Pjesma pjesama (samo ZELJO!)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vratnik

#1 Pjesma pjesama (samo ZELJO!)

Post by vratnik »

Od ranog djetinjstva....
u redu, eto odvadicu malo: Ne znam kako Vi, ali ja odavno "u glavi" pjevam svoje navijacke pjesme. Ako je muzika u stvari energija, onda ona isto tako moze djelovati pozitivno (muzika kad se osjecamo puni energije, recimo ritam bubnja) ili negativno (ne znam da li bi neko mogao trcati uz zvuke kakve psihodelije, reicmo birth control).
(hmm, nadam se da nisam previse nejasan, ali idemo dalje).
Uvijek sam bio misljenja da prava pjesma / ili pravo navijanje / mogu onome za koga se navija dati dodatnu trunku energije, koja mu mozda treba da predje jos par metara i zabije gol. Znaci Prava Pjesma!, Kao sto you'll never walk alone ima efekat da se covjek najezi, (u pozitivnom smislu) tako postoji muzika uz koju je lakse trcati. (ako neko hoce to da provjeri, nek' potrazi africni ritam k'ebobo, sto u prevodu znaci hajdemo, i sasvim je jednostavan, ali ucinkovit.
(ko je dovdje dosao, on je stvarno pravi navijac!)
Eh sad, posto nije dovoljno smisliti samo text, (bez obzira koliko on dobar bio) treba smisliti i muziku, a ako se ide i korak dalje, onda je potrebna koreografija.

Da skratim?
Pjesma koju sam ja uvijek pjevao ZELJI je bila:

evo vam pa-re, dajte nam pa-re!*
evo vam pa-re, dajte nam pa-re!
evo vam kr-vi, dajte nam zno-ja!
evo vam kr-vi, dajte nam znoja,
evo vam du-su, dajte nam ZE-LJU,
evo vam du-su, dajte nam ZE-LJU,
(tamtamtatamtam, za ljubitelje tam tam opisa:-)
* za onamonjih sto ne navijaju za Zelju: para, kao agregatno stanje vode, pokrece parnu masinu.

A sad malo o koreografiji: Graju stadiona sam u glavi uvijek "krojio" po svom. U sebi pjevam: "evo vam pare, dajte nam pa-re", a graju dozivljavam kao zvuk parnjace. Na kraju druge strofe, pocinjem "pjevati pozadinu, samo na ooooo (prvo tiho, pa sve glasnije i glasnije). kod zadnje strofe, "evo vam du-su, dajte nam ZE-LJU!!" se stadion nadvikuje, jedna polovina vristi punim grlom OOOOOOOOOOOOOOOO! a druga EVO VAM DU-SU, DAJTE NA NAM ZELJU!!, Onda Svi zajedno vriste OOOOOOO, (Igraci Arsenala se ver tresu, Henry baca dres u publiku, baca se na koljena, moli da potpise za ZELJU). Svi odjednom prestaju, kao po komandi. Kao prasak, jos jednom: ZE-LJO!!

Eto, tako ja svom ZELJI. A imate li vi kakvih pjesama?
PS: pitari, odhebite, idite u Italiju pa kredite pjesme.
pitt

Post by pitt »

i jeste za tam-tamova......... :D:D:D
Edin H.

Post by Edin H. »

Zaista emotivni stihovi :(
larado

Post by larado »

Jaka ti je pjesma u pm! DaBogda tebi i tvom zelji svaka tako jaka bila :D
Sad mi je jasno zasto samo pjevate pjesme drugih navijackih skupina (delije, grobari, bbb), medju takvim pjesnicima kao sto si ti tesko je nesto drugo pokrenuti ili osmisliti.
Mi, PITARI, iako vidno dotuceni zbog svih desavanja u nasem klubu smo od vas znatno kreativniji i originalniji.
A vi i dalje smisljajte i kontajte sta to pokrece parnu masinu :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Pjesma je ludilo i treba je uglazbiti :D
vratnik

Post by vratnik »

larado wrote:Jaka ti je pjesma u pm! DaBogda tebi i tvom zelji svaka tako jaka bila :D
Sad mi je jasno zasto samo pjevate pjesme drugih navijackih skupina (delije, grobari, bbb), medju takvim pjesnicima kao sto si ti tesko je nesto drugo pokrenuti ili osmisliti.
Mi, PITARI, iako vidno dotuceni zbog svih desavanja u nasem klubu smo od vas znatno kreativniji i originalniji.
Naravno da ste kreativni, jasta.
Gledao sam prosle hefte utakmicu CSKA Sofija Hamburg.. isto mali pitari: jedan skici: kada igra (XXX nesto) tim, onda su neki divljaci uvijek s njim.. Pa sam se stvarno pitao koji su to cigani prvo poceli: Rumuni, Bugari, ili pak vi, pitari?
A sto se tice kreativnosti, pa kreativni ste samo kad se o medjusobnim sukobima radi, tu ste vi, stvarno PRVI.
Ali nebitno, neko ko navija za njanjanjevo (da vam nije Alaima, ne biste imali igraca koji predje na nasu polovinu), ne moze razmisljati ni o pjesmama.
Hajde, mars na Alipasino vodjama da vas samaraju.
vratnik

Post by vratnik »

Edin H. wrote:Zaista emotivni stihovi :(
Hm..
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

larado wrote:Jaka ti je pjesma u pm! DaBogda tebi i tvom zelji svaka tako jaka bila :D
kreativnost ste pokazali sad nad derbiju sa WC soljom :D
bolje da ste te pare ulozili i vodjama navijaca napravili makar prednje zube da lice na ljude :lol: :lol: :lol: :lol:

@vratnik,
meni nema ljepseg zvuka od parne mashine na pocetku stare zeljine pjesme....
uvijek mi suze na oci krenu :(
vratnik

Post by vratnik »

Edin H. wrote:Pjesma je ludilo i treba je uglazbiti :D
Ne treba Edine, glazba vec postoji, ali hvala na ponudi.

Evo nesto razmisljam, vi bi ste trebali uglazbiti jedinu pjesmu koju ste sami smislili: HAJMO ZAPAD!
haj u zdravlje (Ramazan je lijepi, ostanimo fini)
Skoro

Post by Skoro »

Vratnik prijatelju, ne znam samo sto se patis! Pa imaju zvezda i partizan dovoljno pjesama i za vas, ne brini se :D znas ono...napred zvezda...zeljo sampion... :D
vratnik

Post by vratnik »

Skoro wrote:Vratnik prijatelju, ne znam samo sto se patis! Pa imaju zvezda i partizan dovoljno pjesama i za vas, ne brini se :D znas ono...napred zvezda...zeljo sampion... :D
Nije meni patnja pjevati svom klubu pjesmu, ja ne znam kako je "kod pingvina" ali mi to od srca, pa nam je lako. Sta ces, jug, pa su i ljudi topliji.
Santos

Post by Santos »

Svaka ti dala buraz.Sta se pitari odma bune.Dobro je ovaj reko zube pravit.Zato nema nocnih tekmi na kosevu izgledali bi ko vampiri.
Skoro

Post by Skoro »

Vratnik evo jedne 'postapalice' za bolju inspiraciju :D
Znas kako se na japanskom kaze Kup UEFA?
.
.
.
.
.
Ze ljin San :-D
:D
Skoro

Post by Skoro »

Vratnik evo jedne 'postapalice' za bolju inspiraciju :D
.
.
.
.
.
Skoro

Post by Skoro »

Da ne zaboravim, ide i tam tam :D
vratnik

Post by vratnik »

Skoro wrote:Vratnik evo jedne 'postapalice' za bolju inspiraciju :D
.
.
.
.
.
Da ne duzim puno, samo cu citirati najboljeg prijatelja (koji je inace pravi pitar, tako da se trenutno ne upusta ni u kakve rasprave, Zeljo vs. sarajevo, sta ce covjek, fale argumenti) na stadionu kosevo te veceri protiv New Castla: "jao pa vidi sto moze i na ovom stadionu biti dobra atmosfera!"
Haj u zdravlje.
PS: Ne brinite se nista pitari, dovescemo mi u nas Grad jos svjetskih ekipa, da ne bude samo Henry na televiziji, pa naletite.
vratnik

Post by vratnik »

Skoro wrote:Da ne zaboravim, ide i tam tam :D
"Hajmo zapad
that's it"
(to je prijedlog za muziku vaseg jedinog poklica, a ako ne znas sta je that's it, mobilni pa listaj)
Edin H.

Post by Edin H. »

Naprosto je cinjenica, premda tesko objasnjiva da su navijaci Zeljeznicara muzicki, a i poetski mnogo talentovaniji u odnosu na njihove komsije sa Koseva :D :D :D
larado

Post by larado »

papak_eliminator wrote:[
kreativnost ste pokazali sad nad derbiju sa WC soljom :D
bolje da ste te pare ulozili i vodjama navijaca napravili makar prednje zube da lice na ljude :lol: :lol: :lol: :lol:

sta fali wc solji? mali strumf malo u nju pa malo iz nje, bas fino i propraceno parolom "pusti vodu da govna odu", za one protiv kojih smo igrali bas adekvatna parola :D
Ja koliko znam Djine nije krezav, sve ostale na koje aludiras niti smatram niti sam kad smatrao vodjama, zato zdraaavooo.
Skoro

Post by Skoro »

Edin H. wrote:Naprosto je cinjenica, premda tesko objasnjiva da su navijaci Zeljeznicara muzicki, a i poetski mnogo talentovaniji u odnosu na njihove komsije sa Koseva :D :D :D
Ne zaboravi i tam tam :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

larado wrote:
sta fali wc solji? mali strumf malo u nju pa malo iz nje, bas fino i propraceno parolom "pusti vodu da govna odu", za one protiv kojih smo igrali bas adekvatna parola :D
eh, nista pametnije od pitara i ne mozes ocekivati....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Mi jebemo mi karamo :oops:
šest godina sarajjjjjjjjjjjjvoooooooooooooo :oops:
pitari sad pušite :oops: jebaćemo i dalje eeeeeeeee :oops: :D
Dovoljno vulgarno i dovoljno jasno :D obzirom na one kojima je upućeno :oops: .......... :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

manijak1 wrote::oops: Mi jebemo mi karamo :oops:
šest godina sarajjjjjjjjjjjjvoooooooooooooo :oops:
pitari sad pušite :oops: jebaćemo i dalje eeeeeeeee :oops: :D
Dovoljno vulgarno i dovoljno jasno :D obzirom na one kojima je upućeno :oops: .......... :D :D
nista melodicnije odavno ni cula ni pjevala nisam....
ko ima nokiju, mogu proslijediti isti ringtone :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Ovo je odjekivalo na Koševu :oops: drugih 45 minuta :D bez prestanka :D ..................15.10.2005-e :D :D a šolja je ostala :D :D onima koji su je i napravili :oops: :D
vratnik

Post by vratnik »

Evo nesto reazmisljam: Bicakcic bi stvarno trebao postati sponzor navijaca sa sjevera. Otkad su mi se pitari navadili na temu pokusavam skontati kakvu pjesmu za njih, da imaju i oni hudnici ali ne ide. Sve pjesme bez sch, ch i slicno su vec ispucali, sad bi na red doshlo (evo ga s) nesto za sta treba vise od ochnjaka, a a to je malo problem sa onim vampirima.
PS: eto, da ne kazete da cika vratnik ne misli na vas, pokusavam, ali ne moze..
PPS: haj uvrijedite me kakvom lijepim, a neprepisanim stihom.. (ako vec niste u stanju da opjevate svoj (pih) klub... ma u pravu ste, nema se tu ni kome pjevati.
Post Reply