The Realist wrote:LieToMe wrote:Ja mislim da ni oni jadni ne znaju sta kome vise trebaju naplacivati
Ja sam trudna i uz uputnicu doktora opste prakse (a na zahtjev ginekologa) vadila sam neke hormone i platila sam participaciju (hajd ok ali moj poslodavac redovno izmiruje sve obaveze, redovno ovjeravam knjizicu svako 3 mjeseca) a cura iza mene koja je student nije nista platila

hajd ok kontam i to studenti jadni ne rade, nemaju... ali koji klinac ja onda placam zdravstveno ako cu za svaku manju intervenciju placati kojekave paritcipacije.
Onda nek nas koji redivno placamo razduze za te fine pare koji im se daju pa cemo se u kompletu lijeciti privatno.
Ovo je čudno, jer obično se ove stvari ne plaćaju (znam i slučaj studenta i slučaj zaposlene osobe, još nije bila trudna, ali radila "hormone" nakon spontanog pobačaja.
Provjeri za ovo.
A što se tiče privatnog liječenja, ako nisi bogata, nemoj ni razmišljati o tome, a pogotovo što na kraju uglavnom svi šalju ponovo na neku od klinika, a cijene nisu niske, da budem blag.
Ma iskreno ne pegla mi se radi 10 Km (toliko su mi naplatili participaciju za vadjenje hormona stitne zlijezde) pogotovo sto je to bilo nekad u januaru (ne znam ni gdje mi je racun koji sam dobila - mada sm ko krtica sve skupljam). Znam da me je bas truznulo kad rekose na blagajni trebam platiti (pogotovo sto u prvoj trudnoci nista na dipu nisam placala a radila sam dva puta double test, i u prvoj sam isto vadila hormone cak i vise nalaza). nema veze, neko se zajebao, meni se tad u tom trenutku nije dalo peglati ni svadjati...do mene je, treba reagovati odmah i traziti pojasnjenje.
Meni veci belaj pravi doktorica porodicne medicine koja je gelipter zesci i kojoj sam u 5 godina otisla samo zbog dvije trudnoce (kad mi trebaju uputnice i bolovanje na preporuku ginekologa), ali sta ta zena radi to je malo za prepricavat po forumu.
Zanima me ima li neka alternativa ovim doktorima porodicne medicine. Kako ferceraju ovi ugovori sa privatnim poliklinikama. Nesto sam nacula ali nisam bas najbolje informisana pa ako neko zna ili ima neki info bilo bi lijepo da podijeli. Navodno, moze se karton prebaciti u neke privatne poliklinike koje imaju sklopljene ugovore za Zavodom, pa mozes bez guzve uzimati uputnice i otvoriti bolovanje, i nema penzionera jer je valjda samo za ove u stalnom radnom odnosu??? Jel to sve fercera u nasoj realnosti ili su to samo puste zelje i fikcija???