Piva, klempo, Merlin i Hari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by mIRCerka »

Ne mogu da vjerujem da ja otvaram ovakvu temu, ali pod kozu mi vise stati ne moze.

Dino Merlin i Balašević tribute band zatvaraju Rujanfest

Dino Merlin.jpgNakon 7 dana intenzivnog programa i više desetaka tisuća posjetitelja, prvo izdanje Rujanfesta, zabavno-glazbene manifestacije nastale po uzoru na Oktoberfest, u utorak 30. rujna u večernjim satima (21.00) zatvaraju koncerti Dine Merlina i Balašević tribute banda. Nakon ramazanske pauze kada nije nastupao, ovo je prvi nastup Dine Merlina u Zagrebu i predstavljanje novog albuma “Ispočetka” kojeg je promovirao na nedavno održanom koncertu pred čak 60 tisuća ljudi na stadionu Koševo u Sarajevu.

Rujanfest je do ponedjeljka posjetilo gotovo 90.000 zagrepčana i njihovih gostiju koji su organizirano pristizali i iz drugih gradova, a u 15 restorana i pivnica servirano je oko 54.000 litara piva i 12.000 porcija hrane.
rujanFest je prvi zagrebacki BEER FEST...Festival Piva, uz koji najbolje idu pork kobasice.
Nakon ramazanske pauze kad nije nastupao, za prvi dan Bajrama nasa "moralna vertikala lalalala" pjeva na festivalu piva.

Mislim da je ovim tekstom fakat zavrsena sva moguca rasprava o turbofolku, bajrampartijima i moralu i cednosti kao i obrazu...
STEJDZ se zove PIVNICA
http://rujanfest.com/program/

avaz kaze
Dino četiri puta na bisu!
Merlin održao koncert na svečanom zatvaranju prvog "Rujanfesta"...
02.10.2008. 12:00

Dino Merlin je preksinoć oduševio Zagreb! Naša je najveća zvijezda održala koncert na svečanom zatvaranju Prvog "Rujanfesta" u velikom parku Bundek, kojem je prisustvovalo više od 25.000 ljudi.

Merlin je nastupio na glavnom stejdžu, a publika u hrvatskoj prijestolnici na bis ga je vraćala čak četiri puta. Na ostala dva stejdža odvijao se tehno i rok program, ali je najviše posjetilaca bilo na Dininom koncertu.

Prisutni su horski pjevali sa Dinom od prve do posljednje minute, a on je priznaje da je prijatno iznenađen, jer publika i u Hrvastkoj poznaje svaku riječ pjesama s njegovog novog albuma "Ispočetka".

Kako doznajemo, zatvaranju "Rujanfesta" prisustvovalo je i kompletno Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba.

Prije odlaska u Njemačku, gdje nastavlja turneju "Ispočetka", Merlin je jučer namjeravao odmarati u Zagrebu, ali su mu planovi pali u vodu zbog velikog interesiranja tamošnjih novinara za našu zvijezdu.
vela havle, GEJEVI NA LEJLETULKADR ne mogu, al moze prvi dan Bajrama klempo i pivka..

Image
Image
a Hari...25.septembra...na istom mjestu...isti zlocin... a veceras ce da sevdise na SDA promotivnom koncertu...

Ali to se moze...jer to su Dino i Hari...VELICINE...
:(
karanana

#2 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by karanana »

pa ako je nastupao, ne znaci da je i sam cugao pivu ili jeo pajceke. ne branim ni merlina ni harija jer ih nesto posebno ni ne volim, ali ako bi ti ljudi drzali do neke zesce islamske kulture i pravila ne bi mogli nigdje nastupati. ko da na kosevu pred 60 hiljada ljudi nije bilo i cuge i trave i svega ostalog, ali sta je merlin trebo da uradi po tom pitanju? nije njegov problem i ne propagira to.
nokia6170

#3 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by nokia6170 »

Her Flick wrote:pa sta te to cudi

cojk postio sad valja pivu popit i koji kranjsku klobasu pojesti

to je danasnji uzor bosnjaka (ima jendna pjesma pusnja, neznam kako se zove, zaboravio sam, u kojoj neko kaze HOS' GUZE HADZIJA)
e takav ti je danasnji uzoriti bosnjak svima daje guze a i beskicmenjak je
a to bosnjak mora biti i vjernik?

p.s. tebe kao osobu koja bi hladno pregazila dijete (na drugoj temi ovog foruma) na cesti,jer nije presao cestu na pjesackom prelazu, nikako ne treba uzimati kao relevantnog sagovornika..cak stavise tvoj psihofizicki status je vrlo upitan.
mIRCerka

#4 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by mIRCerka »

karanana wrote:pa ako je nastupao, ne znaci da je i sam cugao pivu ili jeo pajceke. ne branim ni merlina ni harija jer ih nesto posebno ni ne volim, ali ako bi ti ljudi drzali do neke zesce islamske kulture i pravila ne bi mogli nigdje nastupati. ko da na kosevu pred 60 hiljada ljudi nije bilo i cuge i trave i svega ostalog, ali sta je merlin trebo da uradi po tom pitanju? nije njegov problem i ne propagira to.
Mani se dvostrukih arshina.
Ako su postavili umjetnicke radove (figure ljudi od metala i slike na zidovima) ne znaci da su se sodomizirali na sred ulice.
Moralisanje i glumljenje neke vertikale i SVAKA-BI-GA-MAJKA-ZA-ZETA-HTJELA osobe i ovakvi nastupi mi nesto ne idu zajedno. Pogotovo ne uz medijsku podrsku medija koji ne navedose da je to BEER FEST gluho bilo u svetom mjesecu.

PS Cisto ukazujem na licemjerstvo onih sto bi da mi kroje moralne uzuse. Al to mogu Hari i Dino.
Stari

#5 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Stari »

He he he ...pa ti bi trebala da se pohvalno izrazis u pogledu ovog fenomena ... ipak se radi o tolerantnijem pristupu problematici...:D...ili ja to samo sebi umisljam...ali piva i suhomesnati proizvodi od klempetine na bajram uz laganini note a la Merlin i Hari ... Eto jos malo pa ce se pojaviti neki bosanski George Michael, Ricky Martin, Fredy Mercury ili Elton John ...i kud ces onda veceg rahaltuka ....nego negdje ne tamo tom vasem MarinDvoru parkirati par cisterni Sarajevske, Banjalucke, Bihacke i Tuzlanske pivovare... podignuti pozornicu ...sa laserskim lightshow-om ispisvati naslov the Ramazanfest...a publika sve u tonu i stilu starog dobrog hippie pokreta ...bradonja do bradonje.... eh da mi je to vidjeti ...cini mise da bih onda mogao mirne duse staviti velike pare na sportskoj da ce reprezentacija BiH u fudbalu tuci Argentinu sa 6:1 u finalu svijetskog prvenstva 2010 u Juznoafrickoj republici.
Guevara

#6 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Guevara »

Pa sta? Cemu cudjenje?? Ne podnosim Merlina, ali pare su u pitanju. ..Nije on jeo i pio. Lik otpjevao par pjesama, uzeo si fine par i cao.
weed

#7 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by weed »

Mirci, ne znam sta se cudis... danas se sve za pare radi... :run:
mIRCerka

#8 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by mIRCerka »

Guevara wrote:Pa sta? Cemu cudjenje?? Ne podnosim Merlina, ali pare su u pitanju. ..Nije on jeo i pio. Lik otpjevao par pjesama, uzeo si fine par i cao.
Pa sta, izlozba radova je u pitanju, slike, fotografije, dokumentari filmovi sa izjavama tj ispovijedima Q osoba je u pitanju.
Da, znala sam i prije postavljanja teme...
DINO I HARI SVE MOGU!

Dino, Zeljko te je zeznuo, ti si jarane JACI od Supermena!
JThomas

#9 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by JThomas »

nokia6170 wrote:

to je danasnji uzor bosnjaka (ima jendna pjesma pusnja, neznam kako se zove, zaboravio sam, u kojoj neko kaze HOS' GUZE HADZIJA)

a to bosnjak mora biti i vjernik?

p.s. tebe kao osobu koja bi hladno pregazila dijete (na drugoj temi ovog foruma) na cesti,jer nije presao cestu na pjesackom prelazu, nikako ne treba uzimati kao relevantnog sagovornika..cak stavise tvoj psihofizicki status je vrlo upitan.
pa ne mora, ali dino se vjerom otvoreno busa u prsa. pa je ovakav postupak ipak malo licemjeran.
veljaca

#10 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by veljaca »

ZAISTA MORAO SAM REAGOVATI NA OVO..... MORAO SAM .... Molio bih i tebe i sve ostale: UBUDUCE NE VRIJEDJAJ BOSNJAKE ( a takodje ni Srbe ni Hrvate a i ostale narode i narodnosti u BiH ). NEMAS PRAVO DA TO JAVNO IZNOSIS. Privatno mozes pricati sa kim hoces i sta hoces - ALI JAVNO ( a Forum je to ) ZAMOLIO BIH TE DA TO NE RADIS... Evo dopustam da i mene vrijedjas kao pojedinca ali CITAV narod - NE. NIJE TO LIJEPO .....
Zidane

#11 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Zidane »

Pa da je i jeo krmetinu, sta fali? Nije nikog ubio :)
karanana

#12 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by karanana »

Guevara wrote:Pa sta? Cemu cudjenje?? Ne podnosim Merlina, ali pare su u pitanju. ..Nije on jeo i pio. Lik otpjevao par pjesama, uzeo si fine par i cao.
to i ja hocu da kazem.
ako cemo po nekim zestokim pravilima i samo pjevanje je protiv nekih strogih islamskih pravila. onda hajde da se vratimo na sam pocetak i postavimo pitanje, kako dino kao veliki vjernik moze ikako pjevati a u nekim pjesmama i spominjati i vino?
Guevara

#13 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Guevara »

mIRCerka wrote:
Pa sta, izlozba radova je u pitanju, slike, fotografije, dokumentari filmovi sa izjavama tj ispovijedima Q osoba je u pitanju.
Da, znala sam i prije postavljanja teme...
DINO I HARI SVE MOGU!

Dino, Zeljko te je zeznuo, ti si jarane JACI od Supermena!

Ma nidje veze...Ne znam sto te to afektiralo. Ko je to pa Merlin? A o Hariju da ne pricamo, on bi prodao sve za pare. Tako to danas funkcionise svuda, nije nista bitno, samo daj para.
mIRCerka

#14 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by mIRCerka »

Zidane wrote:Pa da je i jeo krmetinu, sta fali? Nije nikog ubio :)
Kao sto ni Svetlana Dj. nije nikog ubila. Pogotovo ne djevojka sa one slike koja je dobila nogom u ledja.
Nije ovdje tema Dino ni Hari, odo fotoshop upaliti da nacrtam.
mIRCerka

#15 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by mIRCerka »

veljaca wrote:

ZAISTA MORAO SAM REAGOVATI NA OVO..... MORAO SAM .... Molio bih i tebe i sve ostale: UBUDUCE NE VRIJEDJAJ BOSNJAKE ( a takodje ni Srbe ni Hrvate a i ostale narode i narodnosti u BiH ). NEMAS PRAVO DA TO JAVNO IZNOSIS. Privatno mozes pricati sa kim hoces i sta hoces - ALI JAVNO ( a Forum je to ) ZAMOLIO BIH TE DA TO NE RADIS... Evo dopustam da i mene vrijedjas kao pojedinca ali CITAV narod - NE. NIJE TO LIJEPO .....
Ne brini veljaca, Flick je vec dobio opomenu za to.
krkan_look

#16 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by krkan_look »

Dino i Hari su dva sabana :D
Amazonka27

#17 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Amazonka27 »

Shvatam sta je mircerku iznerviralo i u potpunosti se slazem. Za vrijeme Ramazana, (cini mi se nikada ko ove godine) bili smo bombardovani tv iftarima gdje su se obzderavale poznate licnosti (Boze oprosti mi zbog onih koji su zaista postili), pricali o dramaticnom ramazanu u Titino doba...kako su krili da poste, kako su oni veliki vjernici i moralisti...Jel ono govore za dinu da je hadzija?
e ovako:
Konzumirati alkohol je haram, kao i tociti ga i prodavati :!:
"Ako vidis da neko radi lose djelo, ti ga pokusaj sprijeciti rukom. Ako ne mozes rukom, ti pokusaj rijecima. Ako ne mozes rijecima, ti u sebi reci da on grijesi i Allah ce ti priznati dobro djelo".

primjer: Ako vidis covjeka da pije, pokusaj ga spriciti da to cini tako sto ces skloniti flashu ispred njega. Ako to ne mozes (iz razloga sto te ovaj moze prebiti), pokusaj mu objasniti stetnost alkohola...Ako ni to ne mozes onda ga naruzi onako u sebi...

@Karanana po kojim "najstrozijim" islamskim pravilima je zabranjeno pjevanje? Islam je jedna od najcistijih vjera, ne misli se na to da se vjernici kupaju vise ili manje, nego se nisu pravila mjenjala od njihove objave, dok Kriscanstvo ima stari i novi zavjet.
karanana

#18 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by karanana »

Amazonka27 wrote: @Karanana po kojim "najstrozijim" islamskim pravilima je zabranjeno pjevanje? Islam je jedna od najcistijih vjera, ne misli se na to da se vjernici kupaju vise ili manje, nego se nisu pravila mjenjala od njihove objave, dok Kriscanstvo ima stari i novi zavjet.
ne mogu da ti citiram nesto iz kurana jer ne znam ali znam da kad su bili na vlasti, talibani u avganistanu zabranili svaku vrstu zabave pa tako i koncerte pjevaca kao i prodaju cd-ova sa pjesmama (osim religijskih). eh sad kakav su oni islam provodili i koje su islamske zakone pratili, to nisam siguran, ali su oni smatrali i muziku kao haram.
Amazonka27

#19 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Amazonka27 »

Muzika je izgleda veci haram od samoubistva za masovno ubistvo... :roll:
chuchumbamayumbe

#20 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by chuchumbamayumbe »

Na temama sa ovakvom i slicnom sadrzinom uvijek volim napisati:
"SVI SMO MI PEDERI, SAMO JE PITANjE CIJENE".
Umjetnik a

#21 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:Ne mogu da vjerujem da ja otvaram ovakvu temu, ali pod kozu mi vise stati ne moze.

Dino Merlin i Balašević tribute band zatvaraju Rujanfest

Dino Merlin.jpgNakon 7 dana intenzivnog programa i više desetaka tisuća posjetitelja, prvo izdanje Rujanfesta, zabavno-glazbene manifestacije nastale po uzoru na Oktoberfest, u utorak 30. rujna u večernjim satima (21.00) zatvaraju koncerti Dine Merlina i Balašević tribute banda. Nakon ramazanske pauze kada nije nastupao, ovo je prvi nastup Dine Merlina u Zagrebu i predstavljanje novog albuma “Ispočetka” kojeg je promovirao na nedavno održanom koncertu pred čak 60 tisuća ljudi na stadionu Koševo u Sarajevu.

Rujanfest je do ponedjeljka posjetilo gotovo 90.000 zagrepčana i njihovih gostiju koji su organizirano pristizali i iz drugih gradova, a u 15 restorana i pivnica servirano je oko 54.000 litara piva i 12.000 porcija hrane.
rujanFest je prvi zagrebacki BEER FEST...Festival Piva, uz koji najbolje idu pork kobasice.
Nakon ramazanske pauze kad nije nastupao, za prvi dan Bajrama nasa "moralna vertikala lalalala" pjeva na festivalu piva.

Mislim da je ovim tekstom fakat zavrsena sva moguca rasprava o turbofolku, bajrampartijima i moralu i cednosti kao i obrazu...
STEJDZ se zove PIVNICA
http://rujanfest.com/program/

avaz kaze
Dino četiri puta na bisu!
Merlin održao koncert na svečanom zatvaranju prvog "Rujanfesta"...
02.10.2008. 12:00

Dino Merlin je preksinoć oduševio Zagreb! Naša je najveća zvijezda održala koncert na svečanom zatvaranju Prvog "Rujanfesta" u velikom parku Bundek, kojem je prisustvovalo više od 25.000 ljudi.

Merlin je nastupio na glavnom stejdžu, a publika u hrvatskoj prijestolnici na bis ga je vraćala čak četiri puta. Na ostala dva stejdža odvijao se tehno i rok program, ali je najviše posjetilaca bilo na Dininom koncertu.

Prisutni su horski pjevali sa Dinom od prve do posljednje minute, a on je priznaje da je prijatno iznenađen, jer publika i u Hrvastkoj poznaje svaku riječ pjesama s njegovog novog albuma "Ispočetka".

Kako doznajemo, zatvaranju "Rujanfesta" prisustvovalo je i kompletno Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba.

Prije odlaska u Njemačku, gdje nastavlja turneju "Ispočetka", Merlin je jučer namjeravao odmarati u Zagrebu, ali su mu planovi pali u vodu zbog velikog interesiranja tamošnjih novinara za našu zvijezdu.
vela havle, GEJEVI NA LEJLETULKADR ne mogu, al moze prvi dan Bajrama klempo i pivka..

Image
Image
a Hari...25.septembra...na istom mjestu...isti zlocin... a veceras ce da sevdise na SDA promotivnom koncertu...

Ali to se moze...jer to su Dino i Hari...VELICINE...
:(

aaaaaaaaa pa koliko to dana nisi mogla spavati zbog ovoga, jeli ti povišen pritisak, srce lupa bržee sigureno
FUJ
Celly

#22 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Celly »

Ma nije problem sto je on pjevao, nego na kojoj je manifestaciji pjevao. Ja licno nemam nista ni protiv tog festa u Zagrebu a ni protiv Dine, ali ako se Dino fura na to da se u (nasoj) javnosti prikazuje kao neki veliki vjernik i svoj ugled u ovoj kasabi stice na osnovu toga, onda stvarno mislim da je licemjerno da ide uveseljavati narod na pivo festu i, samim time, promovisati pijancenje (a svi znamo sta Islam kaze za alkohol, ne treba po stoti put ponavljati). Ili jesi ili nisi vjernik. Ne mozes to biti samo onda kad ti odgovara...
papacja

#23 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by papacja »

Slažem se s tobom. Samo me zanima gdje je Mirci bila za Bajram.
Maraschino

#24 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by Maraschino »

Bez veze.

Ode nam vertikala u q...c. :-) :D

Salu na stranu, covjek nastupao za pare :roll:

ili ce pjevati ili kanale kopati :D

p. s. po tom klempi, trebalo bi cijelu zemlju prekopati da covjek nebi gluho bilo stao na mjesto gdje je klempo bio ili zavrsio :-)
bosanska rijec

#25 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari

Post by bosanska rijec »

eto vidi ti nesto sta radite teta Helgi i her Flickuuuu , :D :-) :-)
Post Reply