Placanje na rate?
-
Magellano
#1 Placanje na rate?
Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp 
- Sanjarko
#2 Re: Placanje na rate?
Ne znam o ovome, znam da je po telekomima ovakvo placanje vecinom pljacka.
U mtelu na rate kompjuter dodze 200 km skuplji nego za kes lovu.
Kamata sta ja znam 20-30%.
Jeftinije kredit u banci neki dignit pa kupit nego na rate.
-
Nepass
#3 Re: Placanje na rate?
Moze i AZ da direktno poslodavac uplacuje i tebi skida sa plate. Zavisi od prodavniceMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp
- muminovic
#4 Re: Placanje na rate?
Pa nije isto dobit novac odmah ili za 24 mjeseca, mora biti skuplje.
Kome se ne isplati moze ici u banku da digne kredit za sta mu treba vise zivaca nego sto vrijedi ta roba
Kome se ne isplati moze ici u banku da digne kredit za sta mu treba vise zivaca nego sto vrijedi ta roba
- Sanjarko
#5 Re: Placanje na rate?
Pa dobro upavu si donekle, ali na 599 km 2 sto km na rate kamata. Znaci 799 km na rate kosta laptop primjerice. Ako sam dobro zapamtio. Pa bolje onda neki kredit kratkorocni uzet u banci do ovoliko kesa nego platit na rate uredzaj ovako. Po meni. Sad jest procedura i to ali ovolika kamata na rate otplatu, previse.muminovic wrote:Pa nije isto dobit novac odmah ili za 24 mjeseca, mora biti skuplje.
Kad ti ko uleti sa strane pomalo da sklanjas sa strane taj novac mozes ovo skupit skoro.
Znaci bolje za kes odmah kupit nego na rate. Ustedis 2 sto km.
Znaci kad bi kupovo, od ustedzevine ili crnog fonda bi kupovo za kes.
Al nemam ni jedno ni drugo.
- Sanjarko
#6 Re: Placanje na rate?
Znaci da mi sad rikne kompjuter skroz a vec je u kvaru donekle morao bi na rate da ga uzmem i platim 799 km umjesto 599 km.Vizionar 1985 wrote:Pa dobro upavu si donekle, ali na 599 km 2 sto km na rate kamata. Znaci 799 km na rate kosta laptop primjerice. Ako sam dobro zapamtio. Pa bolje onda neki kredit kratkorocni uzet u banci do ovoliko kesa nego platit na rate uredzaj ovako. Po meni. Sad jest procedura i to ali ovolika kamata na rate otplatu, previse.muminovic wrote:Pa nije isto dobit novac odmah ili za 24 mjeseca, mora biti skuplje.
Kad ti ko uleti sa strane pomalo da sklanjas sa strane taj novac mozes ovo skupit skoro.
Znaci bolje za kes odmah kupit nego na rate. Ustedis 2 sto km.
Znaci kad bi kupovo, od ustedzevine ili crnog fonda bi kupovo za kes.
Al nemam ni jedno ni drugo.
Jos negdje nema ni popusta za kes, na nekim stvarima. Neko opet daje popust za kes.
- Edin H.
#7 Re: Placanje na rate?
Klasicni trgovacki fol, mnoga raja ne gledaju koliku ce ukupnu cifru platiti, nego kolika je mjesecna rata.Vizionar 1985 wrote:Ne znam o ovome, znam da je po telekomima ovakvo placanje vecinom pljacka.
Sto je u principu ispravno ako kontas da ces riknuti tjekom vremena potrebnog da isplatis ili se dozivotno ispalis u stranu zemlju bez namjere da se ikada vracas u BiH.
- muminovic
#8 Re: Placanje na rate?
Upravo radi toga je i tolika kamata, da se osiguraju i svim takvim slucajevima, kojih ima...Edin H. wrote:Klasicni trgovacki fol, mnoga raja ne gledaju koliku ce ukupnu cifru platiti, nego kolika je mjesecna rata.Vizionar 1985 wrote:Ne znam o ovome, znam da je po telekomima ovakvo placanje vecinom pljacka.
Sto je u principu ispravno ako kontas da ces riknuti tjekom vremena potrebnog da isplatis ili se dozivotno ispalis u stranu zemlju bez namjere da se ikada vracas u BiH.
- Sanjarko
#9 Re: Placanje na rate?
Pa ima i jos opcija ne samo riknut i ispalit se. Al cune o tome.Edin H. wrote:Klasicni trgovacki fol, mnoga raja ne gledaju koliku ce ukupnu cifru platiti, nego kolika je mjesecna rata.Vizionar 1985 wrote:Ne znam o ovome, znam da je po telekomima ovakvo placanje vecinom pljacka.
-
kakavdanakneiskustvu
#10 Re: Placanje na rate?
ako znas nekog sa tom karticom zamolis da ti plati na rate i ti mu mjesecno dajes iznos rateMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#12 Re: Placanje na rate?
You a` kiddingkakavdanakneiskustvu wrote:ako znas nekog sa tom karticom zamolis da ti plati na rate i ti mu mjesecno dajes iznos rateMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp
-
kakavdanakneiskustvu
#13 Re: Placanje na rate?
Bobi wrote:You a` kiddingkakavdanakneiskustvu wrote:ako znas nekog sa tom karticom zamolis da ti plati na rate i ti mu mjesecno dajes iznos rateMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp?
malo
-
Naslovnica
#14 Re: Placanje na rate?
Ja sam kolegi tako frižider otplatio.kakavdanakneiskustvu wrote:ako znas nekog sa tom karticom zamolis da ti plati na rate i ti mu mjesecno dajes iznos rateMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp
-
kakavdanakneiskustvu
#15 Re: Placanje na rate?
Naslovnica wrote:Ja sam kolegi tako frižider otplatio.kakavdanakneiskustvu wrote:ako znas nekog sa tom karticom zamolis da ti plati na rate i ti mu mjesecno dajes iznos rateMagellano wrote:Zanima me da li se placanje na rate moze izvrsiti samo iskljucivo kreditnom (shopping) karticom? Pitao sam u banci i rekli su mi da ne mogu dobiti shopping karticu ukoliko nemam ugovor na neodredjeno, iako mi redovno lijeze plata na racun.. Da li postoji drugi nacin za to, ili cu morati na kraju iskesirati za novi comp
i moja zena kolegici neki napucani mobitel
- Edin H.
#16 Re: Placanje na rate?
Cast kolegi i kolegici, ali nemas nikakve generacije ako prestanu placati rate.kakavdanakneiskustvu wrote:Naslovnica wrote: Ja sam kolegi tako frižider otplatio.
-
kakavdanakneiskustvu
#17 Re: Placanje na rate?
Edin H. wrote:Cast kolegi i kolegici, ali nemas nikakve generacije ako prestanu placati rate.kakavdanakneiskustvu wrote:Naslovnica wrote: Ja sam kolegi tako frižider otplatio.
da,ali prilicno su bliske,a i ja i njen muz zajedno radimo