pitanje za zenskinje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Wednesday

#1 pitanje za zenskinje

Post by Wednesday »

da li depilirate ruke?
ja nesto nikad nisam, kontam nije hin strasno puno, pa zasto izazivat majku prirodu- da mi nedo Bog ne krenu ko na nogama rast :-)
al, evo citam nesto, kao, ako depiliras voskom za relativno kratko vrijeme se toliko prorijede da se maltene ne vide.
kakva su vasa iskustva? isplatil se? :?
Gabriela

Post by Gabriela »

Cupam ih ja vec neko vrijeme voskom, iskljucivo samo voskom (ima kupiti po trgovinama tih traka koje vec sadrze vosak za kucnu upotrebu, kao sto je strep, cupko. lycia i sl.) i prorijede se definitivno i na rukama i na nogama ... :D :)
zena21

Post by zena21 »

ja ne depiliram ruke... jos mi samo to fali :roll:
Ivanche

Post by Ivanche »

srecom nemam potrebe...PUHA...ali znam curu koja to radi..i ona veli da je voskom najbolje...ali nije istina da se prorijede, cak se vracaju jache i tamnije... :roll:
Gabriela

Post by Gabriela »

Nisam ih ni ja iamala potrebu cupati, u smislu da su bile svijetle i to, ali jednostavno mi se svidja tako, probala da vidim kako je i svijelo mi se kako to sve izgleda. I defitivno se prorijede se kad se cupaju iz korijena bilo gdje, to je dokazano. PA ko voli nek izvoli.
Ivanche

Post by Ivanche »

My bad..onda se nadam da ko god ima potrebu za uklanjivanjem dlakica na rukama da to radi sa voksom...auch...ja ni noge ne smijem voksom kakva sam kukavica
Gabriela

Post by Gabriela »

Ma naviknes brzo, jer boli samo prvi put, a kasnije sve manje, jer stvarno dlacice oslabe i prorijede.
Ma vosak je zakon definitvno. Ja eto sve radim sama sa strep trakam. Topla preporuka za one hrabrije 8-) :)
cica maca

Post by cica maca »

Uh, hvala bogu, barem sovim problema nemam, dlake su mi rijetke i plave. Moja prijateljica depilira kremom za depilaciju 2xmjesecno i vidim da su se prorijedile.
Ivanche

Post by Ivanche »

probala jednom..zaljepila dobro, sve super...i kad sam probala povuci nema sansi...i onda sam malo po malo odljepivala...kad nisam umrla! :lol:
snowhite

Post by snowhite »

ja to radim redovno i to kod moje tete depilatorice koja to odlicno radi. nakon deplilacije ruku mirna sam skoro dva mjeseca. Sto se mene tice, nakon toga dlake narukama se prorijede, a koza je savrseno glatka. kad nemam vremena uzmem kremu za depilaciju i za tri minute sve je gotovo. Takodje ima i prah za izbjeljivanje dlaka, pa onaj ko ih puno nema moze i to razmutiti, namazati i eto.

Inace, ruke su puno ljepse kad su depilirane, pogotovo ljeti kad se oblace majice.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

ne radim na rukama, ali za sve ostalo, samo vosak... i to najbolje u nekom salonu...
mema mo

Post by mema mo »

nemoj ni depilirati ako nisi do sada, ja sam se pravo zeznula sto sam pocela noge i to samo ispod koljena. a nisam uopste morala. sad moram :roll:
Tesssa

Post by Tesssa »

ja nemam potrebe, ali i kad bih morala, vjerovatno bi ih posvijetlila, ne bih se smjela upustiti u depiliranje :roll:
patrius

Post by patrius »

Ma dajte,sta kukate,pa samo "prvi put malo boli",a poslije ide lakse :D Kao sto rece @mema mo,najgore je sto kad jednom probas,onda moras stalno :D Uhh,sad ce rafalna paljba,sta cu kad sam zalut'o u "neprijateljsko podrucje"... :run:
Tesssa

Post by Tesssa »

patrius wrote:Ma dajte,sta kukate,pa samo "prvi put malo boli",a poslije ide lakse :D Kao sto rece @mema mo,najgore je sto kad jednom probas,onda moras stalno :D Uhh,sad ce rafalna paljba,sta cu kad sam zalut'o u "neprijateljsko podrucje"... :run:
ako iz iskustva govoris, nema paljbe :D
patrius

Post by patrius »

Yup,nego sta nego iz iskustva :D doduse tudjeg :oops:
Tesssa

Post by Tesssa »

patrius wrote:Yup,nego sta nego iz iskustva :D doduse tudjeg :oops:
ne pika se to :oops: :D
patrius

Post by patrius »

Aaa,jok,necete me navratit,pa da onda i ja stalno moram :D
mali Ninja

Post by mali Ninja »

gabriela vidim u par svojih postova tvrdiš kako vosak dokazano prorjedjuje dlake, pa ja bih samo pitao dali i kod muškaraca isto tako :D

naime imam kadaif na nogama pa bi nekako da postane "slabiji" ... :-D
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

mali Ninja wrote:gabriela vidim u par svojih postova tvrdiš kako vosak dokazano prorjedjuje dlake, pa ja bih samo pitao dali i kod muškaraca isto tako :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oplakah kadaif :)

A inace zanima i mene pomaze li kad je brada u pitanju, mrsko mi se brijati svaki dan
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

mali Ninja wrote:gabriela vidim u par svojih postova tvrdiš kako vosak dokazano prorjedjuje dlake, pa ja bih samo pitao dali i kod muškaraca isto tako :D

A inace zanima i mene pomaze li kad je brada u pitanju, mrsko mi se brijati svaki dan
Wednesday

Post by Wednesday »

cheguevara_k1 wrote:

:lol: kadaif :faraon1: :-)

sta su ti muskinje, nasmijaste me pravo :-)
sta vi to kontate, jednom povucete trakicu voska, i dlake izrastu duplo rijedje. to ima samo na tele-shopu. :-)
da bi se tako guste i jake dlake kakve su po nogama prorijedile, morao bi ih skidati godinama. jer kada se depiriras voskom, oko mjesec dana noge su ti potpuno glatke.
razmisli ti jos jednom.. ;-)
Gabriela

Post by Gabriela »

Wednesday wrote:

:lol: kadaif :faraon1: :-)

sta su ti muskinje, nasmijaste me pravo :-)
sta vi to kontate, jednom povucete trakicu voska, i dlake izrastu duplo rijedje. to ima samo na tele-shopu. :-)
da bi se tako guste i jake dlake kakve su po nogama prorijedile, morao bi ih skidati godinama. jer kada se depiriras voskom, oko mjesec dana noge su ti potpuno glatke.
razmisli ti jos jednom.. ;-)
Cuj kadaif :-) :lol: 8-)

Sto se tice " kadaifa" :lol: :lol: urijedio bi on nakon godinu dvije dana stalnog cupanja :D
a ne mogu zamisliti da bradu nakon dugogodisnjeg brijanja iko cupa, jer to fakat boli,
ali sigurno postoje i nacini kako da se i to sredi bez boli. laser i sl. zeze.
A osim toga, sta ti fali dva put sedmicno da se obrijes, dosta ti je to, taman ide zima,
a tebi toplo svugdje ... ;) Bice zimskih dana kad ces biti sretan sto imas kadaif :-D :-)
JapanskaBuba

Post by JapanskaBuba »

vosak na licu ili grudnom kosu... BOLI.

PRAVO BOLI. I modrice su moguce;-)

A efekat nije zadovoljavajuci - dlake na bradi su puno cvrsce, deblje nego na zenskim nogama, nije ih bas jednostavno temeljito iscupati voskom.

A sto se dlaka na rukama tice - mozemo si izmisljati probleme i tamo gdje ih nema (molim Vas, bez ljutnje). Nikada mi nisu zasmetale dlacice na zenskim rukama :D
JapanskaBuba

Post by JapanskaBuba »

vosak na licu ili grudnom kosu... BOLI.

PRAVO BOLI. I modrice su moguce;-)

A efekat nije zadovoljavajuci - dlake na bradi su puno cvrsce, deblje nego na zenskim nogama, nije ih bas jednostavno temeljito iscupati voskom.

A sto se dlaka na rukama tice - mozemo si izmisljati probleme i tamo gdje ih nema (molim Vas, bez ljutnje). Nikada mi nisu zasmetale dlacice na zenskim rukama :D
Post Reply