Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Moderator: anex
-
Officer Crabtree
#1 Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Pozdrav,
Ovako, htjedoh zakupiti hosting od jedne firme u Hrvatskoj, napravim narudžbu i oni mi rekoše da to mogu platiti poštanskom uplatnicom iz BiH.
Odem kod nas u Poštu a službenice na šalteru mi rekoše da je nemoguće na taj način platiti nešto u drugoj zemlji, stim da nisu bile posebno uvjerljive (odnosno međusobno su raspravljale može li ili ne... da bi na kraju rekle da ne može)...
Jel neko imao iskustva sa ovim plaćanjem poštanskom uplatnicom u drugu zemlju (u banci su mi rekli također da ne mogu bankovnom uplatnicom to platiti)...
Usput, cijena je u kunama a na poštanskoj uplatnici jedini iznos naravno za uplatu je KM...
Kako da ja to sad platim? Nije valjda nemoguće bez kartice...
(P.S. Karticu nemam)
Ovako, htjedoh zakupiti hosting od jedne firme u Hrvatskoj, napravim narudžbu i oni mi rekoše da to mogu platiti poštanskom uplatnicom iz BiH.
Odem kod nas u Poštu a službenice na šalteru mi rekoše da je nemoguće na taj način platiti nešto u drugoj zemlji, stim da nisu bile posebno uvjerljive (odnosno međusobno su raspravljale može li ili ne... da bi na kraju rekle da ne može)...
Jel neko imao iskustva sa ovim plaćanjem poštanskom uplatnicom u drugu zemlju (u banci su mi rekli također da ne mogu bankovnom uplatnicom to platiti)...
Usput, cijena je u kunama a na poštanskoj uplatnici jedini iznos naravno za uplatu je KM...
Kako da ja to sad platim? Nije valjda nemoguće bez kartice...
(P.S. Karticu nemam)
- banjaluka078
#2 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
To ti je devizno/ino plaćanje i čudilo bi me da su ti rekle da može tek tako preko poštanske uplatnice. Uplatnicom može, ali ako si u Hrvatskoj...imaš li koga da će na more, da ti uplati tamo u pošti? Ja sam plaćala u Hrvatsku iz Bosne s deviznog bankovnog računa, možeš položiti eure, oni to u banci konvertuju u kune i prebace. Ili da pokušaš WU?
-
Officer Crabtree
#3 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Velka provizija, plus nije jedan od načina plaćanja kod ovog hosting servisa.
Saznao sam da može iz Hrvatske pošte Mostar, koja nema ekspozituru u mom gradu
Toliko o jedinstvenom ekonomskom prostoru u BiH
...
Ništa, morat ću žicat nekoga da uplati karticom u moje ime...
Saznao sam da može iz Hrvatske pošte Mostar, koja nema ekspozituru u mom gradu
Toliko o jedinstvenom ekonomskom prostoru u BiH
Ništa, morat ću žicat nekoga da uplati karticom u moje ime...
-
Mačak
#4 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
kako neće moći?
može preko banke. ne znam za plaćanje u kunama ali eurima može sigurno. a eure u Hrvatskoj primaju bez problema. otvoriš (besplatno) devizni račun u banci. položiš eura koliko treba za plaćanje računa u HR (možda par eura više). zatim izvršiš plaćanje putem SWIFT-a (znaju u banci šta je to) a proviziju platiš u KM. e provizija već nije svugdje ista. u Raiffeisen-u je oko 20 KM, IKB Zenica oko 10 KM i sl.
može preko banke. ne znam za plaćanje u kunama ali eurima može sigurno. a eure u Hrvatskoj primaju bez problema. otvoriš (besplatno) devizni račun u banci. položiš eura koliko treba za plaćanje računa u HR (možda par eura više). zatim izvršiš plaćanje putem SWIFT-a (znaju u banci šta je to) a proviziju platiš u KM. e provizija već nije svugdje ista. u Raiffeisen-u je oko 20 KM, IKB Zenica oko 10 KM i sl.
-
crazymmama
#5 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Ne mozete platiti preko HP Mostar. Jedini nacin je gore navedeno placanje preko banke.Govorim iz vlastitog iskustva i visegodisnjih peripetija sa placanjem u Hrvatsku.
-
zonbirile
#6 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
u ovoj idiotskoj zemlji ne možeš pare na taj način poslati ni u RS-inostranstvo,šta li?
- banjaluka078
#7 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
@zonbirile, za to nisam cula - ja bez problema iz RS uplatnicom placam primaocima u Federaciji.
@Mačak, nije problem platiti s bankovnog deviznog racuna, kao sto sam i ja napisla. Covjeka je interesovalo placanje uplatnicom iz poste provajderu u Hrvatskoj. To ne moze.
@Mačak, nije problem platiti s bankovnog deviznog racuna, kao sto sam i ja napisla. Covjeka je interesovalo placanje uplatnicom iz poste provajderu u Hrvatskoj. To ne moze.
-
zonbirile
#8 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
--------------------------banjaluka078 wrote:@zonbirile, za to nisam cula - ja bez problema iz RS uplatnicom placam primaocima u Federaciji.
ja iz Sarajevo u Bijeljinu nisam mogao.
- banjaluka078
#9 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Svasta! Ja stvarno cesto placam na racune fizickih i pravnih lica iz Banjaluke u razne gradove u Federaciji, nikad problema.
-
kijameta
#10 Re: Plaćanje poštanskom uplatnicom u Hrvatsku
Naravno da moze i to bez ikakvih problema Unutar BiH mogu sve postanske usluge i dosta su jeftine. U Hrvatsku saljes postanskom uplatnicom(posrednik Nova Banka) u posti ti daju uplatnicu,koju ispunis. Do sto maraka transfer je 9-11 maraka,do 200 oko 15-17 ,do 300 oko 22-24 marke. Saljem i primam novac nekoliko puta sedmicno.
Nikad nemoj dati da te u posti vrate ili kazu da sta ne moze,posta-to je gomila ljenih,nesposobnih neznalica.S njima moras ostro i odlucno,bez pardona.
Nikad nemoj dati da te u posti vrate ili kazu da sta ne moze,posta-to je gomila ljenih,nesposobnih neznalica.S njima moras ostro i odlucno,bez pardona.