pjesak u bubregu

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anchhy

#1 pjesak u bubregu

Post by anchhy »

u augustu prosle godine poceo me je boliti zeldac,jaka bol i ona hinjska :),tri dana,ali ne popusta i povracanje uz to.......takodjer bolio me je i bubreg,kicma cak i grudni kos....cetvrto jutro mokraca mi je bila jako narandjasta.......sljedeci mjesec isto tako....otisla sam u Norvesku i tamo sam pila vodu..kazu da je dobra....u glavnom iza sebe ne ostavlja kamenac....Tamo me je pocelo bolit gotov svako drugi dan....cak kad bih pojela crni luk povracala sam citavu noc dok sve ne izbacim iz sebe.....imala sam tvrdu stolicu.....to je trajalo 3 mjeseca........kada sam se vratila ovamo opet sam osjecala istosvaki dan sta god pojedem.....u januaru saznam da sam trudna.....izvadim nalaz,doktor mi preporuci da pijem sto vise busnice.......odkako sam pocela pit brusnicu nikako me ne boli vise zeldac...PROsli mjesec me pocelo me zigati prepone i podnu stomaka,samo navecer kada ustanem do Wc,a po danu nista....zalila sam se doktoru,rekao mi je da je moguce da je pjesak u bubregu....i rekao mi da vadim nalaz..nisam jos izvadila...,al me interesuje,da li se radi o pjesku i kako da se lijecim....?Hvala
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2 Re: pjesak u bubregu

Post by dr.gog »

anchhy wrote:u augustu prosle godine poceo me je boliti zeldac,jaka bol i ona hinjska :),tri dana,ali ne popusta i povracanje uz to.......takodjer bolio me je i bubreg,kicma cak i grudni kos....cetvrto jutro mokraca mi je bila jako narandjasta.......sljedeci mjesec isto tako....otisla sam u Norvesku i tamo sam pila vodu..kazu da je dobra....u glavnom iza sebe ne ostavlja kamenac....Tamo me je pocelo bolit gotov svako drugi dan....cak kad bih pojela crni luk povracala sam citavu noc dok sve ne izbacim iz sebe.....imala sam tvrdu stolicu.....to je trajalo 3 mjeseca........kada sam se vratila ovamo opet sam osjecala istosvaki dan sta god pojedem.....u januaru saznam da sam trudna.....izvadim nalaz,doktor mi preporuci da pijem sto vise busnice.......odkako sam pocela pit brusnicu nikako me ne boli vise zeldac...PROsli mjesec me pocelo me zigati prepone i podnu stomaka,samo navecer kada ustanem do Wc,a po danu nista....zalila sam se doktoru,rekao mi je da je moguce da je pjesak u bubregu....i rekao mi da vadim nalaz..nisam jos izvadila...,al me interesuje,da li se radi o pjesku i kako da se lijecim....?Hvala
Poštovana, očito imate velike probleme koji zahtjevaju ozbiljan i temeljit pregled.

Još više, bitno je požuriti zbog trudnoće, ako sam vas dobro shvatio....

Ukoliko ste u mogućnosti, što prije uradite kompletnu analizu krvi.

Osim toga, neophodno je da date urin na opštu analizu, te tzv. urinokulturu (u tri navrata, tri dana, zbog otkrivanja eventualne infekcije).

Sa tim nalazima, javite se što prije svom ljekaru specijalisti koji vam vodi trudnoću, uz obaveznu konzultaciju specijaliste urologa!.

Brusnica JESTE dokazano efikasna za ublažavanje želučanih i uroloških tegoba (posebno njeni kvalitetniji ekstrakti), ali ukoliko je problem ozbiljnije naravi, potrebna je stroga konzervativna terapija!.
anchhy

#3 Re: pjesak u bubregu

Post by anchhy »

hvala vam puno na savjetu...sutra odmah idem vaditi nalaz :) ...Bit ce to nadam se ABD sve OK...mama mi ima od rodjenja naopacke okrenute bubrege i tek je saznala u 50 godini zivota,takodjer ima i pjesak...da li je to nasljedno....
Post Reply