Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaki dan se susrećem sa scenom cura vadi novčanik i plaća piće, i ja sama to uradim nekada!
Koje je vaše mišljenje i stajalište što se tiče plaćanja računa (momak/cura)..studenti oboje.. Da li dozvoliti svaki put momak da plaća ili djevojka, ili nekada jedno, nekada drugo?
Da li još uvijek važi ona stara "ako je muško, neka bude muško", da li je "sramota" da cura izvadi novčanik i plati piće sebi i momku?
Nije sramota! Meni je tata od ranog djevojaštva govorio da ne dozvolim da mi momak uvijek plaća piće... Odgojena sam tako i ne smeta me da se latim za novčanik... Ne smeta me ni podjela troškova... Niti ako on insistira da plati! Sve je stvar dogovora! Nekada, čak ako i nemam namjeru ja platiti, džentlmenski ponudim da platim Ali, to sam ja i moje mišljenje! Niti smatram da je "manje muškarac" ako on ne plati piće! Posebno danas, uz svu ovu krizu, zar je bitno? Ako on nema novca, možda imam ja!
Last edited by Daphna on 09/05/2009 17:51, edited 1 time in total.
Kod mene je normalno uvijek bilo da placam i ja i on.
Najcesce naizmjenicno. To mi je nekako i najpostenije.
Nisam takva sorta da gulim momka, a i glupo mi je to - ako je musko...ako je zensko...
Ravnopravnost brate!
Imam ja prijateljicu koja ugusi s pricom o (ne)ravnopravnosti polova u svijetu, a nece nikad da plati, kaze "on je musko nek placa"
ladyblue18 wrote:Kod mene je normalno uvijek bilo da placam i ja i on.
Nisam takva sorta da gulim momka, a i glupo mi je to - ako je musko...ako je zensko...
Ravnopravnost brate!
Imam ja prijateljicu koja ugusi s pricom o (ne)ravnopravnosti polova u svijetu, a nece nikad da plati, kaze "on je musko nek placa"
Daphna wrote:Niti smatram da je "manje muškarac" ako on ne plati piće! Posebno danas, uz svu ovu krizu, zar je bitno? Ako on nema novca, možda imam ja!
Slažem se stobom, nego ja imam problem, jer zivim u sredini gdje ima toliko tradicionalnog nazovimo tako' stanovništva, pa mi je "problem" kada ja ustanem da platim racun, svi me gledaju! OK nije ne meni problem se latiti novčanika, ali ja se sada nalizim izmedju dvije vatre sto se tice razmiljanja, prići momku sa kojim sam 3 godine zajedno i reci, ej ja ne zlim vise da ja placam račune, malo mi ofirno, iako su mi mnogi uklazali na "to" da bi musko trebalo da plaća, jer....... ne znam ni ja zasto
Ah ta kriza, koštat će me punooo lol
ladyblue18 wrote:Kod mene je normalno uvijek bilo da placam i ja i on.
Ravnopravnost brate!
moram jos dodati da mi se gade male sponzoruse kojima musko uvijek mora placati sve...takve bi najradje natjerala da zarade svaku kafu i svaku markicu koja se potrosi na njih
Compos_Sui wrote:moram jos dodati da mi se gade male sponzoruse kojima musko uvijek mora placati sve...takve bi najradje natjerala da zarade svaku kafu i svaku markicu koja se potrosi na njih
Compos_Sui wrote:moram jos dodati da mi se gade male sponzoruse kojima musko uvijek mora placati sve...takve bi najradje natjerala da zarade svaku kafu i svaku markicu koja se potrosi na njih
vec unapred znam da samnom neslozite ali sta cu evo moj nacin :
ako placam ja onda time jasno i glasno dajem do znanja : nemamo i necemo nikada imati nista zajednicko. isto tako nikada nedozvolim da mi na party ili u disco plati neki momak pice. takvi momci ocekivaju plate pice pa su neki hadzije i jedno jeftino pice da kupi moju paznju, kakvi grrr. Radim puno imam svoju lovu i neizlazim nikde da cekam da mi neko plati pice. ALI ako sam sa nekim u vezi onda ocekivam da plati on i uvjek on. Ako me zeli mora da si me moze priusititi. I to u svemu, mora da je musko:-) nije fer slazem se ali zivot nije sala
previse sam emancipirana u nekim stvarima ali na drugu stranu musko je musko, otvara vrata, oblaci me u kaput i placa racune
mozda sam out ali istina da vec mnoooogo godina nisam studentica