Pitanje za sve
- Pasiflora
#26 Re: Pitanje za sve
Evo ti jedna, nedovoljno eksploatirana tema: problem SOS-a, nezbrinutih zivotinja po ulicama, azila i sve vezano za to (zemljiste, dozvole, oprema), sinteraj i sredstva koja vlada kantona odvaja svaje godine za to...
U svakom slucaju, nazovi Velju u SOS (cesto je na SA-x, posalji mu pm) i imati ces serijal na tu temu.
O ovome se najmanje prica, a nije uopce zanemariv problem. Mozes krenuti od toga da je raspisan tender za zemljiste (imas temu na kucnim ljubimcima)
Vjeruj mi, bolje ti je pisati o tome nego o nekim sajama i slicnim likovima - to vise nikoga ne zanima.
U svakom slucaju, nazovi Velju u SOS (cesto je na SA-x, posalji mu pm) i imati ces serijal na tu temu.
O ovome se najmanje prica, a nije uopce zanemariv problem. Mozes krenuti od toga da je raspisan tender za zemljiste (imas temu na kucnim ljubimcima)
Vjeruj mi, bolje ti je pisati o tome nego o nekim sajama i slicnim likovima - to vise nikoga ne zanima.
- neprilagodjena
#27 Re: Pitanje za sve
Eto ti tema o CACIminaSA wrote:Ima li neko zanimljivih tema od kojih bi se mogao praviti televizijski prilog?
- GandalfSivi
#28 Re: Pitanje za sve
Uporedjivanje cijena na pijacama je uvijek zanimljiva tema

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#29 Re: Pitanje za sve
Ides...kome je to zanimljivo...nema traca, nema silikona, nema tuca medju zenama...sitno wrote:Evo ti jedna, nedovoljno eksploatirana tema: problem SOS-a, nezbrinutih zivotinja po ulicama, azila i sve vezano za to (zemljiste, dozvole, oprema), sinteraj i sredstva koja vlada kantona odvaja svaje godine za to...
Mino, evo ti tema: Ljenost i nedostatak kreativnosti novinara koji svakodnevno potezu za forumima i ne trude se cak ni da previse izmijene tekst koji podvale ko svoj clanak, a u stvari kopiraju neciji post...
-
amel ledina
#30 Re: Pitanje za sve
Pozdrav Mino,
Ako toliko vec trebas nesto bombasticno a da uspijes da napravis s malo para u budjetu koje ti budu dali
Onda tema koja nikad do kraja ili je bila djelimicno obradjena.
Legalizacija prostitucije i javnih kuca.
Kako bi bilo da se jedna takva javna kuca otvori u Sarajevu
Mi i onako sve blijedo ili slabo kopiramo i usvajamo bez ikakvih problema jer to je hit tamo u Evropi
A mi hocemo u Evropsku Uniju

Ako toliko vec trebas nesto bombasticno a da uspijes da napravis s malo para u budjetu koje ti budu dali
Onda tema koja nikad do kraja ili je bila djelimicno obradjena.
Legalizacija prostitucije i javnih kuca.
Kako bi bilo da se jedna takva javna kuca otvori u Sarajevu
Mi i onako sve blijedo ili slabo kopiramo i usvajamo bez ikakvih problema jer to je hit tamo u Evropi
A mi hocemo u Evropsku Uniju
- jedna
#31 Re: Pitanje za sve
Hmmm... ja sam uradila pricu o altruistima uvijek spremnim za pomoc, ali moje urednike nije dovoljno interesovala, o neni koja je odgajala ratnu sirocad - objavljeno kao antre uz neku drugu vijest... Ima sigurno toga jos ali ovo mi je trenutno na umu.mIRCerka wrote:Ides...kome je to zanimljivo...nema traca, nema silikona, nema tuca medju zenama...sitno wrote:Evo ti jedna, nedovoljno eksploatirana tema: problem SOS-a, nezbrinutih zivotinja po ulicama, azila i sve vezano za to (zemljiste, dozvole, oprema), sinteraj i sredstva koja vlada kantona odvaja svaje godine za to...
Mino, evo ti tema: Ljenost i nedostatak kreativnosti novinara koji svakodnevno potezu za forumima i ne trude se cak ni da previse izmijene tekst koji podvale ko svoj clanak, a u stvari kopiraju neciji post...
Voljela bih znati za koji medij postavljacica teme radi: novine, TV, radio; i zar baš nema nikakve ideje (nije mi namjera da potcjenjujem, ali, ako nista, ovo nase drustvo bas je "saroliko").
Prođi pijacom, otiđi u kafanu i vidjećeš kako će same teme tebi doći
- chuchumbamayumbe
#32 Re: Pitanje za sve
Ja bih poceo od 99 sarajevskih dzamija...

-
gumifufna
#33 Re: Pitanje za sve
Prosetaj malo do jezera Modrac.Do sad je uvijek bilo zagadjeno a kako ga Tuzla pocela koristit kao pitku vodu nema vise tih informacija.Nisam vido nista da su uradili da ociste jezero i da se zastiti.Steta je da propada onako jezero od kojeg bi se moglo napraviti sportski i turisticki centar u nasoj BiH.
evo ovako izgleda u proljece kad se snijeg otopi i okolni potoci nanesu smece

evo ovako izgleda u proljece kad se snijeg otopi i okolni potoci nanesu smece

Last edited by gumifufna on 07/11/2008 21:08, edited 1 time in total.
-
modesti
#34 Re: Pitanje za sve
A ja bih počela od toga dokle nam je došlo novinarstvo da novinari nemaju ideja. Tc, tc, tc.
Dobro su ti rekli, samo pogledaj oko sebe i imaćeš serijal.
- ja.neron
#35 Re: Pitanje za sve
reality TV o sebi lično 24h dnevnominaSA wrote:Ima li neko zanimljivih tema od kojih bi se mogao praviti televizijski prilog?
-
Uhoda
#36 Re: Pitanje za sve
Nogometna utakmica Federalci protiv Srborepublikanaca. Sudija obavezno iz reda ostalih Brčko distrikta. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen za školovanje i zapošljavanje romske populacije.
-
zelenashica
#37 Re: Pitanje za sve
modesti wrote:A ja bih počela od toga dokle nam je došlo novinarstvo da novinari nemaju ideja. Tc, tc, tc.
- Pasiflora
#38 Re: Pitanje za sve
mIRCerka wrote:Ides...kome je to zanimljivo...nema traca, nema silikona, nema tuca medju zenama....sitno wrote:Evo ti jedna, nedovoljno eksploatirana tema: problem SOS-a, nezbrinutih zivotinja po ulicama, azila i sve vezano za to (zemljiste, dozvole, oprema), sinteraj i sredstva koja vlada kantona odvaja svaje godine za to...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: Pitanje za sve
Zašto među paprikama nema više ljutih paprika?minaSA wrote:Ima li neko zanimljivih tema od kojih bi se mogao praviti televizijski prilog?
Prije rata kad kupim paprike uvijek je bio izvjestan broj ljutih.
Sada više toga nema.
Somborke ljute,
a sve ostale potpuno si siguran da nema ljutih u vreći.
Kako to?
Hoću objašnjenje!