoji gorska sluzba spasavanja http://www.gss-sarajevo.com/

inace sto se tice rendzera. specijalaca, kick boxera i sl mene nimalo ne impresionira jer ne idu u planinu da ratuju, da privode kriminalce ili da se tuku. spasavanje je vrlo ozbiljan posao i ne radi se na ho-ruk vec u okviru sistema koji ima svoja pravila i propise.
Hvala za čestitke. Čovjek nije u pravu jer postojanje Gorske službe spasavanja ne isključuje postojanje i drugih ili dodatnih gorskih službi koje rade ko-ordinirano. Naprotiv, svaka dodatna stručna i specijalizirana služba je DOBRODOŠLA. Ovi naši momci, specijalci, naravno ne idu u ratovanje...ali sam to napomenuo samo da naglasim kako oni ne trebaju polagati obuku pri Oružanim snagama BiH, jer su naši ljudi u većini slučajeva već CERTIFICIRANI INSTRUKTORI (ne samo spasioci), za razliku od postojeće GSS gdje im je Načelnik tek neki dan (čini mi se u februaru 2009) napokon položio spasavanje iz zraka... Da se razumijemo, ne daj Bože da stvarno zatrebaju GSS u slučaju nekakve velike katastrofe (poput zemljotresa u BL ili Skoplju) sve gorske službe spasavanja u državi i regionu ne bi bile dovoljne. Tako da je, uz dužno poštovanje svima, istinska "ubleha" pričati kako "već postoji GSS i stoga tu ne treba više niko". I na kraju, ko je ovdje tvrdio da ne postoji GSS i da naši ljudi ne rade zajedno s njima? Ja nisam.
Biznis

#8 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Biznis »

Real Khan wrote:
Biznis wrote:

Hvala za čestitke. Čovjek nije u pravu jer postojanje Gorske službe spasavanja ne isključuje postojanje i drugih ili dodatnih gorskih službi koje rade ko-ordinirano. Naprotiv, svaka dodatna stručna i specijalizirana služba je DOBRODOŠLA. Ovi naši momci, specijalci, naravno ne idu u ratovanje...ali sam to napomenuo samo da naglasim kako oni ne trebaju polagati obuku pri Oružanim snagama BiH, jer su naši ljudi u većini slučajeva već CERTIFICIRANI INSTRUKTORI (ne samo spasioci), za razliku od postojeće GSS gdje im je Načelnik tek neki dan (čini mi se u februaru 2009) napokon položio spasavanje iz zraka... Da se razumijemo, ne daj Bože da stvarno zatrebaju GSS u slučaju nekakve velike katastrofe (poput zemljotresa u BL ili Skoplju) sve gorske službe spasavanja u državi i regionu ne bi bile dovoljne. Tako da je, uz dužno poštovanje svima, istinska "ubleha" pričati kako "već postoji GSS i stoga tu ne treba više niko". I na kraju, ko je ovdje tvrdio da ne postoji GSS i da naši ljudi ne rade zajedno s njima? Ja nisam.
certificirani instruktori cega? prvu pomoc ne znaju ocito jer tek sad nakon te silne karijere u OS i policiji moraju poloziti prvu pomoc. spasavanje iz zraka Podzo kao nacelnik uopce ne mora znati niti bilo koji clan GSS ne mora znati. za to i postoje posade RZ OS. to sto su oni imali obuku pocetkom godine je vise bio znak dobre volje i pokusaj uspostavljanja saradnje. slicna vjezba je bila prosle sedmice u bazi Rajlovac kad je demonstrirana saradnja vojnih i civilnih institucija u zbrinjavanju povrijedjenih. OS BiH nisu nista posebno pokazale sto nismo dosad znali. i OS nisu mjesto gdje se vrsi obuka spasilaca vec za to postoje specijalizirani civilni kursevi.
GSS bi trebala naci zrtve u planini, pruziti pomoc a evakuacija zracnim putem je jedna od alternativa. GSS ce o tome nesto vise trebati znati onog momenta kad bude imala vlastiti helikopter. Btw. sad je Agencija za civilnu avijaciju iz nekih evropskih grantova dobila pare i pokusava se uspostaviti civilna sluzba traganja i spasavanja. Jedna od opcija je da dobiju jednu od dvije letjelice koje se ocekuju iz Srbije. GSS u Hrvatskoj je npr na drzavnom budzetu i dobija osam miliona kuna godisnje. Takav sistem treba uspostaviti i ovdje, jasan, precizan i organizovan bez wannabe skauta koji bi da na ho ruk budu spasioci.
Samo mi nije jasno kako ce "specijalizirana gorska sluzba" tvog kluba dobijati dojave o nesrecama? Uspostavicete svoj vlastiti sistem dojave ili preko GSS o cijem nacelniku nemas neko veliko misljenje? Onda kad odu na teren ce djelovati sami za sebe? Ko ce ih placati, kome ce odgovarati, ko ce ih certificirati i ponovo provjeravati?

Ta sekcija koju si naveo, rendzeri, specijalci, kick boxeri i drugi vise lici na paravojnu jedinicu po tvom opisu. Mozda su ljudi fakat altruisti i volonteri, no to ih ove price je ispalo drukcije. Samo ne impresioniraju sviju neki rendzeri, specijalci, kick boxeri. To su sve zanimanja za koja ne treba imati previse mozga i skole vec samo dobra ledja. Za naci i spasiti covjeka u sumi, svesti ga zivog u civilizaciju-veliki broj poznavalaca teme bi se radije opredjelio za "djevojcicu" koja je sinonim za No limit ili za Davora iz HPD nego za nekog bivseg vojnika ili policajca koji sada vjezbaju prvu pomoc i za spasavanje u planini treniraju kick box.

Ti bas i nisi neki sagovornik na temu SAR (search and rescue) i kako uspostaviti stabilan sistem u BiH jer si sam napisao na vidis da nesto vjezbaju a sta ni sam ne znas spominjuci nekakve uckure i sl. Nisi bas neki dobar portparol jer pokusavas pricati o temi koja ti se izgleda ne cini jasna ili si pak opozicija sadasnjem GSS pa pravis sebi prostor ali na cudan nacin. Mozes potpuno lose prezentirati mozda i dobru ideju.

Ja vam fakat zelim srecu u radu i zao mi je ako ce vas uvrijediti moji postovi ali fakat je covjek bio u pravu da vam taj dio kluba ublehozno zvuci.
Real Khan

#9 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

Biznis wrote:
Real Khan wrote:
Biznis wrote:

certificirani instruktori cega? prvu pomoc ne znaju ocito jer tek sad nakon te silne karijere u OS i policiji moraju poloziti prvu pomoc. spasavanje iz zraka Podzo kao nacelnik uopce ne mora znati niti bilo koji clan GSS ne mora znati. za to i postoje posade RZ OS. to sto su oni imali obuku pocetkom godine je vise bio znak dobre volje i pokusaj uspostavljanja saradnje. slicna vjezba je bila prosle sedmice u bazi Rajlovac kad je demonstrirana saradnja vojnih i civilnih institucija u zbrinjavanju povrijedjenih. OS BiH nisu nista posebno pokazale sto nismo dosad znali. i OS nisu mjesto gdje se vrsi obuka spasilaca vec za to postoje specijalizirani civilni kursevi.
GSS bi trebala naci zrtve u planini, pruziti pomoc a evakuacija zracnim putem je jedna od alternativa. GSS ce o tome nesto vise trebati znati onog momenta kad bude imala vlastiti helikopter. Btw. sad je Agencija za civilnu avijaciju iz nekih evropskih grantova dobila pare i pokusava se uspostaviti civilna sluzba traganja i spasavanja. Jedna od opcija je da dobiju jednu od dvije letjelice koje se ocekuju iz Srbije. GSS u Hrvatskoj je npr na drzavnom budzetu i dobija osam miliona kuna godisnje. Takav sistem treba uspostaviti i ovdje, jasan, precizan i organizovan bez wannabe skauta koji bi da na ho ruk budu spasioci.
Samo mi nije jasno kako ce "specijalizirana gorska sluzba" tvog kluba dobijati dojave o nesrecama? Uspostavicete svoj vlastiti sistem dojave ili preko GSS o cijem nacelniku nemas neko veliko misljenje? Onda kad odu na teren ce djelovati sami za sebe? Ko ce ih placati, kome ce odgovarati, ko ce ih certificirati i ponovo provjeravati?

Ta sekcija koju si naveo, rendzeri, specijalci, kick boxeri i drugi vise lici na paravojnu jedinicu po tvom opisu. Mozda su ljudi fakat altruisti i volonteri, no to ih ove price je ispalo drukcije. Samo ne impresioniraju sviju neki rendzeri, specijalci, kick boxeri. To su sve zanimanja za koja ne treba imati previse mozga i skole vec samo dobra ledja. Za naci i spasiti covjeka u sumi, svesti ga zivog u civilizaciju-veliki broj poznavalaca teme bi se radije opredjelio za "djevojcicu" koja je sinonim za No limit ili za Davora iz HPD nego za nekog bivseg vojnika ili policajca koji sada vjezbaju prvu pomoc i za spasavanje u planini treniraju kick box.

Ti bas i nisi neki sagovornik na temu SAR (search and rescue) i kako uspostaviti stabilan sistem u BiH jer si sam napisao na vidis da nesto vjezbaju a sta ni sam ne znas spominjuci nekakve uckure i sl. Nisi bas neki dobar portparol jer pokusavas pricati o temi koja ti se izgleda ne cini jasna ili si pak opozicija sadasnjem GSS pa pravis sebi prostor ali na cudan nacin. Mozes potpuno lose prezentirati mozda i dobru ideju.

Ja vam fakat zelim srecu u radu i zao mi je ako ce vas uvrijediti moji postovi ali fakat je covjek bio u pravu da vam taj dio kluba ublehozno zvuci.
Kao u svemu čime se bavim, prvo obavim nekakve razgovore , donesem nekakav sud i tek onda djelujem...Tako sam i ovaj put razgovarao sa ljudima koji su formirali PSD Zlatni ljiljan i objasnili su mi šta su njihovi ciljevi, načini, metode, itd. S obzirom da sam jako zadovoljan ozbiljnošću pristupa tih ljudi, imao sam potrebu da im na neki način pomognem u promociji (ja ipak nisam njihov portparol). Tako sam objavio ovu temu na kojoj sam dao adresu tog društva za sve eventualno zainteresirane ljubitelje prirode i sporta da se obrate i učlane u to novoformirano društvo.

Što se tiče GSS, i tu sam obavio "domaći zadatak" i saznao sam da su PSD Zlatni ljiljan i GSS Sarajevo već obavili razgovore na kojima su došli do zajedničkog stava da rade ZAJEDNO i da je bilo kakva pomoć (a pogotovo stručna) dobrodošla... Dakle, nema tu nikakvog rivalstva,nema nelojalne konkurencije i sl. nego naprotiv, postoji saradnja i koordinacija aktivnosti. Također sam saznao da među ovim specijalcima ima i mnoštvo onih koji su se specijalizirali iz pružanja prve medicinske pomoći ( a većina ih ima to iskustvo i iz rata, što je po mom mišljenju vrijednije od bilo kojeg certifikata). Ko god se ikada bavio planinarstvom i alpinizmom, jasno mu je da je ova priča o "ublehama što se tiče gorske službe spasavanja" upravo zlonamjerna i podrivačka...Znam da na ovom forumu na svakoj temi imamo razne "minere" svih kreativnih ideja i akcija, ali nisam tako nešto očekivao i na temi o prirodi i ekologiji. Takvih "minera" sam se sit načitao na PDF Politika i tamo sam na svom terenu i lako ih poklopim, ali stvarno, priroda i ekologija su teme koje bi trebale zbližavati ljude a ne dijeliti ih. Još kada sam bio mali dječak učio sam od starijih planinara da je prvo načelo tih ljudi upravo POMOĆ DRUGIMA i MEĐUSOBNA SOLIDARNOST bez obzira o kome se radi i gdje se radi....

Želim da naglasim da je poenta ovog posta da se OBAVIJESTI javnost da je sa radom počelo PSD Zlatni ljiljan i to je to. Ko želi pomoći i aktivno se uključiti u njihove aktivnosti - bujrum. Kome smeta činjenica da su se ljudi organizirali, nije me briga, ali bih lijepo zamolio da ne spamaju temu pričama o ublehama, jer su to momci koji su daleko od bilo kakve "ublehe".

Također naglašavam da je PSD Zlatni ljiljan od svog formiranja odmah postalo član Planinarskog saveza BiH i tu je punopravni član sa pravom glasa, s tim da već sada ima mnogo više članova nego 10-ak postojećih planinarskih društava zajedno...možda je upravo to nekome problem, možda je problem samo ime društva, ali vjerujte mi, ovim momcima i djevojkama to nije nikakav problem da profesionalno, savjesno i pametno obavljaju svoje poslove koji se baziraju isključivo na altruizmu i želji za saradnju sa svim postojećim društvima sličnog ili istog karaktera.
Hvala i puno pozdrava.
VjecitiStudent

#10 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:

I onda su od jula do oktobra uspjeli da nabave svu potrebnu opremu, pojedinacnu i kolektivnu, prodju kroz potrebnu obuku, kolektivnu i pojedinacnu, zimsku i ljetnu, ... za GSS je potrebno puno vise od prostog skupa talentovanih i obucenih pojedinaca.
Neka za pocetak iskreno vole planinu i prirodu, to je dovoljno veliki i motiv i cilj i za to im svi ovi gore pobrojani macho epiteti zaista nisu potrebni.
Real Khan

#11 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

@Vjeciti,

Ti si baš uporan u miniranju tema koje pokrenem...Nadam se da nemamo nekakav problem lične prirode. Mogu donekle shvatiti tvoju frustraciju i želju za "osvetom" zato što sam te ponekad' "poklopio" na podforumu "politika", ali tvoja frustracija nije dovoljan i opravdan razlog da mi vraćaš niskim udarcima i podmetanjem o nekakvim "ublehama" baš na ovoj temi koja nema veze sa politikom nego sa prirodom i ekologijom... Nije mi namjera kaljati ovu temu i stvarati negativnu propagandu poštenim namjerama i aktivnostima PSD Zlatni ljiljan jer sam sebi ne bih oprostio da im narušim bilo kako ugled i ime. Svidjelo se tebi ili ne, ali su ljudi formirali svoju gorsku službu spasavanja, odlično sarađuju sa postojećim GSS, Civilnom zaštitom, pa čak i sa ministarstvima odbrane i sigurnosti BiH. Možeš ti misliti da je to ubleha, ali činjenice kažu da nije. Momci imaju stručnost, znanje, imaju volju, imaju sve što im treba...i za tvoju informaciju, postoji mogućnost da ih naša država šalje u akcije spasavanja čak i van naše zemlje u slučaju velikih katastrofa. Upravo iz ovih razloga odbijam bilo kakvu primjedbu o nekakvoj "ublehi". Kontaš?

Ljubazno te molim te da otvoriš neku temu na PDF Politika pa da tamo "opletemo" raspravu i pokušamo riješiti tvoj problem sa mojim komentarima i temama... ali nemoj zbog ovih časnih i poštenih ljudi iz PSD Zlatni ljiljan da se raspravljamo na ovoj temi. Budi fer i nemoj više minirati ovu temu a ja ti obećavam da te neću previše nagaziti na pdf "politika"...OK? Budi gentleman.
VjecitiStudent

#12 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:@Vjeciti,

Ti si baš uporan u miniranju tema koje pokrenem...Nadam se da nemamo nekakav problem lične prirode. Mogu donekle shvatiti tvoju frustraciju i želju za "osvetom" zato što sam te ponekad' "poklopio" na podforumu "politika", ali tvoja frustracija nije dovoljan i opravdan razlog da mi vraćaš niskim udarcima i podmetanjem o nekakvim "ublehama" baš na ovoj temi koja nema veze sa politikom nego sa prirodom i ekologijom... Nije mi namjera kaljati ovu temu i stvarati negativnu propagandu poštenim namjerama i aktivnostima PSD Zlatni ljiljan jer sam sebi ne bih oprostio da im narušim bilo kako ugled i ime. Svidjelo se tebi ili ne, ali su ljudi formirali svoju gorsku službu spasavanja, odlično sarađuju sa postojećim GSS, Civilnom zaštitom, pa čak i sa ministarstvima odbrane i sigurnosti BiH. Možeš ti misliti da je to ubleha, ali činjenice kažu da nije. Momci imaju stručnost, znanje, imaju volju, imaju sve što im treba...i za tvoju informaciju, postoji mogućnost da ih naša država šalje u akcije spasavanja čak i van naše zemlje u slučaju velikih katastrofa. Upravo iz ovih razloga odbijam bilo kakvu primjedbu o nekakvoj "ublehi". Kontaš?

Ljubazno te molim te da otvoriš neku temu na PDF Politika pa da tamo "opletemo" raspravu i pokušamo riješiti tvoj problem sa mojim komentarima i temama... ali nemoj zbog ovih časnih i poštenih ljudi iz PSD Zlatni ljiljan da se raspravljamo na ovoj temi. Budi fer i nemoj više minirati ovu temu a ja ti obećavam da te neću previše nagaziti na pdf "politika"...OK? Budi gentleman.
Polupo si ti loncice sa ovim pdf politika, potpuno.
Real Khan

#13 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

Na TVSA u ponedjeljak, 28.12.2009. godine u jutarnjem programu (oko 09.00h) gostovat će predstavnici PSD "Zlatni ljiljan"... Ako neko bude imao mogućnosti i strpljenja, molim da postavite link sa snimkom njihovog gostovanja jer na žalost neću biti u BiH taj dan...Hvala.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by PipiDugaDevetka »

Lijepog li imena,...''Zlatni ljiljan'',...Čim riješim neke zdravstvene probleme, učlaniću se.
:thumbup: :bih: :thumbup:
ploki

#15 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by ploki »

pozzz svima otvaram temu povodom moguceg dobijanja odobrenja za gradnju Doma na brdu Zuc.Nadam se Vasoj podrsci ovom projektu i ideji
coek

#16 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:33, edited 2 times in total.
ploki

#17 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by ploki »

pa brate vidiosi dace nase aktivnosti biti uglavnom usmjerene na rad sa mladima a kahvana ima i previse hvala na podrsci pozzzz
diinnoo31

#18 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by diinnoo31 »

Trenutno pravim stranicu za ovo planinarsko društvo, nakon što bude završena obavezno je pogledajte i recite da li vam se dopada "www.psdzlatniljiljan.ba"
podzan

#19 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by podzan »

E da budemo načist, za sve one koji misle drugacije. Gorska sluzba spasavanja stanica Sarajevo je jedina legitimna organizacija koja se bavi aktivnoscu spasavanja i trazenja u planinama i tesko pristupacnim terenaima. Svi pomenuti komentari o sluzbi i članovima iste mogu samo da budu neupucenost ljudi i nekompetentnost da komentarisu istu. NARAVNO DA SU NOVI ČLANOVI U STANICI SARAJEVO UVIJEK DOBRO DOSLI ali za djelovanje unutar stanice sarajevo, a nikako samostalno pruzanje pausalnih i ne profesionalnih usluga! Nagalasavam da je GSS Stanica Sarajevo kao takva registrovana pri kantonalnom Ministarstvu Pravde, potpisnik ugovora sa Gradom Sarajevom, Civilnom zastitom Kanotna Sarajevo te angazovana od strane Ministarstva sigurnosti BiH za provedbu vježbi i aktivnosti na formiranuju drzavne GSS BiH. O članovima GSS Stanice Sarajevo nebi trosio rijeci (njihova obucenost, zavrseni kursevi, spremnost da djeluju u svim situacijama, dobrovoljni rad....) Jako bitna stavar je i to da je Stanica Sarajevo, kao i sve druge stanice GSS-a u Bosni i Hercegovini, članica ICAR-CISE, za ne upucene međunarodna spasilacka organizacija, sto jos jednom potvrdjuje legitimnost djelovanja i pruzanja pomoci na ovim prostorima.
Za sva pitanja i svu saradnju molimo da se obratite na poznate brojeve GSS-a Stanice Sarajevo:
061 299 443 ili 061 272 883

Prijateljski pozdrav!!!!

načelnik GSS Stanice Sarajevo
Adnan Podžo
Real Khan

#20 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

podzan wrote:E da budemo načist, za sve one koji misle drugacije. Gorska sluzba spasavanja stanica Sarajevo je jedina legitimna organizacija koja se bavi aktivnoscu spasavanja i trazenja u planinama i tesko pristupacnim terenaima. Svi pomenuti komentari o sluzbi i članovima iste mogu samo da budu neupucenost ljudi i nekompetentnost da komentarisu istu. NARAVNO DA SU NOVI ČLANOVI U STANICI SARAJEVO UVIJEK DOBRO DOSLI ali za djelovanje unutar stanice sarajevo, a nikako samostalno pruzanje pausalnih i ne profesionalnih usluga! Nagalasavam da je GSS Stanica Sarajevo kao takva registrovana pri kantonalnom Ministarstvu Pravde, potpisnik ugovora sa Gradom Sarajevom, Civilnom zastitom Kanotna Sarajevo te angazovana od strane Ministarstva sigurnosti BiH za provedbu vježbi i aktivnosti na formiranuju drzavne GSS BiH. O članovima GSS Stanice Sarajevo nebi trosio rijeci (njihova obucenost, zavrseni kursevi, spremnost da djeluju u svim situacijama, dobrovoljni rad....) Jako bitna stavar je i to da je Stanica Sarajevo, kao i sve druge stanice GSS-a u Bosni i Hercegovini, članica ICAR-CISE, za ne upucene međunarodna spasilacka organizacija, sto jos jednom potvrdjuje legitimnost djelovanja i pruzanja pomoci na ovim prostorima.
Za sva pitanja i svu saradnju molimo da se obratite na poznate brojeve GSS-a Stanice Sarajevo:
061 299 443 ili 061 272 883

Prijateljski pozdrav!!!!

načelnik GSS Stanice Sarajevo
Adnan Podžo
Prijateljski odzdrav Adnane...Eto, da budemo baš načisto, samo bih podsjetio na moj raniji komentar:
Real Khan wrote: Što se tiče GSS, i tu sam obavio "domaći zadatak" i saznao sam da su PSD Zlatni ljiljan i GSS Sarajevo već obavili razgovore na kojima su došli do zajedničkog stava da rade ZAJEDNO i da je bilo kakva pomoć (a pogotovo stručna) dobrodošla... Dakle, nema tu nikakvog rivalstva,nema nelojalne konkurencije i sl. nego naprotiv...
Što bi rekli - no sikiriki Ado...neće niko dirati i ugrožavati GSS-ove poslove i interese...Valjda ste među sobom raspravili te stvari i otklonili eventualne nesporazume... Zato mi nije jasan ovaj "prijateljski pozdrav" sa 4 uskličnika.
Real Khan

#21 Re: Planinarsko-sportsko društvo "Zlatni ljiljan"

Post by Real Khan »

"Ovom prilikom Vas informišemo da mlado sportsko-planinarsko društvo „Zlatni ljiljan“ organizuje veliku sportsku manifestaciju pod nazivom "Trka za spas planina" povodom obilježavanja prve godišnjice svog postojanja. Manifestacija za djecu, omladinu, planinare i sve ostale zainteresovane građane biće održana na Igmanu, Malo polje, 30. maja 2010. godine.
Planirane aktivnosti za odrasle i omladinu su planinski rekreativni polu–maraton od hotela Maršal do Malog polja, a za mlađe organizovat ćemo turnire u fudbalu. Djeca će također dobiti priliku da demonstriraju svoje znanje iz borilačkih vještina, igraju odbojke, badmintona i slično. Za malu raju predškolskog uzrasta planiramo umjetičku radionicu na otvorenom sa animatorima. Naši mladi izviđači dobit će priliku da demonstriraju svoje vještine ostaloj djeci, a sportski klubovi svoja znanja i umijeće. Ovoj manifestaciji će se također pridružiti i Brdsko-biciklistički klub „Igman“. Na kraju manifestacije učesnici će kupiti smeće, kako bi praktično demonstrirali značaj čistog okoliša pred prisutnom djecom. Ovo je sjajan način da se promoviše značaj druženja, sporta, zabave, planinarskog turizma i ekologije.

Program manifestacije je sljedeći:

10.00 Okupljanje takmičara/ trkača ispred hotela Maršal,
Okupljanje ostalih učesnika/izletaša na platou, Malo polje - Igman,
10.00 - 11.30 Završetak trke, dodjela nagrada
11.30 – 12.00 Demonstracija borilačkih vještina
12.00 – 16.00 Fudbal, odbojka, radionice, badminton, druženje, roštiljanje itd
16.00 Čišćenje papira iza manifestacije

Nadamo se da ćete nam se pridružiti, i na svoj način doprinjeti uspjehu ove manifestacije.
Za informacije o ostalim detaljima molimo kontaktirajte nas na sljedeće telefone: 061/217-653 i 062/902-903 ili putem e-mail adrese: [email protected] .
Puno pozdrava,
http://www.psd-zlatniljiljan.org.ba
Post Reply