Pjena za kosu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Generain

#1 Pjena za kosu

Post by Generain »

Ou skontah onako da mi je bolja kosa kada je kovrdzava a pošto mi je prirodno nešto malo valovita skontam da je pjena savršeno rješenje. I tako ja curu za ruku i pravac DM i uzmem onu garnier fructis pjenu za kovrdzanje (neka zelena). Enivejz ona mi ne valja jer napravi bukvalno ništa.
I sada dajte mi neki savjet koja je najbolja pjena za kovrdzanje :D
:oops:
Globus

#2 Re: Pjena za kosu

Post by Globus »

Generain wrote:Ou skontah onako da mi je bolja kosa kada je kovrdzava a pošto mi je prirodno nešto malo valovita skontam da je pjena savršeno rješenje. I tako ja curu za ruku i pravac DM i uzmem onu garnier fructis pjenu za kovrdzanje (neka zelena). Enivejz ona mi ne valja jer napravi bukvalno ništa.
mini val ? :D :D
Generain

#3 Re: Pjena za kosu

Post by Generain »

Ma ne baš mini val nego ono, malo krupnije lokne pošto imam malo duzu kosu :D
venus doom

#4 Re: Pjena za kosu

Post by venus doom »

Generain wrote:Ou skontah onako da mi je bolja kosa kada je kovrdzava a pošto mi je prirodno nešto malo valovita skontam da je pjena savršeno rješenje. I tako ja curu za ruku i pravac DM i uzmem onu garnier fructis pjenu za kovrdzanje (neka zelena). Enivejz ona mi ne valja jer napravi bukvalno ništa.
da probas taft i to izaberi strong 5 ( ima od jedan do pet koliko se sjecam,plavo pakovanje), ako nema 5 onda 4, al' nemoj ispod cetvorke. kad operes kosu malo je izguzvaj peskirom, onda nanesi pjenu ( ne znam susis li kosu ili ne, ako da poslije susenja isto malo nanesi , ako ne susis onda nista:) :D )
tinchy

#5 Re: Pjena za kosu

Post by tinchy »

I ja sam nedavno uzela Garnier Fructis, kao sto kazes ne valja nikako :S

Ali jedina pjena koja se meni svidjela i koja mi je odgovarala je od L'Orela-a Curl Power.. Kosta oko 10 KM.

Evo kako izgleda:

Image
Generain

#6 Re: Pjena za kosu

Post by Generain »

A kakva je ona neka Niveina termocare ?
Mariella

#7 Re: Pjena za kosu

Post by Mariella »

Piva najbolja :-D Operes kosu, malo posusis peskirom i pivu na glavu istreses :lol: (Ne treba bas cijelu pivu, zavisi koliko ti je prirodno kosa valovita). Doobro osusis fenom, i dok susis rukama guzvas kosu. Bolje od bilo koje pjene i kovrce traju sve do sljedeceg pranja, a ne samo jedan dan :) Najjeftiniji i najbolji nacin :D
Zoya

#8 Re: Pjena za kosu

Post by Zoya »

Piva? :shock: A jeli oshteti kosu mozda?
tinchy

#9 Re: Pjena za kosu

Post by tinchy »

Generain wrote:A kakva je ona neka Niveina termocare ?
Ja sam i tu probala, ta mi je najgora od svih bila... stavis a kao da uopste nisi nista pjene stavio na kosu.
Mariella

#10 Re: Pjena za kosu

Post by Mariella »

Zoya wrote:Piva? :shock: A jeli oshteti kosu mozda?
Meni nije ostetilo, a i negdje sam procitala da je piva dobra za sjaj kose... Jedino sto sam cula je da alkohol moze isusiti kosu, ali ima i bezalkoholna piva :D Meni je inace kosa suha, a cesto je stavljam i nema nikakvih problema :) Ono sto svi uvijek pitaju je smrdi li kosa :lol: Da smrdi ne bi stavljala, fen izvuce miris, nista se ne osjeti, i kosa bude mekana :)
Generain

#11 Re: Pjena za kosu

Post by Generain »

Svaki put kada se vratim sa svirke budem sav od pive i ujutro se probudim baš takav frčkav :lol:
Ostaje mi jedino još da uzmem ovu lorealovu curl power :D
Nadam se da je ima u našim kozmetičkim radnjama :oops:
Mariella

#12 Re: Pjena za kosu

Post by Mariella »

Ma od svega sto sam probala to je najbolje, a i najbrze, samo osusim i gotovo :) tako da se ja drzim pive sad zasad :D
debela

#13 Re: Pjena za kosu

Post by debela »

cini mi se da su maske oko 20 km. najbolje ti je upratiti snizenja u katalogu http://www.cmbih.com/
Post Reply