pitanje za ozenjene, ili one koji su partnerisani vec
-
Zadig
#1 pitanje za ozenjene, ili one koji su partnerisani vec
Pitanje za ozenjene, iil one u dugoj vezi, u slucaju suzivota (zive zajedno).
Da li nekada kada poslje posla se nadjete sa zenom, ili muzem, ili partnerom odete zajedno u kupovinu, da nesto za rucak-veceru skuhate dobijete onaj osjecaj da vam se zivot svodi samo na poso, shoping i kuci?
I nista vise.
Jucer dok sam sa zenom kupovo (inace vrlo rijetko to radimo zajedno) neke namirnice, mi se citav zivot nekako smucio, i skonto sam sta ce biti ako mi citav zivot ovako bude izgledo, poso, shoping, kuca, malo odmor i to je to....
Da li ste nekada dobili osjecaj neke nemoci, kao da ste zatvoreni, kao da niste slobodni vise, kao da je sada sve tu kao program u zatvoru, dizanje, vjezbanje, rucak, aktivnosti, gasenje svijetala, i opet jovo na novo??
Jel to do zene, ili do mene, ili do situacije?
Da li sam jedini koji se ponekada tako osjeca?
I onda se tako pitam, koja je svrha svega toga kada cu ja umrijeti za nekih 40 godina svejedno.
Cemu stojim u redu na kasi i slusam zenu kako se nemoze odluciti za zelene ili crne masline (nista protiv zene, ali ne da se nemore odlucit, ali to je valjda priroda zene)....
Hebe me ta kolotecina samo tako...
ima li neko nesto pametno reci
?
Mozda sam profulo zenu? Ne sumljam da je to, mozda sam se prerano ozenio?? Ne nebih rekao, mozda jednostavno nisam materijal za tako nesto.
Najvise me jebe sto zena odjednom oce da se druzi sa drugim parovima, a druzenje sa starom rajom polako tese (one svoje, ja se svojih malo preostalih drzim kao plota)
Da li nekada kada poslje posla se nadjete sa zenom, ili muzem, ili partnerom odete zajedno u kupovinu, da nesto za rucak-veceru skuhate dobijete onaj osjecaj da vam se zivot svodi samo na poso, shoping i kuci?
I nista vise.
Jucer dok sam sa zenom kupovo (inace vrlo rijetko to radimo zajedno) neke namirnice, mi se citav zivot nekako smucio, i skonto sam sta ce biti ako mi citav zivot ovako bude izgledo, poso, shoping, kuca, malo odmor i to je to....
Da li ste nekada dobili osjecaj neke nemoci, kao da ste zatvoreni, kao da niste slobodni vise, kao da je sada sve tu kao program u zatvoru, dizanje, vjezbanje, rucak, aktivnosti, gasenje svijetala, i opet jovo na novo??
Jel to do zene, ili do mene, ili do situacije?
Da li sam jedini koji se ponekada tako osjeca?
I onda se tako pitam, koja je svrha svega toga kada cu ja umrijeti za nekih 40 godina svejedno.
Cemu stojim u redu na kasi i slusam zenu kako se nemoze odluciti za zelene ili crne masline (nista protiv zene, ali ne da se nemore odlucit, ali to je valjda priroda zene)....
Hebe me ta kolotecina samo tako...
ima li neko nesto pametno reci
?
Mozda sam profulo zenu? Ne sumljam da je to, mozda sam se prerano ozenio?? Ne nebih rekao, mozda jednostavno nisam materijal za tako nesto.
Najvise me jebe sto zena odjednom oce da se druzi sa drugim parovima, a druzenje sa starom rajom polako tese (one svoje, ja se svojih malo preostalih drzim kao plota)
- JBT
Postavi si pitanje: jesi li se ozenio iz ljubavi kao osnovnog razloga, ili si se ozenio samo da bi se ozenio?
Ako ti zena nije najbolji prijatelj, onda si promasio.
Kad si posljednji put iznenadio svoju supruga pa onda i samog sebe.?
Kad si posljednji put otisao na piknik sa svojom familijom u 8 sati jednog suncanog nedjeljnog jutra?
Kad si posljednji put zeni donio buket cvijeca jednog obicnog radnog dana?
Ma ima toga milion.
Sve je do tebe.
Ako ti zena nije najbolji prijatelj, onda si promasio.
Kad si posljednji put iznenadio svoju supruga pa onda i samog sebe.?
Kad si posljednji put otisao na piknik sa svojom familijom u 8 sati jednog suncanog nedjeljnog jutra?
Kad si posljednji put zeni donio buket cvijeca jednog obicnog radnog dana?
Ma ima toga milion.
Sve je do tebe.
-
Zadig
Ma supruga je malo posesivna, ali radim na popustanju
nece zena da se odvoji od mene pa to ti je, a meni fali prostora loma.
Sad je dobila avto, pa nek se zanima necim drugim malo.
definitivno moramo uvesti odvojeno izlazenje, previse sam se opustio...
u udobnosti mracnog, tj bracnog zivota.
po ps-u?
po ps-u?
- Kareem Abdul-Jabbar
#7 Re: pitanje za ozenjene, ili one koji su partnerisani vec
Zadig wrote: I onda se tako pitam, koja je svrha svega toga kada cu ja umrijeti za nekih 40 godina svejedno.

Varijenta 2
- Kareem Abdul-Jabbar

-
digger
Welcome to the club! Razlika je da moj traje 40 godina--ali u dvije ture!Zadig wrote:Ma supruga je malo posesivna, ali radim na popustanju
:D
po ps-u?
Zadig, nema ti izlaza. Sto 'no kazu: kako se god okrenes, dupe ti je od pozadi.
To sto ti fali prostora, mozda fali i njoj. Ako tako nastavis, slijedeca ce faza biti da ces je voliti k'o sestru.
Mi muski smo problem sami sebi. Emocionalno povrsni i cesto nemastoviti. A zensko trazi potvrdu da je voljena i pozeljna na drugi nacin nego mi.
Savjeta ti nema i ne trazi ga. Gledaj kako ces bolje da ores i prekopavas svoju bastu i ne gledaj u tudju. Inace ona moze otici u zemljoradnicku zadrugu!
-
BigusDickus
Dijete... ASAP... 
-
dinash
ma to je sve sranje. ta prica, muskarci ovo zene ono. i ja hocu potvrdu sa sam voljen. ja zelim od nje ISTO sto ona od mene. i tacka.
recimo, ja zaista nemam nista protiv shoppinga ... problem je samo da muskarci imaju 5X manji izbor od zena. zato nas shopping traje 5X krace.
mene je A. zainteresirala za neke stvari, ja sam nju. a neke svoje finte imam ja, ima i ona svoje. i tu nema neke velike pameti.
ljubav je jednostavna stvar ... binarna je ... ili si zaljubljen ili nisi ... 1 ili 0 ... sve ostalo je (COSMO) preseravanje.
ali ja zaista ne mogu zamisliti nista ljepse nego otici s njom na pijacu suncanom subotom, onda na kaficu. onda kuhati skupa. i onda ...
upravo je TO smisao zivota ...
(i prijatelji naravno)
recimo, ja zaista nemam nista protiv shoppinga ... problem je samo da muskarci imaju 5X manji izbor od zena. zato nas shopping traje 5X krace.
mene je A. zainteresirala za neke stvari, ja sam nju. a neke svoje finte imam ja, ima i ona svoje. i tu nema neke velike pameti.
ljubav je jednostavna stvar ... binarna je ... ili si zaljubljen ili nisi ... 1 ili 0 ... sve ostalo je (COSMO) preseravanje.
ali ja zaista ne mogu zamisliti nista ljepse nego otici s njom na pijacu suncanom subotom, onda na kaficu. onda kuhati skupa. i onda ...
upravo je TO smisao zivota ...
(i prijatelji naravno)
-
leech
Posesivna? Nek se zanima nečim drugim? On nema izlaza?digger wrote:Welcome to the club! Razlika je da moj traje 40 godina--ali u dvije ture!Zadig wrote:Ma supruga je malo posesivna, ali radim na popustanju
![]()
po ps-u?
Nadam se da vas je neko natjerao da se oženite.
-
Duh sa sjekirom
Suština je :
Da bi legalizacija javnih kuća spasila mnoge brakove
-
digger
E hebes ga Zadig: ti me sad uvali u probleme.leech wrote:Posesivna? Nek se zanima necˇim drugim? On nema izlaza?digger wrote:Welcome to the club! Razlika je da moj traje 40 godina--ali u dvije ture!Zadig wrote:Ma supruga je malo posesivna, ali radim na popustanju
Nadam se da vas je neko natjerao da se ozˇenite.
Ne znam sta mi bi da se ozenim nakon dvoje djece. Ah, sta ces, neko nikada pameti nece doci.
-
MayaSA
Ko nije zadovoljan sa sobom, ne moze biti ni sa drugim, a vazda je lakse drugoj strani manu traziti
Ti bi da ti zivot bude ispunjeniji, a nigdje ne procitah je l' imas kakvih zelja - nesto sto hoces napraviti u zivotu, nego samo da se bunis sto ti zena hoce da se druzite sa rajom i sto ti je svakodnevnica udarila u glavu. Suplja prica, ako mene pitas.....Nit' kakvih afiniteta pokaza prema necemu, nit' neispunjenih zelja, pa te, eto, brak sputava, nego nisi zadovoljan pa eto ti....do zene je, il' do braka
Ne bi bilo zgoreg da sebe malo upoznas i skontas, sta hoces, a sta neces u zivotu, pa onda da vidis sta ces dalje 
Ti bi da ti zivot bude ispunjeniji, a nigdje ne procitah je l' imas kakvih zelja - nesto sto hoces napraviti u zivotu, nego samo da se bunis sto ti zena hoce da se druzite sa rajom i sto ti je svakodnevnica udarila u glavu. Suplja prica, ako mene pitas.....Nit' kakvih afiniteta pokaza prema necemu, nit' neispunjenih zelja, pa te, eto, brak sputava, nego nisi zadovoljan pa eto ti....do zene je, il' do braka