Zanima me gdje da vidim eventualnu mogucnost pravnog suporta za mojeg komsiju . Radi se o Hidrogradnji i mojem komsiji. Zvuci nevjerovatno, ali momak se vratio preko Beograda 1992 u maju. Jedva se vratio u Zenicu. I otisao u rat.Od tada nije dobio pare od Hidrogradnje za dvije godine koje mu je Hidrogradnja duzna. Svasta pokusavao. Novi direktor, novi ljudi, nikada dalje od sekretarice. Svaka pomoc je dobrodosla. Radilo se o radu u Libiji, cini mi se.
Ukoliko neko zna o takvim slucajevima ili za advokata koji se susretao sa takvim problemima, molim za pomoc.
PITANJE ZA PRAVNIK - Rad u Libiji pocetkom 90-ih.
- melbaa
#2 Re: PITANJE ZA PRAVNIK - Rad u Libiji pocetkom 90-ih.
to uopce nije problem naplatitifrankie wrote:Zanima me gdje da vidim eventualnu mogucnost pravnog suporta za mojeg komsiju . Radi se o Hidrogradnji i mojem komsiji. Zvuci nevjerovatno, ali momak se vratio preko Beograda 1992 u maju. Jedva se vratio u Zenicu. I otisao u rat.Od tada nije dobio pare od Hidrogradnje za dvije godine koje mu je Hidrogradnja duzna. Svasta pokusavao. Novi direktor, novi ljudi, nikada dalje od sekretarice. Svaka pomoc je dobrodosla. Radilo se o radu u Libiji, cini mi se.
Ukoliko neko zna o takvim slucajevima ili za advokata koji se susretao sa takvim problemima, molim za pomoc.
ako hoces dobrog ali zaista dobrog advokata tu u zenici javi saljem ti njegov broj i ime na pp
a mogu ti preporuciti i nekoga u sarajevu.
- nokia6170
#3 Re: PITANJE ZA PRAVNIK - Rad u Libiji pocetkom 90-ih.
melbaa wrote:to uopce nije problem naplatitifrankie wrote:Zanima me gdje da vidim eventualnu mogucnost pravnog suporta za mojeg komsiju . Radi se o Hidrogradnji i mojem komsiji. Zvuci nevjerovatno, ali momak se vratio preko Beograda 1992 u maju. Jedva se vratio u Zenicu. I otisao u rat.Od tada nije dobio pare od Hidrogradnje za dvije godine koje mu je Hidrogradnja duzna. Svasta pokusavao. Novi direktor, novi ljudi, nikada dalje od sekretarice. Svaka pomoc je dobrodosla. Radilo se o radu u Libiji, cini mi se.
ako hoces dobrog ali zaista dobrog advokata tu u zenici javi saljem ti njegov broj i ime na pp
a mogu ti preporuciti i nekoga u sarajevu.
bas me zanima kako ce mu taj advokat odraditi "protek roka" i "zastaru zastite prava iz radnog odnosa", odnosno "neispunjenja ugovornih obaveza"...moze ga jedino naguziti da izvinis laznim obecanjima.
evo malo za citanje slicnih situacija
http://www.ccbh.ba/bos/odluke/povuci_ht ... &pid=81911
http://www.ccbh.ba/bos/odluke/povuci_ht ... &pid=63633
taj tvoj komso se malo kasno sjetio traziti svoja prava..sta je radio dosad osim sto je isao kod te sekretarice...al nas bosnjo ne vjeruje sudovima i zakonima vec sekretaricama
-
gaius
#4 Re: PITANJE ZA PRAVNIK - Rad u Libiji pocetkom 90-ih.
ništa od tog.. zastarilo.. 3g zastarjelost.
čisto sumnjam da hidrogradnja ne bi istakla prigovor zastarjelosti..
jedino da mu dobrovoljno isplate..
ako ti bilo koji advokat kaže da će ti to izganjati.. traži mu da ti da pola odmah - a pola nek zadrži - kad od njih naplati
čisto sumnjam da hidrogradnja ne bi istakla prigovor zastarjelosti..
jedino da mu dobrovoljno isplate..
ako ti bilo koji advokat kaže da će ti to izganjati.. traži mu da ti da pola odmah - a pola nek zadrži - kad od njih naplati