Nekako sam savladao osnove u smislu - stavi stvari priblizno iste boje ako neces da ti bijele carape
Ako stavim tu krpicu da li to znaci da mogu bas mijesati sve boje (ok osim bijelih...) bez puno straha ?
Lijep pozdrav svima
Moderator: anex
Ja stavljam te krpice i uz bijeli veš / peškire / posteljinumadnessa wrote:Bijelo perem isključivo sa bijelim i kvalitetnim peškirima drugih boja koji ne puštaju boju. Temperatura 90.
Veš u raznoraznim bojama perem na manjim temperaturama (30-60) skupa. Odvajam ono koje pušta boju i perem na ruke. Crvena je uvijek kritična i mora se provjeriti.
zavisi šta je u pitanju - ako je posteljina ( jastučnice , peškiri, čaršafi ) onda peri na 60 - ako su majice pantalone tj odjeća možeš i na 40 ( nemoj na 60 skupiće ti se ), provjeri etiketequarterback wrote:program od 30 C mi ja malo felerican (prestao je raditi jednom kada sam stavio jastuk da se pere a zaboravio iskljuciti centrifugu pa sam imao malo skakutanja po kupatilu), da li je velik problem ako upalim 60 ?
Hvala
pih - ponadah se dobrom smijehu - kad ono nisi javio detalje ....................... nisi ferquarterback wrote:odjeca se pere, ako sutra vidite nekog uflekanog u gradu - to sam ja
pa i nisam .........................i nemoj mi reći da JOŠ nisi naučio sa tom hanumom za veš da petljašquarterback wrote:nisi vidjela nikog flekavog danas ?