Posto nisam znao gdje da postavim temu ili postoji li slicna na forumu a hitno mi je, treba mi informacija. Da li je moguce uplatiti svotu do 100 km na racun iz inostranstva obicnom uplatnicom? Radi se o racunu iz Hrvatske. Ako jeste, moze li vise informacija o procesu i treba li nesto posebno naznaciti na uplatnici i slicno?
Hvala!
Placanje na racun u inostranstvu
Moderator: anex
-
DJ Babo
#2 Re: Placanje na racun u inostranstvu
nije moguce. mora ici ino doznaka jer se radi o inostranstvu...
- ryan
#3 Re: Placanje na racun u inostranstvu
ja sam tako uplacivao u UNIcredit B,isto na racun u HR....i uzimaju, cini mi se, 12 KM za transakcijuDJ Babo wrote:nije moguce. mora ici ino doznaka jer se radi o inostranstvu...
-
nova_korisnica
#4 Re: Placanje na racun u inostranstvu
vjerovao ili ne, jeftinije ti je putem western uniona uplatiti...
ja sam prosle godine tako placala kauciju za ljetovanje...dosla na salter..kaze teta: sine, ovo ti je skupo! de da mi to prebacimo western unionom...to ti je za iznos od 100 KM, 8 KM njhiove provizije ako se dobr sjecam (sto je puno opet, ali kako god jefitnije je nego ino doznaka!)
good luck!
ja sam prosle godine tako placala kauciju za ljetovanje...dosla na salter..kaze teta: sine, ovo ti je skupo! de da mi to prebacimo western unionom...to ti je za iznos od 100 KM, 8 KM njhiove provizije ako se dobr sjecam (sto je puno opet, ali kako god jefitnije je nego ino doznaka!)
good luck!
-
Zak d Fak
#5 Re: Placanje na racun u inostranstvu
Ma dobro, nije bas 100 km, manja je mnogo cifra, oko 40 km. Jedini problem je sto bas mora biti na racun, ne postoji nikakav drugi nacin. Ovo za Unicredit banku, ne treba mi racun ili nesto?
- ryan
#6 Re: Placanje na racun u inostranstvu
Zak d Fak wrote: Ovo za Unicredit banku, ne treba mi racun ili nesto?
ja sam prebacivao sa svog racuna,uplatio cifru na racun + njihova provizija,popunio neki obrazac i to je to
ne znam jel moze bez racuna
-
Zak d Fak
#7 Re: Placanje na racun u inostranstvu
Hvala na odg. Vjerovatno ću poslati poštom, hitno/preporučeno, dođe jeftinije a valjda bi trebalo doći tamo za manje od 7 dana. Jbg, nek' se strpi, slanje preko banke ili western uniona je totalno neisplativo (više od 10 km, to mi je haman trećina para što šaljem).
- Edin H.
#8 Re: Placanje na racun u inostranstvu
Pa ide li iko u Hrvatsku da ti tamo uolati taj novac na racun 
-
Zak d Fak
#9 Re: Placanje na racun u inostranstvu
Ma poslat ću poštom, sređeno je sve. Samo me zanima koja je opcija najbrža i najpouzdanija za slanje. Preporučeno i avionom ili hitno? Važno je da stigne do kraja sedmice...