Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
-
trizex
#1 Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Pozz svima, razmatram kupovinu jednog od preostalih stanova u lamelama 4 i 7 (8mi sprat u oba slucaja), pa me konkretno interesuje kakva je situacija s zvucnom/temperaturnom izolacijom s obzirom na blizinu krova? Tutnji li, upekne li ljeti i tako to. Cudno mi je da su ta dva stana ostala prazna ovako dugo, jel' u pitanju mozda bas to sto su na zadnjem spratu ili? Ako imate jos neki komentar na sta bi trebao pripaziti/znati u vezi citave price, bio bi zahvalan na informaciji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
moj kolega veli da je sve ok
računi za grijanje niski
malo huči kad je vjetar kroz dimnjak
i kad kiša jaka pada ali to nekome odgovara
računi za grijanje niski
malo huči kad je vjetar kroz dimnjak
i kad kiša jaka pada ali to nekome odgovara
-
_ado_
#3 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Da li je to zavrsena (zeleno-bijela) zgrada, ili ova zgrada u izgradnji?trizex wrote:Pozz svima, razmatram kupovinu jednog od preostalih stanova u lamelama 4 i 7 (8mi sprat u oba slucaja), pa me konkretno interesuje kakva je situacija s zvucnom/temperaturnom izolacijom s obzirom na blizinu krova? Tutnji li, upekne li ljeti i tako to. Cudno mi je da su ta dva stana ostala prazna ovako dugo, jel' u pitanju mozda bas to sto su na zadnjem spratu ili? Ako imate jos neki komentar na sta bi trebao pripaziti/znati u vezi citave price, bio bi zahvalan na informaciji.
-
trizex
#4 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
@black swan, hvala, to mi ne zvuci strasno
@ado zavrsena, zeleno-bijela
@ado zavrsena, zeleno-bijela
-
Innovation
#5 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Znaci objekat E.
Manja kvadratura od ostalih stanova. Nema balkona.
Manja kvadratura od ostalih stanova. Nema balkona.
-
_ado_
#6 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
E ne znam za tu zavrsenu. U ovoj zgradi u izgradnji, od stanova manje kvadrature ostali su samo ti stanovi u podkrovlju.
-
trizex
#7 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
83 kvadrata su u pitanju
- agent_zero
#8 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Koja je cijena kvadrata tu?
-
Innovation
#9 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Mislim, da su stanovi za mlade do 80 kvadrata, a cijena je 1610 KM.
Za trziste 1750 KM.
Za trziste 1750 KM.
-
trizex
#10 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
1750, nazalost nisam u mogucnosti da cekam jos godinu i bog zna koliko na zavrsenje iduce ove zgrade (tamo imaju od 79.4 kv). Searchao sam forum jucer i sinoc, nasao sam dva korisnika koji su spomenuli u postovima da zive na tom 8mom spratu, ali nijedan nije bio aktivan jos od 2013 
-
SPQR.SA
#11 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
pa zar je problem otici do zgrade, pokucati....nekome na 8. spratu, ljubazno se predstaviti i pitati sve sto te interesuje...
- agent_zero
#12 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
HvalaInnovation wrote:Mislim, da su stanovi za mlade do 80 kvadrata, a cijena je 1610 KM.
Za trziste 1750 KM.
-
trizex
#13 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
@spqr zapravo to cu da uradim bas danas, al ne kosta me nista ni da priupitam na forumu na kom je bilo aktivnih stanara te iste zgrade, zar ne?
-
_ado_
#14 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Prvi ulaz B3 se zavrsava nekad u novembru a useljenje se ocekuje u januaru 2017. Ulaz B2 se zavrsava u martu 2017, a B1 nekad u julu.trizex wrote:1750, nazalost nisam u mogucnosti da cekam jos godinu i bog zna koliko na zavrsenje iduce ove zgrade (tamo imaju od 79.4 kv). Searchao sam forum jucer i sinoc, nasao sam dva korisnika koji su spomenuli u postovima da zive na tom 8mom spratu, ali nijedan nije bio aktivan jos od 2013
Tako mi je bar rekao zaposlenik u KSF.
Last edited by _ado_ on 03/06/2016 13:36, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#15 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Stani, zar ne prodaje kanton stanove od 4 do 8 sprata po povoljnijim uslovima. A te povoljne uslove ti nije tesko izganjatai.trizex wrote:1750, nazalost nisam u mogucnosti da cekam jos godinu i bog zna koliko na zavrsenje iduce ove zgrade (tamo imaju od 79.4 kv). Searchao sam forum jucer i sinoc, nasao sam dva korisnika koji su spomenuli u postovima da zive na tom 8mom spratu, ali nijedan nije bio aktivan jos od 2013
Prijavi se na konkurs koji raspisuje kanton za mlade. I kupi stan po 1610 KM/m2?
Morat ces sacekati mozda mjesec da izadju rezultati konkursa i to oko papirologije itd.
-
blues.a
#16 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Koliko sam ja upoznat, stanovi preko 80m2 ne idu u okviru programa za mlade. Za njih ide redovna prodaja, jedino ako se može ispregovarati neka povoljnija cijena.Thorgerson wrote:Stani, zar ne prodaje kanton stanove od 4 do 8 sprata po povoljnijim uslovima. A te povoljne uslove ti nije tesko izganjatai.trizex wrote:1750, nazalost nisam u mogucnosti da cekam jos godinu i bog zna koliko na zavrsenje iduce ove zgrade (tamo imaju od 79.4 kv). Searchao sam forum jucer i sinoc, nasao sam dva korisnika koji su spomenuli u postovima da zive na tom 8mom spratu, ali nijedan nije bio aktivan jos od 2013
Prijavi se na konkurs koji raspisuje kanton za mlade. I kupi stan po 1610 KM/m2?
Morat ces sacekati mozda mjesec da izadju rezultati konkursa i to oko papirologije itd.
- Thorgerson
#17 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Ja mislim da to nije tacno, jer poznajem tri osobe koje dole imaju stan, kupile su ga preko fonda.blues.a wrote: Koliko sam ja upoznat, stanovi preko 80m2 ne idu u okviru programa za mlade. Za njih ide redovna prodaja, jedino ako se može ispregovarati neka povoljnija cijena.
Ja koliko znam, tj. od ljudi koji su kupili preko fonda, stanovi na 5, 6, 7 i 8 spratu prodaje fond po povoljnoj cijeni, bez obzira na kvadraturu. Stanove od 1 do 4 sprata prodaje Dzekos.
Neka nazove Kantonalni stambeni fond i provjeri. Jer u pitanju je 150 KM po kvadratu, sto nije malo. A sve sto je potrebno jeste prijaviti se na konkurs, prikupiti istina pofinu papirlogiju, ali jbg za 12.000 KM ustede se isplati.
-
blues.a
#18 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Moguće, moj info je isto od komšije koji je kupio stan preko 80m2, i zbog nekih 4-5m2, nije mogao kupiti po povoljnijim uslovima. Naravno i ti stanovi se kupuju preko KSFS. A ta veza između KSFS je meni dosta zamršena i nisam ulazio u detalje ko koje spratove prodaje. Znam da se i ovi gornji spratovi obilaze sa ljudima iz Džekosa. Možda neko od komšija sa nižih spratova može reći ko ispostavlja fakture za niže spratove.
- Thorgerson
#19 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Da, ti obilazis stanove sa Dzekosom. I sve radis sa Dzekosom, biras plocice, radis neke izmjene ako hoces itd. Preuzimas kljuceve od Dzekosa. Dzekos pravi uostalom zgradu.blues.a wrote:Moguće, moj info je isto od komšije koji je kupio stan preko 80m2, i zbog nekih 4-5m2, nije mogao kupiti po povoljnijim uslovima. Naravno i ti stanovi se kupuju preko KSFS. A ta veza između KSFS je meni dosta zamršena i nisam ulazio u detalje ko koje spratove prodaje. Znam da se i ovi gornji spratovi obilaze sa ljudima iz Džekosa. Možda neko od komšija sa nižih spratova može reći ko ispostavlja fakture za niže spratove.
Ali od 5 do 8 sprata lovu dajes Kantonu, s njima i potpises prije ugovor naravno moras proci tu konkursnu proceduru, kako oni to dalje prebijaju sa Dzekosom ne znam. Stanovi od 1 do 4 sprata lovu dajes direktno Dzekosu.
A to da kvadratura igra ulogu prvi put cujem. Zato je najbolje neka nazove fond i dobije konkretne informacije:
http://ksfs.ba/
-
Innovation
#20 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
https://www.dropbox.com/s/areh3xzfqbdq7 ... 5.pdf?dl=0
XVII
(Način finansiranja)
(1) Ministarstvo zaključuje Sporazum sa investitorom kojim se utvrđuje broj, struktura i
prodajna cijena po m2 obezbjeđenih stambenih jedinica, za rješavanje stambenog pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uslovima kandidata sa konačne rang liste.
(2) Saglasnost za zaključivanje Sporazuma daje Vlada na prijedlog Ministarstva.
(3) Način finansiranja kupovine stana pod povoljnijim uslovima utvrđuje investitor i odabrani
kandidat sa rang liste, a veličina stana ne može biti veća od trosobnog stana ili stana površine 80 m2
-
trizex
#21 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Hvala svima koji su se ukljucili, mada nisam jos dobio konkretan odg. na prvobitno pitanje
zapalo me par teskih smjena na poslu, ako stignem danas cu otici s arhitektom da da svoj sud, pa cemo onda vidjeti oko cijene, 12.000 nije nikako malo, slazem se. Javim ugl. kako sam prosao, aBd 
- mayab
#22 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
+1SPQR.SA wrote:pa zar je problem otici do zgrade, pokucati....nekome na 8. spratu, ljubazno se predstaviti i pitati sve sto te interesuje...
Najbrze, najjednostavnije, najtačnije informacije...
- delllboy79
#23 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Innovation wrote:Mislim, da su stanovi za mlade do 80 kvadrata, a cijena je 1610 KM.
Za trziste 1750 KM.
Al deru cuj 1750.
Znaci imaju cistu zarado 1000 KM po kvadratu.
-
neki
#24 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
imali bi da su dobili zemljiste, projekte, priključke, saglasnosti i dozvole dzaba..delllboy79 wrote:Innovation wrote:Mislim, da su stanovi za mlade do 80 kvadrata, a cijena je 1610 KM.
Za trziste 1750 KM.
Al deru cuj 1750.
Znaci imaju cistu zarado 1000 KM po kvadratu.
I da nisu platili rentu..
- arzuhal
#25 Re: Pitanje za raju u stanovima za mlade, Dobrinja
Ovaj sportsko-rekreativni centar s bazenom na Dobrinji što je danas osvanuo kao vijest na portalu će se g/radit odmah iza ove b lamele, dolje niz potočić, prema transverzali?