Pitanje za web mastere

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajlija1971

#1 Pitanje za web mastere

Post by sarajlija1971 »

Pozdrav svima, a posebno web masterima, dizajnerima i slicno.

Otkad je Google promijenio ova pravila za odlazne linkove (obavezni "nofollow" atributi), interesuje me sta Vi mislite koji su sad najbolji nacini da se zaradi koja KM od web stranica.

Prije se moglo lijepo zaraditi prodajom linkova (da neko postavi link na Vasu stranicu ako imate dobar page rank). Sad to vise ne ide, odn. Google kaznjava stranice koje to rade.

Meni su stranicu sa Google PR 5 spustili na 0, i sad sam morao da sklonim sve placene linkove ili da im dodam "nofollow" atribute. Ne moram ni reci da mi je posjeta spala sa preko 1.000 dnevno na nekih 200-250, a samim tim i AdSense je katastrofa.

Stranica je na engleskom, i prije je bila jako popularna dok Google nije uveo te Panda i Penguin update i strovalio sve nas koji smo imali placene linkove na stranicama.

Sta Vi radite, kako zaradjujete? Ovo preko affiliate programa (Amazon, LinkShare, ShareSale i slicno) se ne isplati, premali su % ako im sta i prodate.

Unaprijed se zahvaljujem.
sarajlija1971

#2 Re: Pitanje za web mastere

Post by sarajlija1971 »

Bas niko nista?
w0rld

#3 Re: Pitanje za web mastere

Post by w0rld »

Sta da ti kazem osim kvalitetan i trazen sadrzaj koji je vezan za tematiku stranice jedino igra ulogu na google kao i samim tim na posjete
Post Reply