placanje struje : lift

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alica.k

#1 placanje struje : lift

Post by alica.k »

upravo sam vidjela da mi vec vise od godinu naplacuju struju za zajednicko trosilo: lift, a u zgradi nema uopste lifta.
dosao je ovaj novi ugovor sa racunom zakacenim za njega, i prvi put vidim to (jer se stan izdaje, pa to rjesavaju ti sto zive tu).

nije nesto puno, 63 feninga+pdv, ali kontam 63 po 63, pa samo u zgradama onim tu gdje nema lifta to je vec kradja!

jel neko jos ima ovo na racunu a da nema uopste lifta? jesam li mozda to pogresno nesto shvatila, mozda samo pise lift a nije lift, nego nesto drugo...mada nam dodje u zgradi i odvojen racun za zajednicku potrosnju.

ja se mislila ici kulturno posvadjati, a ne znam jel mi se isplati...
Last edited by alica.k on 24/04/2009 15:28, edited 1 time in total.
karanana

#2 Re: placanje struje : lift

Post by karanana »

a stubisno svjetlo?
alica.k

#3 Re: placanje struje : lift

Post by alica.k »

karanana wrote:a stubisno svjetlo?
evo sad dodah, vec dolazi odvojen racun aza zajednicku potrosnju u zgradi za svjetlo.
patrius

#4 Re: placanje struje : lift

Post by patrius »

A cistac(ica)?
karanana

#5 Re: placanje struje : lift

Post by karanana »

patrius wrote:A cistac(ica)?
to ne ide na racun od struje.
sheilak

#6 Re: placanje struje : lift

Post by sheilak »

karanana wrote:
Mozda postoji i neka elektricna :-D

@ alica.K

Naravno da je pljacka. Izracunajte koliko su vam uzeli i trazite novac nazad. Samo Bog zna koliko oni uzimaju na taj nacin te ispostavljajuci nesto vise racune za kucnu potrosnju. I, naravno, nikad se ne zabune u korist potrosaca, vec samo u svoju.
patrius

#7 Re: placanje struje : lift

Post by patrius »

karanana wrote:
Ma dobro,nama to naplacuju zajedno,12km,tako da i ne znamo koliko ide za struju a koliko za ciscenje :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: placanje struje : lift

Post by PipiDugaDevetka »

Lift je takav potrošač da njegov motor(i) ''troše'' reaktivnu energiju, pa se to obračunava ''imaginarnom komponentom'' iste. Pošto nemaš lifta, iracionalno je plaćati nešto što nemaš, pa se pismeno žali.
Može i onlajn.
Pomoć - pitanja i odgovori:

http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/bhelp

ili

Besplatni telefon broj: 080/020-133 (EDP Kanton Sarajevo)
Last edited by PipiDugaDevetka on 24/04/2009 16:14, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: placanje struje : lift

Post by PipiDugaDevetka »

patrius wrote:Ma dobro,nama to naplacuju zajedno,12km,tako da i ne znamo koliko ide za struju a koliko za ciscenje :-)
Evo, ispred mene račun, pa zajednička potrošnja prikazana odvojeno. Naravno račun za stubišno osvjetljenje ide predstavniku vlasnika zgrade pred upraviteljem, a EDP odmah to raspodijeli na x vlasnika stanova (Kod mene je to 9) i meni prikazuju taj iznos za prošli mjesec 0,70KM. To znači da smo potrošili 9 x 0,70 = 6,3 KM za osvjetljenje stubišta + svjetlo u podrumu + interfon. Mala zgrada.
alica.k

#10 Re: placanje struje : lift

Post by alica.k »

ja mislim da su oni ovo skontali kao....ko bi se zalio radi 63 feninga? ali bogami kad se sve sabere pomnozi i slicno, njima su to velike pare. 63 feninga stvarno je ono...nidje veze, al u vecoj slici, prava je pravcata pljacka.

sad ja ne znam sta da radim, da se zalim? ako sam jedina koja se zali samo ce me ono...odfakaus. da pricam s njima iz zgrade (mada im nisam omiljena jer uvijek sve ovako radim, a njima se ne da peglati s tim).

i da, upravo, racun za stubisnu potrosnju mi platimo kroz racun epismontu, koji onda plati taj racun za zajednicku potrosnju.
Ripicipi

#11 Re: placanje struje : lift

Post by Ripicipi »

alica.k wrote:upravo sam vidjela da mi vec vise od godinu naplacuju struju za zajednicko trosilo: lift, a u zgradi nema uopste lifta.
dosao je ovaj novi ugovor sa racunom zakacenim za njega, i prvi put vidim to (jer se stan izdaje, pa to rjesavaju ti sto zive tu).

nije nesto puno, 63 feninga+pdv, ali kontam 63 po 63, pa samo u zgradama onim tu gdje nema lifta to je vec kradja!

jel neko jos ima ovo na racunu a da nema uopste lifta? jesam li mozda to pogresno nesto shvatila, mozda samo pise lift a nije lift, nego nesto drugo...mada nam dodje u zgradi i odvojen racun za zajednicku potrosnju.

ja se mislila ici kulturno posvadjati, a ne znam jel mi se isplati...
Mozda postoji lift, samo ti jos nisi skontala :zzzz:
:D
alica.k

#12 Re: placanje struje : lift

Post by alica.k »

stvarno smijesno.

sad sam pogledala racun od prijatelja i u njegovoj zgradi ima lift. naplatili isto nekih 60tak feninga +pdv.
kone

#13 Re: placanje struje : lift

Post by kone »

Naravno da se trebas zaliti.Samo oprezno nastupi,da ne bi doslo do provale :D ,jer je moguce da recimo imate dva brojila na zajednickoj potrosnji,a da se kod njih u EP vodi kao lift.Pa da ne bi doslo do provale,vi to polako,kulturno da se ne bi poslije crvenili.Ne bi ni oni slali racun za potrosenu energiju,da ona nije potrosena.NAjbolje je da vam predsjednik kucnog savjeta ode i izvidi to :D ,pa ako ima potrosnje na brojilu,oni ce to vjerovatno ispraviti,pa ce onda dolaziti na zajednicku potrosnju.
Post Reply