Pitari ( "Guzvari" ) su Vandali !

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Djula

#1 Pitari ( "Guzvari" ) su Vandali !

Post by Djula »

:-) Namlatili igrace Celika i kamenovali
autobuse sa Robijasima .
Ko su Pitari da ih se cjelo Sarajevo MORA stidjeti ?
:sad:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Vratili im za kamenovanje sa nadvoznjaka.

Djula, mrs u Zenicu na popravni :D
Djula

Post by Djula »

:-? Ja sam odavde ( Svrakino ) pa se zato
i stidim , hajmo rec , sarajlica - Pitara ( Guzvara ) ! :shock:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ne trebas se stidjeti svog kluba i svojih navijaca.Ili po tvome svoje nacije, svog naroda...

Trebas se samo distancirati od gluposti

A sto se konkretno tvog slucaja tice, to ti je bilo obicno razracunavanje dva suprotna tabora, vracanje starih dugova...Nemoj shvatati to ozbiljno.

Ako ikada odes u Zenicu na gostovanje, znati ces o cemu pricam
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Djula,ovaj put moram stati na stranu komšija :D Igrarije zvane kamenjanje su upravo stigle sa zeničkih prostora.I sam sam se par puta našao u takvoj situaciji gdje policija sve nijemo posmatra i ne preduzima ništa.Samo podrugljivo smijanje i ništa više.Pogotovo kad se radi o navijačima oba tabora glavnog nam grada BiH 8) Ali pošto mi dobro poznajemo mentalni sklop ti provincijalaca,to nas puno i ne iznenađuje.Valjda kontaju da raja sa strane neće dolaziti na te utakmice poslije njihovi kamenjanja.Međutim takve stvari prouzrokuju kontraefekat i vidi se načemu se završava (kontra usluga). Bez obzira na njihove poteze mi ćemo se uvijek pojavljivati na tekmama gdje nam igraju voljeni klubovi.To su kompleksi manjih nam gradova u Bosni.Nemaju Ambasade,nemaju gradske derbije,noćni život ni za uporediti,ko imalo ojača u svjetu muzike,kulture dolazi ovamo itd,itd....Doduše imaju čimburijadu ali nikad nisu imali,niti će,Olimpijadu.Kako se dokazati?Kamenje u ruke pa udri po glavi stanovnika :roll: Međutim nemoj da te to puno zabrinjava.Starija raja se sjeća engleskih navijača prije nekih 25 godina.Držali ih u kavezima ko stoku.Pa onda se ljudi uključe u edukaciju navijača,pa malo zakonom i gledaj ih danas.Ko janjad.Jaran mi priča kad smo igrali protiv Heartsa gore.Ljudi ih primili kao najrođenije.Zagotivili ih po pabovima,zajedno gledali tekmu,ispratili ih pljeskom :) Ljudi prebolovali bolesti davnih dana.Eh,pošto smo mi balkanci i zna se kako kotiramo sa kulturom u Evropi ti procjeni kad će se to kod nas desiti :lol: :lol: :lol:
auf

Post by auf »

Ovo je jedina tema u vezi koje ce se Pitari i kospe sloziti. Trazili su, a sada neka gledaju, mislim popravljaju sajbe. Ko ih jebe.
Djula

Post by Djula »

:-) :-) :-) :-) :-)
Ma igrom slucaja vise puta sam putovala vlakom
sa navijacima njemackih klubova i zbilja sam se zadivili njihovoj
ulozi navijaca .
Prvenstveno on je tu zbog sebe , da se opusti, zajebava , izgalami , ponapije , ispjeva itd.
Ma u svem tome on je nasao smisao a bude navijac jednog kluba i da se
poistovjecuje sa tim klubom ali u pozitivnom smislu , on je sretan ako njegov klub pobjedi a ako i izgubi on ne zeli da mu taj poraz pokvari stimung.
Sve se svodi na Prestavu na zajebanciju u kojoj i kordoni policije ucestvuju ali uglavnom nikad nisam vidjela bilo kakav incident a bilo mi je nepojmljivo da se tolike kolicine alkohola mogu popit a da se sve drzi pod samokontrolom.
A kamen ? Ma ja mislim da bi i jedan kamen pokvario sve i da bi te navijacke mase polako gubile na brojnosti a ipak je sve Biznis , Biznis u kojem svak ima sansu da zaradi il da uziva .
Np. da se Robijasi nisu kamenovali idice godine bi doslo jos toliko Robijasa pa ponovo jos toliko i svi bi u sarajevu imali koristi , materijalne dakako .
Ovako jedno bez vezno kamenovanje ostavilo je mnoge ascinice , cevapcinice , kafane , restorane praznim . A prazan Restoran neplaca Porez a od Poreza zive penzioneri , prosvjetari , invalidi , porodice ubijenih i poginulih Bosanskohercegovaca itd.
Ko je , na kraju , Kamenovan , pitam se ja ?
manijak1

Post by manijak1 »

:D Pa da još malo dodam dobro u prošli a koliko sam čuo od pitara gospoda robijaši su porazbijali par vozila od Koševa prema Barama gdje su ih već čekali naše komšije .
Jer kada se ide u Zenicu na tekmu što kažu čeka te izložba stijena pa ako je bal neka je maskenbal a neće bolje proći ni na Grbavici jer dosta je zajebancije od robijaša :D.
Znači zlatno pravilo :D kako mi tamo tako oni vamo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Djula wrote::-? Ja sam odavde ( Svrakino ) pa se zato
od kada je švrakino grad :P
chezareee

Post by chezareee »

DJUL samo ime ti govori da si kreten jeba.... te robijasi tu gamad treba pobiti a ne kamenovati i papak govoris koga se grad stidi a kad nas kamenuju u Zenici onda si TIH papak jedan.
Ja sam učestvovao u tom "nemilom " događaju a ako bog da i idući put.Najlakše je doći u sarajevo i zajebavati E pa neide a nekazes nista sto su smetljari palili stolice na Kosevu ZA TO majmune ŠUTI ni jedne vise glup si ko mazga.
HORDE SU NAJLUĐE I TAKVE ĆE OSTATI.
Djula

Post by Djula »

komi wrote:
Opst , a gdje sam to rekla ? :lol:
Djula

Post by Djula »

chezareee wrote:DJUL samo ime ti govori da si kreten jeba.... te robijasi tu gamad treba pobiti a ne kamenovati i papak govoris koga se grad stidi a kad nas kamenuju u Zenici onda si TIH papak jedan.
Ja sam učestvovao u tom "nemilom " događaju a ako bog da i idući put.Najlakše je doći u sarajevo i zajebavati E pa neide a nekazes nista sto su smetljari palili stolice na Kosevu ZA TO majmune ŠUTI ni jedne vise glup si ko mazga.
Ovaj upis vrijedi "reprizirati" vise puta ! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Djula wrote:
komi wrote:
Opst , a gdje sam to rekla ? :lol:

istina :roll:
chezareee

Post by chezareee »

Ma djula samo ti repriziraj koliko hoces ali sve sto sam rekao istina je.Sory mozda sam malo vrijeđao ali me fakat pogodilo da branis majmune iz Zenice koji redovno prave sranja kada dolaze klubovi iz Sarajeva u Zenicu. Eto toliko od mene ali neznam nisam se ni trebao javljati ovako sam ti samo podrzao temu koja je poprilicno bezveze ali boze moj.Eto vozdrica pa iduci put izaberi drugu temu da se mogu javiti. :shock: :shock: 8-)
mag

Post by mag »

:lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:D Rječita replika od Kraljice Zla :D
mag

Post by mag »

sta cu- smijesno mi- ne mozes ni zamisliti kako jedva cekam da svratim na koju utakmicu (sjever je zakon) 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

Pa sad Koševo Sjever :D jel' ?
Ako jest opet ćeš gledati Želju u julu u pretkolu u Kupu Uefa :D nešto nam je zapelo oko reflektora ali biće do oktobra :D za Aketovu raju kada dođu :D na megdan.
mag

Post by mag »

:x
manijak1

Post by manijak1 »

:x :x :D :D
Pa zar ja to mogu :D
mag

Post by mag »

ma, dobro- kad zasvrbi na sjeveru, pa mozda i vama zrene .....
sjever je zakon- uvijek ima zanimljivhi ljudi 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

Ima ima :D ali da li su baš to :D ako su na Koševu .........ne znam hm...... :D
mag

Post by mag »

hahaha....sto sam danas vesela?!
uvijek me znas nasmijati svojim prognozama i fantazijama :lol:
Djula

Post by Djula »

Djula wrote:
chezareee wrote:DJUL samo ime ti govori da si kreten jeba.... te robijasi tu gamad treba pobiti a ne kamenovati i papak govoris koga se grad stidi a kad nas kamenuju u Zenici onda si TIH papak jedan.
Ovaj upis vrijedi "reprizirati" vise puta ! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :shock:
:lol:
BECHO

Post by BECHO »

djula:
Ma igrom slucaja vise puta sam putovala vlakom ...

I ti mi neka Bosanka i Hercegovka! Sram te i stid bilo!!! :P
Locked