Imajuci na umu budzet do 50 000 KM, gdje se u Sarajevo moze naci dobar plac za gradnju kuce koji zadovoljava slijedece uslove:
Solidan prilaz - asfalt, da nije na vrh brda, da nije predaleko od glavnih saobracajnica, da ne moram proci kroz komsijinu avliju ili birati auto da je uze od 1762mm
Solidna okolina - da nije uz autoput, a da nije ni u sumi, da nije divlje naselje
Pristup komunalijama - gradski vodovod, plin, struja, kablovska (HS ili Telemach)...itd
Velicina - 300-500m2, moze i 5 duluma ako je ista cijena
Cijena - ne vise od 50 000KM, idealno bi bilo 10-20-30 000KM
Legalnost - da se moze dobiti dozvola za gradnju normalne porodicne kuce na sprat
Ostalo - ne smeta ako vec postoji neki rusevan objekat, bitno mi je samo da je kuca odvojena od komsija barem i da nije zavucena
Trenutno zivim u Starom gradu kod Katedrale, recimo da treba manje od 5min autom do moje kuce, isto toliko pjeske.
Trazeci na piku nasao sam samo livade od 10 duluma ili neke ultra skupe lokacije sa gradjevinskim dozvolama za nebodere.
To je to sto mi pada na um za sada, pa forumasi pomagajte
P.S. Molim bez nekih glupih komentara, zanimaju me konkretni savjeti ljudi koji su mozda kupovali ili zive u odredjenom dijelu grada gdje bi se takav plac mogao kupiti.