Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

neki

#26 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by neki »

arzuhal wrote:Ovaj sportsko-rekreativni centar s bazenom na Dobrinji što je danas osvanuo kao vijest na portalu će se g/radit odmah iza ove b lamele, dolje niz potočić, prema transverzali?
Osvanut ce on kao vijest svake dvije godine pred izbore, i to je to..
Innovation

#27 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by Innovation »

arzuhal wrote:Ovaj sportsko-rekreativni centar s bazenom na Dobrinji što je danas osvanuo kao vijest na portalu će se g/radit odmah iza ove b lamele, dolje niz potočić, prema transverzali?
Image
arzuhal

#28 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by arzuhal »

Innovation wrote:
Image
Aaa, preko puta Vile H. i lamela, hvala :thumbup: ...Čudi me da na onom prostoru već neko nije kakvu zgradicu podigao, Pizzeta ili Bolognese :mrgreen:
Thorgerson

#29 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by Thorgerson »

Innovation wrote:
Image
Kakav je ovo objekat pored bazena. Pa direktno je na juznoj strani gdje je sunce. Nadam se da to nece tako uraditi, napraviti objekat da zaklanja bazen. :D
derikoza

#30 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by derikoza »

Ima li kakvih novosti? Zna li se kad ce biti gotov pokazni stan, useljenje? Ima li nekih stvari na koje treba obratiti paznju kada je Dzekos u pitanju? Meni se cini da pravo brzo rade.
derikoza

#31 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by derikoza »

Jel se zna kad krece tehnicki prijem lamele B3? Koliko sam ja mogao vidjeti skoro je pa gotova.
_ado_

#32 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by _ado_ »

Ja kad sam kupovao stan, rekli su da ce prva lamela ( mislim da je to ova B3) biti gotova u 10./11. mjesecu i da ce nakon toga trebati bar mjesec dana za tehnicki prijem.
Bio sam prije mjesec dana na gradilisttu i ona prva lamela je izgledala skoro pa zavrsena, a onaj momak sa kojim se obilazi gradiliste mi je rekao da se kupci odlucuju o nekim modifikacijama na stanovima (parketi, plocice). Znaci da je tad gradnjka bila u zavrsnoj fazi
derikoza

#33 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by derikoza »

Ima li sta novoga oko tehnickog? :D
_ado_

#34 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by _ado_ »

Da ne otvaram novu temu...

Da li neko od forumasa zna da li je na 6. Sjednici Vlade KS (14.02.2019) data saglasnost na nacrt ugovora o kupovini stanova za mlade u Lameli B2 i B3 u zgradi za mlade na Dobrinji?

Pokusavam da uknjizim stan placen pocetkom 2016, medjutim ne moze jer vlada jos nije dala tu saglasnost.
Thorgerson

#35 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by Thorgerson »

_ado_ wrote:Da ne otvaram novu temu...

Da li neko od forumasa zna da li je na 6. Sjednici Vlade KS (14.02.2019) data saglasnost na nacrt ugovora o kupovini stanova za mlade u Lameli B2 i B3 u zgradi za mlade na Dobrinji?

Pokusavam da uknjizim stan placen pocetkom 2016, medjutim ne moze jer vlada jos nije dala tu saglasnost.
Pa nazovi kantonalni stambeni fond, valjda bi oni to trebali znati?
_ado_

#36 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja

Post by _ado_ »

Nije do kantonalnog fonda. Vlada treba da odobri nacrt kupoprodajnog ugovora. Poslao sam mail pr-u Vlade kantona i odgovorila mi je da je vlada odobrila nacrt, ali da skupstina treba to da potvrdi u srijedu, 27.02.

Problem je sto imam ponudu za refinansiranje kredita i potreban mi je ZK izvadak sto prije a ovo ce izgleda da potraje.
Post Reply