isti shit. sad samo gas gasQoom wrote:A kao do sad smo se ubijali sa usvajanjem zakonasumirprimus wrote:samo blokiraj!
i nismo za boljeg od blokade
Plan "B"
-
sumirprimus
#26 Re: Plan "B"
-
zavrzlama
#27 Re: Plan "B"
Bice interesantno pratiti naredne korake szp,jer su popusili i na entitetskom i na drzavnom nivou...po meni krtica im je bio Ivanic,koji je odradio posao za dodika...definitivno treba ocekivati politicku i ekonomsku podjelu manjeg entiteta na banjalucki i bijeljinski..ako je neko slusao i gledao na bn Cenicku moze zakljuciti kuda ide manji entitet.
-
zavrzlama
#28 Re: Plan "B"
ivanic je dodikov covjek...Energetika2 wrote:Ivanic je uprskao sa nekim izjavama. Zato Bosnjaci nisu za njega glasalo.zavrzlama wrote:Bice interesantno pratiti naredne korake szp,jer su popusili i na entitetskom i na drzavnom nivou...po meni krtica im je bio Ivanic,koji je odradio posao za dodika...definitivno treba ocekivati politicku i ekonomsku podjelu manjeg entiteta na banjalucki i bijeljinski..ako je neko slusao i gledao na bn Cenicku moze zakljuciti kuda ide manji entitet.
Nego bice zanimljivo dodikovo ponasanje kao clana predsjednistva BIH..dok je bio premijer manjeg entiteta on glavni,kasnije predsjednik entiteta on glavni,sad clan predsjednistva vjerovatno ce se opet za sve pitati kod srba.
-
Seyfo
#29 Re: Plan "B"
Može li mi neko objasniti za koga su to Bošnjaci u RS glasali za člana predsjedništva i za koga su trebali glasati po instrukcijama svojih stranaka? Trebali su, po meni, birati manje zlo, tj.Ivanića, kao i prošli put. SBB-ovac Čavka je pozvao Bošnjake u RS da se "ne miješaju" ili tako nešto...šta je htio reći? zaista mi nije jasno, nije valjda da im je savjetovao da ne glasaju?
- Šunj
#30 Re: Plan "B"
Želio sam ušutkati tog idiota, da dokažem razliku između našeg i njihovog naroda. Ništa nas neće slomiti, naš narod ima veliku povijest. - Drago mi što sam vam donio veliko veselje. Najbitnije je da ostanemo zajedno - Khabib Nurmagomedovdaddy-kool wrote:https://www.dnevnik.ba/vijesti/izetbego ... -imaju-tek
Kuha i Bakir, nisu ni Bošnjaci zadovoljni.Izetbegović: BiH nije skrojena po mjerama željama Dragana Čovića; Bošnjaka preko 50 %, a imaju tek trećinu vlasti
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, večeras je kazao, komentirajući pobjedu Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kako BiH nije skrojena po željama Dragana Čovića i HDZ-a BiH.
Izetbegović je naglasio kako Bošnjaci također nisu zadovoljni jer ih je preko 50 posto, a imaju tek trećinu vlasti u BiH. Napomenuo je i kako Bošnjake iritira postojanje RS-a.
Skup u SDA ispraćene je ovacijama odnosno "tekbirima" i pokličima "Allahu Ekber".
Željko Komšić, kandidat DF-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na večerašnjem prvom obraćanju je kazao kako je tu da služi svima u BiH.
"Tu sam da budem svima na raspolaganju bez obzira jesu li glasovali za mene, protiv mene ili nisu nikako, ili nisu uopće mogli s obzirom na naše ustavno uređenje", kazao je Komšić.
Poslao je i poruku Hrvatima u BiH, s naglaskom na Hrvate u Središnjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini.
"Naš ustavni sistem je takav da mi je omogućio da se ovdje nađem. Nemate razloga za strah i brigu. Ja sam vaš predsjednik bez obzira glasovali vi za mene ili ne", kazao je Komšić.

- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31 Re: Plan "B"
Znači spas je u bježaniji?!melac wrote:Sva istina je tu. Mozda i moze da blokira uspostavu nekih nivoa vlasti, no ne moze zaustaviti odlazak ljudi. Odlazak se moze zastaviti prirodno kada svi mladji ljudi odu.Fudo387 wrote:B kao Baustel.
Ima smisla.
Sve intelektualna BH elita, a pobježe 2018 ko i intelektualna BH elita 1992 što pobježe.
- tandmand
#32 Re: Plan "B"
Svaka opcija paše probosanskoj politici, osim ako Bakir bude davao ustupke kao pri formiranju vlasti 2014. kada je kao dobri Djed Mraz ispunjavao "minimume minimuma" ili "ono što pripada hrvatskome narodu".
Ako plan B podrazumijeva blokadu - pa štaš bolje, HDZ gura "rahat patnju" ...
Sve je u Bakirovim rukama ...
Ako plan B podrazumijeva blokadu - pa štaš bolje, HDZ gura "rahat patnju" ...
Sve je u Bakirovim rukama ...
- vivaldi
#33 Re: Plan "B"
pase kuractandmand wrote:Svaka opcija paše probosanskoj politici
- undefined007
#34 Re: Plan "B"
Nema on muda za bilo šta radikalnije.
- @mba
#35 Re: Plan "B"
demokratija je vladavina vecine, manjine imaju svoja prava kao svugdje u svjetu, ali isto tako svugdje u svijetu su ne bitan faktor, ne znam sta hoce ti „hrvati“ iz bosne, da vladaju nad vecinom?
- sadie_forever
#36 Re: Plan "B"
A zasto hrvati nebi postali nacionalna manjina ? Ipak ih nema vise od 10/ odsto realno
- kamberovica polje
#37 Re: Plan "B"
Ovdje je SDA i dalje probosanska stranka. 
-
muzicar_iz_parka
#38 Re: Plan "B"
Uporedite prvi intervju Džaferovića i Komšića. Sve je tu jasno.
Džafa je tu da drži mjesto dok Sebija ne ojača. Komšić je spasao SDA a i sebe zbog spleta okolnosti kakve su, ostali manje više gubitnici.
Može SDA i dalje kao najjača stranka vladati.
VM, vlada FBiH i još pokoji kanton.
Džafa je tu da drži mjesto dok Sebija ne ojača. Komšić je spasao SDA a i sebe zbog spleta okolnosti kakve su, ostali manje više gubitnici.
- sadie_forever
#39 Re: Plan "B"
Kakva ba sebija ? Cuj dok ojaca pa nije u cvijetu mladosti..bakir je 1956 nek je par god mladja nije vise..proslo je njeno.za 4 god su penzionerimuzicar_iz_parka wrote:Uporedite prvi intervju Džaferovića i Komšića. Sve je tu jasno.
-
Mirza007
#40 Re: Plan "B"
Njih je najmanje i odlazak se najvise na njima vidi. Poslije ce im Bosnjaci biti krivi.melac wrote:Sva istina je tu. Mozda i moze da blokira uspostavu nekih nivoa vlasti, no ne moze zaustaviti odlazak ljudi. Odlazak se moze zastaviti prirodno kada svi mladji ljudi odu.Fudo387 wrote:B kao Baustel.
Ima smisla.
Bila drzava blokirana ili ne, ja neku bitnu razliku ne vidim.
-
Haman2
#41 Re: Plan "B"
Sa Covicem ili bez covice blokade napretka BiH predstoje. Radi objektivnosti glasanja treba uvesti elektronsko glasanje.
-
Hafis
#42 Re: Plan "B"
Piše se nebitan. Ne vjerojatno ali ne pobitno istinito@mba wrote:demokratija je vladavina vecine, manjine imaju svoja prava kao svugdje u svjetu, ali isto tako svugdje u svijetu su ne bitan faktor, ne znam sta hoce ti „hrvati“ iz bosne, da vladaju nad vecinom?
I kako bi znao što hoće ti ''hrvati'' kada ni pisati ne znaš, a lomio bi visoku politiku.
- sadie_forever
#44 Re: Plan "B"
A jel fer da imate istu moc kao bosnjaci a nas ima preko 50% vas jedva 10%?Hafis wrote:Piše se nebitan. Ne vjerojatno ali ne pobitno istinito@mba wrote:demokratija je vladavina vecine, manjine imaju svoja prava kao svugdje u svjetu, ali isto tako svugdje u svijetu su ne bitan faktor, ne znam sta hoce ti „hrvati“ iz bosne, da vladaju nad vecinom?![]()
I kako bi znao što hoće ti ''hrvati'' kada ni pisati ne znaš, a lomio bi visoku politiku.
-
Hafis
#45 Re: Plan "B"
To je i Naser rekao Moši Dajanu pa dobio degenek.sadie_forever wrote:A jel fer da imate istu moc kao bosnjaci a nas ima preko 50% vas jedva 10%?Hafis wrote:Piše se nebitan. Ne vjerojatno ali ne pobitno istinito@mba wrote:demokratija je vladavina vecine, manjine imaju svoja prava kao svugdje u svjetu, ali isto tako svugdje u svijetu su ne bitan faktor, ne znam sta hoce ti „hrvati“ iz bosne, da vladaju nad vecinom?![]()
I Bangladeštanaca je preko 160 milujuna pa ih u Mianmaru ne jebu ni 2%.
Hoću reći da me bolje skontaš - nije sve ni u broju.
-
RasAlGhul
#46 Re: Plan "B"
Plan B je aktiviran. Kad je vidio da će popušiti izbore ima u planu da opet uđe u koaliciju sa SDA, voli Ćiriličar pare
- Kejn
#47 Re: Plan "B"
Hhahah pa bosanski "Bangladeštanci" su vas nabubali dobro po srednjoj Bosni i sjevernoj HercegoviniHafis wrote: To je i Naser rekao Moši Dajanu pa dobio degenek.
- spreca
#48 Re: Plan "B"
Dobitcete onoliko koliko vas ima i nista vise....od sada je tako...ako vam se ne svidja znate gdje MinKen i Irska.....jedino moj vam je savjet da se ne zajebete i ne ustavite u matici ,onda ste jos vise najebali ,i sami bjeze ko od shuge iz lijepe vaseHafis wrote: To je i Naser rekao Moši Dajanu pa dobio degenek.
- spreca
#49 Re: Plan "B"
Zna on to dobro...i sam je pricao da je negdje u Srednjoj Bosni dobio metak u guzicuKejn wrote:Hhahah pa bosanski "Bangladeštanci" su vas nabubali dobro po srednjoj Bosni i sjevernoj HercegoviniHafis wrote: To je i Naser rekao Moši Dajanu pa dobio degenek.
Hoću reći da me bolje skontaš - nije sve ni u broju.Još se ljudi borili na dva fronta i opet su vam stigli očitat lekciju.
- @mba
#50 Re: Plan "B"
Hafis wrote:Piše se nebitan. Ne vjerojatno ali ne pobitno istinito@mba wrote:demokratija je vladavina vecine, manjine imaju svoja prava kao svugdje u svjetu, ali isto tako svugdje u svijetu su ne bitan faktor, ne znam sta hoce ti „hrvati“ iz bosne, da vladaju nad vecinom?![]()
pa ne znam pisati jer nisam odrastao na balkanu, ali nisi u principu nist reko sa replikom!