Plaćanje...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eshek

#1 Plaćanje...?

Post by Eshek »

Pozdrav svima!

Imam malo pitanje... Stara mi mnogo telefonira sa inostranstvom i dolaze nam ogromni računi za tel.

Instalirao sam sebi SKYPE na računar, jer imaju mogućnost pozivanja običnih telefona uz minimalne tarife...

Eh sad...kako da ja uplatim sebi kredit na SKYPE da bih mogao telefonirati? Imam "Maestro" i "Visa" kartice od Raiffeisen Bank BH, ali to nisu kreditne i nisam siguran da li mogu obaviti plaćanje njima.

Da li postoje drugi načini, ako postoje, KOJI?

One koji mi mogu pomoći molim da opišu što detaljnije, jer do sada nikada nisam plaćao na taj način (--->glup sam za te stvari :D )

Unaprijed Hvala svima koji će mi pomoći.

A i onima koji će mi se smijati... :D
dr.pi

Post by dr.pi »

Nauci staru da tipka i registruj je na Hotmailu. :oops:
Prenj

Post by Prenj »

Morao bi otvoriti Paypal racun (http://www.paypal.com) ili zamoliti nekoga sa paypal-om da ti plati.
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:Morao bi otvoriti Paypal racun (http://www.paypal.com) ili zamoliti nekoga sa paypal-om da ti plati.

Imas li ti PAYPAL? :-D :? :shock:
Eshek

Post by Eshek »

dr.pi wrote:

Nauci staru da tipka i registruj je na Hotmailu. :oops:

Prvo bih je trebao nauciti da se ne gasi chupanjem utichnice :( :( :(

A kaze da je vec registrovana u CIPS-u, sta ce joj jos i Hotmail... :D
Prenj

Post by Prenj »

Skype ima ogranicenje:
Jedan paypal racun - jedan skype racun
Eshek

Post by Eshek »

E hebiga...

Ma najviše bih volio da nekome dam keš i da mi uplati konto...

Čuo sam da neke banke daju tzv. kreditne kartice, koje to ustvari i nisu, nego klasične, ali se mogu koristiti za plaćanje internetom.

P.S: Ima li itko iskustva sa SKYPE-om, jeli ADSL dovoljno brz za normalan razgovor sa fiksnim, itd..

Generalno, nije mi jasno: ADSL, wireless ili kablovski internet, sta mi je od toga najbolje (neshto oko 3 ili 4 GB mjesečno)

Stvarno sam isp'o iz fazona, :D :( :D :(
Eshek

Post by Eshek »

'bem ti ovakvu pomoć...ovdje nema vishe dobrih judi... :( :( :(
digger

#9 Re: Plaćanje...?

Post by digger »

Eshek wrote:Pozdrav svima!
Imam malo pitanje... Stara mi mnogo telefonira sa inostranstvom i dolaze nam ogromni računi za tel.
Predpostavljam da ta osoba ili osobe u inostranstvu mogu jednostavno da kupe "phone cards" koje kostaju n.pr. 10 eura i daju do n.pr. 150 min. sa BH. (Govorim iz USA/kanadskih perspektiva).
Ne bi li u tom slucaju bilo bolje ako tvoji iz inostranstva zovu nju a ne obrnuto?
Eshek

Post by Eshek »

Cijeli sahat razgovora sa Njemačkom ili sa USA košta 1,2 Eura, što je bagatela u poređenju sa klasičnim telefoniranjem, jer za 10 Eurića mogu sa Njem. ili USA razgovarati 8 1/2 sati.

10-20 Eura bi trebalo biti dovoljno za 1 mjesec za nas, što i nije mnogo.

Kod SKYPE-a nije važno odakle zoveš, nego kamo... :shock:

Kvalitet je uistinu bolji nego sa telefonima, posebno ako imaš bržu konekciju...

Sve u svemu, veoma isplativa stvarčica... :-D
bosniak

Post by bosniak »

e to bi bilo cool kad bi neko objasnio
da nas vise ne deru ovi iz poste
Toozla

Post by Toozla »

http://www.skype.com/

...meni je jeftinije zvati Bosnu obicnim telefonom ($ 0.13/min)...
http://www.skype.com/products/skypeout/ ... #listing-B
Eshek

Post by Eshek »

SKYPE je prilično jednostavan...

Nesto slično MSN-messenger-u, ali je fokus na razgovoru. Mogu se slati i datoteke njime.

Ako oba korisnika imaju internet konekciju i instaliran SKYPE, besplatan je. Minimalna brzina konekcije za normalan razgovor je oko 33.000 kbps.

Postoji i mogućnost da neko, ako ima računar i instaliran SKYPE na njemu, poziva nekoga drugog na običan telefon. To nije besplatno, ali je za većinu evropskih zemalja, te za USA i Australiju jedinstvena cijena od 1,2 Eura po satu, što je svakako bagatelno u odnosu na cijene našeg Telekoma.

Meni je najveći problem da se odlučim koju konekciju da uvedem, da bi to sve funkcionisalo besprijekorno, te kako da sebi uplatim kredit za SKYPE, jer nemam kreditne kartice....zato sam i počeo ovu diskusiju :roll:
Post Reply