Pozdrav.
Jučer sam predao za ličnu kartu (prva lična). Exkurzija mi je 6og oktobra, a za ličnu kartu su mi rekli da dođem za mjesec dana, znači bila mi negdje 19og Augusta. I ako tad predam za pasoš, tehnički trebao bi biti gotov do 19og Septembra. Međutim čitao sam da su neki čekali na pasoš i po 40 dana. Pa me zanima da li ja mogu sada sa ovom potvrdom da sam predao za ličnu kartu,također uz uvjerenje o državljanstvu,rodni list i stari pasoš, da li ja mogu tako predati za pasoš, pa da mi i on bude gotov negdje krajem Augusta.
Molio bih vas ako imate što detaljnije odgovore.
Hvala unaprijed.
Pitanje za pasoš (molim odgovor)
-
neki
#2 Re: Pitanje za pasoš (molim odgovor)
Licna ce ti biti gotova za 2 sedmice, 3 maksimalno..
Pasos niko nije cekao 40 dana...jedino oni koji su dali pogresne podatke, inace 10-15 dana
Pasos niko nije cekao 40 dana...jedino oni koji su dali pogresne podatke, inace 10-15 dana
-
taba3
#3 Re: Pitanje za pasoš (molim odgovor)
Hvala na odgovoru. To su mi rekli radi gužve kaže dugo ću čekati. Znači bez obzira na to, pasoš će biti gotov u roku od 30 dana.neki wrote:Licna ce ti biti gotova za 2 sedmice, 3 maksimalno..
-
FMDzem
#4 Re: Pitanje za pasoš (molim odgovor)
Evo, ja sam pasoš uzeo kada je najgore zbog sezone i bio je gotov za 15 dana.
Lična karta bi trebala biti gotova u jednakom intervalu, a zbog, predpostavljam, nešto jednostavnije izrade, možda čak i prije.
Lična karta bi trebala biti gotova u jednakom intervalu, a zbog, predpostavljam, nešto jednostavnije izrade, možda čak i prije.
-
taba3
#5 Re: Pitanje za pasoš (molim odgovor)
Evo danas je 28 dana od kako sam predao zahtjev za ličnu kartu, i rekli mi da dođem za mjesec dana. Ne vjerovatno mi je to kako ne uspijevaju ispuniti te rokove. Kažu kako nije do njih nego do matičnog ureda, da je matični ured počeo tek od 08. Jula da vrši provjere i da oni mogu očekivati tek krajem mjeseca da će dobiti provjeru iz mat. ureda, pa tek će se onda poslati na dalju proceduru u Banja Luku, te da dođem za mjesec dana po ličnu kartu.neki wrote:Licna ce ti biti gotova za 2 sedmice, 3 maksimalno..