Stvar je u tome sto sam i ja siguran da on ne postoji otprilike koliko i vi da postoji, tako da se ni najmanje ne bojim.
A sto se tice svinjetine i sex-a prije braka, to smo davno vec prozvakali. Otvorio sam bio i temu o sexu prije braka, kako god, za mene to i dalje nije objasnjenje zasto je sex prije braka zabranjen, smatram da u tome nema nista lose ako se koristi zastita. Sto se tice toga sta ce ko misliti o oj djevojci, to je opet stvar nekog moralisanja i pristupa tome, ja ne vidim nista lose u tome sto je neka spavala sa vise partnera, ne smatram je ni kurvom ni nemoralnom ni manje vrijednom.
Svinjetina jeste opasna, ali u predjelima sa toplijom klimom i bez frizidera, u ovo vrijeme nije nista opasnija od drugog mesa. Razumijem zasto je bila zabranjena tad i tamo, ali sad to vise nije opravdano. A znate li da je slanina jedan od najboljih lijekova protiv gripe i prehlade, pogotovo u kombinaciji sa bijelim lukom? Sve ima i drugu stranu.
Kad je u pitanju sat molitve dnevno, to izadje 1/24 zivota, a ako covjek prosjecno zivi recimo 80 godina, to izadje 3,3 godine, a ima jos jako puno aktivnosti vezanih za religiju i mislim da to sve ukupno izadje jos puno vise. Ja vrijeme jako cijenim, jedino je sto se ne moze kupiti i vratiti, mislim da imam tih 60-80 godina zivota i to je sve, zelim da ih isokristim sto bolje, tako da su mi te 3,3 godine jako dragocjene. Pogotovo kad je u pitanju sex prije braka, ne bih se ni toga odrekao, pogotovo sto bas i nisam za brak, nisam pretjeran ljubitelj svinjetine ali ima dobrih stvari i ne zelim da je izbjegavam, nisam ni neki alkoholicar, skoro nikako ne pijem, ali volim kolace sa rumom, ne bih se toga odrekao, i tako, puno je nekih sitnica, pogotovo sam nacin razmisljanja koji imaju vjernici, ne zelim nikoga da uvrijedim, ali stvarno ne bih zelio tako da razmisljam ni da tako zivim. To je sve naravno subjektivno, vama to vjerovatno nista ne predstavlja problem, ali meni je to dovoljno, pogotovo kad uzmem u obzir da sam dovoljno siguran u nepostojanje boga.
Tako je to, iz vaseg ugla sam ja donji u iducem zivotu jer nisam htio da vjerujem i prihvatim par obaveza koje su svakako za moje dobro, a iz mog ugla vi trosite vrijeme i uskracujete sebi jako puno dobrih stvari u jednom jedinom zivotu zbog necega sto ne postoji.