uskoro ocekujem jednu tuzbu koja je rezultat mladalacke naivnosti i tudjeg bezobrazluka
Radi se o slijedecem: prije cetiri godine sam tada covjeku za kojeg sam mislio da mi je najbolji prijatelj izasao u susret kada je trazio kredit. Buduci da su mu trazili u taj vakat tri ziranta, a jedva je oca nagovorio da mu bude jedan od njih, trebao je naci jos dva. To se naravno ispostavilo kao nemoguca misija. Tada mi je dosao sa molbom i prijedlogom, da ce njegov otac (koji je uz to hadzija i imam) ,,zavrsiti'' u jednoj od nasih najjacih firmi koje se bave prevozom (da je sad ne imenujem) papire da sam ja kao zaposlen tu. To je isto uradio i jos jednom nasem poznaniku. Ja sam nakon kraceg razmisljanja pristao na to, jer sam htio da mu pomognem i vjerujuci u ozbiljnost i njega i njegovog oca, koji bi kao trebao da bude neki uzor u moralu i postenju??? Helem, ima vec pola godine kako moju carsiju podno piramida potresa finasijski skandal. Ispostavilo se da je taj izvjesni direktor u tom preduzecu izvarao i narod i Boga, sto nebi ni bilo neko veliko cudo da taj direktor nije takodjer hadzija i visegodisnji predsjednik lokalnog Medzlisa IVZ-a
Banka je napravila reviziju svih kredita koji imaju bilo kakve veze sa doticnom firmom i najvjerovatnije ce podnijeti tuzbe protiv svih umjesanih osoba.
I sad dolazimo na ono sto ja zelim onako usput da priupitam dok ovo pisem a istovremeno jebem sam sebi mater sto sam bio toliko glup i naivan..moj konkretan prijestup je stavljanje svog potpisa na dokument za koji sam znao da je krivotvoren, dakle na potvrdu da sam zaposlenik firme u koju nikad nisam usao! Licno nisam imao nikakve koristi od toga, ni finansijske niti bilo kakve druge. Cemu se mogu nadati, ako nisam nikada ni osudjivan, ni optuzivan ni kaznjavan do sad?