interesuje me misljenje o placanju poreza izdavanju racuna i slicnog od strane lica (kriminalaca) i slicnih kao sto su vlasnici kafica i klubova koji itekako dobro zaradjuju a nisu u stanju izdati fiskalni racun ili onih granapa na carsiji koji rade non stop uvijek su puni i prodaju sve bez racuna i stvari na kojima jos stoje zaljepljeni promo 3+1 naljepnice pojedinacno.
ako ja mogu moze vasa rodbina i familija i odbijati svima od plate zasto oni ne mogu i nece, valjda je stvar svake drzave da se placa porez i da se udari po dzepu takvima tako i drzava opstane i postane bogatija. gledajuci u npr u hrvatskoj i one silne inspekcije kako rade i ubiru lovu i nisu toliko potkupljivini bude mi zao svakim danom sve vise i vise sto sam zapeo u ovoj rupi...
meni nebi bilo zao sve propisno platiti pa makar imao jos manje nego sad al bar znam da je svima isto a ne da jedan ubire silovitu lovu preko nasih ledja.. fuj o pekarama da ne pricam. vlasnici pekara voze auto od oko 150 200 milja maraka.
placanje poreza, kafici, radnje i slicno
-
co211
#2 Re: placanje poreza, kafici, radnje i slicno
Ništa to. Za njih ne vrijede zakoni - evo ti moj primjer: u stambenoj zgradi on je napravio kafić, izbacio vani ljetnu baštu (zamalo je natjerao predstavnika stanara da mu prepiše pravo na parking da se i tu proširi), ljeti odvrne muziku do te mjere da je čuješ na šestom spratu a sada je tokom zime ugradio nekakvu klimu, štaveć koje zuji 24 sata dnevno. Zovi policiju, zovi inspektore, zovi boga ako hoćeš - njemu niko ništa ne može. A ako može sve ovo da radi bez problema, što misliš da bi mu izdavanje računa i neplaćanje poreza bilo išta veći problem?
- starii
#3 Re: placanje poreza, kafici, radnje i slicno
sjedio maloprije u kafani hotela bristol i ne daju fiskalne racune...imal gdje kakav broj da se prijave ovi sto ne daju racune?
-
okopashakume
#4 Re: placanje poreza, kafici, radnje i slicno
ima broj ima inspekcija porezna ali dzabaluka je kod nas to ljudi se ne boje njih jer nista ne rade. ja sam u zadnjih godinu cuo da su zatvroili samo 2 3 hostela i mozda koji kafic na par dana i to za sff da se osramotimo pred turistima maximlano. proslo ljeto su navalili na hrvastku dole i gore, zatvorili su kafic 5 dana koji je radio preko ljeta ubijao silnu lovu i covjek nije izdao inspektoru racun fiskalni jos su nasli viska para i onda je vlasnik kukao danima zbog tog a nabro je tokom godina para i para kako ga stid nije. uzas
-
Jokericious
#5 Re: placanje poreza, kafici, radnje i slicno
Koliko im je kafa?starii wrote:sjedio maloprije u kafani hotela bristol i ne daju fiskalne racune...imal gdje kakav broj da se prijave ovi sto ne daju racune?