PJESMA DINE MERLINA NA NJEMACKIM TOP LISTAMA
Moderator: _BataZiv_0809
- ja_sarajevo
#1 PJESMA DINE MERLINA NA NJEMACKIM TOP LISTAMA
Ove sedmice na radiostanicama sirom Njemacke jedan od udarnih hitova je najnovija pjesma Dine Merlina snimljena u duetu sa njemackim umjetnikom Edom Zankijem. Pjesma je vec uvrstena na top liste sto je svakako presedan kad je rijec o ovakvoj vrsti prisustvu bosanskih umjetnika na evropskoj muzickoj sceni.
Pjesma “Verletzt” (Povrijedjen) nalazi se na kompilaciji koju je objavio Sony Music pod nazivom “Zeichen der Zeit” ili u prevodu “Znakom vremena”. Na kompilaciji se nalazi jos 17 do sada neobjavljenih pjesama muzicara poput Xaviera Naidooa, Yvonne Catterfeld, Patrick Nuo, Laith Al-Deena, Dannyja Fresha ili Clausa Eisenmanna. Prema misljenju njemackih medija album predstavlja vanrednu zbirku autenticnih i iskrenih pjesama.
Spomenuta kompilacija se u CD shopovima u Njemackoj moze kupiti od ponedjeljka 29. marta, a dio pjesma “Verletzt” u trajanju od dvadesetak sekundi moze preslusati na web stranici izdavaca, ali i na domacim i internacionalnim Internet portalima.
S obzirom da je Edo Zanki u Bosni i Hercegovini manje poznat, napomenut cemo da je rijec o umjetniku koji je saradjivao sa velikim svjetskim zvijezdama poput Tine Turner. Zanki zivi i radi u Njemackoj kao pjevac, kompozitor, aranzer i producent. Iza sebe ima bogatu zbirku diskografskih izdanja.
Proslog mjeseca Dino Merlin je zavrsio snimanje spota za pjesmu “Verletzt”, koji ce se uskoro premijerno emitirati na TV stanicama u Bosni i Hercegovini i Njemackoj.
Inace, pjesma “Verletzt” prvi je singl i sa Dininog novog albuma cije je objavljivanje najavljeno za maj mjesec. Uz pjesmu koju je otpjevao sa Edom Zankijem, pouzdano se zna za jos jedan duet koji se nalazi na Dininom novom albumu: pjesmu “Ti si mene” snimljenu sa Ninom Badric.
http://www.dinomerlin.com/fotografije/2 ... _Gafic.jpg
Pjesma “Verletzt” (Povrijedjen) nalazi se na kompilaciji koju je objavio Sony Music pod nazivom “Zeichen der Zeit” ili u prevodu “Znakom vremena”. Na kompilaciji se nalazi jos 17 do sada neobjavljenih pjesama muzicara poput Xaviera Naidooa, Yvonne Catterfeld, Patrick Nuo, Laith Al-Deena, Dannyja Fresha ili Clausa Eisenmanna. Prema misljenju njemackih medija album predstavlja vanrednu zbirku autenticnih i iskrenih pjesama.
Spomenuta kompilacija se u CD shopovima u Njemackoj moze kupiti od ponedjeljka 29. marta, a dio pjesma “Verletzt” u trajanju od dvadesetak sekundi moze preslusati na web stranici izdavaca, ali i na domacim i internacionalnim Internet portalima.
S obzirom da je Edo Zanki u Bosni i Hercegovini manje poznat, napomenut cemo da je rijec o umjetniku koji je saradjivao sa velikim svjetskim zvijezdama poput Tine Turner. Zanki zivi i radi u Njemackoj kao pjevac, kompozitor, aranzer i producent. Iza sebe ima bogatu zbirku diskografskih izdanja.
Proslog mjeseca Dino Merlin je zavrsio snimanje spota za pjesmu “Verletzt”, koji ce se uskoro premijerno emitirati na TV stanicama u Bosni i Hercegovini i Njemackoj.
Inace, pjesma “Verletzt” prvi je singl i sa Dininog novog albuma cije je objavljivanje najavljeno za maj mjesec. Uz pjesmu koju je otpjevao sa Edom Zankijem, pouzdano se zna za jos jedan duet koji se nalazi na Dininom novom albumu: pjesmu “Ti si mene” snimljenu sa Ninom Badric.
http://www.dinomerlin.com/fotografije/2 ... _Gafic.jpg
-
Alen
Ostanimo na zelji, mani mo se balkanskog pretjerivanja i mitomanije.
Prevrstao sam sve relevantne radio stanice u Njemackoj, ni jedna ne vrti ovaj song niti ga poznaje. Zivim u Njemackoj, nista o Edi Zankiju do sada nisam cuo, niti sam ga ikada vidio na VIVA 1 lili2 ili MTV Germany
Mi smo ovo, mi smo ono, u nas sve naj aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kako rece Selimovic:
Sto mislimo da ce mo nadmudriti sve ostale
Pozdravi
-
Alen
nema to veze sa kvalitetom ove dvije stanice.
A ako si ti pametniji/ pametnija, onda mi navedi bilo koju radio stanicu ili bilo koju top listu Njemacke gdje se pojavljuje ova pjesma, MAJKE ti?!! :-
-
arci
E pa dragi moji,navaliste na Alena,a covjek je u pravu.
Ove vijesti koje objavljuje SVET izgleda da ispiraju mozak
apsolutno svima.Kakve top-liste,kakv hit, pjesma se nigdje
ne moze cuti u Njemackoj,ja je isto nisam cuo,a zaista
po cijeli dan imam mogucnost da pratim radio programe.
Edo mi je poznat jer radi sa Xaviar i ima svoj studio,
covjek Hrvat,porijeklom iz Hrvatske,dugo godina tu, bori se
lavovski da napravi neku karijeru,istina ima dobar ton
studio gdje jesu snimale neke svjetske zvijezde,ali on kao muzicar-
anonomus.Ali posto SVET servira samo "istinu" vjerujete i uclanite
se u tapsarsku skolu Dine Merlina,koji se upiski kad mu se spomene Goran Bregovic.Dino je napravio ime na Balkanu,ali
ova pjesma nije i nece biti hit nikad za nikad (barem ne u Njemackoj)jer je bez veze za nas balkance,a nekomoli za Svabe
i njihov ukus.
Ove vijesti koje objavljuje SVET izgleda da ispiraju mozak
apsolutno svima.Kakve top-liste,kakv hit, pjesma se nigdje
ne moze cuti u Njemackoj,ja je isto nisam cuo,a zaista
po cijeli dan imam mogucnost da pratim radio programe.
Edo mi je poznat jer radi sa Xaviar i ima svoj studio,
covjek Hrvat,porijeklom iz Hrvatske,dugo godina tu, bori se
lavovski da napravi neku karijeru,istina ima dobar ton
studio gdje jesu snimale neke svjetske zvijezde,ali on kao muzicar-
anonomus.Ali posto SVET servira samo "istinu" vjerujete i uclanite
se u tapsarsku skolu Dine Merlina,koji se upiski kad mu se spomene Goran Bregovic.Dino je napravio ime na Balkanu,ali
ova pjesma nije i nece biti hit nikad za nikad (barem ne u Njemackoj)jer je bez veze za nas balkance,a nekomoli za Svabe
i njihov ukus.
- Saian
e ja je nisam jos imao priliku ni na jednom iole slusanijem radiju cuti, a Frankfurt a.M. je u Njemackoj, a ja sam trenutno u Frankfurtu tako da mi je sve to malo klimavo, u muzicke kvalitete Dine Merlina ne ulazim necu reci ni da je talasika ni da je briljantan, samo nije nesto sto meni pase i sto bih ja slusao, a Bregovic, ako je to moguce jos manje, i razlozi nemaju nikakve veze s bilo cim osim sa njegovom muzikom
-
bosniaque
nije moj bosanski bas najbolji, al skonto si ti sta sam ja konto!arci Upisano: 24/04/2004 19:20 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
E pa , jarane, razlike izmedju "koje" i "ko je" postoje,
vjerovao ti meni ili ne!?
cuj moze svako pricati sta hoce ali dino je postigo nest sto niko drugi necemoci da postigne, barem ne za sada!