Dakle pitanje za muslimane: na koje mjesto idu hrisćani, jevreji i ostali nakon smrti? Šta piše u Kur anu?
To me jedino zanima, unaprijed hvala na odgovorima
kada to isto pitanje postavis obratno navedenim vjerama i vjernicima, trebao bi dobiti isti odgovor. ja stvarno ne znam koji je isti.Zenon wrote:Dragi forumani
Dakle pitanje za muslimane: na koje mjesto idu hrisćani, jevreji i ostali nakon smrti? Šta piše u Kur anu?
ja ti toplo preporucujem da procitas Svetu knjigu tvoje religije pa onda da procitac Kur'an i shvatit ces da i nema neke velike razlike...imena su drugacija ali je prica ista...Adam i Eva = Adem i Hava, Isus = Isa... Abraham=Ibrahim. Jedina razlika je sto vi Muhameda a.s. nesmatrate Bozijim poslanikom nego prorokom. Allah ima 99 lijepih imena, i nije ga pogresno zvati Bog. On za dobre ljude ima nagradu Raj =Dzenet, a za lose Pakao= Dzehenem.Zenon wrote:Dragi forumani
mislim da se i oni, pogotovo hriscani, dijele na vjernike i nevjernike, ko i muslimaniZenon wrote:Dragi forumani
Zenon wrote:Zanima me koji je oficijelni stav islamskih poglavara i islamske vjere prema tom pitanju. Dakle gdje završe pripadnici drugih vijera-dženet ili džehenem?
svinjetina je bila zabranjena i u Starom zavjetu.Corvus wrote:E imam i ja jedno pitanje.. Nazalost, nemam odgovor na ovo gore
Uglavnom... nesto sto me uvijek interesovalo, a nigdje ne mogu da nadjem odgovor je zasto muslimani ne jedu svinjetinu.
Dakle.. Znam da je religijski zabranjeno i to.. ali pitanje je : Zasto bas svinja?? Zasto ne npr. zec ili krava.. sta ja znam.. lupam sad...
Da li ima neko predanje ili..?
Eto toliko!
Hvala
ok, ako bas tako to obrazles, zasto se onda zabranjuje meso morskog psa ... znam da je kokos jedan od rijetkih svastojeda koji je dozvoljeno jestiAmazonka27 wrote:svinjetina je bila zabranjena i u Starom zavjetu.Corvus wrote:E imam i ja jedno pitanje.. Nazalost, nemam odgovor na ovo gore
Uglavnom... nesto sto me uvijek interesovalo, a nigdje ne mogu da nadjem odgovor je zasto muslimani ne jedu svinjetinu.
Dakle.. Znam da je religijski zabranjeno i to.. ali pitanje je : Zasto bas svinja?? Zasto ne npr. zec ili krava.. sta ja znam.. lupam sad...
Da li ima neko predanje ili..?
Eto toliko!
Hvala
Razlog zabrane je sto Islam potice iz zemlje gdje su velike vrucine.Svinja po sebi je masna i teska, pa su ljudi cesto bili bolesni i umirali.Isti razlog kao i za alkohol...prevelika kolicina alkohola (kao i danas) navodila je ljude da prave probleme, smrtne slucajeve i nesrece..