Zovem se Zelena wrote:Pitirijaza i psorijaza nije isto. Vidim da si ranije spominjao tinea versicolor što je u principu gljivično oboljenje i nema baš neke veze s jetrom.
Znojiš li se mnogo, da li ti je masna koža, da li su pjege konstantno prisutne ili povremeno, svrbe li? Da li si primijetio da su promjene izraženije nakon izlaganja suncu?
Najbolje bi bilo da se javiš svom liječniku i da se zajedno borite ali ono što ti možeš uraditi sam jeste izbjegavati odjeću koja ne dozvoljava koži da diše, nakon tuširanja jače se istrljati peškirom. E sad, spektar preparata koje možeš koristiti je širok, od kojekakvih šampona i kupki do tableta ili krema.
Ali ako nemaš postavljenu dijagnozu opet kažem najbolje je otići doktoru, u principu bi trebalo uraditi jetrene enzime jer je to jedan od načina eliminacije nekih oboljenja.
Do tad probaj nešto sa ketokonazolom (krema oronazol), flukonazolom.
Da, primjetio sam da se znojim mnogo, te pjege su zadnjih 6 mj konstanto prisutne, u prvo vrijeme malo su vise bile crvene, ali koristio sam kremu lamisil i te pjege su sada postale bijele, sada samo Boga molim da sada kad dodje ljeto potamne, tj izjednace se sa ostatkom koze
Hvala na odgovoru